- 28 Ekim 2019
- 320
- 78
- 18
- 26
- Konu Sahibi ticaretcikiz
-
Duzenli derken kaç yıl mesela?benim gerilemisti duzenli gozluk kullaniyordum ama benim Numaram 2 lerdeydi sonra 1.75 dustu ben dustu diye dusunup gozlugu takmamaya basladim sonra tekrar yukseldi yani duzenli kullanimda faydasi oluyor gozlugun.
Ben 3 yasindan beri gozluk kullaniyorum lisede gerilemisti ama bende hipermetrop ve astigmatta vardi yani siz kendinizi benimle kiyaslamayin sizin sadece miyopmus duzelebilirDuzenli derken kaç yıl mesela?
Gerilemez. 18 yaşına kadar özellikle gözlük kullanılmazsa ilerler. 18 sen sonra ilerlemesi de genelde durur. Ben öyle biliyorum en azından.19 yaşındayım geçen Aralık ayından beri gözlük takiyorum. Sol gözümün numarasi 1 sağ gözüm ise 0.50 veya 0.75 idi tam hatırlamıyorum. Üniversiteye hazırlanırken miyop oldum. Miyop olup numarasi gerileyen var mı?
18 den önce miyopluk yoktu o yüzden hiç gözlük takmadimGerilemez. 18 yaşına kadar özellikle gözlük kullanılmazsa ilerler. 18 sen sonra ilerlemesi de genelde durur. Ben öyle biliyorum en azından.
İnşallah düzelirBen 3 yasindan beri gozluk kullaniyorum lisede gerilemisti ama bende hipermetrop ve astigmatta vardi yani siz kendinizi benimle kiyaslamayin sizin sadece miyopmus duzelebilir
Evet çünkü tahtayi göremiyorumO kadar düşük numaraya gözlük veriyorlar mı ki
Miyop geriler. Yaslandiginizda.
Fizyolojik olarak kornea değişime uğrar, yaşlıların yakını görememesi bundandır. Bu değişim çoğu zaman miyopu geriletir.
Ama nereden baksaniz 30-40 yılınız var :)
Olabilir tabi.18 den önce miyopluk yoktu o yüzden hiç gözlük takmadim
Sanmıyorum gerilemez ben gecen sene 0.50di bu sene 1.75 olmus yetmezmiş gibi 1 50de astigmat cikti allahtan gozluk denen bisey iyiki var19 yaşındayım geçen Aralık ayından beri gözlük takiyorum. Sol gözümün numarasi 1 sağ gözüm ise 0.50 veya 0.75 idi tam hatırlamıyorum. Üniversiteye hazırlanırken miyop oldum. Miyop olup numarasi gerileyen var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?