• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Minoxil ve Biotin

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Ay canım çok sevinirim bende esmerim beyaz tenliyim ama tüyler önce olmasına rağmen siyah gözüm korkuyor minokxili rahat üç yıl kullandı daha öncesini bilmiyorum ama dedim ya onun ki genetik akrabalarında aynı dertten muzdarip çok kişi var
3 yıl uzun bi süre eşiniz sabirliymis gercekten, bizim ailenin saçları iyidir yani hormonel değilse bu genetiklik bi bana vurmuş olacak :(

Bitek benmi bu konuda bildirim aldim yoksa herkesmi anlamadim ?
Eğer herkesse, bu torpil'in suyu nerden geliyor acaba ? :))

Benimkiler artık çok kısa olduğundan dökülemüyor..
Herkesin dediği gibi farkli sebeplerden, vitamin eksikliginden vs..

Bende bildirim aldım Kazen Kazen abi açıklasn bi daha bu konuda soru sorulmasn dyemi yoksa hakkaten torpil mi var bilelim yani :D

Bende kullanmustim ve kesinlikle bi ise yaramadi. Vitamin alin ben de cinko eksikti. Isvicreye geldigimde bi poliklinik var serum gibi enjekte ediyorlar eksik olsn vitamini ve duzeldi. Sonra hamile kaldim saclarim oyle gürlesti ,cogaldi ki sasirdim. Ama tabi dogumdan sonra onlar gitti.

Arkaya doğru tepe bolgem canım hani direk yuvarlak gibi bi açılma yok ama bi açılma var ve saçlarım azaldı 3 ayda.. Kan degerlerim normal yani demir felan eksik değil hormon testi istedi bi de onun sonucunu da pazartesi alicam
Testesteron fazlalığı pkos falan bu tip bir dökülme yapıyor. Kaç kilosun adet düzenin nasıl?

Saclarımla cok ugrastıgım için benimde dökülmelerim var prozac yesil kullanıyorum haftada 2 yada 3 kere banyoda 5 dk başında bekletıyorum diğer restorex şampuanımın içine çam terebentin 2 kapk ve 2 kapak tatlı badem yagı kattım onunla yıkıyorum. Onunla da bekletıyorum 4 . 5 dk hafta 1 z. Yagı maskesi ve dax uyguluyorum. C vitamıni biotin içiyorum ama yinede dökülme var mı var biz elimizden geleni yapalımda giden utansın

Saç kıran demir para büyüklüğünde olur senin saç dokulmen erkeklerde olduğu gibi tepeden dökülmeye başlayıp yayıldı mı yoksa ilk cümlemde ki gibi mi oldu?
Yok benim ki demir para büyüklüğün değil tepeden başladı ama bi yayılma yok genel olarak tepe bölgesinden dökülüyor , seyrek saçlı insanlara bakarak su an saçlarım da normal aslın da ama iste eski saçlarımı bildiğim için su an bana çok az geliyorlar

Yok benim ki demir para büyüklüğün değil tepeden başladı ama bi yayılma yok genel olarak tepe bölgesinden dökülüyor , seyrek saçlı insanlara bakarak su an saçlarım da normal aslın da ama iste eski saçlarımı bildiğim için su an bana çok az geliyorlar
O zaman saç kıran değil kesinlikle erkek tipi dokülmedir yüksek ihtimal

Ben de henüz net bir çözüm bulabilmiş değilim. Eğer kan değerlerinde ya da hormonlarında bir sıkıntı varsa öncelikli olarak onun için tedavi ol. O sıkıntıyı çözdüğün zaman büyük ölçüde düzeleceğini düşünüyorum.
Bunun dışında ben 20 gün biotin kullandım. Saçlarımı kestirdim. Antidepresan kullandım çünkü artık takıntı haline gelmişti bu bende.Sığır iliğini 3 kere yaptım. İçine bephanten bemix evigen badem yağı lavanta yağı da kattım. Saç çıkışı oldu bende biraz. Ama dökülme hala devam ediyor.
Biotinin faydası oldu galiba. Ama yüzümde biraz tüylenme de yaptı. O yüzden bıraktım.
Bir de boya ve ısıl işlemlerden uzak durmanı öneririm. Saçın kalitesini azaltıyor.
Genetikse bile bir çaresi vardır diye düşünüyorum. Sıkma canını. Kökü sende. Elbet bir şekilde çıkacaktır. Sen yeter ki umudunu kaybetmeden çözüm ara.

Minoxil diyorum..
Iceriginde Biotin agirlikli olan bir degil bir cok urun kullandi benimki neredeyse bir sene surdu.. ama erken bir sonuc alamadik gozle gorulcek kadar fark yoktu diyim..
sampuanlar serumlar vs..

Kadin ve erkekte farki var midir bilemiyorum ama..

Bir urun denedik adini veremiyorum ne yazik ki..:) Kazen Kazen reklamdan banlar sonra beni :D
Bu urunu bir ilacla birlikte kullandik tabi..
Iceriginde sadece minoxil var . Biotin yok.
2 ayda olmayan bolgelerde saclar cikti. Suan bildigin sıkı ve gür saclara sahip maşallah.. tabi bu erkek icin..

Gercekten kullanirken buda kesin sonuc vermez adam akilli diye baslamistik ama 2 ay gecti 3. Ayimizdayiz suan ben hala inanamiyorum o olmayan bolgelerde saclarin ciktigina..

Bende biotinli sampuan kullaniyordum bir ara hizli uzamaya yardimci olmustu. Cok sık sampuan degistiren biriyim. Sabit kalamadım bi turlu. Suanda bambaska bir sampuan kullaniyorum yakinda cok sık sampuan degistirmekten benimde saclarim dokulmeye baslar bu gidisle..

Back
X