Minimal bebek alışverişi

ggitp

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2024
6
0
34
Merhaba. 12 haftalık gebeyim. İlk çocuk Allah nasip ederse. İlerleyen haftalarda bebek için alışverişe başlayacağız nasipse. Gerek doğum sonrası bir süre ücretsiz izne ayrılmak istememden ötürü azalacak gelirimiz, gerek evimizin, özellikle yatak odası ve çocuk odasının küçük oluşu sebebiyle hem bütçe olarak hem de evde kaplayacak alan olarak bizi daha az zorlayacak ürün önerilerine ihtiyacım var. Çocuk odası takımı iki üç yaşından önce almayı düşünmüyoruz zaten. Yakın zamanda bebek büyütenler, giyim, medikal ürün, bebek için araç gereç, ne varsa, mutlaka alın dediğiniz ne var? Aldım kullanamadım, alma gerek yok dedikleriniz var mı? Şu ürünün, örneğin yatak, bebek arabası vb. şu çeşidi çok yer kaplıyor, onun yerine şu çeşidi al önerisi de olabilir. Ya da şu ürünün sıfırına para verme, ikinci el alsan da olur önerisi... Her türlü öneriye açığım. Alışveriş sitelerine kalsa her şey ihtiyaç, ama kaynağımı doğru kullanmak istiyorum.

1. Beşik yerine direkt park yatak alabilirsiniz. Çok uzun süre kullanılıyor. Bir yerlere kalmaya giderseniz yanınızda da götürebilirsiniz.
2. Yenidoğan kıyafet fazla almayın çok hızlı büyüyorlar ve hediye de gelebilir. Zaten sipariş verdiğimiz her şey 2 gün sonra kapımızda artık. Yetersiz gelirse alırsınız.
3. Ev tipi ana kucaklarına fazla para vermenizi önermem bazı bebekler hiç durmak istemiyor çünkü. Ve kullanım süresi az.
4. Emzirme yastığı iki çocuğumda da ben hiç kullanmadım. Özenip alınan gereksiz bir şey bence.
5. Göğüs pompası öneririm. İlk zamanlar gogusler orantısız şekilde doluyor ve sağmak gerekiyor. Bebeğinizi bırakmanız gereken durumlarda olabilir.
6. Tek biberon bulundurmanız yeterli. Emzik kullanacaksanız bir tane alın. Tutmazsa başka tip emzik almanız gerekebilir ya da bebek hiç istemeyebilir.
7. Çok fonksiyonlu şeylerin çoğu fonksiyonu kullanılmaz. Devasa mama sandalyeleri yerine pratik dumduz bir şey yeterli. Hatta Ben ikinci bebeğimde direkt sandalyeye bağlanan pratik bir mama oturağı aldım her yere çanta gibi taşıyorum. Hiç mama sandalyesi kullanmadım bile.
8. Çoğu travel sistem bebek arabasının kullanımı zor ve bagajlara sığmıyor. Tek elle açılıp kapanabilen kış için korunaklı yaz için kullanışlı bir bebek arabası bakabilirsiniz. Bebek arabasının yatay pozisyona gelmesi de önemli. Ben joienin almıştım ikinci kızımda da kullanıyorum sağlam ve rahat tek elle taşıyabiliyorum bebeğim kucagımdayken.
9. Baby plustan sling çok kullandım. Bebek kucağımda uyuyorken ev işi yapabildim. Fiyatı da uygundu
10. Kendinize doğum sonrası kanamalar için depend emici kilot kolaylık olur. 2 3 paket kenara atabilirsiniz.
11. Bebek bezı için sadece bir iki paket alın. Çünkü en iyi markada olsa her bez her bebeğe iyi gelmiyor. Değiştirmeniz gerekirse stokladıklarınız elinizde kalır. Islak mendil de öyle.
12. Bebek yağı ya da pudrası hiç kullanmadım. Ben mustelanın sampuanını ve bebek losyonunu aldım. Büyük boyları Çok uzun sure gidiyor ve memnunum.
13. Eğer banyonuz sıcaksa bebek kuveti yerine direkt duşun içine konulan pratik banyo fileleri var. Tek yıkayan anneler için buyuk rahatlık. Zaten 6 aydan sonra oturak alacaksınız artık oturacagı için.
14. Gogus kalkanı gumus kapak falan ben hiç kullanmadım bunlar ihtiyaca gore alınmalı.
15. Olası göğüs çatlağını önlemek için lansinoh gogus kremi var. Onu mutlaka edinmenizi öneririm.
16. Astronot tulumlar çok gereksiz ve kullanımı zor. Ben kullanamadım.
bebeğim durmuyor Aklıma geldikçe yazarım daha :)

İyi ki almışım dediğim ürünler içinde bol bol ağız mendilş var,bebek telsizi büyük bir rahatlık(çocuğu başka odada yatırırken aklınız orda kalmıyor telsizden hemen sesi geliyor) kanguru gereksiz bence onun yerine sling daha kullanışlı.Minik taşınanilir şarjlı buhar makinesi kesinlikle alın hem pratik hem çok sessiz.Sıvı bebek deterjanı yerine toz granül sabun daha iyi sıvı olanlardan aldım çok kötü bi koku bıraktı kıyafetlerde.Bebek bezini çok stoklamaya gerek yok .Belki bebeğinize iyi gelmeyecek o bez.Göğüs pompası alırsanız eller serbest olan şarjlı olanları tavsiye ederiö.Bu sayede süt sağılırken başka işlerinizi de yapabilirsiniz.

Yeryüzünde en minimal alışverişi yaptığımı düşünüyorum, bittikçe tükendikçe alıyorum. Yazım burada dursun akşam müsait zamanda yazayım

Çok teşekkür ederim

Çok teşekkür ederim

Daha 3 aylık bi anne olarak,
1- Ağız mendili kesinlikle alın.
2- Biberon temizleyiciler var eğer bebek biberonla beslenirse kurtarıcınız olur ve göğüs pompasını yıkamak için de çok iyi oluyor.
3- Emzirme yastığı ben kullanıyorum rahat oluyor hatta bazen onda uyutuyorum kenarlardan sardığı için bebel kucağımda sanıyor kendini.
4- Kıyafet konusu da aslında biraz risk :) ben de yenidoğan çok almadım hemen büyür diye bebeğim prematüre küçük doğdu hâlâ onları giyiyor
5- Organizer çantalar var keçe onlar aşırı kullanışlı bebeğin her şeyi onun içinde o nerde bu nerde diye aramıyorum. Kesinlikle alın bence.
6- Bir de cırt cırtlı kundaklar var onlardan da tavsiye ederim yenidoğan için çok rahat oluyor battaniyeden kendini kurtarıyor geceleri elleriyle uyandırıyordu kendini
7- Bol bol tulum alın fermuarlı olanlardan, giydirip çıkarması aşırı kolay.

1. Ana kucağı (1.5 aydan sonra kullanabildik çünkü mamma almıştık, elektrikli değil sonrasında baya idare etti hep onda durdu) elektriklileri bazı bebekler seviyor çok güzel oyalıyor ama bazıları hiç durmak istemiyor
2. Baby nest. Bizim evimiz de küçük olduğu için salona ayrı yatak odasına ayrı yatak/beşik koyamazdik. Salonda uyudugunda koltuğun üstüne vs babynestle rahatca birakabiliyoduk çok işimize yaradı
3. Mochi süt toplama pompası. İlk zamanlar emzirirken diğer göğüsten çok fazla süt akıyor. Mochi hem o sütü topluyor hem doğal bı şekilde hafif vakumlayarak az bir sağım yapıyor. Sütünüz ziyan olmuyor
4. Manuel ya da eller serbest şarjlı pompa. Pompa biraz kişinin ihtiyacına bağlı oluyor ama gerek süt arttirimi gerek süt stoğu için bence ihtiyaç. Dışarı çıkacağınız zaman sağıp birakabilirsiniz. Mesela ben ameliyat olmuştum 3 gün evde yoktum süt sağıp bıraktım. Eller serbestle çok rahat edersiniz sık sagacak olursanız ama şart değil manuel de işinizi görür
5. Katlanır küvet. Ev küçük olduğu için ben çok memnun kaldım 5-6 ay kurtarıcı oluyor çok rahat yıkanıyor bebek
6. Kaplı/ kapsiz Emzirme sütyeni. Ben ebebekteki kapsizlardan kullanmıştım çok rahattı
7. Emzik. Hangisini alacağı belli olmaz bı taneyle baslarsaniz iyi olur çok almayın. Emzige alisirsa ileride uyku düzeni için de sizi çok rahatlatır. Yoksa emzik niyetine sizi kullanir dinlenemezsiniz
8. 1 adet biberon kenarda dursun nolur nolmaz. Doğuma giderken de 1 adet kaşık biberon bulundurursaniz iyi olur. Bebegin emmeme/ sütün hemen gelmeme durumunda kaşık biberonla beslersiniz

Yer sıkıntınızdan dolayı park yatak almanızı öneririm, kanguru sling tarzı şeyleri hemen almanıza gerek yok bebekler sevmeyebiliyor ben aldım 2 3 kez anca kullandim, otomatik değil ama ev tipi Ana kucağını tavsiye ederim oğlum 1 yaşına kadar kullandı, biberon, emzik tarzı şeyleri 1 adet alın bazı bebekler tutmuyor benim oğlum hiç almadı mesela elimde kaldı hepsi, süt sagma makinesi ilk başta almayın sütünüz olacakmi olmayacakmi bilinmez gerek duyulursa hemen tedarik edilir, göğüs pedi, lohusa bezi çok gereksiz bence ikisinide almıştım ama kullanmadim başkalarına verdim hep 0-3 ay aşırı kıyafet almayın 40 lari çıktıktan sonra olmuyor hiç biri, kesinlikle travel sistem Bebek Arabası evinize bile sokmayın çok hantal kullanissiz, puset çok gerekli birşey değil bence para verip almak yerine bir yakınınızda varsa temin edin Max 6 ay kullanılıyor.

1. Kıyafet: Zıbın ve gecelik en gerekli olanlar
2. Bebek arabası: Bugaboo donkey aldım, tekerleri büyük sağlam, kullanımı hafif yormuyor, yandaki çantası çok pratik AMA günlük hayatınızda devamlı araba kullanıyorsanız tavsiye etmem çünkü katlaması meşakkatli ve çok yer kaplıyor
3. Yatak/beşik: Heveslendiğim için ahşap oval tekerlikli bi beşik aldım ama şimdiki aklım olsaydı küçük çocuk yatağı alırdım korumalıklarıyla beraber, büyüdükçe daha rahat olur
4. Biberon ve emzik ben almamıştım ama sütüm gelmediği için hastaneden çıktığım an ilk iş biberon almak oldu, emzik aman aman kullanan bi bebek olmadı kızım
5. Uyku tulumuna doğar doğmaz alıştırın bence, ben yapmadım ve kızım hem üstünü açıyor yatarken hem tulumu kabul etmiyor
6. Kıyafet konusunda devamlı indirim takip ederim mesela şuan 74 giyiyor ama 80-86-92 beden kıyafetlerini indirimli bulmuşken düzdüm bile, normal fiyattan almaya değmiyor çünkü
7. Bi kalın ve ince müslin battaniye bulundurun
8. Aldığınız bebek arabasında çıkmazsa extra sineklik alın
9. Mama sandalyesini gittim yatma fonksiyonlu bilmem neli pahalısından aldım ve pişmanım, her restoranda bulunan o basit mama sandalyeleri yetermiş ve kızım onlarda daha mutlu :)
10. Elektrikli ana kucağını ödünç almıştık ve kızım hiç sevmedi, şu hareket ettikçe sallanandan alsaymışım dedim
11. Altını temizlemek için ıslak medillerini alkolsüz parfümsüz içeriği 99% su olanından tavsiye ederim, benim kız ilk zamanlar mantar olmuştu ve onunla temizlemeye başladıktan sonra geçti
12. Babynest almadım, gereksiz bence
13. Burun temizliği için süpürgeyle çekilen ürünler var onları tavsiye ederim

Çok teşekkür ederim

Çok teşekkür ederim

Aklıma ilk gelen bebek arabası oldu. Kesinlikle travel almayın çok hantal oluyor. Tek elle açılıp kapanabilenlerden alın mutlaka. Ana kucağı uzun bir süre kullandım elektrikli olan değil ama onu sevmedi ve bence ikinci el alınabilir. Park yatak yine uzun süre kullandığım bir üründü bunu alırsanız ek beşik almaya gerek yok. Mutlaka süt sağma makinesi lazım oluyor memeler kontrolsüz bir şekilde çok süt üretiyor ama kablolu olan değil de eller serbest modelleri var onu öneririm çok pratik. Emzirme yastığı ilk 1 ay çok kurtarıcım oldu sezaryen dikişlerden dolayı konforlu emzirme sağladı sonrasında da yüz üstü yatırıp aktivite yaptırttım onunla. Mutlaka meme ucu için plastik kalkanlardan alın hem meme ucu açıkta kalıyor hem de içine süt doluyor. Meme ucu kremi lansinoh kullandım memnun kalmıştım tavsiye ederim. 2 tane biberon biri büyük biri küçük her ihtimale karşı evde durmasında fayda var. Şimdilerde babynestler çok moda ama bence aşırı gereksiz. Ağız mendili fazla fazla alın ilk aylarda kusma fazla oluyor. Bebek kamerası almıştım hala da kullanıyorum çok işime yaradı. Göğüs pedi mutlaka alın bana çok lazım olmuştu iyi ki almışım. Mama sandalyesi fonksiyonlu birşey olmasına gerek yok benimkinin tek fonksiyonu üst tarafı çıkıp yıkanabiliyor uygun bir ürün almıştım gayet işimi görüyor. Uyku tulumu öneririm üst örtme derdi yok. Bez ve ıslak mendil stoklamayın 1-2 paket alın yeterli, pişik olma ihtimaline karşı. Son olarak çok kıyafet almayın daha 1 ayı dolmadan kıyafetler küçük geliyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…