• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mısır 528 kişiyi ölüme mahkum etti

MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ

Bir konuyu daha Parlamentonun bilgisine sunmak istiyorum. Mısır'da olağanüstü olaylar yaşanmaktadır. Mısır'daki mahkemeler 529 kişiye idam cezası vermiştir. İdam cezası insanlık dışı bir cezadır. Siyaseten verilen idam cezaları ise o toplumu bölmekten, kutuplaştırmaktan başka hiçbir sonuç yaratmayacaktır. Ben, Sayın Başkan size, sizin başkanlığınızda tüm siyasi parti gruplarına bir çağrıda bulunuyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak Mısır'daki idam cezalarına karşı bir duruş sergileyelim. Bu cezaların doğru olmadığını belirten bir hassasiyeti, bir duyguyu Mısır Parlamentosuna iletelim. Böyle bir çağrıyı yapıyorum. Demokrasi açısından son derece önemli bir çağrı olacaktır. Herkesin buna destek vermesini talep ediyorum.

OKTAY VURAL

Mısır'daki bu idam cezaları, Mısır'daki demokrasi ve huzuru temin etmeye yönelik gerçekten önemli endişelerin doğmasına sebep verecektir. Bu çerçevede Milliyetçi Hareket Partisi olarak Mısır'da kendi içerisinde bu çatışmanın ortadan kaldırarak kardeşliğini Mısırlıların Mısır demokrasisine sahip çıkarak geleceğe umutla bakacağı bir ortam sağlanması konusundaki dilekleri paylaşmak istiyorum.

böyle yorumlar ancak tartışma başlatır başka işe yaramaz. konunun öneminden uzaklaştırır. hatta sizin bu yorumunuzu görüp evet evet ben de bunu diyorum diye kışkırtanlar bile olur, oluyor.

kimin üzülüp üzülmediğini, kimin samimi olup olmadıgını Allah bilir.

zaten başkalarının düşüncesi değil oradaki insanlar önemli şuan en azından benim için. şu üzülmüş bu gülmüş çok da mühim değil yani. zorla vicdan edinilmez neticede:34:

Ben sitem ettim sadece kışkırtmak istesem ilk yoruma malum olaylardan girerdim duam kalbim onlarla ve herpimizden bunu istiyorum tepkimizi belirtmek istiyorum artık insanlar bu kadar basit ölmesin istiyorum zulme karşı susan dilsiz şeytan olmak ölümleri kullananlardan olmak istemiyorum

Eğer ülkemiz bu idamlar için bir girişimde bulunmazsa çok üzüleceğiz:50:

Göz göre göre 528 kişinin ölümünü seyredecek miyiz yani:((

Başbakan hala niye sessiz bu konuda anlamadım muhalefet bile tepki verirken. Çağrıya niye sessiz kaldılar anlamıyorum:50:

Ben sitem ettim sadece kışkırtmak istesem ilk yoruma malum olaylardan girerdim duam kalbim onlarla ve herpimizden bunu istiyorum tepkimizi belirtmek istiyorum artık insanlar bu kadar basit ölmesin istiyorum zulme karşı susan dilsiz şeytan olmak ölümleri kullananlardan olmak istemiyorum

diyorum ya siz gayet içten yazmış olsanız da yorumdan kendine pay çıkaran cok insan oluyor.
ben bundan rahatsızım.

konu idamlar ve o tartısılsın istiyorum bende. sen üzüldün o üzülmedi gibi hesap sormak bize düşmez.

diyorum ya siz gayet içten yazmış olsanız da yorumdan kendine pay çıkaran cok insan oluyor.
ben bundan rahatsızım.

konu idamlar ve o tartısılsın istiyorum bende. sen üzüldün o üzülmedi gibi hesap sormak bize düşmez.

Anladım haklısınız. Bu arada ülkemden de çok beklentim var başta iktidar. Ama umut yok sadece beklenti.Gerçi bunu kim istiyor o da önemli eğer isteyen büyükse türkiye neyapsın.

Anladım haklısınız. Bu arada ülkemden de çok beklentim var başta iktidar. Ama umut yok sadece beklenti.Gerçi bunu kim istiyor o da önemli eğer isteyen büyükse türkiye neyapsın.

Öyle ama sadece kınanmasın,bir şeyler yapılabilir,yapılmalı.:14:

ben de hükümetin sessiz kalacağını düşünmüyorum. neticede Rabia için de çok tepki gösterdi özellikle başbakan.
eminim idama da tepkilerini koyacaklardır, bizler ancak dua edebiliyoruz ama hükümetin yapacakları ses getirir cinsten olur. bekliyoruz.

ben de hükümetin sessiz kalacağını düşünmüyorum. neticede Rabia için de çok tepki gösterdi özellikle başbakan.
eminim idama da tepkilerini koyacaklardır, bizler ancak dua edebiliyoruz ama hükümetin yapacakları ses getirir cinsten olur. bekliyoruz.

Ben de aynı şeyi düşünüyorum...
Biz sadece dua edebiliyoruz.Allah yar ve yardımcıları olsun...
Bu arada konu gece geç saatlerde açılmış,ben ve benim gibiler anca bu saatlerde gördüler,bunun altında bir şey aramak çok gereksiz
Lütfen bu konu da tartışmaya dönmesin:16:

Eğer ülkemiz bu idamlar için bir girişimde bulunmazsa çok üzüleceğiz:50:

Göz göre göre 528 kişinin ölümünü seyredecek miyiz yani:((

bu idamların infaz karar tarihleri belli mi? aradım bulamadım umalımki bişeyler yapılabilecek kadar ileri bi tarihe atmış olsunlar.. yoksa daha engel olmak adına tek bi adım bile atılamadan çoktan bitmiş olur herşey.. :14:

bu idamların infaz karar tarihleri belli mi? aradım bulamadım umalımki bişeyler yapılabilecek kadar ileri bi tarihe atmış olsunlar.. yoksa daha engel olmak adına tek bi adım bile atılamadan çoktan bitmiş olur herşey.. :14:

İdam kararıyla ilgili son hükmün okunma tarihi 28 Nisan ama idam ne zaman bilmiyorum:50:

İdam kararıyla ilgili son hükmün okunma tarihi 28 Nisan ama idam ne zaman bilmiyorum:50:

28 nisan bişeyler yapmak için yeterli bi zaman engel olunabilir olunurda yüreğime su serpti bu tarih eminim dünyanın her yerinden tepki gelicektir ve engel olunacaktır.. bu kadar duyarsız olamaz hiç ama hiç kimse...

28 nisan bişeyler yapmak için yeterli bi zaman engel olunabilir olunurda yüreğime su serpti bu tarih eminim dünyanın her yerinden tepki gelicektir ve engel olunacaktır.. bu kadar duyarsız olamaz hiç ama hiç kimse...

Nette bir genç kızımız oturma eylemine başlamış diye okudum, yine netten okuduğuma göre çok tepkiler var halktan, ünlüler bile kınamışlar, çağrı yapmışlar.

Nette bir genç kızımız oturma eylemine başlamış diye okudum, yine netten okuduğuma göre çok tepkiler var halktan, ünlüler bile kınamışlar, çağrı yapmışlar.

halk ayağa kalkarsa tam kalkar 19 günümüz var daha ne eylemler çıkar o güne kadar evelallah bizim gençlerimiz taş gibi o bir genç kız milyonlara dönüşür bi kaç gün içinde hükümetimizde duyarsız kalacak değil heralde bu kadar tepkiye bişeyler olur illa olur inanıyorum inanmak istiyorum buna umudumuzu yitirmeyelim yeter...

Arkadaşlar tekrar hatırlatayım 20 nisan fatih saraçhane lütfen bir olalım yanlış bir bilgi değilse idam kararı alınan bir de çocuk varmış 15 yaşında

Arkadaşlar tekrar hatırlatayım 20 nisan fatih saraçhane lütfen bir olalım yanlış bir bilgi değilse idam kararı alınan bir de çocuk varmış 15 yaşında

ciddi olamassınız... 15 yaşında çocuğu hangi akla hizmet.... tövbe yarabbiiiiiii.... :47:

Back