• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Minoxil ve Biotin

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Saç dökülmesinin bir çok sebebi olabilir dedikleri gibi hormonal olabilir , beslenme kaynaklı olabilir , saçı çok boyamanizdan olabilir , genetik olabilir ve daha bir sürü şey ... Beslenmenize dikkat edin en büyük sorun genelde bu şampuan kullanmak yerine zeytinyağlı sabun kullanabilirsiniz çok katı oluyor saçlar ama çok az da saç kremi kullanırsanız diplere uygulamadan bu şekilde biraz azaltilabilir zannediyorum . İnşallah sorunun çözümü bulunabilir

Peki bunun hormonlarla bi ilgisi olabilir mi
bu arada benim de yaklaşık on sene önce saçlarım o kadar dökülürdü ki kel kalacağımı düşünüyordum. her şampuanı denedim ama fayda etmedi. sonra yine aktar tavsiyesiyle şampuanı tamamen bıraktım. zeytinyağlı hakiki sabun kullanmaya başladım. başta saçlar keçe gibi oldu ama devam ettim. hala devam ediyorum. şu an saçlarımın aşırı gür olmasından şikayetçiyim :)

Maalesef bi bilgim yok. bende de çok dökülme olur kansızlıktan. Egzamada var... stres de etken olabiliyor bildigim kadarıyla. denemedim ama zeytinyağıyla bakım yapanlarda vardı bi degerlendir istersen. geçmis olsun:KK25:
egzama varsa hakiki bıttım sabunu tavsiye ederim. şampuanı tamamen bırak ve 2-3 günde bir bu sabunla yıka. inşallah sen de fayda görürsün.

bu arada benim de yaklaşık on sene önce saçlarım o kadar dökülürdü ki kel kalacağımı düşünüyordum. her şampuanı denedim ama fayda etmedi. sonra yine aktar tavsiyesiyle şampuanı tamamen bıraktım. zeytinyağlı hakiki sabun kullanmaya başladım. başta saçlar keçe gibi oldu ama devam ettim. hala devam ediyorum. şu an saçlarımın aşırı gür olmasından şikayetçiyim :)

Ben N nscckts den babasının yaptığı saf zeytinyağı sabunu aldım . Saçlarıma da kullanmaya başlıyım onu , benimkiler hep seyrekti ama artık bayağı kötü durumda yavaş yavaş toparlanmaya başladı .

Ben N nscckts den babasının yaptığı saf zeytinyağı sabunu aldım . Saçlarıma da kullanmaya başlıyım onu , benimkiler hep seyrekti ama artık bayağı kötü durumda yavaş yavaş toparlanmaya başladı .
inşallah faydalı olur.

Hepsi normal çıktı hormonel olabilir dedi doktor şimdi onun sonucunu bekliyorum ve açıkçası genetik olmasindansa hormonel olmasını tercih ederim çünkü genetigin bi çözümü yok
malesef söylediğin doğru.yani en azından ben şimdiye kadar bir çözüm bulamadım.benimde kanlarım normal hatta dün son sonuçlarımı yine aldım herşey mükemmel, hormonlarıma defalarca bakıldı normal, ultrasonla rahim ve böbreküstü bezlerine bile bakıldı.Evet tüm bunlar sadece saç dökülmem dolayısıyla yapıldı.Minoxil ve benzeri bir çok markanın ürününü kullandım.Bende bi işe yaramamıştı.Dökülmen yeniyse hormon sonuçların çıkınca zaten net belli olur herşey.benim dökülmem çok uzun yıllar önce başladı başladığından beride doktorlardayım.şu anda açıklığım var malesef.Ben son çare mezoterapi saç ekimi filan düşünüyorum artık çünkü başka bir tedavi kalmadı yapacağım.Umarım sende işe yarar bunlar.Mutlaka doktorun verdiği ilaçları kullan bu arada zararı olmaz mutlaka etkisi olur, ama gelişme olmazsa peşini bırakma devam et doktorlara

Cnm yaa bunu eczacı özel hazırlıyor bizde tesadüfen kesfettik başka bir ilçede hafta ici ararsaniz internetten bakıp telefonuna size gerçekten yardimci olurlar kargoyla yollama imkanları varsa yollarlar ben size özelden eczanenin adını adresini yazarım numarasi vardır mutlaka

Buda ise yarar sackiran da ancak ilerledikçe ise yaramaz
sinameki yağı iyi oldu saçlarım a kullanayim
banada mesaj atarmısınız lütfen :) umut dünyası belki iyi gelir

Saç dökülmesi için doktora gittim açılma var dedi hormon testi istedi bunun yanında minoxil ve biotin verdi kullanıp memnun kalan var mi acaba çok takiyorum saclarimi

Vücudun içini onarmadıkca dışından ne yaparsan yap çaresi yok. Kara ciğer bağırsak yada bağışıklık sistemi sorunlarınız varsa vücut bir yerlerden sinyal veriyor.. Veya vitamin eksikliğinde olabilir. .

Saç dökülmesi için doktora gittim açılma var dedi hormon testi istedi bunun yanında minoxil ve biotin verdi kullanıp memnun kalan var mi acaba çok takiyorum saclarimi
Çinko kullan Solgar Zinc Picolinate 2-3 ay sonra seviyelerin çok yükseldikten sonra saç dökülmen durur bi de takviye olarak B vitaminleri Apikobal günde 1 tane

Benim de ayni sorunum var canim. Kelin ilaci olsa kendi basina surermis misali . Ins bi cozum yazan olur:KK15:

Önerilerin hepsini okuyamadım, tekrar etmiş olabilirim. Bende de vitamin eksikliğinden kaynaklı saç dökülmesi vardı. Kurutulmuş ısırgan otu kürü sayesinde 3 yıkamada durdu. Bir kaç tutam ısırgan otunu yarım litre kaynar suya atıp, altını kıstıktan sonra 10 dakika demleyin. Sonra bir tülbentle iyice süzün, banyodan çıkmadan önce, son olarak saçlarınızı bu suyla durulayın. Bazı insanlar bi süre sonra yıkıyolar ama ben gerek duymadım, koku renk vs. gibi şeyler olmuyo çünkü, bir dahaki yıkamaya kadar tutuyorum. Bir kaç yıkamaya çok ciddi bir şekilde dökülmede durma görüyorsunuz.

Çok stresliyim zaten bebişim bronşit oldu iznim bitti bakıcı bulamadım kafayı yicem kel kalıcam boyatmam lazım ayrıca okula baslarsam rezil gibi Allah sonumuzu Hayır ede canim
O zaman stres yapma canım boş yere benim doğumdan sonra rahat bir yıl döküldü stres sadece dökülmeyi arttırır o yüzden mümkün mertebe relax ol bir yıl sonra dökülenler çıktı ama tabi ben uslu durmadım küllü kumral yapmak için açıcı kullandım ve hazin son:110:
Bis

Merhaba ben de iki ay önce cildiyeye gittim saç dökülmesi yüzünden benm yaklaşık 10 yıldır dökülüyordu ama bu sene daha da acildi artık derim görünmeye başladı Dr haftada bir iğne verdi bepanthen , haftada bir karışım yağ ile bakım yapıyorum, her gece saç serumu uyguluyorum sacima bir de sabah akşam hapim var xpecia diye bir ilaç iki ayda hacim olarak epey farketti dökülme oluyor yine ama daha az artık ve kökleri güçlendi parladı uzadı besleniyor yani anlıyorum ve yanlarımı kapatacak saç arardim eskiden toplamak istemezdi canm ama artık kapanıyor he bir de sampuanim özel artık hep onu kullanicam o da çok etki ediyor

Back
X