Minnoşumu kaybettim...

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.547
şu an merhaba demek bile o kadar boş geliyor ki... bugün daha doğrusu bu sabah saatlerinde 2 haftadır sahiplenmiş olduğum 1,5 aylık yavru kedimi kaybettim. beni terk edip gitti. zor durumdaydı ve hiç aklımızda yokken yardımcı olmak için sahiplendik onu 2 hafta kadar önce. çok iştahsızdı, biberonla süt (özel kedi sütü elbette) içireyim diye kavga ederdik, kollarım tırmık izleriyle doldu onu besleyeceğim diye. sonra sindirim sisteminde sıkıntı yaşandı, aldım veterinere götürdüm. yeni mamalar aldık vs. yok, iştahsızlığı geçmedi. 1 haftam zar zor beslemekle geçti, sonra kusmaya başlayıp halsiz de kalınca bu kez başka bir veterinere götürdük. burada serum verildi, vitamin verildi, vücut ısısı yükseltildi filan derken yaş mamasını severek yemeye başladı. çok mutluydum, düzeldi diyordum, iyi oldu diyordum... neşesi, keyfi yerindeydi, beni, bizi çok sevdi. biz de bütün ev pervane olduk etrafında. ilgi sevgi had safhadaydı, hep gözümüz üzerindeydi. her şeyden sakındık iyi bakabilmek için... yavrumuz iyi derken dün rahatsızlandı, hemen hiç zaman kaybetmeden tekrar veterinere gittim. durumun ciddi olduğunu söylediler, iç organlarında sıkıntı varmış. hatta gece klinikte kaldı işi çok uzundu çünkü, testler, röntgenler, tahliller bilmem neler... gece yarısı haberleştik doktoruyla, çok minik olması sıkıntı dedi, problemini açıkladı. ilaç tedavisi uygulanacak, düzelirse o şekilde kendiliğinden düzelir, dedi. yakın izlemeye alacağız dedi her şeye tamam dedik. ne gerekiyorsa yapılsın yeter ki yavrumuz kurtulsun, iyi olsun. ama olmadı, olamadı. bebişimiz daha fazla dayanamamış, tutunamamış ve son nefesini vermiş. gece konuştuğumuzda doktor yarın gelirsiniz demişti, sabah hazırlandım gittim almaya ve konuşmaya. nedir ne değildir tekrar üzerinden geçecektik, ne gerekiyorsa yapacaktık. ilaçsa ilaç, ameliyatsa ameliyat... yolda da aklımdan geçiriyorum şimdi halsiz bile olsa, hasta bile olsa beni görünce kucağıma gelmek ister, miyavlar yavrum... bunları düşünürken kliniğe girdim, durumu anlattılar. neyin nasıl olduğunu en detaylı haliyle, en bilimsel haliyle. herifi görseniz röntgenleri gösteriyor bir yığın anlamadığım şey kafam zaten gitmiş, şoktayım... evet, durum ciddi dendiğinde kötü şeyler sezmiş ve çok üzülmüştüm ama ah işte, insan minicik de olsa bir umut kırıntısı gördüğü zaman o kırıntıya öyle bir yapışıyor, tutunuyor ki. evet, ölebilirdi de ama iyileşir, iyileşsin diye düşündüm. ücretini ödedim, alamadım cenazesini falan bir de tek başımayım yanımda ailemden kimse de yok. kaldıramazdım zaten giden gitmişti.

boş kafesini verdiler, başka yavrular var düşünür müsün? dediler. bi bakayım dedim çünkü ben de gidenle gidilmez, sevgiyi geride kalanlara verelim düşüncesindeyim. bulduk bir tane varmış, annesini sopayla dövüp öldürmüşler o da ortada kalmış. güzel kalpli bir kadıncağız geçici sahiplenmiş ama kalıcı sahip arıyormuş, istersen al götür dediler. aldım biraz, sevdim falan bizimkiyle aynı yaştaydı yani 1,5 aylık. ama bizim zavallıya göre daha neşeli, daha enerjik, daha güçlü vs. o an anladım 2 haftadır hiç konduramadığım gerçeği: bizim yavrumuz zaten hastaymış, zaten sıkıntılıymış... çok uğraştım iyi olsun diye, düzelsin diye ama iç organlarındaki sıkıntı nedeniyle er ya da geç bu olacakmış, öyle doğmuş. tavuklu mamasını da çok sevince kendince biraz hızlı yemiş ve süreci hızlandırmış. anatomik bozukluk dediler. anne sütünden yeteri kadar faydalanamamış zaten. sokak kedilerinde bu tarz durumlar sıkça görülüyormuş yani yetersiz beslenme, hastalık, sorunlu doğum gibi gibi... bilemiyorum belki de bize gelmeden önce bir darbe aldı iç organları hasar gördü? bunun net açıklaması yapılmadı ama öyle doğmuş olduğu ihtimali kuvvetli. aman ne bileyim düşündükçe kötü oluyorum, kurtaramadık işte. minicik bir candı, yaşatamadık. huzur vermeye çalıştık ama sağlık veremedik.

neyse minişimin üzerine yeni bir yavru alamadım, evdekiler istemediler. sakın getirme dediler. biz yerine koyamayız dediler. avunurduk diye düşündüm, ona da sevgi verirdik diye ama gözüm arkada kalmadı çünkü o şimdilik emin ellerdeydi. biliyorum ki o kadın iyi birilerine verecek o kediyi. benimki göçtü gitti. sabahtan beri o kadar kötüyüm, o kadar kötüyüm ki anlatamam. eve çok zor geldim bir de uzaktı. evde herkes ağladı, yas havası hakim, çok aşırı üzgünüz. ona nazar boncuğu alacaktık, büyük kum kabını biraz büyüdüğünde kullanacaktı. büyüyünce tepemizden inmeyecekti, evde köşe kapmaca oynayacaktık. ömrü yetmedi bebeğimin. çok ürkekti zaten, savunmasız, zayıf. zar zor tutunmuş yaşama ama daha fazla tutunamadı. bayılırdı güneşe uzanmaya, dakikalarca gözünü dikerek bana bakmaya. mamasını çok severdi, yatağını da. uyandığı zaman uyku sersemliğiyle şapşal gibi etrafa bakınıp miyavlardı, çok severdim o halini. hemen kucak arardı, şımartmıştık. mırlaması, kokusu, miyavlaması, peşimizden gelmesi, ayaklarımıza dolanması ve devamlı sevgi dilenmesi... bunları aklımdan atamam. çok üzgünüm, tarif edemiyorum, küçücük ömründe sadece 2 hafta bizimleydi, inşallah mutlu edebilmişimdir onu. hiçbir zaman boşvermedim, şimdi işim var veterinere yarın götüreyim demedim, yorgunum demedim, aç bırakmadım. ısıttım, oynadım, sevdim, okşadım, öptüm... bütün sağlık sorunlarına rağmen hayatıma bambaşka bir tat katmıştı. çok erken gitti. şimdiyse sadece içimi dökmek istedim, kendimi o kadar tuttum ve sıktım ki. evet çok ağladım ama ne bileyim, nasıl atacağım bu acıyı? biliyorum kaderi dünyaya gelmeden önce çizilmişti ama rüzgar gibi geçti.

şimdiden özledim. okuyan herkese teşekkür ederim, acımı paylaştığınız için. var olun.

onunla aranızda kısa sürede böylesine bir bağ oluşması çok dokunaklı gerçekten. onu çocuğunuz gibi sevmişsiniz, üzerine titremişsiniz dolayısıyla etkisinden kolay kolay çıkamazsınız ama insan zamanla öyle ya da böyle alışıyor.
sonuçta şanslı bir kediymiş ki sizin gibi iyi insanlarla karşılaşmış böyle düşünmek lazım

:KK43: kiyamam elinizden geleni yapmissiniz toparlanip yeni bir yavruyla unutursunuz bu olanlari Insallah.
yeni yavruya evdekiler sıcak bakmıyor...
aslında buna da sıcak bakılmıyordu, biraz ani gelişti olaylar. biz sokakta bulduk, aldık yani kurtardık, koyacak yer bulamadığımız için eve getirdik normalde karşıydı evdekiler, karşıydı yani kedi köpek fikrine. ama çok sevdiler, kıyamayıp kabullendi herkes. bilmiyorum belki bir zaman sonra yine olur, olmazsa da ben kendi düzenimi kurunca mutlaka bir tane kedi ya da köpek sahiplenirim.

Allah rahmet eylesin yavruya çok üzüldüm

Ben de arkadaşımın köpeğini çok çok seviyorum ölürse ne yaparız diye içime düşüyor bazen kahroluruz ikimiz de. Hayal bile edemiyorum perişan oluruz. Öyle bir şey olursa arkadaşıma hemen yeni bir yavru getiricem dikkati dağılsın diye, 12 yıllık yoldaşını kaybetmek kolay değil.

Hiç kolay değil yani ne yazsam ne desem bilemedim

onunla aranızda kısa sürede böylesine bir bağ oluşması çok dokunaklı gerçekten. onu çocuğunuz gibi sevmişsiniz, üzerine titremişsiniz dolayısıyla etkisinden kolay kolay çıkamazsınız ama insan zamanla öyle ya da böyle alışıyor.
sonuçta şanslı bir kediymiş ki sizin gibi iyi insanlarla karşılaşmış böyle düşünmek lazım
çok kısa sürede evin bir çocuğu oldu zaten. insan emek verince işte... daha ne günler görecektik nefesi yetseydi...

Allah rahmet eylesin yavruya çok üzüldüm

Ben de arkadaşımın köpeğini çok çok seviyorum ölürse ne yaparız diye içime düşüyor bazen kahroluruz ikimiz de. Hayal bile edemiyorum perişan oluruz. Öyle bir şey olursa arkadaşıma hemen yeni bir yavru getiricem dikkati dağılsın diye, 12 yıllık yoldaşını kaybetmek kolay değil.

Hiç kolay değil yani ne yazsam ne desem bilemedim
bence de öylesi daha doğru ve uygun ama evdekiler zaten evcil hayvan fikrine karşıydı, bu istisna oldu bambaşkaydı... muhtemelen bu eve başka getiremem. ay sabahtan beri gözlerim o kadar çok acıyor ki ağlamaktan. kalan mamalarını sokak kedilerine veririz, bahçeye gelenleri beslerim artık ne yapayım.

özür dilerim ama gerçekten çok kötüyüm, çok üzgünüm. gözlerim bitti sabahtan beri.
ÖZürlük bişey yokki canım. Sen içinden geçen her şeyi dökmüşsün. Bütün sevginizi verdiğiniz belli. 2 hafta güzel bi hayat yaşamış oldu. Karnı tok sırtı pek yaşadı 2 haftayı. Keşke önceden görebilseydi veteriner. Olan olmuş ama keşke evdekiler yeni muhtaç bir cana sıcak bakabilse:dua: bu konuda da seni çok iyi anlıyorum çünkü apartta yaşıyorum ve buraya kedi köpek almak yasak benimki de ailemin yanında çok da özlüyorum onu

Benim kedim de oleli bugun 11 . gun. 10 ay birlikte yasadik. En zor zamanlarimda bana destek oldu. Bu hafta gecen haftaya nispeten daha iyiyim ama hic aklimdan cikmiyor ki. Bugun onun mamasini sokak kedisine verdim baktim annem camdan bakiyor agliyor. Kedileri sevsem sokaktaki hemen panik oluyor nolur baglanma bizi de alistirma bir daha diye.
Ben oglumu cok ozledim kokusunu hiriltisini ozledim. Baska kedileri seviyorum hicbirinin gobegi onunki gibi degil.
Yine kendi derdime yandim burada ama seni o kadar iyi anliyorum ki.

Wurst üzülmeni istemem ama anneden ayrı kalan yavru sokak kedileri zaten genelde ölüyor. Sizinki de anne sütü almadığı için içorganları gelişememiş belli ki, yani veterinerin de yapabileceği çok bir şey yokmuş esasen.

Tutamadım gözyaşlarımı,parçalandım ya.
Her ne kadar doğanın kanunu bu ,güçsüzler gider falan diye atıp tutmak istesem de olmuyor işte.
benim de kedi oğlum var,
Allah size sabır versin.

ÖZürlük bişey yokki canım. Sen içinden geçen her şeyi dökmüşsün. Bütün sevginizi verdiğiniz belli. 2 hafta güzel bi hayat yaşamış oldu. Karnı tok sırtı pek yaşadı 2 haftayı. Keşke önceden görebilseydi veteriner. Olan olmuş ama keşke evdekiler yeni muhtaç bir cana sıcak bakabilse:dua: bu konuda da seni çok iyi anlıyorum çünkü apartta yaşıyorum ve buraya kedi köpek almak yasak benimki de ailemin yanında çok da özlüyorum onu
önceden görülebilir miydi, anlaşılır mıydı bilemiyorum bunlar çok teknik şeyler. bu tarz şeyleri de çok az kişinin bilebileceğini düşünüyorum. nerden bilelim, son 1 haftada mamasını severek yiyordu, kakası idrarı yerindeydi, keyfi, neşesi iyiydi, toparlıyor gibiydi hatta. iyiye gidiyor herhalde dedik sevindik. kusması yok, ishali yok, ateşi yok, titremesi yok yani görünürde birşeyi yoktu. mamasını düzenli olarak yemeğe başladığından beri mama yedikten sonra karnı normal sınırlar içerisinde şişiyordu hani biz de yedikten sonra biraz karnımız şişer ama sindirdikten sonra eskiye döner, o hesap. hatta kedinin doyup doymadığını anlamak için karnının hafif şiş olup olmadığına bakılır biliyorsunuz. dün sabah bi uyandık karnı davul gibi olmuş, anormal şişmiş. hemen koştuk veterinere, gidiş o gidiş... sonra testler mestler işte organlarıyla ve sindirim sistemiyle ilgili sıkıntısı ortaya çıktı. benim anlayabileceğim sınırlar içerisinde bir anormallik yoktu, şüphelenebileceğim bir durum yoktu ama içini bilemiyoruz işte.

Benim kedim de oleli bugun 11 . gun. 10 ay birlikte yasadik. En zor zamanlarimda bana destek oldu. Bu hafta gecen haftaya nispeten daha iyiyim ama hic aklimdan cikmiyor ki. Bugun onun mamasini sokak kedisine verdim baktim annem camdan bakiyor agliyor. Kedileri sevsem sokaktaki hemen panik oluyor nolur baglanma bizi de alistirma bir daha diye.
Ben oglumu cok ozledim kokusunu hiriltisini ozledim. Baska kedileri seviyorum hicbirinin gobegi onunki gibi degil.
Yine kendi derdime yandim burada ama seni o kadar iyi anliyorum ki.
anladığına eminim...
Allah rahmet eylesin ikimizinkine de. çok çok zor. benimki 10 ay olsa daha kötü olurdum herhalde. iştahsız olduğu hafta odamda yatırdım, kendim uyumadan önce onu kucağıma aldım, biraz mırladı sonra uyudu. dayanmayıp ağlamıştım o kucağımdayken, neden yemiyor neden iştahsız, nerede yanlış yapıyorum diye... çok dua ettim iyi olması için, iyileşir gibi oldu ama şimdi elim boş. kokusu, bakışları, sesi... of ya. ben de benimkini göbeğinden öperdim, o göbek öldürdü onu. :KK61::KK61:

2haftada boylesi bir bagi kurabilmeniz yavrumuz icin buyuk sans. Ben ne insanlar biliyorum kediye kopege taş atan,tekme atan. Suan kardeslerimde bi tane kedi sahiplenmis. Gorsen bi circin bi cirkin,ismini cirkin koydum ben kendimce,ama nasil tatli birsey :) seni cok iyi anliyorum. Evlenmeden once bizim ailede kedi mutlaka olurdu. Hepte sokakta bakima ihtiyaci olanlari alirdik. Cok sukur hicbirisi vefat etmedi ama bi sekilde ayrilmak zorunda kaldik hepsinden. Simdiki yavruda sevdiriyo kendini. Bakimi 10numara. Ben bile alistim kerataya , dusunemiyorum bile vefat ettigini. Acini zamanla hafifletirsin ama buyuk sevaba girdin, yavrunun son gunleri sevgi dolu gecmis sayenizde. Guzel insanlar var oldugu surece en azindan yavru kediler sahiplenebilir , aciniz buyuk ve cok hassas suan, umarim yeniden bi yavru daha sahiplenirsiniz, onlarin dili yok, hicbiri bizden birsey isteyemez ama bi kap yemek paylasmak her zaman karnini doyurur. Mekani cennet olsun. Basin sagolsun canim. Uzme kendini, o cok huzurludur eminimki.

Wurst üzülmeni istemem ama anneden ayrı kalan yavru sokak kedileri zaten genelde ölüyor. Sizinki de anne sütü almadığı için içorganları gelişememiş belli ki, yani veterinerin de yapabileceği çok bir şey yokmuş esasen.
onun da yaptığı açıklama bu oldu zaten. götürdüğümde de kimse olumlu birşey söylemedi, ilaç tedavisine olumlu cevap verirse duruma göre net birşey söylenir dediler. gece de durumu kötüleşince belki biraz daha büyük olsa operasyon yapılabilirmiş ama bu çok küçük olduğu için anestezi verdikleri anda zaten ölecekmiş, e bunu da yapamadıklarına göre geriye yapacak birşey kalmıyor. sordum, dedim başka yavru kedi alsam sokaktan 1-1,5 aylık falan, yine benzer şeyi yaşar mıyım dedim... sokak kedilerinde böyle şeyler çok oluyor, şansa bağlı dedi.

Tutamadım gözyaşlarımı,parçalandım ya.
Her ne kadar doğanın kanunu bu ,güçsüzler gider falan diye atıp tutmak istesem de olmuyor işte.
benim de kedi oğlum var,
Allah size sabır versin.
üzülüyorum çünkü bu düzeni ben böyle yaratmadım. yaratanın var demek ki bir bildiği ama sonuçta ben onun gibi düşünemem, onun bildiğini bilemem. bu nedenle acıyorum, üzülüyorum. bizimki de oğlandı. savunmasızdı, rahatsızdı. yardım etmek istedik, olduramadık. teşekkür ederim.

anladığına eminim...
Allah rahmet eylesin ikimizinkine de. çok çok zor. benimki 10 ay olsa daha kötü olurdum herhalde. iştahsız olduğu hafta odamda yatırdım, kendim uyumadan önce onu kucağıma aldım, biraz mırladı sonra uyudu. dayanmayıp ağlamıştım o kucağımdayken, neden yemiyor neden iştahsız, nerede yanlış yapıyorum diye... çok dua ettim iyi olması için, iyileşir gibi oldu ama şimdi elim boş. kokusu, bakışları, sesi... of ya. ben de benimkini göbeğinden öperdim, o göbek öldürdü onu. :KK61::KK61:

Offf....
Daha fazla zaman gecirdikce daha fazla ani biriktiriyorsun.
Kedi iste diyip geciyorlar insanlar. Onu ilk gordugumde kedi diyip gecemedim iste ben. Oyle guzel bakti ki bana.
Karsimdaki elbise dolabina bakiyorum agliyorum icine girmeyi cok severdi. Mutfaga gidip tavugu piserken bekledigi sandalyeyi gorup agliyorum.
O oldukten sonra kargoyla gelen kedi kumu...
Kullanamadigimiz vitaminler.
Kafesini taragini hep saklamis annem gormeyeyim diye. Hirkamda tuyleri duruyor seviyorum hirkami.

Ilk gunler saatlerce agladim bagira bagira kalbim sol tarafim agridi. Simdi daha sakinim simdi ondan bahsedebiliyorum hep aglasam da. Onu buldugum cop konteynirinin o taraftan yuruyemiyorum. Sanki oraya bakinca oglum yine oradan cikacak.

Onu kaybetmekten cok korktum. Bu korku beni yedi bitirdi aylarca. En ummadigim zamanda da kaybettim.

Senin de cok cok basin sag olsun. Icine atma agla. Sokakta gordugun her kedide icinin ciz edecegi gercegiyle yasamaya alis.

2haftada boylesi bir bagi kurabilmeniz yavrumuz icin buyuk sans. Ben ne insanlar biliyorum kediye kopege taş atan,tekme atan. Suan kardeslerimde bi tane kedi sahiplenmis. Gorsen bi circin bi cirkin,ismini cirkin koydum ben kendimce,ama nasil tatli birsey :) seni cok iyi anliyorum. Evlenmeden once bizim ailede kedi mutlaka olurdu. Hepte sokakta bakima ihtiyaci olanlari alirdik. Cok sukur hicbirisi vefat etmedi ama bi sekilde ayrilmak zorunda kaldik hepsinden. Simdiki yavruda sevdiriyo kendini. Bakimi 10numara. Ben bile alistim kerataya , dusunemiyorum bile vefat ettigini. Acini zamanla hafifletirsin ama buyuk sevaba girdin, yavrunun son gunleri sevgi dolu gecmis sayenizde. Guzel insanlar var oldugu surece en azindan yavru kediler sahiplenebilir , aciniz buyuk ve cok hassas suan, umarim yeniden bi yavru daha sahiplenirsiniz, onlarin dili yok, hicbiri bizden birsey isteyemez ama bi kap yemek paylasmak her zaman karnini doyurur. Mekani cennet olsun. Basin sagolsun canim. Uzme kendini, o cok huzurludur eminimki.
teşekkür ederim... biz de hiç düşünmedik ölümü, aklımıza getirmedik. ben kötü şeyler sezdim ama vefat eder şeklinde değil de ciddi bir operasyon geçirmesi gerekirse nasıl dayanacak, nasıl olacak, bundan sonra ne yapacağız falan şeklindeydi. ya da acı çekmesi falan gibi. vefat katiyen akla gelmiyor o yüzden sabah kaybettik denildiği zaman şoka girdim, kendime gelemedim. inşallah huzur verebilmişizdir. ben bizdeyken acı çektiğini düşünmüyorum açıkçası ama klinikte son anları nasıl geçti bilmiyorum. hiç kedi vefatı görmedim, kaldıramam. bazen diyorum ki iyi ki evde gözümün önünde gitmedi yoksa çıkamazdım o travmadan. Allah sizinkine uzun ve güzel bir ömür versin inşallah.

X