Minimalist yaşam

Tatammm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
2.613
1.856
133
35
Forum sayesinde minimalizme dair bloglar buldum hoşuma da gitti yazılanlar. Uygulayabilen var mı giysi dolapları ilgimi çekti 20 30 parça en fazla. Tek çanta falan. Hiç para harcanmıyor giysiye takıya vs. İnanılmaz şekilde para birikir aslında. Aslında şınu da farkediyorum çalışıyorum diye aldıkça alırdım önceleri ama mesela işyerinde o gün kimin ne giydiğini hatırlamam dikkat etmem. Diğer insanlar da keza benim için böyle sanırım. Minimalist yaşam tarzına geçme fikrini çok sevdim. Deneyeceğim. Önerileri istikrarla uygulayan var mı? Daha mutlu hissettiniz mi kendinizi?

Şu anki evim tıkış tıkış, gerekli gereksiz ne ararsan var. Yeni evime taşınınca öncelikle ev dekorundan başlayacağım minimalizme.

Fazla esya resmen enerjimizi de sömürüyor.

Gardırop konusunda ise biraz daha zamana ihtiyacım var.

Tam minimalist olmak bana göre değil. Ama sade yaşam daha uygulanabilir. Biraz da sizin yaşam stilinizle şekillenir.
Ben 20 tane kıyafet ve tek çantayla yapamam, çalışıyorum, ne kadar kombin yapsan da daha fazla parçaya ihtiyaç oluyor. Belli bir tarz belirleyip, kombinlenecek şeyler almak lazım. İhtiyaç yoksa alışveriş de yok.
Takıya düşkünüm mesela. Alsam her gördüğümü alır, hepsini de kullanırım ama artık çok çok beğendiğim şeyleri alıyorum sadece.
Alışveriş yapmadan önce de birkaç kere düşünüyorum.
Evde de ufak tefek, canlandıracak süsler bence lazım. Ama vitrin gibi yer kaplayan Şeylere gerek yok.

Kapsül gardolabi araştırmayı deneyin.
Ben daha önce başka konulara da yazmıştım; 1 senedir neredeyse hiç kıyafet almadım,yetmedi her mevsim geçişinde dolabimda bana kötü şeyler hatırlatan,minik bir problemi olduğu için gözüme batan ya da sevmediğim her kıyafetten kurtuldum. Hiç acımadim:) valiz valiz götürdüm ikinci el kıyafet kumbaralarina...
Ve çok acayip birşey. Dolabimda az kıyafet var ama artık ' giyecek birseyim yoook' demiyorum. çünkü dolabimdaki herşey sevdiğim ve hep giyindigim seyler.

Ben varım.5 senelik evliyim.Surekli ev tasidim..en son ataninca lojman 2+1 ve kucüktu..ehh yeter dedim..ve bir odami orta sehpami fazla perdelerimi mutfak masami komple sattim..tam 5 buyuk valez kiyafet yardimi yaptim hic acimadim cunku senede 1_2 kere giydiklerim vardı..dolabim.tikis tikisti..
Bebegim var onun sayesindede biblolarimdan kurtuldum.göz yoracak hic biseyim yok.
2 koca bavul fazla yatak ortuleri yastiklar battaniyeleri ise halep yardimi zamaninda oraya yollamistim.
1 bavul ayakkabilarimi yine yardima yolladim..
Oh ya dunya varmis...inan temizlik yapmam kolaylasti..dolabimda sadece giydiklerim var..gereksiz en ufak sey almiyorum..bikmisim yillarca ala ala
Cok huzurluyum..darisi herkesin basina..esyanin koĺesi olmak cidden yorucu

Ben minimalist yaşamı tam anlamıyla yapamasamda mutlaka her sene dolap detoksu yapıyorum ihtiyacı olanlara veriyorum giymediklerimi uzun zamandır dolabıma yeni birşey almadım bu kış zaruri ihtiyaçlar dışında birşey almayacağım.

Bir fakirliğimiz vardı göz koyulmamış, onu da elimizden alın. Alın alın çekinmeyin. Mis gibi minimalist yaşıyoruz biz, pis fakirler olarak. Herhangi bir çabamız da yok bu konuda. Fakir olunca minimalist yaşam kendiliğinden yükleniyor.

Zengin olunca böyle "nasıl yapsak" diye soruluyor işte. Anlayamazsınız ahshjs.

Tek canta mi? Saka mi yapiyon bacim sen ?
20 parca kiyafet yaz ve kis dusunursek kac para oluyo
Bu minimalist degil ekstra abartili bi yasam bence
Bisey begensem hangi rengi alsam ay gidiyim bugun karar veriyim sonra aliyim dedigim seyler bittikce begendigim seyin begendigim tum renklerini alan insanim aklimda kalacagina dolabimda kalsin
Varlikta yokluk cekmek bu dedigin
Ama ev esyasina gelince bi evde 2 yemek masasi fazla 1 tanesi yeterli zigon orta sehpa yan sehpa fiskos bunlar abarti zigon olsa hepsinin isini goruyo
Annem aklina geldikce uykuseti yorgan almis bazalara sigmadi dagittim hep onlari suan 1 yorgan 2 uyku seti var o da gelen giden olunca diye tutuyorum

Bisey begensem hangi rengi alsam ay gidiyim bugun karar veriyim sonra aliyim dedigim seyler bittikce begendigim seyin begendigim tum renklerini alan insanim aklimda kalacagina dolabimda kalsin
Ama ev esyasina gelince bi evde 2 yemek masasi fazla 1 tanesi yeterli zigon orta sehpa yan sehpa fiskos bunlar abarti zigon olsa hepsinin isini goruyo
Annem aklina geldikce uykuseti yorgan almis bazalara sigmadi dagittim hep onlari suan 1 yorgan 2 uyku seti var o da gelen giden olunca diye tutuyorum
15 kabanım var bacım ben minimalist yaşama geçmeliyim :)

Ben varım.5 senelik evliyim.Surekli ev tasidim..en son ataninca lojman 2+1 ve kucüktu..ehh yeter dedim..ve bir odami orta sehpami fazla perdelerimi mutfak masami komple sattim..tam 5 buyuk valez kiyafet yardimi yaptim hic acimadim cunku senede 1_2 kere giydiklerim vardı..dolabim.tikis tikisti..
Bebegim var onun sayesindede biblolarimdan kurtuldum.göz yoracak hic biseyim yok.
2 koca bavul fazla yatak ortuleri yastiklar battaniyeleri ise halep yardimi zamaninda oraya yollamistim.
1 bavul ayakkabilarimi yine yardima yolladim..
Oh ya dunya varmis...inan temizlik yapmam kolaylasti..dolabimda sadece giydiklerim var..gereksiz en ufak sey almiyorum..bikmisim yillarca ala ala
Cok huzurluyum..darisi herkesin basina..esyanin koĺesi olmak cidden yorucu
Ben de bıktım almaktan mağaza falan gezesim hiç gelmiyor 50 sene yeter dolabımdakiler

Herseyi de bana ama kiyafette minimalistlik demeyin: ( kiyamiyorum onlara resmen kiyafetlerine asigim ya.. deki bana koltuklari sat tv yi sat onlarsiz yaparimda kiyafetlerim canlarim: ( cok kapitalistim bu konuda kabul : (

Buarada 3 cocukla minimalist filan olunmaz.. ben atiyorum gene aliniyo

Herseyi de bana ama kiyafette minimalistlik demeyin: ( kiyamiyorum onlara resmen kiyafetlerine asigim ya.. deki bana koltuklari sat tv yi sat onlarsiz yaparimda kiyafetlerim canlarim: ( cok kapitalistim bu konuda kabul : (

Buarada 3 cocukla minimalist filan olunmaz.. ben atiyorum gene aliniyo
Ben de en çok kıyafete harcardım durdum artık ve devam edicem. Hiçbir şeye ihtiyacım yok hatta market alışverişini bile ayda bir toptan yapıcam ki ara ara yaptıkça daha fazla ve gereksiz şeyler alıyorum

Ben de en çok kıyafete harcardım durdum artık ve devam edicem. Hiçbir şeye ihtiyacım yok hatta market alışverişini bile ayda bir toptan yapıcam ki ara ara yaptıkça daha fazla ve gereksiz şeyler alıyorum
Haklisin.. yanlyz olsam marketten bile bi ekmek alsam yeter bana gibi geliyo o kadar sade yasamak istiyorum aslinda.. ama kiyafet konusu benim icin bi tutku

Bekarken ben de asiri cok alirdim.
Evlendikten sonra az almaya basladim. Calismiyorum, sık-sık da disari cikan biri degilim cunki kaldigim sehirde hic arkadasim ve yakinim yok. Oyuzden alma geregi duymadim. Kilo alinca da kiyafetlerimi poset poset kapinin önune koydum alsinlar diye.
Evde fazla esya sevmiyorum. Fazla ne gorsek kapiya koyuyoruz. Bir suru halilar, dolaplar koyduk kapiya
Evde esya ne kadar az olursa ev bir o kadar ferah olur ...

Neden çantaya o kadar şaaptınız ki? Ben hep aynı çantayı takıyorum valla :D diğerleri dolapda duruyor.

Back
X