• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Misafirlik ve Bebek beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
belki ilk bebek çok seviyorsunuz vede kıyamıyorsunuz ama yaptığınız bazı şeylerin hata olduğunun farkına varnızı istedim...abur cubur verende var tabiki ama oda büyük hata sizin ne kadar koruyucu davranmanız gibi ...orta nokta bulmalısınızz

tatlım temizlik konusunda yazdıklarında hemfikirz zaten istesemde titiz olamam çünkü çok tembelim.benim titizliğim sadece beslenmede içerik olarak.Konu çanta hazırlamaktı evvet bir sürü hazırlıkla gidiyorum bi yere.ortak noktamızda bu. Bana çocuklu birileri geldiğinde çok tedirgin olurdum(çünkü evimde hiç yemek olmazdı) o yüzden kimseye aynı hissi hissetirmek istemem.Sağlıklı beslensin istiyorum henüz çok küçükler ilerde de yapabilirmiyim şimdiden söylemek çok zor heleki bu baba varken ama.İçgüdüsel bir koruyuculuk devam ediyor ama bebeğimi sevsinler öpsünler bebeğimle ilgilenilsin (onunda) benimde çok hoşuma gidiyor o konuda da çok rahatım.sadece biberonları steril ediyorum sabah üşengeçlikten akşama kadar öle tezgahın üstünde durunca epey mikrop üremiştir diye düşünüyorum zaten sterilizatörümde var çok pratik.ama her hafta köy pazarına çıkıp organik besinler almaya ve uygun şekilde pişirmeye özen gösteriyorum.

bende bebeğimin sağlıklı beslenmesi için elimden geleni yapıyorum
çevremdekilerde bu ne biçim yemek iğrenç şeyleri bebeğe nasıl yediriyosun diyolar
iğrenç dedikleri yemekler salçasız ve az tuzlu olanlar. onlara göre bebeğede salçalı yağlı tuzlu yemekler yedirmem lazım tatlılar çikolatalr cipsler çaylar içirmem lazım bide demezler mi yazık bebeğe senin eline kalmış diye çok sinirleniyorum
bişey desende dinlemezler biz sizi nasıl büyüttük diye nutuk çekerler
yani işimiz zor...

Füsfüsüm gibi yasak diyen arkadaşlarıma bir anımı anşatmak isterim kısaca. Ben tek çocuğum ve annem öğretmendi. Lise bitinceye kadar okullarımızı bir duvar ayırıyordu. İlkokula giderken okulun önünde patlamış mısır satan bir adam vardı. Yuvarlak, pembe ve şekerli o zaman bana nefis gelen mısırlar :) ben ne zaman onlardan alsam tam ağzıma atacakken, şahin bakışlı kötü kadın Serpil beni görür, ensemde biter ve hemen çöpe atardı. Senelerce yiyemedim :)))) 5 filan yıllık evliyimdim eşimle sinemaya gittik. Çıkışta aman tanrım bir de ne göreyim yuvarlak, şekerli, pembe patlamış mısırlar. 1 milyar olsada al bana diye tutturdum. Koca kadın yedim. O günkü mutluluğumu size anlatamam. Yasak koymak insanın içini acıtan bişey

belki ilk bebek çok seviyorsunuz vede kıyamıyorsunuz ama yaptığınız bazı şeylerin hata olduğunun farkına varnızı istedim...abur cubur verende var tabiki ama oda büyük hata sizin ne kadar koruyucu davranmanız gibi ...orta nokta bulmalısınızz

tatlım temizlik konusunda yazdıklarında hemfikirz zaten istesemde titiz olamam çünkü çok tembelim.benim titizliğim sadece beslenmede içerik olarak.Konu çanta hazırlamaktı evvet bir sürü hazırlıkla gidiyorum bi yere.ortak noktamızda bu. Bana çocuklu birileri geldiğinde çok tedirgin olurdum(çünkü evimde hiç yemek olmazdı) o yüzden kimseye aynı hissi hissetirmek istemem.Sağlıklı beslensin istiyorum henüz çok küçükler ilerde de yapabilirmiyim şimdiden söylemek çok zor heleki bu baba varken ama.İçgüdüsel bir koruyuculuk devam ediyor ama bebeğimi sevsinler öpsünler bebeğimle ilgilenilsin (onunda) benimde çok hoşuma gidiyor o konuda da çok rahatım.sadece biberonları steril ediyorum sabah üşengeçlikten akşama kadar öle tezgahın üstünde durunca epey mikrop üremiştir diye düşünüyorum zaten sterilizatörümde var çok pratik.ama her hafta köy pazarına çıkıp organik besinler almaya ve uygun şekilde pişirmeye özen gösteriyorum.

Çınar'la ilgilenilsin benimde hoşuma gidiyor ama ben öptüremiyorum yabancılara :(((

Teşekkürler arkadaşlar yorumlar için..
İlk mesajımda da belirttiğim üzere,İFRAT VE TEFRİT meselesine uyarsak hiçbir zaman sorun olmaz..
Yani herşeyin kararı gerek..
Teknolog sen de haklısın xenom hda haklı bütün annelere torpil hepimiz haklıyız kısmenkaydirigubbakcemile5
Sakınan göze çöp batar doğru ama saldım çayıra Mevlam kayıra da olmazgamyoncuiremsu
Tevekkül bizden takdir Allahtan..
sengözlerimebaksanab

Teşekkürler arkadaşlar yorumlar için..
İlk mesajımda da belirttiğim üzere,İFRAT VE TEFRİT meselesine uyarsak hiçbir zaman sorun olmaz..
Yani herşeyin kararı gerek..
Teknolog sen de haklısın xenom hda haklı bütün annelere torpil hepimiz haklıyız kısmenkaydirigubbakcemile5
Sakınan göze çöp batar doğru ama saldım çayıra Mevlam kayıra da olmazgamyoncuiremsu
Tevekkül bizden takdir Allahtan..
sengözlerimebaksanab

İşte Libyana'm son noktayı fevkaladenin fevkinde koymuş. Bunun üzerine artık ben ne desem bosh, hatta vestel :))) kabul sabah sabah iğrencim kabul ediyorum. Uykum var. Gece Çınar yine hiç uyumadı ve uyutmadı. Özetle çocuklarımız Yaradanımızın bizlere en güzel emaneti, sahipleri Allah. Allah korusun hepsini...

Back