Misafir odası ve oturma odası bir mi olmalı ayrı mı?

bal_hatun

Meleğimi Sen Koru Rabbim <3
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2012
1.733
429
Selamcanlar Yine yardımlarınıza ihtiyacım var malumunuz salon için eşyaları aldık. sıra geldi oturma odasına şuan için kirada olacağız bir süreliğine o yüzden salondan ayrı bir oturma odası olmalı mı yoksa salon her ikisi içinde yeterli mi bilemedim. Açıkçası her kafadan da ayrı ses çıkıyor kararsız kaldım:44: Eğer sadece salon olursa tutacağımız 2+1 evin bir odasını şark odası yapmak istiyorum hem daha uygun hemde sevdiceğimle ikimizin hayali. Sizlerinde fikirlerini istirham ediyorum efendim [COLOR]

benim evim 2 oda 1 salon oturma odası yapmayacağım. diğer oda misafir odası gibi bir yer olacak. ailemle oturdugum evde 3+1 oturma odamız yok salonda. gerek yok bence gereksiz geliyor bana. olması bir zorunluluk değildir.

ben senelerdir düşünürüm salon ve oturma odasının ayrı olması bana mantıklı gelmiyo. genel olarak çoğu zaman oturma odası kullanılıyo salonda ki koltuklar doğru düzgün kullanılmıyo. ben hep derdim evlendiğim zaman 3+1 evim bile olsa salon ve oturma odasını ayrı istemiyorum bir yapıcam boşu boşuna fazladan ve gereksiz eşya derdim. hatta ben vitrin konsol vs bunları da gereksiz saçma olarak görüyorum. temizlik yaparken sürekli vitrindekileri çıkar toz al sürekli yıka filan evi temizlerken it cek sürekli zor yani. şimdi nişanlıyım oturma odası ve salon bir olucak ayrı olmucak ve kesinlikle vitrin ve konsol almıcam sadece yemek masası istiyorum

Valla canım ben hiç ayrı oturma odası istememiştim ancak kayınvalidemle annem çok ısrar etti.Ben de modern bi takım aldım.İki yıllık evliyim gerçekten rahat ettim.Bir de çocuk olursa rahat edersin demişlerdi onu da düşündüm.Eğer imkanın varsa yap kullanışlı oluyor.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben de yapmayı düşünüyorum.
Allaha şükür maddi durumumuz müsait.

Hem de kitaplık alcaz kocaman (milyon tane kitabımız var)
Bir odaya bir kitaplık, bir de koltuk koyacağız sadece.

bu bi tercih meselesi ..
hem otururum,hem misafirimi ağırlarım dersen neden olmasın ..
arkadaşım odaya halı ve perde dışında bişey almadı ..
neymiş o boş oda çocuk odasıymış ..
nasip bile olmadı iyikide sermişim ben ..
salon ayrı oturma odam ayrı suanda .. mutluluklar :123:

benim ayrı oturma yok, salonda ki koltukların üstüne çok şık örtüler seriyorum sadece oturma yerlerine, polar değil yalnız, pamuklu örtüler , birde onları ikiye kesiyorum tam koltuğun eninde oluyor, misafir geliceğinde de hemen kaldırıp koyuyorum başka odaya,,,
böyle bir şey yapabilirsin, şimdi kirada oturucaksın, belki ileride kendi evini alırsın o zaman evine göre oturma odası almazsın yada alırsın,,,
öteki oda boş kalıcak dersin, şu anda ki evindeki yatağını koy oraya en azından yatılı gelicek oldu mu orada yatar rahat rahat,,,
veya basit bir çekyat al sadece,,, onuda açarsın misafirin geldi mi ...
gerçi sen şark köşesi yapıcam diyorsun,, oda güzel bir fikir,,,
benim kuzenim tam takım aldı herşeyini, 1 yıllık evliyken ev aldılar, ilk evleri olduğu için çok küçükdü , eşyalarını annesine verdi,,, 4 yıl sonra büyük bir ev aldı o zaman aldı eşyalarını geriye,,,,
belki sende ev alırsın,,,, hem o zaman görümcen daha bir morarır

Ayy leble valla koptum o şimdiden morarıyor !

Misafir odasi olayini anlamadim anlamiycam ben ya. Suan evimizde var bayramdan bayrama temizlik yapiliyo muze gibi duruyo oracikta.. 3 odam olucak ama asla salon oturma odasi falan ayirmiycam. Bir salon olur bizde orda otururuz gelen giden de. Cocuk odasini bos birakicam ve kalan odayi da giyinme odasi yapicam. Fikrim bu kim ne derse desin karsiyim 2 oturma alani yaratmaya ben

Cnm bende aynen senin gibi dusunuyodum ama almadigima pismanim simdi. Misafir geldigi zaman hep beraber oturuyoruz ama bi süre sonra bayanlar sıkılıyo erkek muhabbetinden geçicek ayri bi oda yok.ailelerimiz ayri şehirlerde onlar geldiği zamanda yatircak birkaç koltuk daha gerekiyo bence lazim ikinci bi oda.
Bide benim kiz arkadaslarim geldiğinde eşim bütün gününü onlarla geçirmek istemiyo onun televizyon izleyeblcgi ayri bi oda olsun istiyorum o yüzden alcaz birkaç aya bi oturma grubu daha

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bende saçma buluyorum iki oda olmasını kiracı iken hele daha saçma geliyor taşınma esnasında kiriliyor ciziliyor yazık yani kendi eviniz olduğunda almak mantikli
ben olsam bi odayi oturma odası diğer odayi yemek odası yapardım yemek odası yaptığım yere de 2 tane berjer alıp oturma imkanı da olur diye düşünüyorum :)

Bende saçma bulup düşünmüyorum çünkü boşa masraf geliyor, o misafir odası kaç kere kullanılıyor ki? Bizim de vardı eskiden, sonra oturma odası çocuk odasına döndü. Ben sadece koltuk takımı masa ve bir konsol alacağım ve hem kendim, hem misafirlik orayı kullanacağım, öyle düşünüyorum. Ayrı bir oda yapsam ne olacak? İstanbul da ev şartları malum, zaten kira da olacağım, kendi evim de olsa 2+1 olacağından ya çocuk odası olmayacak ya da oturma odası.

Ayrıca arkadaşım yaptı, bir odasına koltuk takımı, masa takımı, bir de tv ünitesi aldı o da zaten küçüktü. Birinde de köşe takımı, tv ve sehpası var. Şimdi çocuğu olacak ve beşikle yatak odasına yatacak çocuk, sonra da o koltuk gönderilip odası yapılacak. 3 senelik bir keyif olmuş oluyor verdiğiniz parayı düşünmezseniz..

Salon ve oturma odası ayrı olmamalı bence. İlerde çocuk olduğunda ev 2 artı 1 se çocuk odasını nereye koycaksın. Büyük sıkıntı.
Ayrıca üstüne sadece misafir geldiğinde oturcaksam napim ben o salonu müze gibi Bi eşyayı eskitene kadar kullanma taraftarıyım, eskimesin diye bekletemem hayatta

bence de..ayrı odalara hiçç gerekk yokk..fakat ailelerden farklı bı memlekette olacagmız için bi misafr yatmaya geldiğinde herkes şart olur diyor..o yuzdenn bizde aldık açıkçası..fakat bizim düşüncemiz oturma odası alsak da hem salonda hem oturma odasında otururuz diyoruz..yanı aldık oturcaz müze olmıcakkk..tek temennimizz bu:))

Daha evlenmeme seneler var ama hem oturma odası hem salon ayrı ayrı bana çok iş gibi geliyor. Kimse yokken ailecek küçük odaya sıkışmalık misafir gelince büyük odaya oturmalık gibi oluyor ben misafir varken de yokken de en büyük odada ferah ferah oturmak isterim. Temizlik, taşınma gibi olaylarda iki iki ayrıdan iş çıkartıyor kalabalık misafir gelse siz oturma odasına geçmeyin de diyemezsiniz herkes yayılır iki odaya birden servisiydi misafir gidince temizliğiydi çok uğraşmalı gibi geliyor. Hem o oturma gruplarının da modası geçicek gün gelicek odayı değiştirmek isteyeceksiniz yine 2 odaya birden eşya alacaksınız.
Valla hayalimdeki evimde kocaman salonu olsun tv büyük rahat koltuklar ve kocaman bi kitaplık istiyorum. Oturma odası genelde çoçuk odasından büyük olduğu için de oturma odasını çocuk odası yapmayı çocuk odasını da kullanmadığım eşyaları ve çamaşır makinesi-ütü masası gibi ıvır zıvırları koyduğum arka oda olarak kullanmayı düşünüyorum. :116:

Neden kendi evimde en güzel eşyalarımı doya doya kendim eskitemeyecekmişim? Neden ayda yılda bir gelen misafire bu kadar lüks sağlayacakmışım? En güzel mobilyalari alıp salon diziyorlar ama kendileri kullanamıyorlar saçmalık müsriflik baska bisey değil.

Bence tamamen size bağlı, kimi mutlaka olmalı der kimi çok saçma der.
Siz eğer temzilik takıntılıysanız, misafir gelince mutlaka her şey düzgün ve temiz olmalı diyorsanız ayrı oturma odası yapın, kendinizi germeyin.
Yok öyle bi takıntım yok normal günlük temizlik yeterli diyorsanız şark köşesi çok çok güzel ve keyifli olur , hem biri tv izlemek diğeri kitap okumak istediğinde kullanılabilir.

Bizim ayrı bir oturma odamız yok olmaması da cok iyi bence çünkü diğer odayı calisma odası kütüphane yapmak çok daha güzel ancak tek odanız olacaksa odanız büyük olsun zira bizimki gibi olunca 2 3 aile oturmaya gelemiyor tabii gelenek görenek aile yapısı da önemli 2.oda için. Bazı aileler asiri kalabalik oluyor kadın erkekler ayrı odalarda oturuyor.boyle bir durumda 2 oda mantikli. Böyle bir durum yoksa tek oda yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…