Miyom Amelyati.....

Feri

Zayıflamalıyım
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2009
1.647
1
116
Diğer
Hocam lütfen beni bilgilendirin..

Almanyada yasiyorum..Benim rahmin arka duvarinda 6 cm büyüklügünde ve son 3 ayda 4 iken 6 olan miyom icin amelyat önerildi..sol tüpümde kapali,onunda acilmasi icin...3 düsügüm var ve cocugum yok..düsük sebebplerinede pihtilasma dendi...

Gitigim kadin doktorum,amelyati acik amelyat olarak kendim yapayim dedi sonra vaz gecti ve kendi yapmaya cesaret edemedigini söyleyip beni ünüversite hastanesine yolladi ve orda laparaskopik olarak yapilmasinin amelyatin daha rahat ve sonrasi icinde daha iyi olacagini söyledi..bende kabul ettim,hatta laparaskopi icin sevindi.....
Bugünde hastaneye gittik,görüsme ve amelyat tarihi almak icin...ama doktor bana laparaskopi icin 6 cm miyomun büyük oldugunu kedisinin acik amelyat yapacagini söyledi..Aklim cok karisti 2 aydir bu amelyat icin fikir birligi olmadigi icin bekliyorum...Cocugum olamsdigi icin acik amelyat daha riskli degilmi,sonucta yapisiklik riski var..yasim 39,5 ve amelyat sonrasi bekleme süreside cok uzun..6 cm miyom neden lap icin büyük olsunki..arastirmalarimda 10-12 cm ile lap olanlari okudum :::Lütfen bana akil verin..Agustos 11 icin yatis 12 icinde amelyat günü aldim..ama aklimda cok soru isareti var...

öncelikle geçmiş olsun bende miyom ameliyatı oldum benım 4 cm di ve açık ameliyat oldum laproskopi küçük miyomlar için uygun dıye bılıyorum ve tüpünü de açacakları için açık ameliyat olman gerekir bence
ayrıca korkulcak bısey de yok sezeryan gıbı ameliyat oluyosun geçmiş olsun tekrar

merhaba geçmiş olsun haklısın korkularında. laporoskopik ameliyatlar biraz doktor becerisiyle ilgili olduğundan bazı doktorlar bu ameliyattan kaçınız. 6cmlik miyom büyük değil ve laporoskopiyle gayet güzel çıkartılır. tüpleirn kontrol edilir. ben ve ekibim burada artık açık ameliyat neredeyse hiç yapmıyoruz. eğer laporoskopi olmak arzun var ise istanbula gelmeyi planla ve ameliyatını planlayalım. prof. dr. mustafa bahçeci ile birlikte yapıyoruz ve sabah ameliyat olup ya akşama ya ertesi güne taburcu ediyoruz. doğum yapmadığın için açık ameliyatı önermem.

Hocam cok tesekkür ediyorum bilgileriniz icin..Ama malesef Tr de olma sansim yok..Tek secenegim sanirim doktoruma güvenmek olacak..

Bilgilerin ve verdigin moral icin sagol..tek endisem cocugumun olmayisi,amelyat sonrasi riskler beni korkuyor, inanki 1 tane bile olsaydi,rahmimi bile alsalar umrumda olmazdi..cok sagol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…