Mitomani hastası anne

Slayer Witch

Schadenfreude enjoyer
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2017
1.025
2.658
Merhaba. Sorun ne yazık ki annem… En ufak bir şeyde bile yalan söylüyor. Bazen ortada hiçbir şey yokken yalan hikayeler anlatıyor kafasında uydurduğu ve bunları oldukça detaylara girerek anlatıyor. Size söz versin yeminler etsin hatta ölümü gör falan demişliğim var yine de yalanlarına devam ediyor. Tanıdığımız kişiler hakkında ya da kendi uydurduğu insanlar hakkında. Çocukken bile hatırlarım o zamanlar çok anlamazdım ne olduğunu ama telefonda birileriyle konuşuyor gibi yapar kendine hayali arkadaşlar uydururdu, merak ederdim yanına gidip duymak isterdim kim diye kaçardı duyurtmazdı. Muhtemelen onlar da uydurduğu insanlardı. Kimbilir hatırlamadığım ne travmalar yaşadım bu yalanlar yüzünden çocukluğumda, kişilik bozukluğu ve yaygın sosyal anksiyete ile cebelleştim yıllarca. Yaşım büyüdü ama o kadar iyi manipüle edilmiş insanlardan o kadar korkutulmuşum ki aldığım tedaviler bile insanlara karşı güvenimi yerine getiremedi çoğu şeyi düzeltse bile. insanlar hep yalan söylüyor ve beni hep aldatıyor gibi düşünüyorum, kimseyle yakın ilişki kuramıyorum. eşimle eşimin gayretleri ve tedavime hep destek olması sonucunda uyum ve güven sağlayıp evlenebildim. Eşim hayatımda olduğu zamandan beri yavaş yavaş uyandım rüyadan sanki annemde hep bir gariplik vardı ama neydi bendeki gariplik neydi sebebi neydi kendimi iyice fark edebilince annemin temelini attığı kocaman bir enkaz olduğumu da anladım. Annem hiç değişmiş değil, onunla ne kadar konuşsam da anlatsam da düzeltmeye çalışsam da olmuyor. Hep haklı, ben ise uzun zamandır onu bu hayatta yalancı çıkarmaya çalışan onun açığını kollayan biriyim… Eskiden sorgulamazdım, belki de sorgulamak istemezdim, o zaman iyiydim. oysa tek istediğim söylediği şeylerin bir kez olsun yalan çıkmadığını görmek, ona güvenebilmek. Anne tarafından böylesine yaralı olmak, annen olduğunu hiçbir zaman hissedememek, başkalarıyla tanıştırırken acaba bunlara ne yalan söyleyecek demek öyle zor ki. Öyle işte. Dün yine artık yoluma bakmam gerektiğini, takmamam, üzülmemem, kabul etmem, kurduğum aileye odaklanmam gerektiğini anladım. Çünkü umudum bitti, yine yalan yalanlarına dayanacak gücüm kalmadı. Bir umudun bitişi, annenin asla anne olamayacağının kabullenilişi zor ama oldu. Karışık yazmış olabilirim, benim için şu an önemli olan içimi döküp paylaşmaktı. Dürüst, fikirlerinin arkasında duran, sözünü bilen, saygı duyabildiğiniz bir anneniz varsa ona sarılın.

Annenizin bu saatten sonra değişeceğini hiç sanmıyorum. Belki başka sorunları da olabilir hatta, benim de küçükken tanıştığım biri mitomaniydi bence, mitomani tanısı almamıştı ama borderline tanısı almıştı belki bağlantılıdır bilmiyorum. Değişmesi için kendinin değişmek istemesi lazım ki kendisi istese bile zor karakteri değiştirmek. Kendisi istemiyorsa ve kabul etmiyorsa zaten imkansız. Onu olduğu gibi kabul edin ve sizi en az kötü etkileyebileceği mesafede durun bence. Ne şanslısınız ki size destek olan bir eşiniz var

Ha bir de zor bir ailede büyümek kitabını öneririm. Orda kendi kendinize aşmak için yollar var. Mesela birinde annemiz/babamızın asla istediğimiz sağlıklı ebeveynler olmayacağını kabullenmekle ilgili bir yöntem vardı. Sanırım istediğimiz sağlıklı anne/babayı gömüyorduk temsili olarak.

Belki daha genç olsa doktorlar işe yarardı ama artık çok geç. Zaten kabul de etmiyor, etmez de. Bir anne modelim bile yok aklımda hep tek istediğim ondan akıl alabileceğim, beni manevi olarak destekleyebilecek, dizine yatıp güven içinde hissedebileceğim bir anneydi. Vasfının, engelinin, güzelliğinin, onu o yapan tüm niteliklerinin biçimi umrumda değildi sadece herkesinki gibi bir anne istedim hep. Olmayınca, yaratılamıyormuş da, kabullendim değişmiyor. Kitap önerisi için de teşekkürler muhakkak ilgileneceğim zaten yaramı az da olsa tamir edebilecek her şeyin peşinde koşuyorum :)

Yalanlarını yüzüne vurduğunuzda ne açıklama yapıyor ?

Şöyle düşün kimsenin anne/babası mükemmel değil ki, dışardan herkes iyi görünür. Şiddetle büyüyen ya da annesiz babasız büyüyen insan da çok. Bunları da sen haline şükret, abartma demek için demiyorum. Gayet üzülmekle haklısın, kim bilir nasıl travmalar oluşturmuştur sende, hayatta en güvenmemiz gereken insanlar sonuçta ancak kendini küçük bir kesim gibi düşünüp kötü hissetme diye diyorum; aslında hiç azımsanamayacak kadar çok kişinin ailesinde sorun var.

Başlığınız "Mitomani hastası anne". Konunuzda: annenize bir uzman tarafından teşhis konulduğunu söyleyen herhangi bir ifade yer almamakta. Bu sizin çıkarımınız sanırım.

Mitomani kavramı 1891 de tanımlanmış. Ancak üzerine çok fazla çalışma yapılmadığı da belirtilmiş.

Annenizin tüm anlattıklarının yalan olduğundan emin misiniz ? Annenizin anlattıkları: aynı konunun, sizin bilmediğiniz veya yaşınız sebebiyle; daha önce sizinle paylaşılmayan kısımları da olabilir.

Adım kadar eminim, 30 yaşındayım, ayırdını yapabilirim. Mitomani teşhisini hekim koyar belki evet ama mitomani tanımına da %100 uyan bir insan annem.

bosver turk annelerinin cogunun modeli boyle degil zaten, cogu insan annesini idare ediyor. zaten anneler makul olsa bu kadar kaynana konusu acilmazdi

Hayatım boyunca anneme hayranlık duyup ,tarifsiz sevdim.Her ihtiyaç duyduğunda yanında olmaktan gurur duydum.Yeri cennet olsun Nur yüzlü meleğimin
Amacım size saldırmak değil, sadece merak ettiğim için soruyorum. Neden bu konuda yaralı birine mükemmel annenizi anlatıyorsunuz? Konu sahibinin en son duymak isteyeceği şey bu sanırım üstelik başka annelerin nasıl olduğunu da çok iyi biliyor.

Her konunun altında var böyle birileri, en çok da kocasından dert yananlara mükemmel kocasını anlatanlar.

Sanal bir ortam olsa da gerçek hayatın tam olarak yansıması burası.

bosver turk annelerinin cogunun modeli boyle degil zaten, cogu insan annesini idare ediyor. zaten anneler makul olsa bu kadar kaynana konusu acilmazdi

Değil ya, bu kadar değil. Benim çok daha farklı bi hayatım olabilirdi, gençliğim paranoyalarla, güvensizlikle, asosyallikle geçti üstelik üstüme yapışmış kişilik bozukluğu tanısı cabası. Hala atlatabilmiş değilim bazı şeyleri.

Anneniz hekim tarafından teşhisi konulmuş bir hasta mı yoksa mitomani derken sizin varsayımladığınız bir şey mi? Eğer varsayımsa önce annenizi psikoloğa götürün. Gerçekten bir hastalığı vardir bu derece yalanı varsa, ama sonuçta sizi kandırmak üzmek için yapmıyor işte kadın belli ki hasta, annenizin allah korusun bacaklari olmasa onu bunun için suçlayabilir misiniz? Bu konu için de suçlamayın o zaman. Muhtemelen çoğu onun elinde olmadan yaptiğı şeyler

Her bir gün neye teşekkür edeceğimizi şaşırdık. Çok zormuş gerçek/yalan sınırında yaşamak eminim çok yorucudur. Sabır dilemekten başka birşey bulamadım diyecek. Bu gece de sana yakarız Slayer Witch senin annen benim kardeşim, senin kaşin benim gözüm.. Başkasının derdi kimseyi mutlu etmez fakat ders pastasını ömür boyu kesip kesip yiyen kocaman bir insanlığız. Belki senin de benim teşekkür edemeyecegim tesekkurlerin vardır

Ben bu suçlamama konusuna katılmıyorum bence annenizi suçlayın çünkü insan kendinde olan sorunların nedeni kimse onu suçlamayınca bu sefer kendini suçlamaya başlıyor. Bu da özgüven eksikliğine neden oluyor. Her ne hastalığı/nedeni varsa bile sizde sorunlara yol açtıysa bunun suçlusu anneniz ve eğer sorunları vardıysa bunu kendisi çözmeliydi. Sonuçta o bir yetişkin, bunun ayırdına kendisi de varabilir zihinsel bir engeli yoksa.

Bakın ben 30 yaşındayım, annemin teşhisi yok ama mitomani nedir belli onlarca makale okudum psikologları dinledim derdime derman ararken, anlamamak mümkün değil. Ben kendi sorunumu teşhis edebildiysem o da edebilirdi, ben annem yüzünden iğrenç bir hayat yaşadım.

Tabii ki yalnız olmadığımın farkındayım bu konuda, ama hayatta yalnızım çocukluktan bugüne kadar yaşadığım şeylerin üzerimde bıraktığı tahribat yüzünden güvensizlikten ne bir dost edinebildim ne sağlam ilişki kurabildim, evliliğim bile eşimin gayreti onun istikrarı. Hayatım boyunca yalan paranoyası ve güvensizlikten herkesi terk ettim sevgililerimi, arkadaşlarımı, işimi, insanla alakalı hiçbir şeyde başarılı olamadım.

Hayali insanlardan bahsediyorsunuz. Şizofreni olamaz mı? O yalanlar da kafasında kurduğu dünyadaki doğruları?

Hayali insanlardan bahsediyorsunuz. Şizofreni olamaz mı? O yalanlar da kafasında kurduğu dünyadaki doğruları?

Şizofreni olduğunu sanmıyorum. Yalanlarının yalan olduğunun farkında olduğunu biliyorum, kendi dünyasındaki doğruları değil, yalanlarının farkında gayet. Özbakımında da bir eksilme yok, içe kapanma ya da hezeyanlar yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…