• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Minoxil ve Biotin

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Ben de henüz net bir çözüm bulabilmiş değilim. Eğer kan değerlerinde ya da hormonlarında bir sıkıntı varsa öncelikli olarak onun için tedavi ol. O sıkıntıyı çözdüğün zaman büyük ölçüde düzeleceğini düşünüyorum.
Bunun dışında ben 20 gün biotin kullandım. Saçlarımı kestirdim. Antidepresan kullandım çünkü artık takıntı haline gelmişti bu bende.Sığır iliğini 3 kere yaptım. İçine bephanten bemix evigen badem yağı lavanta yağı da kattım. Saç çıkışı oldu bende biraz. Ama dökülme hala devam ediyor.
Biotinin faydası oldu galiba. Ama yüzümde biraz tüylenme de yaptı. O yüzden bıraktım.
Bir de boya ve ısıl işlemlerden uzak durmanı öneririm. Saçın kalitesini azaltıyor.
Genetikse bile bir çaresi vardır diye düşünüyorum. Sıkma canını. Kökü sende. Elbet bir şekilde çıkacaktır. Sen yeter ki umudunu kaybetmeden çözüm ara.
Sığır iliğini nasıl uyguladiniz

Minoxil diyorum..
Iceriginde Biotin agirlikli olan bir degil bir cok urun kullandi benimki neredeyse bir sene surdu.. ama erken bir sonuc alamadik gozle gorulcek kadar fark yoktu diyim..
sampuanlar serumlar vs..

Kadin ve erkekte farki var midir bilemiyorum ama..

Bir urun denedik adini veremiyorum ne yazik ki..:) @Kazen reklamdan banlar sonra beni :KK70:
Bu urunu bir ilacla birlikte kullandik tabi..
Iceriginde sadece minoxil var . Biotin yok.
2 ayda olmayan bolgelerde saclar cikti. Suan bildigin sıkı ve gür saclara sahip maşallah.. tabi bu erkek icin..

Gercekten kullanirken buda kesin sonuc vermez adam akilli diye baslamistik ama 2 ay gecti 3. Ayimizdayiz suan ben hala inanamiyorum o olmayan bolgelerde saclarin ciktigina..

Bende biotinli sampuan kullaniyordum bir ara hizli uzamaya yardimci olmustu. Cok sık sampuan degistiren biriyim. Sabit kalamadım bi turlu. Suanda bambaska bir sampuan kullaniyorum yakinda cok sık sampuan degistirmekten benimde saclarim dokulmeye baslar bu gidisle..
Eşinizin dökülmesi genetik mi peki

Saç dökülmesi için doktora gittim açılma var dedi hormon testi istedi bunun yanında minoxil ve biotin verdi kullanıp memnun kalan var mi acaba çok takiyorum saclarimi
merhaba çam trebentin yağı alın aktardan. bende aynı sorundan muzdaripim. Birde demir eksikliğinize baktırın. bende de saç dökülmesi için tahlil yaptırdım. Demir eksikliğim çıktı. bende kan yapıcı yiyecekler tükettim. Birde çam trabentin yağı aldım yarısını şampuana döktük. saç dökülmem azaldı birde krem kullanma bu yağ saçı yumuşatıyo

Minoxil diyorum..
Iceriginde Biotin agirlikli olan bir degil bir cok urun kullandi benimki neredeyse bir sene surdu.. ama erken bir sonuc alamadik gozle gorulcek kadar fark yoktu diyim..
sampuanlar serumlar vs..

Kadin ve erkekte farki var midir bilemiyorum ama..

Bir urun denedik adini veremiyorum ne yazik ki..:) @Kazen reklamdan banlar sonra beni :KK70:
Bu urunu bir ilacla birlikte kullandik tabi..
Iceriginde sadece minoxil var . Biotin yok.
2 ayda olmayan bolgelerde saclar cikti. Suan bildigin sıkı ve gür saclara sahip maşallah.. tabi bu erkek icin..

Gercekten kullanirken buda kesin sonuc vermez adam akilli diye baslamistik ama 2 ay gecti 3. Ayimizdayiz suan ben hala inanamiyorum o olmayan bolgelerde saclarin ciktigina..

Bende biotinli sampuan kullaniyordum bir ara hizli uzamaya yardimci olmustu. Cok sık sampuan degistiren biriyim. Sabit kalamadım bi turlu. Suanda bambaska bir sampuan kullaniyorum yakinda cok sık sampuan degistirmekten benimde saclarim dokulmeye baslar bu gidisle..
Bahsettiğiniz ürün ve ilacı özelden yazar misiniz ?

Eşinizin dökülmesi genetik mi peki
Hayir degil oncedende cok sıkı saclari vardi..
Biraz sinir stres tetikledi diyelim..
Sinir stres tetiklemesi diyip gecmemek lazim insanin saclari dokulmaya basladi mi gercekten psikolojisi kotu etkileniyor..
Artik hic bir urun ise yaramiyor diye umitsizlige kapilip ektirme islemi icin arastirmalarimiza baslamistik.
Ama gerek kalmadi cok sukur ki..

Tabi besin olarakta dikkat etmeniz gerekiyor..
Hadi derler ya , yediklerin sacina mi gidiyor
Iste bu soz cidden onemli bir soz. Yediklerimiz ictiklerimiz cok onemli..

Konuyu ayrintili bir sekilde okuma firsatim olmadi. Ama saç serumu, vitamin takviyesi ne kullanirsaniz kullanin sadece distan bir etki oldugunu unutmayin. Once endokrin sonrada bir jinekologa basvurun. Son olarakta bir dermatologa basvurun. Sac dokulmesinin nedenini bulmadiginiz surece en iyi ve etkili serum, sampuan ya da vitamin takviyeside kullansaniz cozum olmaz. En cok dokulme problemlerinin kaynagi ise pko, kansizlik, troit problemleri. Sac derisininde analizini yaptirmakta fayda vardir. Ozellikle mevsim gecislerindw nemsizlikten dolayi yogun dokulmeler yasanmaktadir.

Merhaba :)
Şu an minoxil kullanan bir kelaynak adayı olarak buradayım :)
Sayfaların hepsini okumadım ama %2lik formu kullaniyorsunuz herhalde.
Ben de gecen yaz cildiyeye gittim. Sitressten sacimin yarisindan yakininin dokuldugunu ama yenilerinin cikacagini vaat etti. Ilac vermedi. Çinko biotin testi dahil tum testleri yaptirdim. Hic bir eksik cikmadi. Stress kaynakli yani. Ilac ya da herhangi bir kozmesötik onermedi.
Ama dokulmem geçmeyince minoxil aldım. Ama ben erkekler icin olan %5lige basladim. Bir eczaci olarak dedigimi yapin yaptigimi yapmayin :D siz bayanlar icin olana baslayin ;)

Kullanici olarak sunu soyleyebilirim;
Cidden sac dokulmem azaldi. Yeni yeni saclarim da cikmaya basladi. Ama biraz favrorilerim de cikti maalesef. Ensem falan ne durumda hiç tahmin edemiyorum :( Göz görmeyince gönul katlaniyor ama :) Kardeşim mimarlik okuyor. Saç kalmadi kafasinda. Bu hafta ona da goturecegim bir tane, insallah ona da etki eder.

Biotin kullanmadim. Ama yapilan testler dogrultusunda doktorunuz tarafindan onerildigini tahmin ederekten kullanmanizi tavsiye ederim. Fayda goreceginizi temenni ediyorum :)

Saç dökülmesi için doktora gittim açılma var dedi hormon testi istedi bunun yanında minoxil ve biotin verdi kullanıp memnun kalan var mi acaba çok takiyorum saclarimi
Evet ben memnun kaldım canım ama ben bioxinin diye bir marka var onunkini kullandım ve çoookk memnun kaldım bide vitaminlerine baktır canım

Sığır iliğini benmari usulü erittim. İçine doktorun önerdiği bephanten bemix evigen badem yağı karışımını da kattım. Bir çay kaşığı kadar lavanta yağı da koydum. Haftada 2 kere saç diplerime uyguladım. 2.uygulamadan birkaç gün sonra yeni saçlarımın çıktığını gördüm. Ama biotin de kullanıyordum o çıkarmıştır belki emin değilim. Sonra 3. Uygulamada çok ciddi dökülme oldu. Ben de bir süre ara verip sonra haftada 1 uygulamaya karar verdim.
Ben de bu konuda sıkıntılıyım. Eski gür saçlarımın üçte ikisi gitti gibi geliyor. Kanımda ve hormonlarımda da sıkıntı yok. Bir de bende aşırı kepeklenme var.
Kesin bir çözümünü bulursam her yerde paylaşacağım. Konuşmak istersen ya da soracağın birşey olursa özelden de yazabilirsin.

Hayir degil oncedende cok sıkı saclari vardi..
Biraz sinir stres tetikledi diyelim..
Sinir stres tetiklemesi diyip gecmemek lazim insanin saclari dokulmaya basladi mi gercekten psikolojisi kotu etkileniyor..
Artik hic bir urun ise yaramiyor diye umitsizlige kapilip ektirme islemi icin arastirmalarimiza baslamistik.
Ama gerek kalmadi cok sukur ki..

Tabi besin olarakta dikkat etmeniz gerekiyor..
Hadi derler ya , yediklerin sacina mi gidiyor
Iste bu soz cidden onemli bir soz. Yediklerimiz ictiklerimiz cok onemli..
Genetik değilse düzelme şansı daha iyi tabi insallah benimki de genetik değildir

Evet canim 5 ay oldu
O zaman stres yapma canım boş yere benim doğumdan sonra rahat bir yıl döküldü stres sadece dökülmeyi arttırır o yüzden mümkün mertebe relax ol bir yıl sonra dökülenler çıktı ama tabi ben uslu durmadım küllü kumral yapmak için açıcı kullandım ve hazin son:110:

Merhaba :)
Şu an minoxil kullanan bir kelaynak adayı olarak buradayım :)
Sayfaların hepsini okumadım ama %2lik formu kullaniyorsunuz herhalde.
Ben de gecen yaz cildiyeye gittim. Sitressten sacimin yarisindan yakininin dokuldugunu ama yenilerinin cikacagini vaat etti. Ilac vermedi. Çinko biotin testi dahil tum testleri yaptirdim. Hic bir eksik cikmadi. Stress kaynakli yani. Ilac ya da herhangi bir kozmesötik onermedi.
Ama dokulmem geçmeyince minoxil aldım. Ama ben erkekler icin olan %5lige basladim. Bir eczaci olarak dedigimi yapin yaptigimi yapmayin :KK70: siz bayanlar icin olana baslayin :KK66:

Kullanici olarak sunu soyleyebilirim;
Cidden sac dokulmem azaldi. Yeni yeni saclarim da cikmaya basladi. Ama biraz favrorilerim de cikti maalesef. Ensem falan ne durumda hiç tahmin edemiyorum :KK43: Göz görmeyince gönul katlaniyor ama :) Kardeşim mimarlik okuyor. Saç kalmadi kafasinda. Bu hafta ona da goturecegim bir tane, insallah ona da etki eder.

Biotin kullanmadim. Ama yapilan testler dogrultusunda doktorunuz tarafindan onerildigini tahmin ederekten kullanmanizi tavsiye ederim. Fayda goreceginizi temenni ediyorum :)
Doktor bana %5lik olanı yazdı ama henüz alıp kullanmadım

1,5 yıl kadar minoxil 5 lil formonu kullandım çinkoyla birlikte.

Erkek tipi dökülme olduğu için 5lik kullandım . İlkbaşta normaldende fazla döküldü sonra dökülenler geri gelmeye başladı.

Bıraktığınız anda etkisi bitiyo malesef.

Kötü yanına gelirsek içindrki bi madde tansiyonla ilgili benim tansiyonum enfazla 8-6 olduğu için beni mafetti ilacı sıkıp 5 dakika sonra başağrısından kafamın içindeki basınçtan çıldırıyodum.

Eğer hormonal sebeple dökülüyosa şampuan seçiminiz de ona göre olmalı
elseve argenin kullanın

eşim aşırı stresten dolayı şiddetli egzama sorunu yaşadı. başında neredeyse saç kalmadı. dr un verdiği ilaçları düzenli kullandı ama fayda etmedi. cilt üzerine ihtisas yapmış bir kozmetik uzmanı bitkisel içerikli şampuanlar verdi. sadece bir hafta sürdü etkisi. sonra bir aktar siirt' in meşhur bıttım sabununu tavsiye etti.
bir aydır kullanıyor. egzama hafifledi. dökülen saçlar hızlıca uzadı. asıl enteresan yanı, beyazlamış saçların yerine siyah saçlar çıktı.

inşallah faydalı olur sana da.

Doktor bana %5lik olanı yazdı ama henüz alıp kullanmadım

Baslayip baslamama konusunda oneri istiyorsaniz başlayin derim.
Kalp damar rahatsizliginiz var mi? Minoksidil etken maddesi aslinda vazodilator bir ilaç molekülü. Normal kullanimi sabah aksam. Ben ilk 3 gun sabah aksam kullandim ama sonra gunde bire dusurdum. Benim saglik problemim olmamasina ragmen capinti hissettim. Belki de ilaci tanidigim için kendimi dinliyorumdur ama siz de temkinli olun. Banyodan ciktiktan hemen sonra kullanmayin. Emilimi artar.

Back
X