35 yaşındayım ve Konya’da yaşıyorum Yaklaşık 1 yıl önce 5 cm büyüklüğünde 1 tane miyomum olduğunu öğrendim 3 tane özel hastaneye gittim ve gittiğim tüm doktorlar bu miyomu takip edeceklerini büyüme olup olmayacağını izlemek istediklerini eğer büyürse açık ameliyatla alınması gerektiğini söylediler 6 ay sonra 8 cm olduğunu gördük öyle korkmuştum ki içimde ne olduğunu bilmediğim ve büyüyen bir şey vardı internetten ve kadın sitelerinden araştırmalar yaptım ameliyat şarttı ve tüm herkes bunun 2 yolu olduğunu söylüyordu ya sezaryan gibi açık olacak ya da karından 2-3 delikle girilip laparaskopik olacaktı ben açık ameliyatla öyle bir izin karnımda olmasını istemiyordum hem iyileşme süresi 1 ayı bulacaktı uzundu ve sonrası çok acı vericiydi hem de yapışıklık olursa ilerde çocuğumun olmama riski vardı laparoskopik yapılırsa ve miyom o küçük deliklerden çıkarılamazsa açık olana dönülecekti rahmimi kaybedebileceğimi söyleyenler bile oldu böyle korkuyla yaşarken ve ben en iyi yöntemi araştırırken miyomum 10 cm olmuştu sonra miyom için 3. bir yöntem olduğunu buldum vajinal yoldan girilip kürtaj gibi bu miyomların çıkarıldığını öğrendim Türkiye’de çok az doktorun uzmanlığına giren bu yöntemle Konya’da geçen hafta ameliyat oldum genel anestezi yapıldı doktorum 10 cm büyüklüğündeki miyomu vajinamdan parçalamadan tüm haliyle çıkardı doktorum 2 gün sonra normal hayatına döneceksin dedi 1 gün hastanede kaldım ertesi gün yürüyerek hastaneden çıktım karnımda hiç kesi ya da delik yok ve gerçekten de 2. gün normal hayatıma döndüm ve her işimi kendim yaptım yarın 1 hafta olacak ve kontrolüm var inşallah her şeyin normal olduğunu öğrenirim. Miyomun varlığını anladığımız anda nasıl bir psikoloji oluşuyor çok iyi biliyorum tam 1 yıl boyunca bu psikolojiyle yaşadım ve sürekli araştırdım kendinizi kestirmeye ya da deldirmeye gerek yok o kadar acıyı çekip aylarca yatmanıza da gerek yok bu yöntemin Konya dışında İstanbul ve Ankara’da da yapıldığını öğrendim umarım yazdıklarımın herkese bir faydası olur ben miyomdan kurtuldum