• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Miyom ve hamilelik

Ben 14 miyomla ve iki taraflı çikolata kisti ile hamile kaldım. Tüp bebek tedavisi gördüm 1 yıldan fazla. 1 kez tutmadı 1 kez tuttu ama düştü hemen kalp atışını bile duymadan. Tekrar yumurta toplama yapıldı amelyt olacakken hamile kaldığımı öğrendm. Çok büyük süpriz oldu. Ama doğum yapana kadar 3 miyomum var biliyorduk yani mr da ve ultrasonda görülen oydu. Sezeryanla birlkte miyomlarımda alındı. açılnca küçük miyomlarda olduğu görüldü hepsi 14 taneydi 3-4 tanesi büyüktü. Göbeğim ikiz gibiydi. Hamilelikle birlkte miyomlarda büyüyor. Ağrılarım oldu ara sıra. Bazen kısa sürüyordu bazen uzun. Bir keresinde 3 günden fazla sürdü bıçak kesiği gibiydi çok korktm ama birşey olmadı şükür. Parol alabilirsiniz ama dayanamaycak gibiyse acilde serum dedi doktorum. Ben gitmedim acile. Ağrıların yürüyüşle, iş yapmayla ilgisi yok. Sebepsiz yere oluyordu yani. Çok şükür bebeğimi sağ sağlim kucağıma aldım. Sezeryanla birlkte miyomlarımdan da kurtuldum. Aklınıza takılan soru varsa cvplarım kızlar geçmiş olsn inşallah 🙏
Allah bagıslasınız bebegınızi
Miyomlarınızın yerı nerdeydi bırde kac cm lerdı
Cogu doktor sezeryanla mıyom alma işinede sıcak bakmıyor sız kurtulmussunuz

Allah bagıslasınız bebegınızi
Miyomlarınızın yerı nerdeydi bırde kac cm lerdı
Cogu doktor sezeryanla mıyom alma işinede sıcak bakmıyor sız kurtulmussunuz
Saolun teşekkür ederim 🙏 doktorum iyi bi prof.tu zaten bu tarz ameliyat olmak için gelen hastasıda çoktu. Tüp bebekteki başarısızlıklar sonrası embriyo havuzu yapıp amelyta karar vermiştik. Dondurulmş 4 embriyom var şuan. Eğer ameliyat düşünen varsa önce embriyo toplama yaptırıp amelyt olsun. Çünkü ne kadr kapalı amlytta olsa yumurtalık rezervi düşme ihtimali var. miyomlarım rahim dışındaydı. En büyüğü 6 cm civarı idi hamilelkle 10 cme çıktı. Diğerlerinin boyutlarını hatırlamıyorum. Ameliyattada 3 saat kaldım toplam.

Saolun teşekkür ederim 🙏 doktorum iyi bi prof.tu zaten bu tarz ameliyat olmak için gelen hastasıda çoktu. Tüp bebekteki başarısızlıklar sonrası embriyo havuzu yapıp amelyta karar vermiştik. Dondurulmş 4 embriyom var şuan. Eğer ameliyat düşünen varsa önce embriyo toplama yaptırıp amelyt olsun. Çünkü ne kadr kapalı amlytta olsa yumurtalık rezervi düşme ihtimali var. miyomlarım rahim dışındaydı. En büyüğü 6 cm civarı idi hamilelkle 10 cme çıktı. Diğerlerinin boyutlarını hatırlamıyorum. Ameliyattada 3 saat kaldım toplam.
Bebegınızın cınsıyetı nedır
Sankı kız bebege hamılelıkte daha fazla buyuyenler olmus erkek bebekler bı tık rahat gecmiş gebelıklerı

Bebegınızın cınsıyetı nedır
Sankı kız bebege hamılelıkte daha fazla buyuyenler olmus erkek bebekler bı tık rahat gecmiş gebelıklerı
Bebeğim erkek. Cinsiyetle ilgisi varmı bilmiyorum ama benmde büyüdü aslnda kocaman bir göbeğim vardı ikiz gibiydi :)

Merhaba mıyomlarınızın boyutu nedır ılk ay hamıle kalabıldınızmı
maalesef ilk ay hamile kalmadım benimde yumurta rezerv düşük evlendikten 1 yıl sonra hamile kaldım oda boş gebelik oldu kürtaj oldum o zaman sadece 1 miyomum vardı 3 cm sonra 1 yıl daha kadar ne denediysem olmadı gittiğim drlarda hep hemen hamile kalmamı önerdi bende tıp fakultesine profa gittim orda 2 tane daha küçük 2 cm miyom daha gördü o dr da ne kadar cabuk hamile kalırsan o kadar iyi dedi hemen aşılama yaptık çok şükür tuttu şuan 10 haftalık ve miyomlarda 5 cm 4 cm 3 cm şeklinde zaten dr demiş 1 miyom varsa mutlaka küçük küçük başka da vardır sadece görebildiklerimiz büyümüş olanlar benimkilerde rahim dışında bence hamile kalmaya çalış çünkü amelyat sonrası yıne hamilelik gec oluşabilir ve miyomların tekrarlama olasılığı çok yüksek bakalım inşallak bende bu durumu sağlıkla aşarım şuan tek temennim bu

Merhaba suan bende gebelık dusunuyorum fakat bendede 7.5 cm mıyom var rahmin en alt dıs duvarında imiş doktor bıran önce kurtul gebelıgınde olusacagını dusunmuyorum dedı korkuyorum bende
Sız ılk aymı hamile kaldınız
Evet bence deneyin doktor bana gelsen ameliyat ederdim iyiki gelmemişsin dedi hı ama zor olur biraz gebelik zor geçer ağrın olabilir ama ameliyatta rahme zarar verebilir diye siz başka doktorlara da sorun

mrb benimde 11 haftalık bende de 3 tane miyom var rahmın dışında şuan bı sıkıntı hissetmiyorum ama dr ilerleyen haftalarda bunlarda büyüyecek agrı yapabilir ağrın oldugu zaman parol içebilirsin demişti inşallah sorunsuz bi şekilde atlatırız şimdiden stres yüklendi bize
Bende sürekli korkup kafamda kurduğum için buralarda aynı kaderi paylaştığım arkadaşlarım varmı diye yazdım banada aynı şeyleri söyledi doktor bebeğin iyi bebeğine odaklan dedi ağrın oladabilir olmayadabilir dedi çok iyi anlıyorum o sebeple sizi

Bende sürekli korkup kafamda kurduğum için buralarda aynı kaderi paylaştığım arkadaşlarım varmı diye yazdım banada aynı şeyleri söyledi doktor bebeğin iyi bebeğine odaklan dedi ağrın oladabilir olmayadabilir dedi çok iyi anlıyorum o sebeple sizi
bende sizi çok iyi anlıyorum ama sakın olup bebeğe odaklanmamız lazım bende başta cok korktum ama araştırınca miyomla doğum yapan o kadar cokkı ayrıca belli bi yaştan sonra cogu bayanda varmış umarım güzel bir hamilelik gecirip bu günleri cok geride bırakırız 🙏

Back
X