Yarışma Mısır Çorbası - Yurdum Mısır Sponsorluğunda

yenGEnC

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2011
22.772
143.640
merhaba
bu sefer sizlere çok basit bir tarifle geldim. o kadar basit ki hizlica söyle bir spoiler veriyim sonra anlatirim. unu yagi karistir, icine su sut at kaynayinca misiri tuzu ekle ve ye bu kadar basit
ama coooook lezzetli:)
zaten misirin her türlüsüne bayilirim.
çocukların da cok sevecegi, cok saglikli bir corba.
Yeniyil sofraniza da çok yakisir, hafig bir başlangıç olur.
hemen malzemelere geçiyorum

MALZEMELER;
1 corba kasigi tereyag
1 corba kaşiğı sıvıyağ
2 çorba kaşıgi un (mısır unu da olur)
2 su bardagi süt
2 su bardagi su
1 paker (400 gr) mısır

haydi yapimina baslayalim.
unlari ve tereyagi ocaga alip birkac dakika helva gibi kavuralım

sonra üstüne suyu ve sütü koyup topak kalmayacak sekilde karıştıralım
kaynayinca üstüne tuzu ve mısırlari ekleyelim, kisil ateşte 5 dakika kadar karistiralim.veeeee ta ta ta tammmm
ben üstüne 1 kasik yag, ve biraz kirmizi biber de yaktim. icine minicik bir un atinca köpük köpük oldu:))

herkese afiyet olsunnn

Son düzenleme:
Yaaa mısır aşığıyım ben ve bu tarifi ilk defa gördüm. Mutlaka yapacağım inşallah güzel olur

Ellerinize sağlık çok hafif ve güzel bir başlangıç olarak görünüyor ben bunu mutlaka denerimmm yarışmada bol şans

eline sağlık canım çok güzel olmuş. ben mısır çorbasını çok severim. ama biz karadenizin çorbalık mısırıyla yapıyoruz. harika oluyor

Sunumuna, görsellere bayıldımm, mısır çorban çok güzel görünüyor ellerine, emeğine sağlık yarışmada bol şans diliyorummm yenGEnC

teşekkür ederim ASSOSyal gelengiden evde hiç sunumluk birşeyimiz yok zaten 5 kaşık 4 çatal falan var geçen ay yemegi yaptik dekor amacli hicbir sey bulamadik. tüm evi karıştırdık, yemek soğudu. anca şu cücük gibi sahte cicegi bulduk

o yüzden bu ay önceden planladik, yeni şeyler aldik biraz daha güzelleşti

Şahsen bu sefer sunumunuza bayıldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…