Miyom dejenerasyonu ve ağrısı çekenler ! Lütfen yardım !

Hanımlar merhaba üzerinden yıllar geçmiş ama trcfubelerinize ihtiyacım var benimde hızla büyüyen bir miyomum var ve şuan 9 haftalık hamileyim miyomum 8 cm. Sürekli sancılarım var hiç bir şekilde uyku uyuyamıyorum ilk defa kanamam oldu şiddetli ve hastanede yatıyorum. Ruhuma kadar acı çekiyorum.sizler doğum yaptınız mı süreci nasıl yaşadınız bebekleriniz sağlıklı mı miyomlar ne oldu , doğum normal mi sezaryen mi ??? Umarım cevap verebilirsiniz
Sorunuzu biraz geç gördüm ama ben de gebeliğinde miyom sancısı çekenlerdenim.. hamileliğimle birlikte öğrendiğim 9 cm çapında rahim dışı bir miyomum vardı.. 14. haftaya kadar problem çıkarmadı ancak 14. haftada 12 cm e kadar büyüyerek şiddetli ağrıya sebep oldu.. 5 gün hiç uyumadan ve hiç azalmadan ızdırap gibi dayanılmaz ağrı çektim ve ağrılar geçecek gibi değildi.. müdahale etmeye kimse yanaşmıyordu.. sonra büyük bir şans eseri Ankara’da Prof.Dr.Uğur Fırat Ortaç hocaya rastladım.. bu konunun duayeni olduğunu öğrendim ve 15. haftada ameliyatla miyomum alındı.. Şimdi yaklaşık 35 haftalık hamileyim ve çok şükür kızım da ben de iyiyiz.. Allah Uğur Fırat Ortaç hocamdan razı olsun.. böyle hocaların varlığıyla miyom sancısı gebelerin kaderi değilmiş öğrenmiş oldum..

Sorunuzu biraz geç gördüm ama ben de gebeliğinde miyom sancısı çekenlerdenim.. hamileliğimle birlikte öğrendiğim 9 cm çapında rahim dışı bir miyomum vardı.. 14. haftaya kadar problem çıkarmadı ancak 14. haftada 12 cm e kadar büyüyerek şiddetli ağrıya sebep oldu.. 5 gün hiç uyumadan ve hiç azalmadan ızdırap gibi dayanılmaz ağrı çektim ve ağrılar geçecek gibi değildi.. müdahale etmeye kimse yanaşmıyordu.. sonra büyük bir şans eseri Ankara’da Prof.Dr.Uğur Fırat Ortaç hocaya rastladım.. bu konunun duayeni olduğunu öğrendim ve 15. haftada ameliyatla miyomum alındı.. Şimdi yaklaşık 35 haftalık hamileyim ve çok şükür kızım da ben de iyiyiz.. Allah Uğur Fırat Ortaç hocamdan razı olsun.. böyle hocaların varlığıyla miyom sancısı gebelerin kaderi değilmiş öğrenmiş oldum..
Yaaa Allah razı olsun . Cevabınız hanımlara faydalı olucak.
Ben şuan 23 haftalık hamileyim miyomum kanamadan sonra hiç büyümedi ve 6.14 cm e geriledi . Kanamadan sonra ağrım sancım 4 gün içinde yok oldu.
İnşallah kolay sağlıklı sıhhatli bi doğum gerceklestirirsinjz 🙏🏻

Arkadaşlar merhaba konu çok eskide kalmış ama suan takvime göre 4 haftalık ama hormon sayıma göre 2 haftalık hamileyim. 8-7-6-4 cmlik rahim dışında 4 tane miyomum var ve daha şimdiden inanılmaz bir sancıyla hastaneye yattım. Gebeliğim boyunca böyle ağrılar olacağını ve serumla ağrı kesiciyle geçireceklerini söylediler. Benim miyomlarım da dejenerasyona uğramış ve böbreğe bası yaptığı için böbrek genişlemesi yapıyormuş ağrıda böbreğimde oluyor. Umarım bebeğimi sağlıklı bir şekilde doğurmak bana da nasip olur. Sizden ricam böyle büyük ve çok miyomu olanlar olumlu geçtiyse gebeliği bilgi verebilir mi?

Arkadaşlar merhaba konu çok eskide kalmış ama suan takvime göre 4 haftalık ama hormon sayıma göre 2 haftalık hamileyim. 8-7-6-4 cmlik rahim dışında 4 tane miyomum var ve daha şimdiden inanılmaz bir sancıyla hastaneye yattım. Gebeliğim boyunca böyle ağrılar olacağını ve serumla ağrı kesiciyle geçireceklerini söylediler. Benim miyomlarım da dejenerasyona uğramış ve böbreğe bası yaptığı için böbrek genişlemesi yapıyormuş ağrıda böbreğimde oluyor. Umarım bebeğimi sağlıklı bir şekilde doğurmak bana da nasip olur. Sizden ricam böyle büyük ve çok miyomu olanlar olumlu geçtiyse gebeliği bilgi verebilir mi?
Merhaba bende şuan 23 haftalık hamileyim ve geçen hafta hastaneye yattım sancılar yüzünden 8.5 cm miyom var ekstradan iki tanede çikolata kisti var ama şuan miyom dejenerasyonu oluyormuş bu haftada onun ağrılarını çekiyorum evdeyim ama sürekli belime kasıklarıma kramplar giriyor parol alıyorum doktorum 4 taneye kadar alabilirsin dedi ama etkisi geçtimmi iki büklüm oluyorum Allah hepimize yardım etsin bir çözümü var mı önceki yıllarda yaşayan insanlar bizlerle tecrübelerini paylaşsa çok seviniriz

Merhaba 2016 da yazmışsınız ama bebeginizi saglikla kucağınıza aldiniz mi
Bende 22 haftada cikti ağrılı bir sekilde 1 hafta hastanede yattim simdi 25 haftadaki yine agriyla hastaneye yattim nasil bir süreç geçirdiniz acaba yardımcı olursanız çok sevinirim

Merhaba nasil oldunuz siz umarım cevap yazarsınız. Aynı benzer sorunları yaşıyoruz bende hastanedeyim 15 hafta içindeyim surekli ağlıyorum moral olarak cok coktum

Benzer durumdayım sanirim inşallah cevap yazarsinuz hiç kanamanın oldu mu sağlıcakla aldınız mı bebeğinizi kucağınıza

Merhaba bende şuan 23 haftalık hamileyim ve geçen hafta hastaneye yattım sancılar yüzünden 8.5 cm miyom var ekstradan iki tanede çikolata kisti var ama şuan miyom dejenerasyonu oluyormuş bu haftada onun ağrılarını çekiyorum evdeyim ama sürekli belime kasıklarıma kramplar giriyor parol alıyorum doktorum 4 taneye kadar alabilirsin dedi ama etkisi geçtimmi iki büklüm oluyorum Allah hepimize yardım etsin bir çözümü var mı önceki yıllarda yaşayan insanlar bizlerle tecrübelerini paylaşsa çok seviniriz
Merhaba, ne durumdasınız, ağrılarınız geçti mi, bilgi verirseniz çok sevinirim. Umarım her şey yolundadır 🙏🏻❤️

Merhaba, ne durumdasınız, ağrılarınız geçti mi, bilgi verirseniz çok sevinirim. Umarım her şey yolundadır 🙏🏻❤️
Çok teşekkür ederimm şuan çok iyyim ozaman baya kötüydüm agrılarım sürdü birsüre sonra kesildi 2 hafta önce yine biraz ağrım oldu korktum yine öyle olacagım diye ama çok şükür olmadı parolla idare edebildim hastaneye yatma durumum felan olmadı şükürler olsun simdi iyyim miyom da büyümemiş ozamandan sonra aynı duruyormuş bebişte iyimiş ilginize çok teşekkür ederim 🥰

Rabbimin gönlüne güç gitmesin ama yeminle artık yoruldum adet olunca ağrılarım.azaliyordu.simdi hiç ağrım geçmedi rahimin içi patates çuvalı gibi miyomlar demişti gece uykularım yok üç defa smr testi yaptırdım ama ağrılarıma çare bulamadılar kimse agrimi sormuyorki yaraya ve ara lekelenmeye odaklaniyorlar artık bacaklarımda hissetmiyorum İnan içimdeki korkudan dolayı Dr da gidemiyorum başka bişe diyecekler diye yeminle cok caresiszim mumminin mummine duası kabul olurmuş birbirimize dua edelim birde içimi rahatlacaka bilgileriniz varsa okumak.isterim

Canım sağlıkla büyüsün evladın. Miyom rahmin neresinde idi?? Hiç agrı yada dejenere olmadı mı canım

Canım uzun zaman olmuş. İnşaAllah saglıkla kavustınuz. Miyom kaç cm de durdu. Agrıların çok oldumu nasıl gecti

Merhaba konunun üzerinden epey geçmiş ama ben de şu an 19 haftalık hamileyim ve miyom 8cm dejenere ağrısı çekiyorum, bebeğinizi sağlıkla kucağıniza aldınız mı, çok endiseliyim

Merhaba konunun üzerinden epey geçmiş ama ben de şu an 19 haftalık hamileyim ve miyom 8cm dejenere ağrısı çekiyorum, bebeğinizi sağlıkla kucağıniza aldınız mı, çok endiseliyim
Merhaba, 13 cm dejenere miyomla zamaninda, saglikli bir dogum yaptim. Bu agrilar gebeliginiz boyunca surmeyecek, icinizi ferah tutun🙏 Bebeginize saglikla kavusmanizi dilerim🙏🙏🍀

Merhaba geçmiş olsun öncelikle. Ben de 28 haftalık hamileyim. Bu hafta ağrılarım inaılmaz arttı. Yatarken bile ağrıyor. Sizin nasıl oldu? Doğuma kadar böyle ağrımadından çok korkuyorum. Doktorum parol ve magnorm isimli iki ilaç verdi ama fayda etmiyor. Moralim de çok bozuk. Lütfen bu ağrıyı çekip doğum yapmış anneler birşeyler yazabilir mi?

Benimde 19 haftada ağrılar başladı ağrılar yüzünden moralim keyfim iştahım kalmadı dayanilmaz bir ağrı.Bu ne zamana kadar devam edecek bilmiyorum Inş devam etmez

Merhaba, benim 3 haftanın sonunda ağrılarım geçti, doktorum yerine yerleşmiş artık fazla sıkıntı yaşamazsın dedi. Ben şu an 35. Haftamdayım. Umarım sizin de bir an önce geçer. Gerçeten çok zor yaşayan bilir. Allah herkese bebeği ile sağlık versin.

Bende 24 haftalik gebeyım inanılmaz miyom ağrısı çekiyorum evde serumlarla uzanıyorm ama faydasız doğuma kadar böyle mi devam edecek bilen varsa söyle sin çok kötü çünkü

Size tavsiyem mumkun oldugunca bebek gelisimini yukarda tutmaya calisin bebek ne kadar guclu olursa o kadar faydasi
Oluyor. Benim gelisim 2 hafta onde.erken doguma karsi bebegin guclu durmasi cok etkili

Bunu nasıl yapabilirim ki ben sadece dua ediyorum başka çarem olduğunu bilmiyodum . Siz gelişimi yukarda tutmak için neler yaptınız

Eş kişisinin neredeyse hergun icki icmesi kumar oynamasi gazinoya gitmesi gibi sebeblerden dolayi boşanma asamasindayiz. 3 hafta once de konu açmıştım bakabilirsiniz.
1 tane kizim var ailemin yanindayim şuan. Sadece kizim için 3000 tl nafaka istedim ve bosanma asamasinda olusacak masraflarin karşılanmasını .
Kendime nafaka ve maddi manevi tazminat istemedim çünkü amacım iş uzamadan bu adamdan bi an once kurtulmak . Es kişisinin bir sürü borcu var ustelik.
Yinede istemeli miydim kafama takılıyor.
Hanımlar çok uzun zaman geçmiş ama ne olur bana yazın, 18+5 iken şiddetli ağrı ile zeynep kamilde yattım 3 gün sonra çıktım hastaneden şu an 20+1 aynı ağrı yokluyor. Ne olur bana tecrübenizden bahsedin, bebeklerinizi sağlıkla dunyaya getirdiniz mi? Ne zaman geçti bu ağrılar? Be tetikledi?

Merhaba, 13 cm dejenere miyomla zamaninda, saglikli bir dogum yaptim. Bu agrilar gebeliginiz boyunca surmeyecek, icinizi ferah tutun🙏 Bebeginize saglikla kavusmanizi dilerim🙏🙏🍀
Aslında o sadece dejenerasyon ağrısı değilmiş, bildiğin idrar yolu enfeksiyonum geçmemiş ve sancıya sebep olmuş, sancılar düzenli gelince açılmaya sebep oldu ve dikiş atıldı 21. Haftada.. neyse ki kavuştum sağlıkla, şu an kucağımda uyuyor 7 aylık oldu tosbaa
Bu arada sezaryen oldum ama alınamadı yerinden dolayı miyomum, hala o da benimle

Hanımlar çok uzun zaman geçmiş ama ne olur bana yazın, 18+5 iken şiddetli ağrı ile zeynep kamilde yattım 3 gün sonra çıktım hastaneden şu an 20+1 aynı ağrı yokluyor. Ne olur bana tecrübenizden bahsedin, bebeklerinizi sağlıkla dunyaya getirdiniz mi? Ne zaman geçti bu ağrılar? Be tetikledi?
Merhaba ben 2 buçuk aylık şiddetli bir kanama yaşadım . sonrasında bir buçuk hafta kadar devam etti kanamam ama bebeğim sağlıkla dünyaya geldi. 8 cm olmuştu miyom. Kanamadan sonra yavaş yavaş küçüldü ama bir süre sonra bebeğim yeterince büyüdüğü için artık doğum dışında risk kalmamıştı sağlığı açısından. Şuan 3 buçuk yaşında ve sağlıklı çok şükür. Benim sancılarım ataliksizdi, hiç bir pozisyonda geçmeyen hareket etmemi engelleyen bir şeydi kâbus gibiydi. Miyom seyri herkeste farklı hiç korkmayın olqcaltan da kaçırmıyor. İstanbul da bir çok doktora gittim . Hepsi sen asla normal doğum yapamazsın dedi, hatta bir kısmı sezaryanin bile yatay değil dikey kesikle olur senin dediler. En son Gölcük de bir devlet Hastanesi'nde doktora gittim. Miyomun normal doğuma engel değil her şey yolunda dedi ve ben o saatten sonra başka doktor aramadım.

Merhaba ben 2 buçuk aylık şiddetli bir kanama yaşadım . sonrasında bir buçuk hafta kadar devam etti kanamam ama bebeğim sağlıkla dünyaya geldi. 8 cm olmuştu miyom. Kanamadan sonra yavaş yavaş küçüldü ama bir süre sonra bebeğim yeterince büyüdüğü için artık doğum dışında risk kalmamıştı sağlığı açısından. Şuan 3 buçuk yaşında ve sağlıklı çok şükür. Benim sancılarım ataliksizdi, hiç bir pozisyonda geçmeyen hareket etmemi engelleyen bir şeydi kâbus gibiydi. Miyom seyri herkeste farklı hiç korkmayın olqcaltan da kaçırmıyor. İstanbul da bir çok doktora gittim . Hepsi sen asla normal doğum yapamazsın dedi, hatta bir kısmı sezaryanin bile yatay değil dikey kesikle olur senin dediler. En son Gölcük de bir devlet Hastanesi'nde doktora gittim. Miyomun normal doğuma engel değil her şey yolunda dedi ve ben o saatten sonra başka doktor aramadım.
Benm şu an 8 cm ve 21. Haftadayım ağrılarım bğr var bir yok, on gün içinde ikinci kez ağrı yaşadım mesela. Ağrı olduğunda tek korkum bebekle alakalı oluyor😢 siz çok şükür sağlıkşa doğum yapmışsınız umarım ben de atlatırım bu süreci

Benm şu an 8 cm ve 21. Haftadayım ağrılarım bğr var bir yok, on gün içinde ikinci kez ağrı yaşadım mesela. Ağrı olduğunda tek korkum bebekle alakalı oluyor😢 siz çok şükür sağlıkşa doğum yapmışsınız umarım ben de atlatırım bu süreci
Amin. Allah kolaylık versin

Herkese merhabalar ; hamileliğimden önce öğrendiğim 3 adet miyomum vardı . Dr hamile kalmama ve bebeğe engel olmayacak yerde olduklarını söylediği için ameliyat olmadan hamile kaldım . Gebeliğimle birlikte büyüyen miyomlarım 4-6-7 cm boyutlarına ulaştılar. Saplı olan 6cm boyutundaki miyomum 20 haftalıkken çok ağrılı geçen bi gecenin ardından bana söylenen kadarıyla miyom dejenerasyonu olmuş. 24 haftalıkken yani bu hafta ise diğer miyomum 7 cm'lik olan 2 gece hiç uyutmayan inanılmaz derecede şiddetli ağrılarla beni öldürdü resmen . Bütün karnımda delirten bi ağrı ve kasılmayla hastaneye yattım serum ,ağrı kesici , kas gevşetici vurulduğum halde hiç bir değişiklik olmadı . Makattan alınan kuvvetli bir ağrı kesici ile dayanmaya çalışıyorum . Drlar net birşey söylemiyor ve ağrı. bir haftadır hiç azalmadı sürekli sırt üstü yatıyorum buda bel ağrısı yapıyor oturamıyorum yürüyemiyorum ve artık çok korkuyorum . Çok uzattım özür dilerim ama öyle büyük acılar yaşıyorum ki ağlıyorum gergin resmen benim gibi miyom dejenerasyonu yaşayan yada miyomları ağrı yapan var mı ? Kimse yaşasın istemem ama yalnız değilsem bunu bilmek en azından biraz olsun içimi rahatlatacak .
Merhaba çok olmuş siz yazali ama bu ağrınız ne kadar sürdü çok ağrım var ne yaptınız ben evde parol alıyorum birde progestan o zmnlar yaptiginiz ne vardı

Back