Mısraaa'yla Yaşama Dair Bir Avuç Samimiyet,Bir Avuç Sevgi,Bir Avuç Dostluk..

butterfly cımmmm umarım çok eğlenmişsindirrrrrr :)))))
valla bende cok yoruldum ama değdi yanee:))

yalnız laptop u fırlatıp atıcam şimdiiiii offff çok sinir oldumm yaaa noldu bu kk yaaaa :(((

Pokam evi temizledin mis oldu:)) Bennde gezdim tüm gün.. Pikniğe gittik kayınvalidemlerin yazlığa Çeşmealtı'na. Dışarıya yaktık mangalı hafif rüzgar ısırdı bizi; ama çok güzeldi..:)) Bende Kavak Yelleri başlayıncaya kadar buraya bakayım dedim:))

Erva hoşgeldin sende canım a.s.

hoşbulduuukkk a.s.a.s.

tatlırüya çok maharetliyim ama tatlı işlerinde zayıfım,zor yerden sordun be bacım.
beni güldürdün allahta seni güldürsün....demek zor yerden sordum...
içinde deyilde arasında olan biliyorum bide içine lokum giren bi tarif var
arasında desem sanki daha doğru olurdu....:kedi:
Muhallebili Kurabiye:
canım süpersin...peki sen bundan yaptın mı?
2 tepsi kurabiye

Kurabiye için:

250gr margarin/tereyağı
6 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
Muhallebi için:

3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Hazırlanması:

Muhallebi için yumurta sarısı ve şekeri çırpıp tencereye alın, un ve süt ekleyip karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayınca hindistan cevizi, vanilya ve terayağı koyun. Yağ eriyene kadar kaynatın.
Hazırladığınız karışımı miksere alıp soğuyana kadar çırpın. Bir süre buzdolabında bekletin.
Kurabiye için eritilmiş katı yağ, kakao, sıvıyağ, toz şeker yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 20 dakika bekletin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle açın. Açtığınız hamurun içine 1 tatlı kaşığı muhallebi koyup hamuru top şekline getirin. Hamurun birleşme kısmı tepsiye gelecek şekilde dizin. 180C fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Tatlıcım kakaosuzda yapabilirsin,merdane yoksada elinle hamuru oval açıp içine muhallebiyi koyduktan sonra yuvarlayabilirsin.

Hekercim merhaba... Üzülme canım... Eninde sonunda geleceği yer yine ev... Sen de ona çektirtirsin.. Olay daha da büyümesin diye gitmiştir... Erkekler böyle maalesef..

hayirli pazarlar herkeze.. nasilsiniz bakalim.. ben özet geceyim.. sabah 10 gibi uyandik biraz yatak keyifi yapmak istiyordum ama telef geldi kahvaltiyi sizdemi bizde mi yapiyoruz diye böyle bir soruyu hazirliyiorum ben demek zorunkda kaldim.. kahvalti hazirladim ablam enistem ve yegenler birlikte kahvalti yaptik, kahvaltidan sorna biraz oturduktan sonra bi üst kata kendi evlerine gittiler.. esimde koltukta uyukluyor bende KK ya takiliyorum..

selam kızlar ben geldiim ama kimse yok.
canım çok sıkkın,moralim bozuk.
eşim evde olduğu için genelde pazarları girmem nete,ama sağolsun
sabah tartıştık ve gitti.
işyerine,msn de ama konuşmadık hala.
deli ediyo beni bu adamın tribi kaprisi,artık hiç çekemiyorum.
ohh dedim erkek olmak varmış ne kolay çekip gidebiliyosun,atla arabana git,
ooooh..bende 3 tane pranga gidemiyorum tabi..

erkek milleti kendilerini bir mok saniyorlar yerimseniben umursamiyormus gibi yap.. ililenme kizdigini belli etme umursamamak en güzeli bu durumda.. aksam eve gelince esin sende yüz verme.. yemek yap ama sorfayi kurma aciktiysa bir zahmet kendi koysun tabagina da yesin sositososito

aksam pizza hamurunu vermeden cikmisim cok pardon:

1 kg un
2 yk seker
2 tk tuz
1 pk yas maya
1/2 lt. ilik süt
1 su bardaga zeytin yagi

aksamdan hamuru hazirlayin mayalansin mayalandiktan sonra bir poset icinde buzdolabinda bekletin, ertesi gün buzdolabindan cikarin tekrar yugrun 3 saat kadar oda isisinda beklesin hamur tepsiye sermeden önce..

Ben aksamdan yapip ertesi güne kadar bekletmedim hic ama bekletilince daha lezzetli oluyormus.. bekletmek zorunlulugu yok.. Hamur mayalandiktan sonra bi sonraki islemlere gecebilirsiniz..

FMK sana da hayırlı pazarlar.. Klasik bir pazar günü hem de depresif:sinifsinif:

butterfly merhaba hafta ici.. bir hafta sonu gelsede dinlensem diyorum pazar günü geliyor catiyor canim sikiliyor..
türkiyede olanlar yine sansli.. pazar günleri almanyada hic hayat yok.. magazalar heryer kapali isin karipi kanallari geziyorum kanal d show atv vs vs hic bakilcak dogru dürüst bir sey yok.. insan söyle güzel bir sey yayinlar millet izlesin o da yok

Amanın ne güzel bir topik bu böyle
Bana da yer var mı aranızda?..
Yoksa bile sıkışın azıcık yer açın bana da:)
İyi hafta sonları hepinize...

Hoşgeldin Sevgili Dicha.

Biraz kendinden söz eder misin?
Yaş,iş,evlilik var mı yada aday adayı...vs?
Cevapların için şimdiden teşekkür ederim.

Fmk pizza hamur tarifin için teşekkürler cnm.

Csacım hoşgeldin yeni topiğimize,inşallah daimi olur.

Butterfly pikniğin iyi geçmesine sevindim cnm.Antalyadada hava kapalı,balkona çamaşır asdım içeri girdim iyice kapandı hava,inşallah hemen yağmur yağmaz.

KK daki sorun nedeniyle dün akşamdan bu yana bir türlü gelemedim topiğe.
Sabah 8 de uyandım biraz dolaşıp tekrar uyudum 10 da kalktım,kişisel temizliğimi hallettikten sonra,tüm evi süpürdüm.Çerez manyağı eşim akşam yediklerini bolca serpmiş salonun halısına.:)
Kahvaltı için eşimi kaldırdım gazete keyfi yaptım,birazdan eşim gidecek

Hekercim üzülerek söylemeliyimki erkekler bizden çokkk farklı düşünüyor ve davranıyorlar.Genel olarak olaylara at gözlüğüyle bakıyorlar,düz mantıkla olayları kritik ediyorlar.ışin komik tarafı hem suçlu hemde güçlüler alttan alan taraf yine biz oluyoruz.Biraz cezalandırmak lazım dozunu iyi ayarlayarak,konuşarak çözmekten yanayımdır ancak bu yolda her zaman sonuç vermeyebilir.Ben hem kendim hemde eşim sakinleştikten sonra konuşmayı yeğliyorum.

Hoşgeldin Sevgili Dicha.

Biraz kendinden söz eder misin?
Yaş,iş,evlilik var mı yada aday adayı...vs?
Cevapların için şimdiden teşekkür ederim.

Mısraaa'cığım evli değilim.
Bir deli sevgiliye sahibimkaydirigubbakcemile3:asigim:
Çalışmıyorum bu ara ingilizce kursuna gidiyorum canım.
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

İyi Pazarlar kızlar opuyorumnanaktan
Keyifler nasıl?

butterfly merhaba hafta ici.. bir hafta sonu gelsede dinlensem diyorum pazar günü geliyor catiyor canim sikiliyor..
türkiyede olanlar yine sansli.. pazar günleri almanyada hic hayat yok.. magazalar heryer kapali isin karipi kanallari geziyorum kanal d show atv vs vs hic bakilcak dogru dürüst bir sey yok.. insan söyle güzel bir sey yayinlar millet izlesin o da yok

Aynen öyle canım. Haftaiçi h.sonu gelse de yatsam uyusam diyorun; ama h.sonu hep erkenden kalkıyorum. Yazın yine gezilecek yerler var; ama kışın alışveriş merkezlerinden başka bir yer yok. Oralara da girmek ölüm resmen. İğne atsan yere düşmüyor. TV'de de hep siyaset programları ya da dizi tekrarı...

Fmk pizza hamur tarifin için teşekkürler cnm.

Csacım hoşgeldin yeni topiğimize,inşallah daimi olur.

Butterfly pikniğin iyi geçmesine sevindim cnm.Antalyadada hava kapalı,balkona çamaşır asdım içeri girdim iyice kapandı hava,inşallah hemen yağmur yağmaz.

KK daki sorun nedeniyle dün akşamdan bu yana bir türlü gelemedim topiğe.
Sabah 8 de uyandım biraz dolaşıp tekrar uyudum 10 da kalktım,kişisel temizliğimi hallettikten sonra,tüm evi süpürdüm.Çerez manyağı eşim akşam yediklerini bolca serpmiş salonun halısına.:)
Kahvaltı için eşimi kaldırdım gazete keyfi yaptım,birazdan eşim gidecek

Canım burada da rüzgar var. Dün feci fırtına vardı.. Kış iyice geldi artık:((

KK sürekli deli ediyor beni zaten... Bende siyah çamaşırlarımı attım yıkamaya, onlar bitsin renklileri atacağım.. Belki kurutmaya atarım. Yoksa çamaşırların kuruyacağı yok.

Hayat87 hoşgeldin canım. Nasılsın?

Back