• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mısır ve Taksim ...

cadim38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2013
398
1
38
İstanbul
herkese merhaba kızlar bu sabah facebook ta bir arkadaşım ile şiddetli bir laf atışmasına girdik sebep mısır daki katliamlar la taksimde ki gezi parkı olaylarını bir tutmasıydı .
evet bana göre her ikisi aynı şey değil neden mi ? bir düşünsenize yavaştan sıra ülkemize gelmek te suriye,filistin ve şimdi de mısır sırada türkiye var .
amerika ve avrupa devletleri biz müslümanları bitirmeye çalışmakta ve bizimde uyanmamız lazım bnm düşüncelerim bunlar .
sizden de birbirimizin kalbini kırmadan sakin bir dille bu konu hakkında ki düşüncelerinizi alma istiyorum haklılar mı gerçekten taksim olayı mısır katliamın daha mı büyük fikirlerinizi esirgemeyin .
yapcağanız yorumalr için şimdiden teşekkür ederim :) :16:

Büyüklük küçüklük derken, her bir insan ne kadar kıymetli, sizin gözünüzde olmasa bile kendi anne- babasının gözünde ne kadar kıymetli ne zorluklarla yetişiyor bir çocuk düşünün. işte bu yaz Türkiye'de birilerinin binbir emekle yetiştirdiği evlatlarını öldürdüler, yaraladılar, komaya soktular, yetmedi hastanede evlatlarının başında bekleyen babalarını tutukladılar, gencecikken öldürülen çocukların cenazelerine saldırdılar ve bunları devlet eliyle, devlet organlarıyla yaptılar. Devlet büyüklerimiz yaşananları kahramanlık olarak nitelendirirken siz hiç sesinizi çıkarmadınız.

Şimdi Mısırda çok onurlu bir mücadele sürüyor olabilir, bu mücadeleyi sürdüren insanlar yine devlet eliyle saldırıya uğruyor, öldürülüyor olabilir, ama mısır için adalet. Mısır için insan hakları, Mısır halkı için özgürlük, Mısır için vicdan derken bir dönüp bakın yanıbaşınızda Berkin Elvan 14 yaşında polis tarafından komaya sokuldu 65 günü geçti hala uyanmadı hiçbirşey yapmadınız. Yaşananların tepki verilmeye değer büyüklükte olması için ses çıkardığınızda size sıçramayacak kadar uzak bir coğrafyada olması mı gerekiyordu ?

Mısır ve Taksim. Hımm...

Bu topic nasıl oldu da fark edilmedi yahu? :)

Bu topiğin de yakında uçma ihtimali yüksek... Konuya hiç girmeyeyim.

Büyüklük küçüklük derken, her bir insan ne kadar kıymetli, sizin gözünüzde olmasa bile kendi anne- babasının gözünde ne kadar kıymetli ne zorluklarla yetişiyor bir çocuk düşünün. işte bu yaz Türkiye'de birilerinin binbir emekle yetiştirdiği evlatlarını öldürdüler, yaraladılar, komaya soktular, yetmedi hastanede evlatlarının başında bekleyen babalarını tutukladılar, gencecikken öldürülen çocukların cenazelerine saldırdılar ve bunları devlet eliyle, devlet organlarıyla yaptılar. Devlet büyüklerimiz yaşananları kahramanlık olarak nitelendirirken siz hiç sesinizi çıkarmadınız.

Şimdi Mısırda çok onurlu bir mücadele sürüyor olabilir, bu mücadeleyi sürdüren insanlar yine devlet eliyle saldırıya uğruyor, öldürülüyor olabilir, ama mısır için adalet. Mısır için insan hakları, Mısır halkı için özgürlük, Mısır için vicdan derken bir dönüp bakın yanıbaşınızda Berkin Elvan 14 yaşında polis tarafından komaya sokuldu 65 günü geçti hala uyanmadı hiçbirşey yapmadınız. Yaşananların tepki verilmeye değer büyüklükte olması için ses çıkardığınızda size sıçramayacak kadar uzak bir coğrafyada olması mı gerekiyordu ?

yorumunuz için çok teşekkür ederim :) evet haklısınız polis saldırısı biber gazı ne bilim toma falan çok ağır hareketler bunlar ama küçük bir not gezi parkı eyleminde ben de vardım polisin yaptığı baskıyı bende gördüm ama bu sadece 3 gün sürdü ben daha fazla dayanamadım orda canı acıyanları gördükçe yıkılıyordum onlarda ccan mısrda olanlarda can . farklı bir coğrafya derken ? düşünün kardeşininz orda yaşasa "baanne farklı bir coğrafya" mı diyeceksiniz . yapmayın etmeyin hepsi can değil mi ? hepsi vicdan değil mi ?

herkese merhaba kızlar bu sabah facebook ta bir arkadaşım ile şiddetli bir laf atışmasına girdik sebep mısır daki katliamlar la taksimde ki gezi parkı olaylarını bir tutmasıydı .
evet bana göre her ikisi aynı şey değil neden mi ? bir düşünsenize yavaştan sıra ülkemize gelmek te suriye,filistin ve şimdi de mısır sırada türkiye var .
amerika ve avrupa devletleri biz müslümanları bitirmeye çalışmakta ve bizimde uyanmamız lazım bnm düşüncelerim bunlar .
sizden de birbirimizin kalbini kırmadan sakin bir dille bu konu hakkında ki düşüncelerinizi alma istiyorum haklılar mı gerçekten taksim olayı mısır katliamın daha mı büyük fikirlerinizi esirgemeyin .

Ben de acıların bir tutulmaması taraftarıyım. Evet gencecik insanlar öldü gezi parkı olayında ama bunu sağolsun provakatörler başardı. Ve hiç yere öldü o insanlar bence. Resmen din karşıtı insanların abartmasıyla olan bir şeydi gezi parkı olayı. Yoksa doğaya,çevreye bu kadar aşık insanlar bu kadar büyük bir olay çıkarıp doğayı, çevreyi bu kadar kirletemezdi. Mısırda ise birçok Müslüman katledildi. Aynı şey Arakan da oldu. Aynı şey Pakistan da oldu. Aynı şey Filistin de oldu. Aynı şey Çeçenistan da oldu. Aynı şey Suriye de oldu. Aynı şey Doğu Türkistan da oldu. Dikkat ederseniz hepsinin ortak noktası "Müslümanlar". Bu kadar Müslüman karşıtı insanlar varken ve Müslümanların yok olmasını bu kadar isteyen ülke varken biz kendi içimizde de yaşatıyoruz bu sorunları. Kalbim Mısır ve diğer Müslüman ülkelerle birlikte. Allah yardımcıları olsun.

şu kırmızı ile çizdiğim yer çok garip olmuş,biliyorum konu sahibi bunu kötü niyetle yazmadın ama acıları karşılaştırmak,hangisi daha büyük katliam diye sormak çok çirkin olmuş..yani bunun karşılaştırması olmaz..orada da burada da masum insanlar öldü,öldürüldü..ikisi içinde canımız yandı,lanet ettik..hiçbir zaman hangisi daha büyük diye bi karşılaştırma yapmadım,ölüm üzerinden karşılaştırma yapmak olur mu hiç?

şu kırmızı ile çizdiğim yer çok garip olmuş,biliyorum konu sahibi bunu kötü niyetle yazmadın ama acıları karşılaştırmak,hangisi daha büyük katliam diye sormak çok çirkin olmuş..yani bunun karşılaştırması olmaz..orada da burada da masum insanlar öldü,öldürüldü..ikisi içinde canımız yandı,lanet ettik..hiçbir zaman hangisi daha büyük diye bi karşılaştırma yapmadım,ölüm üzerinden karşılaştırma yapmak olur mu hiç?

haklısınız orda çok fazla saçmalamışım kusura bakmayın arkadaşıma olan kızgınlığımla bir hışımla yazdım çok özür dielrim evet her ikiside can her ikisininde annesi abası var tekrardan özür dielrim o kısmı silme ihtimalim yok mu ??

cadim38 bildirme sebebini altta belirtti:
ben konuyu nasıl kapatcağımı bilmiyorum ama yanlış bir şekilde açıklamış ondan dolayı huzursuzluk çıkmasın diye konunun kapanmasını istiyorum yardımcı olursanız teşekkür ederim :)

Back