- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
- Konu Sahibi Spesifikinsan
-
Merhabalar..Mini tüp bebek yöntemi ile hamilelik hayalleri kurmaktayım..Daha önceden tedaviyle kavuştuğum ikizlerim var..Rahimdeki bir sorun nedeniyle yeniden hamile kalmam gerekiyor...Tedavim İzmir Kent hastanesinde yapılıyor..Fsh yüksek,yumurtalık rezervim az...Adetin 3. gününden itibaren akşamları günde 1 kez klomen alıyorum..5.gün kontrole gideceğim..Umudum tek embriyo transferi...Bu yöntemle tedavi gören başka arkadaşlar varsa tecrubelerimizi paylaşalım...
hayırlı olsun canım tedavin,benimde bir oğlum var ona kardeş için bende tedavi oluyorum kent hastanesindeyim ben de yumurta rezervim az ve fsh ım birden çok yükseldi onu kontrol altına alabilirsek bende mini tüp bebeğe başlıyacağım.tecrübem yok ama yaşadıklarımızı paylaşabiliriz
bendede rezerve sorunu var hatta 3. negatif denememin sonucunu cuma günü aldım....ama hep aklımda olan bir konu bende bu şekilde kaliteli embriyo biriktirmek istiyorum araştırma halindeyim konunun açılması çok iyi olmuş...
Çok geçmiş olsun..Daha az ilaç kullanıldığı için yumurtaların daha kaliteli olduğu söyleniyor..Her ay biriktirme yöntemi uygulanıyormuş düşük rezervliler için..
ben de bugün ilk kez israel beye muayene olacağım.. tüp bebek der herhalde. 3 yıl oldu yaşım 28.. eşimde morfoloji sorunu var. 2 negatif aşılamam oldu. mini tüp bebeği duymuştum ama koşulları bana uygun değil sanırım fsh yumurta rezervi azlığı gibi durumlar yok bizde. yalnız ilaçlar hariçö 2250 dolar olduğunu duyunca şaşırdım bu kadar yüksekmi kentte ilaçlar ne kadara maloluyo ki acaba
Doktorun size uygun gördüğü doza kadar alıyorsunuz..O doz fiyatı ne kadar tutarsa..İsrael beye ben kendim söyledim mini yöntemi istiyoum diye..Aynı yöntemi jinemede sordum 5000 tl dediler..ilaçlar hariç...
evet bende sorucam mini tüp bebeği ama eşimde morfoloji sorunu olduğundan ne kadar yumurta oluşursa kaliteli embriyo oluşma ihtimalide o kadar artıyormuş..
5000-6000 falan tutcak o zaman ilaçlarla tahminennn ohhh allah yardımcımız olsun
benimde fsh ım 17 lerdeydi,galiba stres yaptım ilk kontrole gittiğim ay israel beye 53 çıktı fsh,beş aydır da her kontrole gittiğimde adetin üçüncü günü olgunlaşmış yumurtam oluyorNisan sonu gittiğimde kistlerim yüzünden tedaviye başlayamadık..Kistlerin erimesi için yazz marka doğum kontrol hapı kullandım..Fsh Şu an 17 lere çıkmış durumda..Ama mini tüp bebek için sakıncası yokmuş..İsrael bey klomenin rahim duvarını inceltebileceğini bu yüzden transferin hemen olamayabileceğini ,embriyoların dondurularak 3 ay kadar saklanıp daha sonra transfer edilebileceğini söyledi..
benimde fsh ım 17 lerdeydi,galiba stres yaptım ilk kontrole gittiğim ay israel beye 53 çıktı fsh,beş aydır da her kontrole gittiğimde adetin üçüncü günü olgunlaşmış yumurtam oluyor(yanlış zamanda oluştukları kesin )israel bey alalım istersen ama çok kaliteli olacaklarını zannetmiyorum dedi ben de bekleyelim dedim hala bekliyoruz güldüğüme bakma hiçbir işlem yaptırmadan ordan çıkmak zor oluyor maalesef bu ay adeti bekliyorum kendin olursan belki daha iyi olur dedi bugün yarın olmam lazım bakalım ne olacak bana da toplayıp biriktirelim dedi,ben yabancı kaynakları da araştırdım genel olarak yumurtalar toplanıyor,kaç kez yaptırabilirim dersen sonra tamam yeter artık dediğin zaman en kalitelilerini rahmin en uygun olduğu zamanda transfer ediyorlar inş kaliteli ve bol yumoşlarımız olur maliyet konusuna gelince normal tüp bebeğe göre çok daha uygun,ilaçlar konusunda da ağır ilaç kullanmıyacağız dedi,sadece yumurta geliştirici bir kaç ilaç maliyeti çok az olur dedi,önemli olanın kendi yumurtan olduğu için çok fazla ilaçla müdahale etmiyeceklermiş bakalım sonuç güzel olur inş.....
Canım ama adetin 3. günü olgunlaşmış yumurta olmaz ki zaten...Olgunlaşmış yumurta 2 cm civarına geldiği zaman oluyor ki o zaman da çatlatma iğnesi veriyor dr. 36 saat sonra da toplanıyor yumurtalar...
Evet biriktirme işlemi yapılıyormuş ancak ben sadece tek yumurta ,tek embriyo yani tek çocuk düşündüğüm için biriktirmek istemiyorum.İkizlerim var zaten.. İnşallah senin bol bol kaliteli sağlıklı yumurtaların olur .İnşallah hemen tutar..Bu gün klomene başladığımın 4.günü..Ayın 31 inde kontrolüm var...:)
Allah hepimizn yardımcısı olsun. şu cocuklarını terk edip nasıl gidiyorlar hiç anlamıyorum.biz burda evlat hasretiyle yanarken.
bana da dr klomen verdi adetin 4.günü başla 5 gün sabah öğle akşam 1tane al dedi.pazartesi kontrolüm var eger yumurtalarım büyüdüyse çatlatma iğnesi vurulucam.
oldu mu oluyor işte,normalde adetin yaklaşık 14.günü olması gereken büyüklükte oluyor,hormonlar yerinde olmadığı için olması gereken zamanda değil kendi belirledikleri zamanda oluyorlar maalesef, adetin beşinci günü ilaca başlıyorum tekrar adet olduğum zaman bu sefer diğer yumurtalıkta çatlamaya hazır yumurta oluyor,ilaç var olanı vücut dışına atıyor ama yeni olgunlaşmış olan kalıyor,,bir tuhaflık var biliyorum ama böyle oluyor....bana 28 mayısa kadar hastalanmazsan gel ilaç yazalım dedi bu ay çıksın randevu almam gerekecek benimde,,,fhayırlısı olsun diyoruz artık eşimle,bu ara gelen giden de hadi çok geç kaldın ikinciye diyor bende ikiz istiyorum o da uğraştırıyor diyorum daha büyük dert vermesin artık ne yapalım,hiç olmayanlarla birlikte bize de nasip eder inş
senin de tedavin hayırlı olsun kaliteli yumoş ve kaliteli embriyo olarak sana döner inş,senin rahatsızlığın neydi,öyle birşey yazmıştın yanılmıyorsam:26:
Bu gün klomenin 4. günüydü..Yarın son kullanışım olacak...
güzel ve kaliteli yumoşlar diliyorum sana fazla bekletmeden gesin bebeğin ve bebeklerimizgerçi benim dörtbuçuk yıl oldu ama daha fazla beklemem umarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?