Mitomani hastası anne

Bakın ben 30 yaşındayım, annemin teşhisi yok ama mitomani nedir belli onlarca makale okudum psikologları dinledim derdime derman ararken, anlamamak mümkün değil. Ben kendi sorunumu teşhis edebildiysem o da edebilirdi, ben annem yüzünden iğrenç bir hayat yaşadım.
Şizofren birinden şizofren olduğunu anlamasını istemek gibi bu dediğiniz. Siz yine de psikoloğa bir götürün 30 yaşındasınız ama benim ne dediğimi hiç anlayamamışsınız dolayısıyla en iyisi bir doktora götürün çözümü vardır belki, tedavisi vardır

Mitomani demişsiniz de belki şizofreni, söyledikleri kendince doğru? Ailenden kimsenin aklına gelmemiş mi bir uzmana göstermek?

Değil ya, bu kadar değil. Benim çok daha farklı bi hayatım olabilirdi, gençliğim paranoyalarla, güvensizlikle, asosyallikle geçti üstelik üstüme yapışmış kişilik bozukluğu tanısı cabası. Hala atlatabilmiş değilim bazı şeyleri.

oyle ya da degil ama siz annenizin size bunu yaptigini kabullenemiyorsunuz. ne zaman annenize olan beklentiniz azalir, o zaman rahat edersiniz. iliskinizi kesmeyin ama sinirlandirin, cok rahat edersiniz.

Yalan cok kotu birsey cidden.. hele surekli en basit seylere yalan soyluyorsa insan.. tedavi olsun olmuyorsa idare et annen sonucta ama boyle biriyle yasamak insanin psikolojisini bozuyor

Bazı insanlar olaylari anlatırken bire bin katar da anlatir yalan degil de abartir anneniz de öylede biri olabilir mi? Benim yakin arkadasim da öyle anlattıkları yalan degil de abarti olabilir mi?

Amacım size saldırmak değil, sadece merak ettiğim için soruyorum. Neden bu konuda yaralı birine mükemmel annenizi anlatıyorsunuz? Konu sahibinin en son duymak isteyeceği şey bu sanırım üstelik başka annelerin nasıl olduğunu da çok iyi biliyor.

Her konunun altında var böyle birileri, en çok da kocasından dert yananlara mükemmel kocasını anlatanlar.

Sanal bir ortam olsa da gerçek hayatın tam olarak yansıması burası.
Saygı duyacağınız bir anneniz varsa ona sarılın dediği için son cümlelerine hitaben yazmıştım ,yanlış anlaşılma olmasın .niyetim kimseyi üzmek değildi😔Anne özlemim çoktu onu anmak, yad etmekti tamamen niyetim gerçekten

Saygı duyacağınız bir anneniz varsa ona sarılın dediği için son cümlelerine hitaben yazmıştım ,yanlış anlaşılma olmasın .niyetim kimseyi üzmek değildi😔Anne özlemim çoktu onu anmak, yad etmekti tamamen niyetim gerçekten
Sormanıza sevindim. 8 senedir içimde sevgisiyle onun yokluğu yaşıyorum

Çok üzüldüm durumunuza. Mitomoni zaten kişinin kendisinin değil önce çevresindekilerin tanıyacağı bir hastalık. Çünkü bu hastalıkta kişinin inkar dönemi çok uzun. Keske anneniz bir şekilde yardım almayı kabul etse, çözülmeyecek bir hastalık değil. Hem size hem de kendisine çok iyi gelir. Hiç ihtimal yok mu?

Amacım size saldırmak değil, sadece merak ettiğim için soruyorum. Neden bu konuda yaralı birine mükemmel annenizi anlatıyorsunuz? Konu sahibinin en son duymak isteyeceği şey bu sanırım üstelik başka annelerin nasıl olduğunu da çok iyi biliyor.

Her konunun altında var böyle birileri, en çok da kocasından dert yananlara mükemmel kocasını anlatanlar.

Sanal bir ortam olsa da gerçek hayatın tam olarak yansıması burası.
Bendeki hasret özlemdi sadece.Anneleri melek olanlara rahmet diliyorum🤲🤲

Çok üzüldüm durumunuza. Mitomoni zaten kişinin kendisinin değil önce çevresindekilerin tanıyacağı bir hastalık. Çünkü bu hastalıkta kişinin inkar dönemi çok uzun. Keske anneniz bir şekilde yardım almayı kabul etse, çözülmeyecek bir hastalık değil. Hem size hem de kendisine çok iyi gelir. Hiç ihtimal yok mu?

Asla kabul etmiyor. Ona normal olağan davranış gibi geliyor, herkese yapıyor bunu herkese söylüyor. İnsanlar anlıyor ama anşlamıyorlar sanıyor.

Bazı insanlar olaylari anlatırken bire bin katar da anlatir yalan degil de abartir anneniz de öylede biri olabilir mi? Benim yakin arkadasim da öyle anlattıkları yalan degil de abarti olabilir mi?

değil, baştan sona her kelimesi yalan şeyler. patolojik bir durum var ortada.

oyle ya da degil ama siz annenizin size bunu yaptigini kabullenemiyorsunuz. ne zaman annenize olan beklentiniz azalir, o zaman rahat edersiniz. iliskinizi kesmeyin ama sinirlandirin, cok rahat edersiniz.

kabullenmek çok zor, ordaki insan senin köklerin çünkü, umudun asla bitmiyor bir gün düzeleceğine kabul edeceğine yalan söylemeyeceğine dair. ama artık kabullenmem gerektiğini anlıyorum kendimi uzak tutmaya zarar görmemeye çalışacağım.

Mitomani demişsiniz de belki şizofreni, söyledikleri kendince doğru? Ailenden kimsenin aklına gelmemiş mi bir uzmana göstermek?

Şizofreni değil çünkü yalan söylediğinin farkında, anlattığı şeyler onun doğruları bile değil. Büyük bir rahatlıkla yüzü zerre kızarmadan çok normal gibi yalanlar söylüyor.

Şizofreni olduğunu sanmıyorum. Yalanlarının yalan olduğunun farkında olduğunu biliyorum, kendi dünyasındaki doğruları değil, yalanlarının farkında gayet. Özbakımında da bir eksilme yok, içe kapanma ya da hezeyanlar yok.
Merhaba, ama sonuçta annenizde hasta bu da bir hastalık.
Onu suçluyorsunuz ama belki elinde değildir.
Psikolojik destek alma konusunda ailenizin diğer üyeleri ile birlikte yönlendirseydiniz keşke.
Tabii var mı baba diğer kardeşler bilmiyorum varsa onların bu konu hakkında düşünceleri ya da annenize yardımınız ne?
Bu hastalığı bilmiyorum ama desteğe ihtiyacı olabilir.

Merhaba, ama sonuçta annenizde hasta bu da bir hastalık.
Onu suçluyorsunuz ama belki elinde değildir.
Psikolojik destek alma konusunda ailenizin diğer üyeleri ile birlikte yönlendirseydiniz keşke.
Tabii var mı baba diğer kardeşler bilmiyorum varsa onların bu konu hakkında düşünceleri ya da annenize yardımınız ne?
Bu hastalığı bilmiyorum ama desteğe ihtiyacı olabilir.

babam yok, kardeşlerim yok, kendi hayatım da annemin verdiği hasarlar neticesinde iğrenç geçti hala daha topluma adapte olmakta zorlanıyorum. daha önce yazdığım gibi kocamın gayretiyle bu günlere gelebildim.

anneme yardımım, zor zamanlarında çağırdığı her an yanında olmak, kmlerce öteden nöbetçi eczane bulamadı diye ilaçlar taşımak, her iş çıkışı akşam yemeğini hazırlayana kadar onunla telefonda konuşmak, yalanları ve davranışları hakkında uyarmak, doktora yönlendirmek.. benim elimden bu kadar geliyor ne yazık ki.

Çok üzücü gerçekten. Lakin şunu da hesaba katmalısınız; psikiyatrik rahatsızlıkların hemen hepsinde içgörü eksikliği vardır. Bazı rahatsızlıklarda durum biraz daha yumuşaktır ve algınızın açıklığı ölçüsünde gelişebilir... Bu sebeple hastalığını anlayamaz ve çözüm bulamaz insanlar. Tek başına gidip sebepsiz yere yalan söylüyorum demesi olası değil. Bunu yapması kolay olsa yalan söylemeyi de kesmesi gerekirdi ama bu dürtüsel bir bozukluk ve kesemiyor. Yakını ve dışarıdan bir göz olarak siz anlatmalısınız bu sorunları doktora. Zor olduğunu biliyorum, ikna etmeniz ve bir süre daha uğraşmanız gerekecek ama başka çare de yok...

babam yok, kardeşlerim yok, kendi hayatım da annemin verdiği hasarlar neticesinde iğrenç geçti hala daha topluma adapte olmakta zorlanıyorum. daha önce yazdığım gibi kocamın gayretiyle bu günlere gelebildim.

anneme yardımım, zor zamanlarında çağırdığı her an yanında olmak, kmlerce öteden nöbetçi eczane bulamadı diye ilaçlar taşımak, her iş çıkışı akşam yemeğini hazırlayana kadar onunla telefonda konuşmak, yalanları ve davranışları hakkında uyarmak, doktora yönlendirmek.. benim elimden bu kadar geliyor ne yazık ki.
Yanlış anlaşıldım elbet yardım ediyorsunuzdur kast ettiğim psikolojik rahatsızlıklarda kişiler kendinin farkında değiller bu psikolojik bir rahatsızlık.
Anneniz yalan söylediğini bilse de içgörü eksikliği hakim.
Mesela gidip bir uzmanla görüşüp birlikte yol almalısınız.
Elbet sizin açınızdan çok zor bir süreç ama onu bir hasta olarak kabul etmelisiniz.

X