• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Minnoşun estetik macerası başlasın

minnos26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2013
5.478
3.736
248
Konu açma sırası geldi çattı bana da, hadi hayırlısı:KK16: İşte Minnoş’un İzmir, Op. Dr. Cenk Tokat ve meme estetiği peşindeki maceraları…

1-Ufak göğsün sıkıntıları

Daha kadınlık nedir bilmeden, ufak çocukken göğsümün küçük olduğunun hep farkındaydım. Bir gün 15 yaşlarında hamama gittiğimde hamamcının, senin yaşın kaç, hımm yaşına göre göğsün çok ufakmış ya diyen hamamcı saolsun hamamdan çok terletmişti beni.
İşte o ufak göğsümün farkındalığını kapatmak için de hep destekli sutyen kullandım. Göğüsü büyük olanlara imrenerek baktım. Dışarıda böyle idare edebiliyordum ama buna rağmen her kıyafet hoş durmuyor, bikiniyi kendime yakıştıramıyordum. Düğün hazırlıklarım sırasında beğendiğim dantelli sutyenlerin 75b’si yoktu bile, üretmiyorlardı.
Sutyen alırken, 75b demekten bile hoşlanmıyor, ondan bile rahatsız oluyordum.
Destekli sutyenler güzeldi ama özellikle yazın tam bir işkenceydi.

Son düzenleme:
2-Ameliyat Kararı

Göğüslerimden bu kadar memnun olmamama rağmen, bir türlü ameliyatı göze alamıyordum. Genel anestezi altına giriliyordu sonuçta, dile kolay.:26:
Öte yandan doğal yöntemleri aklımdan geçiriyordum, aktarcıların önünden geçerken, “doğal göğüs büyütme” yazılı kağıtlara göz atıyor, aklımdan acaba kullansam mı diye iç geçiriyordum.
Onu da istemedim, nedense doğal yoldan göğsün büyüyebileceğine kendimi hiç inandıramadım. Halbuki ameliyat şansımın olmadığı o dönemlerde kullanıp deneseydim, denememekten iyidir diye düşünüyorum. Ama o kadar utangaçtım ki, aktarcıdan onu bile istemeye utanıyordum:17:
Ameliyatı denesem mi? Genel anestezi nasıl bir şey ki derken, bir gerçeği fark ettim.
Doğum… :40: Allah nasip ederse ileride, doğumumu normal yapmak isterim. Ama ya olmazsa? Ya normal doğumu yapamazsam ve doktor bana “sezeryan olacak” derse? O zaman ne diyeceğim, "teşekkür ederim ben almayayım, genel anestezi istemiyorum. Kalsın böle, bebek ne zaman isterse çıkar, ben beklerim."
Bu, bir kadının başına gelebilecek en masum genel anestezi altındaki ameliyat.
Demek ki neymiş: genel anesteziden korkup, hayatı ertelemeye gerek yokmuş.:12:
Artık karar verilmiştir, korkular, ağrılar, masraflar tırs gelir tırıs gider, geriye özgüveni daha yerinde bir Minnoş gelir.

3-Minnoş, İzmir Alsancak yolunda...

Cenk Tokat’a gitmeyi yine bu forumda okuduklarımla karar verdim, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ben direk Cenk Tokat’la görüştüm. Başka bir doktor arayışım olmadı, gittiğim zamanda aradığımı buldum çok şükür.
Doktorla nasıl görüştüğümü anlatmadan önce gelelim ilk defa gittiğim İzmir macerama…:16:

Sabah 5:30 civarı İzmir otogarda indim. Oradan şehir içi servislerin bulunduğu bölüme gittim. Basmane servisine bindim ve beni Fuarın Lozan kapısına ya da Lozan Pastanesine en yakın yerde indirmesini istedim. Gitmeden önce Google haritasına bakın, eğer yanınızda navigasyon yoksa tabi..
Eğer otobüsle gelecekseniz, yardımcı olması için size oraya giden otobüslerin güzergahlarını ekledim. İzmir'in ulaşımı mükemmel. İzmir ulaşım yazıp google a aratın bu otobüslerin saatlerini göreceksiniz. Yine duraklarda, o duraktan hangi otobüslerin geçtiğini, gelmelerine kaç dk kaldığını anlık görebiliyorsunuz. Bu sistemi kuranlar, çok yaşayın emi:46:

$163.jpg

Sabah saatin 6’sı, servisten indim ve düştüm Alsancak yoluna. Yollarda pek araba yoktu tek tük taksi geçiyordu ama neden bilemedim her geçen taksi korno çalıyordu, insanlar bile çıkmamışlardı daha evlerinden, simitçiler tezgahlarını yeni yeni kuruyorlardı.

Ben fuarın yanından yavaş yavaş yürürken bir araba yanaştı. Sabah mamurluğumudur, saflık mıdır bilemedim, arabasından yol soran şoföre baktım ve buraları bende bilmiyorum, bana sormayın dedim. “Demek buralı değilsiniz” deyince adamın sohbet amaçlı yanaştığını anladım:47:
Hava aydınlık olduğundan, yol da ıssız olmadığından çok korktuğumu söyleyemem. Ama yine de bir sıkıntı bastı. Araba bir süre takip etti, etrafımda birkaç tur attı, ama neyse ki arabadan inmedi adam. Ben bu tedirginlikle ilerlerken, durakta öpüşen bir çift gördüm.:17: Aman Allah’ım nereye geldim dedim bir an.:1:

Cenk Tokat’ın muayenesini buldum ama vakit henüz çok erken olduğundan oturup bir tost yiyip, çay içebileceğim bir yer buldum. Bu seferde büfe sahibi sohbet etmeye koyuldu. Derken bir kadın geldi büfeye, yanınıza oturabilir miyim dedi, tabi ki dedim. Kadının omuzlarında kadar inen muhtemelen boyalı sarı saçları vardı. Altına da bir tayt giymişti, tayt bölüm bölüm tüllerden oluşuyordu, üzerinde bir tişört vardı ve tişörtün kenarından iç çamaşırı belli oluyordu. Öle görünen bir kadınla karşılaşınca kafam dank etti, sabahın o saatinde saçları fönlü, makyajlı, iyi giyimli bir bayanı görenler benim farklı bir amaçla dolaştığımı sanıyorlardı sanırım.:31:

Neyse ki saat hızla ilerlemesiyle insanlar evlerinden çıkmaya başlamıştı. Cadde de hareketlenmeye başladıkça artık sıradan yolda yürüyen bir kız olmuş, dikkat çekmemeyi başarmıştım, artık yolda daha rahat ilerliyordum, hem etrafımda öpüşen çiftler de yoktu artık:1:

Alsancak çok nezih bir yermiş, mağazaları oldukça görkemli ama bir o kadar da tuzluya benziyordu, erken saatlerde gezdiğimden girebilme şansım pek olmadı. Bir nevi Bağdat caddesini andırıyordu diyebiliriz.
Ben İzmir’in en çok kedilerini sevdim:16: Her yerde dolanan, çağırınca yanıma gelen, kendini sevdiren, sanki apartmanın otomatiğine basmışta birilerinin kapıyı açmasını bekler gibi apartman önünde bakleyip kapıya bakan, esnafın dolabının üzerine kurulan, besili onlarca kedi gördüm sokakta ve aklıma bir söz geldi:
“Bir semtin hayvanları sizden kaçmıyorsa orada yaşayın, çünkü komşularınız güzel insanlardır”
Görüşme vakti yaklaşıyordu ve ben son olarak Cenk Tokat hastalarının meşhur yer tarif etme yeri olan “Lozan Pastanesi” ne uğramadan gitmek istemedim.

Fotoğrafta Lozan Pastanesinden bir görüntü. Mükemmel bir pasta yedim ama aranızda hamileler de vardır diye fotoğrafını çekmek istemedim:9: Farklı bir hamuru vardı, ince ve yumuşacık içi krema ve kırmızı meyvelerle doluydu. Özellikle siz de böğürtlen, ahududu gibi hafif ekşimsi kırmızı meyveleri seviyorsanız gittiğinizde muhakkak öneririm. Yalnız 1 vişne suyu+1 dilim pastaya 15 tl ödedim, bunu da belirtmek isterim:31:

$Fotoðraf0507.jpg

Artık randevu saati yaklaşıyor, işin açıkçası forumda görüşmeye gidenleri, ameliyata girecekleri okuyunca bundan daha fazla heyecan duyuyordum. Ama merak ettiğim bir şey vardı, doktor bana kaç cc önerecekti?

deli kız! :D
işte tam bir memesiz ve meme heyecanıyla yanıp tutuşan bir hasta. yazdıklarını okurken kendi sürecime döndüm. umarım her şey dilediğin gibi olur ve çok mutlu olursun. harita paylaşımınla beni çok güldürdün. :))

4-Op. Dr. Cenk Tokat’la ilk görüşme

Görüşme saatimden 15 dk öncesinde oradaydım.
$op dr.jpg
Işık Apt. Kat:3, kapıyı Cenk Bey kendisi açtı, saat erken olduğundan sekreteri henüz gelmemişti sanırım, göremedim. İçeri girerken ayağıma galoş giydim. Bekleme salonunda bir süre beklememi söyledi, oturduğum yerden size birkaç kare çektim. İçerisi gerçekten çok rahatlatıcı, belirgin bir heyecanım yoktu sadece çok mutluydum:16:

$collage.jpg

Sehbaların üzerinde dergiler vardı, biraz göz atmak istedim. Özellikle meme ameliyatıyla ilgili olanlara göz gezdirdim. Mentor marka protez firmasının verdiği bilgilendirici tanıtımlar vardı. Keşke orada saatlerce bekleme şansım olsaydı da, oradaki her şeyi okuyabilseydim.:ssz:

Bir yerde beklemekten nefret eden ben, orada saatlerce bekleyebilirdim. Hatta benim gibi bekleyen başkaları da olsaydı ve ben onlarla yüz yüze konuşabilseydim. Bir de içlerinden bir kaçı sizlerin arasından çıksaydı, bakın siz o zaman keyfime:9:

$ofis kolaj.jpg

Veee sonunda aylarca beklediğim o ilk görüşme vakti geldi:16:, sekreteri arka taraftaki odalardan birine çağırdı. Oturdum. Görüşmeyi ayarlarken meme büyütme operasyonu olacağımı söylediğimden, önceden hazırlanılmış ve masanın üzerinde silikonlar yer alıyordu.

İlk başta adımı soyadımı, telefon numaramı, yaşımı, medeni halimi, herhangi bir sağlık sorunum olup olmadığını, sigara kullanıp kullanmadığımı, herhangi bir ameliyat geçirip geçirmediğimi not aldı.
Ardından bana neden rahatsız olduğumu sordu, biraz anlatmaya çalıştım, giydiğim kıyafetleri kendime yakıştıramadığımdan bahsettim. İlla 400 cc’den aşağı istemiyorum veya artık 90 beden olmak istiyorum gibi beklentilerin var mı, yoksa doğallık mı istiyorsun dedi. Masa başındaki cevabım “doğallıktı”:3:

Ardından beni yan odaya aldılar, bu odada bir boy aynası, bir sedye ve duvar boyu dolap vardı. Sekreteri odadaydı. Üst tarafımı komple çıkardım. İçimde bir badi vardı onu çıkarmadım, aşağı doğru sıyırdım. Size de tavsiyem giderken, bedeninizi tamamen saran bir badiniz olsun. Neden oduğunu birazdan anlatıcam.

Aynanın karşına geçtim, sırtımı duvara dayadım. Doktor Bey geldi. Kendimi çok tuhaf hissediyordum, utandım ve içimden gülmek geldi nedense, kendimi zor tuttum.:1: Cenk Bey göğüslerime baktığında, göğüs dokunuz varmış 80 mi 85 mi takıyorsunuz dedi:52:. Yok dedim 75b takıyorum, 75 beden olduğumu ilk defa bu kadar heyecanla söyledim hayatımda. :32:

Doktor eline eğik bir cetvel aldı. Önce göğüs çapımı ölçtü, göğüs çapın geniş dedi, aslında göğüs dokun var, fakat yanlara kaymış o yüzden ufak gibi duruyor dedi. Söylediği çok doğruydu, ben de sutyen seçerken hep yanlardan toplayan sutyenleri tercih ediyordum, bu şekilde dekoltem daha düzgün duruyordu. Bu da göğüs kafesimin şeklinden kaynaklanıyormuş.

Ardından meme ucumla boynum arasındaki mesafeyi ölçtü, göğüslerimde ufak bir orantısızlık varmış, onu bile ilk defa fark ettim. Bu fark, iki göğsüme farklı protez konulmasını gerektirecek bir fark değil. Ameliyat esnasında nasıl bir ayarlama yapar bilemiyorum.

Ardından badimi giymemi istediler, hemen üzerime geçirdim. 250 cc ve 350 cc lik damla protez gibi bir deneme silikonu göğsüme yerleştirdiler. Bunun amacı, benim ne istediğimi anlamak.
250 cc çok belirgin bir fark yaratmazken, 350 cc ben buradayım diyen göğüslere sahip olmanın heyecanını verdi bana:32: Ve dedim ki, evet bu, bu şekilde olsun istiyorum. Doktor eyvah der gibi baktı,:9: büyük göğüs istiyoruz demek ki dedi, halbuki masa başında doğal olsun diye zırvalıyan kız da bendim:27:

Ardından tekrar ofisine geçtik. Bu sefer duvardaki ekrandan önceki ameliyatlara göz gezdirmeye başladık. Belki de içlerinden biri sizlerin arasındandı, acaba tanıdık bir göğüs görebilir miyim diye aklımdan geçirmedim değil.:9:

Birçok hasta örneğine baktık, orada şunu fark ettim ki, kaç cc konulduğu önemli değil, önemli olan onun sizde nasıl durduğu. 350 cc takılan bir silikon bir bayanda ufak durduğu gibi, 250 cc başka bir bayanda büyük durabiliyordu.

Ameliyatı Özel Gazi Hastanesinde yapıyor. Hastanede 1 gün kalıyorsunuz. Ameliyattan 1-2 hafta önce yaptırmam gereken testlerin adını ve ameliyattan önce almam gereken 1-2 ilacın adını yazdı. Bir de ağrı kesici konusunu sordum. Hastanedeyken size nerdeyse saatte bir damar yolundan kuvvetli ağrı kesici (morfin benzeri…) vereceklerini, ardından doktorun bana bir ağrı kesici yazacağını, bir ağrı kesiciyi de kendisinin temin edip vereceğini söyledi. Bu ağrı kesici yeşil reçeteli satılıyormuş, kanser hastalarına falan veriyorlarmış. İşin bu ku kısmı da beni oldukça rahatlattı.

Gelelim daha önce de bu forumda cevabını aradığım, rapor konusuna. Rapor vermemde sıkıntı yok ancak özel doktor olduğum için, kurumunuz kabul etmeyebilir dedi. Bu esnada “özel devlet kurumunda” çalışıyorum şeklinde bir saçlamam oldu ama neyse:27:, ilk görüşmenin heyecanına vermiştir inş. Doktor bey.
Yalnız raporda meme ameliyatı olduğunuzu yazmak zorundayım dedi ve işte o an beni bitirdi:18: Rapor hayalim suya düştü, işyerimdekilerin silikon taktırdığımı öğrenmelerindense yıllık iznimden feragat ederim daha iyi.

Doktorun bana önerisi ise orta profil, 300 cc, kas zarı altı… büyük istersen high profilde koyabiliriz. Ancak büyük göğüs ileride sarkma yapacaktır. Bunun yanında beliniz ince olmasına rağmen, büyük göğüs sizi olduğunuzdan kilolu gösterir dedi. Bunları duyan ben, yine 1 adım geri geldim ve size bırakıyorum dedim. Evet doğal olsun istiyorum ama biraz da ameliyat yaptırdığıma değmesini beklediğimi söyledim. Yaklaşık 1 saat sürdü görüşmemiz. Tokalaşıp, odasından ayrıldım.

Henüz ne istediğime tam karar verebilmiş değilim:44: Ameliyata kadar tekrar düşünücem, yine ameliyattan önce tekrar kaç cc olmalı konusunda görüşebilirim. Çıkarken sekreterine ücreti ödedim, 150 tl… evet maalesef cenk tokatla görüşme yapmanın en kötü yanı, görüşmenin ücretli olması:31: Eğer ameliyat olmaya karar verirseniz, bu ücret ameliyattan düşüyor. Ha bu arada unutmadan söyleyeyim, ameliyat ücreti her şey dahil 5250 tl.

Şimdilik bu kadar, ameliyat olduktan sonra tüm gelişmeleri sizlere yine buradan yazarım. Bu anlattıklarım, ameliyatlarını okuyupta bana yardımcı olan herkese bir vefa borcumdur. Bu ameliyata beni yüreklendiren sizlere binlerce kez teşekkür ederim.:16::42:

deli kız! :D
işte tam bir memesiz ve meme heyecanıyla yanıp tutuşan bir hasta. yazdıklarını okurken kendi sürecime döndüm. umarım her şey dilediğin gibi olur ve çok mutlu olursun. harita paylaşımınla beni çok güldürdün. :))

:1: teşekkür ederim canım saol. daha ameliyata girmeden bu kadar yazdım, ameliyata girince kaç sayfa yazarım Allah bilir:1:

hangi otobüse binicem nereye gidicem diye az araştırma yapmadım ama ben:9:

:1: teşekkür ederim canım saol. daha ameliyata girmeden bu kadar yazdım, ameliyata girince kaç sayfa yazarım Allah bilir:1:

hangi otobüse binicem nereye gidicem diye az araştırma yapmadım ama ben:9:

meme dokun hiç yoksa ve dekolte bölgesinde dolgunluk istiyorsan high profil iyi durabilir. kas zarı atı olduğu için 300 cc zaten küçük durmaz. tabi beden ölçülerin de önemli. protez yuvarlak mı olacak? sen zaten nasıl bir büyüklük istediğini belirtmişsin. dediğin gibi, doktorunun seni anladığını düşünmüşsün, bırak profili de, protez büyüklüğünü de belirlesin madem. iyi bir sonuç karşılıklı anlayışla başlar ki bunu hallettiğinizi düşünüyorum yazdıklarından.
ameliyatın ne zaman?

meme dokun hiç yoksa ve dekolte bölgesinde dolgunluk istiyorsan high profil iyi durabilir. kas zarı atı olduğu için 300 cc zaten küçük durmaz. tabi beden ölçülerin de önemli. protez yuvarlak mı olacak? sen zaten nasıl bir büyüklük istediğini belirtmişsin. dediğin gibi, doktorunun seni anladığını düşünmüşsün, bırak profili de, protez büyüklüğünü de belirlesin madem. iyi bir sonuç karşılıklı anlayışla başlar ki bunu hallettiğinizi düşünüyorum yazdıklarından.
ameliyatın ne zaman?

meme dokum biraz var, doktor da istiyorsan high profilde koyarız, ama orta profil daha doğal durur dedi. evet yuvarlak olacak.
ilk başta diyordum ki büyük olsun, ama doktor büyük göğüs hem ileride sarkar hem de seni kilolu gösterir deyince kararsız kaldım.
ameliyatımağustosta, ama henüz kesin gün almadım.

kararın hayırlı olsun canım inş.herşey beklediğin gibi olur cenk beye bırakmanı tavsiye ederim ben ona bırakmıştım :)):16:

Doktorun bana önerisi ise orta profil, 300 cc, kas zarı altı… büyük istersen high profilde koyabiliriz. Ancak büyük göğüs ileride sarkma yapacaktır. Bunun yanında beliniz ince olmasına rağmen, büyük göğüs sizi olduğunuzdan kilolu gösterir dedi. Bunları duyan ben, yine 1 adım geri geldim ve size bırakıyorum dedim. Evet doğal olsun istiyorum ama biraz da ameliyat yaptırdığıma değmesini beklediğimi söyledim. Yaklaşık 1 saat sürdü görüşmemiz. Tokalaşıp, odasından ayrıldım.

Henüz ne istediğime tam karar verebilmiş değilim:44: Ameliyata kadar tekrar düşünücem, yine ameliyattan önce tekrar kaç cc olmalı konusunda görüşebilirim. Çıkarken sekreterine ücreti ödedim, 150 tl… evet maalesef cenk tokatla görüşme yapmanın en kötü yanı, görüşmenin ücretli olması:31: Eğer ameliyat olmaya karar verirseniz, bu ücret ameliyattan düşüyor. Ha bu arada unutmadan söyleyeyim, ameliyat ücreti her şey dahil 5250 tl.

Şimdilik bu kadar, ameliyat olduktan sonra tüm gelişmeleri sizlere yine buradan yazarım. Bu anlattıklarım, ameliyatlarını okuyupta bana yardımcı olan herkese bir vefa borcumdur. Bu ameliyata beni yüreklendiren sizlere binlerce kez teşekkür ederim.:16::42:

Canım aynen ben de senin gibi genel anesteziden korkuyorum ve senin gibi doğumu düşünerek kendimi rahatlatmaya çalışıyorum. Bu kadar insan ameliyat oluyor herşey yolunda gidiyor bizim de inşallah öyle olur... Ben de Ankara'da olacağım ameliyatımı.. Cenk bey çok iyi bir seçim olmuş yaptığı ameliyatlar gerçekten de çok başarılı. Ama şu genel anestezi korkumuzu nasıl yenicem hiç bilemiyorum. :2:

Canım aynen ben de senin gibi genel anesteziden korkuyorum ve senin gibi doğumu düşünerek kendimi rahatlatmaya çalışıyorum. Bu kadar insan ameliyat oluyor herşey yolunda gidiyor bizim de inşallah öyle olur... Ben de Ankara'da olacağım ameliyatımı.. Cenk bey çok iyi bir seçim olmuş yaptığı ameliyatlar gerçekten de çok başarılı. Ama şu genel anestezi korkumuzu nasıl yenicem hiç bilemiyorum. :2:

Hastaneye yatıp o narkozu alıncaya kadar heyecan olacak mecbur, sonrasında uyuyup kalıcaz zaten.
kalkınca da herşey bitmiş olacak. evet cenk bey konusunda çok iyi gerçekten.
senin ameliyatın ne zaman?

Hastaneye yatıp o narkozu alıncaya kadar heyecan olacak mecbur, sonrasında uyuyup kalıcaz zaten.
kalkınca da herşey bitmiş olacak. evet cenk bey konusunda çok iyi gerçekten.
senin ameliyatın ne zaman?

Evet öyle olucak canım ama o günü düşününce bile acayip geriliyorum yaa :ssz: Haziran sonunda benim. Ben de doktoruma bıraktım büyüklüğü 300cc den küçük olucak ama tam büyüklüğü şuanda bilmiyorum ameliyatta belli olucak :32: Heyecanlıyım gerginim ama istiyorum da. Bekleyiş insanı daha da geriyor tabii...

Son düzenleme:
Evet öyle olucak canım ama o günü düşününce bile acayip geriliyorum yaa :ssz: Haziran sonunda benim. Ben de doktoruma bıraktım büyüklüğü 300cc den küçük olucak ama tam büyüklüğü şuanda bilmiyorum ameliyatta belli olucak :32: Heyecanlıyım gerginim ama istiyorum da. Bekleyiş insanı daha da geriyor tabii...

bana 300 cc dedi ama orta profil, ben hep high profil der sanıyodum, orta profil deyince afalladım. ufak olucak diye endişelendim ama şimdi yaptığı bir ameliyata baktım tekrar, içim rahatladı.
sonuçta onlar onlarca ameliyat yapıyor, hepsini görüyor. önemli olan bizlerin beklentisi ne, doktora bunu anlatmak. sen ameliyat gününü kesin aldın herhalde

bana 300 cc dedi ama orta profil, ben hep high profil der sanıyodum, orta profil deyince afalladım. ufak olucak diye endişelendim ama şimdi yaptığı bir ameliyata baktım tekrar, içim rahatladı.
sonuçta onlar onlarca ameliyat yapıyor, hepsini görüyor. önemli olan bizlerin beklentisi ne, doktora bunu anlatmak. sen ameliyat gününü kesin aldın herhalde

Evet canım şimdi artık bekleyiş sürüyor :1: Ameliyat olunca da süreçten haberdar ederim seni :3: Umarım herşey yolunda gider de artık biz de tadını çıkarırız yazın... :17:

2-Ameliyat Kararı

Göğüslerimden bu kadar memnun olmamama rağmen, bir türlü ameliyatı göze alamıyordum. Genel anestezi altına giriliyordu sonuçta, dile kolay.:26:
Öte yandan doğal yöntemleri aklımdan geçiriyordum, aktarcıların önünden geçerken, “doğal göğüs büyütme” yazılı kağıtlara göz atıyor, aklımdan acaba kullansam mı diye iç geçiriyordum.
Onu da istemedim, nedense doğal yoldan göğsün büyüyebileceğine kendimi hiç inandıramadım. Halbuki ameliyat şansımın olmadığı o dönemlerde kullanıp deneseydim, denememekten iyidir diye düşünüyorum. Ama o kadar utangaçtım ki, aktarcıdan onu bile istemeye utanıyordum:17:
Ameliyatı denesem mi? Genel anestezi nasıl bir şey ki derken, bir gerçeği fark ettim.
Doğum… :40: Allah nasip ederse ileride, doğumumu normal yapmak isterim. Ama ya olmazsa? Ya normal doğumu yapamazsam ve doktor bana “sezeryan olacak” derse? O zaman ne diyeceğim, "teşekkür ederim ben almayayım, genel anestezi istemiyorum. Kalsın böle, bebek ne zaman isterse çıkar, ben beklerim."
Bu, bir kadının başına gelebilecek en masum genel anestezi altındaki ameliyat.
Demek ki neymiş: genel anesteziden korkup, hayatı ertelemeye gerek yokmuş.:12:
Artık karar verilmiştir, korkular, ağrılar, masraflar tırs gelir tırıs gider, geriye özgüveni daha yerinde bir Minnoş gelir.

Hayırlı olsun canım,
Şimdi ikinci ve bence en zor kısmına gelmissin :: Ameliyatı beklemek :18:
Bunu atlatınca, diğerleri kolayca geçecek, inan bana :46: Narkoz korkusunu bile umursamayacaksın bir süre sonra :1: Biran önce olsun bitsin isteyeceksin.
O aşamayı bu güzel anlatımla bizlerle paylaşmanı merakla bekleyeceğim.
Sevgiler:54:

Back