Misafirimiz Minik Kızımız...

Kalliste

Guru
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2007
9.109
59
55
Tam bir hafta önce aşırı kar yağışı ile sevinen ufak kızım sokağa arkadaşlarıyla karda oynamaya çıktı, ama sadece beş dakika sonra eve geri döndü, kucağında fotoğraflarda görülen minik kız ile birliktebilmiyorumkismile arkadaşlarının bahçesine sığınmış bu yavruyu görünce dayanamamış eve getirmiş, soğuktan zangır zangır titriyordu açlıktan midesi iki yanından ortada birleşmişti mafoldumben

Tahminimce 3 aylık, görünce ben de dayanamadım hemen aldık karnını doyurduk, ısınmasını sağladık, dezenfekte ettikyerimseniben yavrum hemen rahatlayıp uyuyakaldı...

Kedimizin taşıma sepeti ile ona bir yuva hazırladıkyerimseniben içine sımsıcak tutacak bebek battaniyesi yerleştirdik, üstüne ise hava geçirmemesini sağlamak için kat kat gazete kağıtları ve polarlardan oluşan örtü yaptık daha doğrusu dağ demem gerekiyor kaydirigubbakcemile3, kapının hemen önüne her yanından rüzgar ve soğuk almasını önleyecek şekilde siper hazırlayıp bu yuvayı koyduk tam bir haftadır bu kızımız bizimle kalıyorkaydirigubbakcemile5

İlk gün karnını doyurup barınağa götürmek niyetinde olsamda akşama kadar niyeti bozdumsempatiksalakcinni karnını doyuramazlar sıcak bakamazlar büyüklerin arasında ezilir diye sebepler uydurdum ve evimde her türli hayvan olmasına rağmen bu yavruya da evimi açtım onu tekrar sokağa bırakamadım...

Daha ilk gece çıkıp acaba üşüyormu diye kontrollere başladım elimi yuvasına usulca sokup üşümediğine emin olunca içim rahatladı, gecenin hangi saati olursa olsun sımsıcaktı, bunu yazıyorum çünkü eve almamak için kendimi zor tuttum çünkü evin içinde yaşayan bir köpeğim var ve o yavruya baktıkça ne büyük haksızlık yaptığımı düşünüyorum her an vicdan azabı gibi bir şey bumafoldumben fakat sonra onunda bizimle mutlu olduğunu anladım şimdi içim rahat...

İlk gün hemen kapının önüne tuvaletini yapmıştı yıkadım temizledim her yer tertemiz olunca bir daha asla yapmadı alt bahçeye iip kendi köpeğimizin tuvalet alanına gitmeye başladı temiz olması da ayrı bir mutluluk verdi bana... İlk günlerde köpeğimize hırladı korktu tabiki yabancı bir yerdeydi ama şimdi sabah babamız işe giderken hemen yuvasından çıkıp ablasının boynuna atlıyor oynamaya başlıyorlar sonra karın doyurma faslı vs vs... bunları izlemek bile ne büyük zevk almamı sağlıyoropuyorumnanaktan

Kesinlikle bahçeden dışarı adım atmıyor, aşırı sessiz, uslu ve temizzemuszemus... Her sabah her akşam eşim bei dinlemekten bıktı artıksempatiksalakcinni
-Ya biz bulamasaydık:gitme:
-Ya barınağa gönderseydimeyvahedigeldismile
-Bize nasılda muhtaçolumunekankayizsmile
-Bizimle ne kadar da mutluopuyorumnanaktan
Bunları düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum, minnacık bir yavrunun sizin kucağınıza sığınması, sizinle mutlu olması....

Altta ki fotoğraflarımız ilk gün kü huzurumuzdan parçalar temizlenip karnımızı doyurduk huzurla uykuya geçtikopuyorumnanaktan

dsc00063b.jpg

dsc00061z.jpg

kallisim iyi yüreklimmm opuyorumnanaktan ilk bulduğunda söylemiştin bize ama biliyodum ki sen onu barınağa vermicektin veremicektin..

çokk tatlı görünüyor burdan, kimbilir yakından ne kadar şirindir :)

ah yavrummmm

melegim benim melegimm

bilemedim ne diycegimi ..ona baktim .. sana baktim...ona baktim,, sana baktimm

melegim nasılda mutlu nasılda güven içinde uyuyo allah sızden razı olsun bır canlıyı donarak ölmekten kurtardıgınız ıcın keşke aynı şeyı hepimiz yapabılsek

Ya keşke herkes sizin gibi yürekli olsa sizi gerçekten kutluyorum alkisalkisalkis yavru da maşallah çok sevimli korunmasız muhtaç canım ya :1hug: siz ne güzel ona evinizi açmışsınız Allah herşeyi gönlünüze göre versin ne diyim a.s.

ay kallisim canim benim cok sevdim ben bu kizi yaaaaaa.. ay annem cok sevimli nasil cekingen masum bakiyor. birtanesin sen birtaneeeeeeeeeee:1hug:

bayılldımm bu bızdığa ben de:nazar:
maşallah ona ve maşallah senin güzel yüreğine arkadaşımm:nazar:
opuyorumnanaktan

kallisim iyi yüreklimmm opuyorumnanaktan ilk bulduğunda söylemiştin bize ama biliyodum ki sen onu barınağa vermicektin veremicektin..

çokk tatlı görünüyor burdan, kimbilir yakından ne kadar şirindir :)
Evet bijom ilk gün söylemiştiniz reyhan ablamla sende tahmin etmiştin yollayamayacağımızmafoldumben nasıl yollarım öyle mahsun ki öyle uslu öyle akullı ki minnacık yavruya nasıl kıyayım..
Bana hiç bir zararı yok tek beklediği yemek ve azıcık ilgimafoldumben

ah yavrummmm

melegim benim melegimm

bilemedim ne diycegimi ..ona baktim .. sana baktim...ona baktim,, sana baktimm
Piacığım bir şey demene gerek yok zaten ben anlıyorum seniŞeniz

melegim nasılda mutlu nasılda güven içinde uyuyo allah sızden razı olsun bır canlıyı donarak ölmekten kurtardıgınız ıcın keşke aynı şeyı hepimiz yapabılsek
Teşekkür ederim sizede güzel düşünceleriniz içina.s.

Ya keşke herkes sizin gibi yürekli olsa sizi gerçekten kutluyorum alkisalkisalkis yavru da maşallah çok sevimli korunmasız muhtaç canım ya :1hug: siz ne güzel ona evinizi açmışsınız Allah herşeyi gönlünüze göre versin ne diyim a.s.
Amin diyeyim ilk önce yerimseniben
Evet gerçekten çok minnacık muhtaç ve korunmasız meleim o benimopuyorumnanaktan

ay kallisim canim benim cok sevdim ben bu kizi yaaaaaa.. ay annem cok sevimli nasil cekingen masum bakiyor. birtanesin sen birtaneeeeeeeeeee:1hug:
Ah ablacım bir göreceksin sen sevimliliği, babamız işten gelirken bahçe kapısından sesleniyor ona çıtır çıtır çıkıyor klubesindenkaydirigubbakcemile3 kulaklarını kabartıp karşıdan söylediklerini anlamaya çalışıyor kafasını bir sağa bir sola yatırıyor :1hug:
Bir de Yırtık dışarı çıktığında dünyalar onun oluyor boynuna atlıyor kulaklarını ağzına almaya çabalıyordelikafadulden oyun delisi Yırtık biraz ayı olduğu için oynarken deliriyor ve ufak tefek kazalar atlatıyorlar ufaklık hemen yuvasına kaçıyor etraf güvenli hale geldiğinde tekrar çıkıyor :roflol: üstüne basmayan bir varlık yani güvenliden kastımız:roflol:

Sizi Yürekten Kutluyorum alkisalkisalkis alkisalkisalkis a.s.Çokta tatlı yaa
Çokkkk teşekkür ediyoruma.s.
bayılldımm bu bızdığa ben de:nazar:
maşallah ona ve maşallah senin güzel yüreğine arkadaşımm:nazar:
opuyorumnanaktan
:nazar: Güzel dilekler için teşekkür ederim Meg'ima.s.

Oy çok tatlı ne şirin birşey bu.
Allah sizden razı olsun...
:Saruboceq:
Sağolun güzel dilekleriniz ve sözleriniz için a.s.

Öncelikle tüm kalbimle "Helal olsun" diyor ve sonrasında da bu mutluluğu yakalamış şanslı bayana hoşgeldin diyorum.. a.s. :nazar:

Gandhi, toplumların seviyesini hayvanlara olan yaklaşımlarının belirlediğini söylemiş..
Senin gibi böyle kocaman yüreği olan insanlar, bugün, bir toplumun minicik bir parçasını bile oluşturamayacak kadar az..

ışte bu nedenle de, bu çocukların üremelerinin ciddi bir şekilde kontrol altına alınacağı günleri, umudumu kaybetmemeye çalışarak beklemeye devam ediyorum..

Eski mahallemizde dişi bir köpek vardı.. Onunla karşılaştım geçenlerde.. Park ettim ve beslemek için yanına gittim.. Biraz ürkektir huy olarak.. Uzaktan konuşuyorum falan... Bir de ne göreyim memeler sarkmış.. Sonra tanıdık birine rastladım.. Meğer bu köpek son bir yılda iki kez doğum yapmış.. ılkinde 6 bebe, ikincisinde de 9 bebe..
Bir köpek, bir yılda etti mi sana 16 köpek..

Mahallede var mı 16 tane Kalliste?

Elbette yok..

Bebeleri süt dönemine kadar sokakta beslemiş sonra da barınağa götürmüşler..

ışte bu yüzden çözümün, özellikle de Hayvan Hakları Kanunun yürürlüğe girmesinden sonra ciddi bir şekilde ele alınması ve uygulamaya geçilmesi gerekiyor.. Nüfus artışlarıyla başa çıkabilecek Kallisteler, ne yazık ki çok ama çok az..

Yüreğinden öpüyorum seni arkadaşım.. a.s.

Not : Bu şanlı bayanla Yırtığımın fotolarını çeken birileri vardır dilerim.. yerimseniben

Püsküütüm gelmiş oy oyyy söylediklerinde ne kadar haklısın bu ufaklığın bize geldiği ilk günden itibaren düşüdüğüm şey bu zaten, gelecek yıla ergen olacak bu kızında kendisi gibi yavruları olursa! Ne yapabilirim diye şimdiden düşünüyorum yapabileceğim tek şey var Yırtığın veterinerinin ellerine teslim etmek ve sonrası beslemeye devam etmek ama işte senin de söylediğin gibi sayıları az değil ki hangisiyle başa çıkabileceğim, bir 2. yavruya denk gelsem ona bile aynı öçüde bakamam yardım edemem diye düşünüp üzülüyorum... Ama bizim memleketimizde çok daha önemli konular var değil mi gündemi oyalayacak ve görmemiz gerekenleri görmememizi sağlayacak bir sürü şey....

Ne senin doğru düşüncelerinle olacak iş bu, ne de benim edeceğim yardımla düzelmeyecek kadar büyük bir konu bu, basit ama aması var işte.....

Tesadüf o ki tamda fotoğraf eklemeye gelmiştim taptaze :)) fırından yeni çıkmış haliyle...

Yırtık kemik kemiriyor ufaklıkta ne olduğunu anlamaya çalışıp etrafında dönüp duruyor, kemikten çıkan seslerden ürküyor...

dsc00009ll.jpg

Hahahahaa ufaklığın bastığı yeri şimdi gördüm:roflol::roflol: ablasının kuyruğuna oturmuş rezil yaaa:roflol:

Yırtık kemik kemiriyor ufaklıkta ne olduğunu anlamaya çalışıp etrafında dönüp duruyor, kemikten çıkan seslerden ürküyor...

dsc00009ll.jpg

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Kimse kusura bakmasın kardeşim... Ben Yırtığımı çok ama çok ama çok ama çok özlemişim..
Muhteşem ikili olmuşlar yahu! :nazar:
Lorel & Hardy gibi :roflol:
Hahahahaa ufaklığın bastığı yeri şimdi gördüm:roflol::roflol: ablasının kuyruğuna oturmuş rezil yaaa:roflol:
Şanlı bayan akıllı demek ki.. :nazar:
Karın üzerie yatıp da kendini mi üşütsün.. Hem o artık kallisin güvenli kollarının, Yırtık hanımın da sıcak kuyruğunun sefasını sürecek.. kaydirigubbakcemile5

allahim durusa bakin yaa..ne kadar cok sey anlatiyo resim yirtik guvenli , emin kendinden.. kizimiz daha cekingen..temkinli..bakislari ne kadar anlamli

kallisiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmmm dün akşam neden telefonda söylemedin banaaaaaa kaydirigubbakcemile nasıl şirin bakıyo kıyamam ben buna yaaa opuyorumnanaktan sabahtan beri şu modda izliyorum boshayallersmile

çok iyi olmuş. çoook güzel bir köpeğe daha sahip olmuşsunuz.

çoban köpeği kırması sanırım nasıl sevimli kulakları yüzü.. bacakları çok kalın yaa maşallahh

iyi ünlerde huzurla üvende sizinle büyüsün.

Lorel & Hardy gibi :roflol:

Kaç gün geçti ben hala şu yazıya bakıp gülüyorum kaydirigubbakcemile3 ama çok tatlılar yaaaaaaopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

allahim durusa bakin yaa..ne kadar cok sey anlatiyo resim yirtik guvenli , emin kendinden.. kizimiz daha cekingen..temkinli..bakislari ne kadar anlamli
Evet Piacım bazen yuvasında uyurken dışarı çıktığımızı duymuyor ve bizi görmediği için hırlamaya başlıyor hem ürkek hem temkinli bir ufaklık oopuyorumnanaktan.. Mahallede bir de sarıkızımız var bizim ufaklığı kıskandı biraz eh ne de olsa o da karnını bizde doyuruyor fakat bahçeden içeri giremiyor bahçe demirlerine geldiğinde ufaklığa havlayarak korkutmaya çalışıyor, şimdi bu da öğrendi ya sarıkızın tavrını bazen kapıda oluyor bakıyor ki sokağın başından sarıkız geliyor aklinialirimsmile ciyak ciyak bağıra bağıra ya Yırtığın yanına kaçıyor ya da yuvasınakaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 ama onun o halini izlemek beni hem üzüyor hemde gülümsetiyorkaydirigubbakcemile3

kallisiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmmm dün akşam neden telefonda söylemedin banaaaaaa kaydirigubbakcemile nasıl şirin bakıyo kıyamam ben buna yaaa opuyorumnanaktan sabahtan beri şu modda izliyorum boshayallersmile
Celebim nasıl sürpriz olacaktı ki söyleseydimalkisalkisalkis

çok iyi olmuş. çoook güzel bir köpeğe daha sahip olmuşsunuz.

çoban köpeği kırması sanırım nasıl sevimli kulakları yüzü.. bacakları çok kalın yaa maşallahh

iyi ünlerde huzurla üvende sizinle büyüsün.
Teşekkürler er_cacığım
evet eşim de tam sokak köpeğine benzemiyor kırmalık var bunda diyor da bilemedim CADIARZU, hoş dileklerin için tekrar sağolasınopuyorumnanaktan

muhteşem bişey yapmışsınız.herkes sahipsiz bi dost sahiplense yuvasız bir tane bile kalmaz sizin bulduğunuzda çook tatlı.

X