Fırının tabanına kase su koymayı ilk defa duyuyorum normal kaseler ısıya dayanıklı mı direkt en alta koymuyorsunuz sanırım değil mi?
En alta yani fırın tabanına koyuyorum.Bazen toprak güvece bazen ısıya dayanıklı borcam tarzı minik kaselere su koyup öylece bırakıyorum.Herhangi bir sorun olmuyor..
Peki benim öylr birşeyim yok ne tavsiye edersiniz
Fırına girebilen herhangi küçük birşeyiniz yok mu?Sapsız metal bir kasede olabilir.Küçük cam kapaklı saklama kaplarının kapağını çıkarıpta kullanabilirsiniz...Fırına girebilecek herşey olabilir...Kelepçeli olmayan kek kalıpları bile olur
Amaç fırında buhar etkisi yaratmak canım zaten çok uzun sürmüyor pişmesi:)Fırının alt kısmı yani taban kısmı aşırı ısınan bieşy hiçbir şeyi oraya koymuyorum.Açıkcası öyle ufak olup da o kadar ısıya dayanabileceğini düşündüğüm bir parça yok sanırım. Ama tarifinize bayıldım çok güzel gözüküyor evhamlanmak gibi olmasın ama bu tarifte yumurta filan da olmadığı için hoşuma gitti 3 küçük çocuğum var evden dışarı çıkamayacağımız günler olacak gibi hissediyorum, bu ekmekler hem minik minik israf da olmaz hem de çocuklarım çok sever diye düşündüm. Uygun bir zamanımda mutlaka tarifi deneyeceğim.tabi en önemli şeylerden biri yumuşak olması öylr olmadığı zaman zaten minnoşlar hemen burun kıvırmaya başlarlar
Nevreste fırına sudökmek mi :))ama hemen kurumuyor mu o şekilde de?
Amaç fırında buhar etkisi yaratmak canım zaten çok uzun sürmüyor pişmesi:)
Siz uygun kap yok deyince kendi yaptığım yöntemi yazdım:)
Fırının alt kısmı yani taban kısmı aşırı ısınan bieşy hiçbir şeyi oraya koymuyorum.Açıkcası öyle ufak olup da o kadar ısıya dayanabileceğini düşündüğüm bir parça yok sanırım. Ama tarifinize bayıldım çok güzel gözüküyor evhamlanmak gibi olmasın ama bu tarifte yumurta filan da olmadığı için hoşuma gitti 3 küçük çocuğum var evden dışarı çıkamayacağımız günler olacak gibi hissediyorum, bu ekmekler hem minik minik israf da olmaz hem de çocuklarım çok sever diye düşündüm. Uygun bir zamanımda mutlaka tarifi deneyeceğim.tabi en önemli şeylerden biri yumuşak olması öylr olmadığı zaman zaten minnoşlar hemen burun kıvırmaya başlarlar
Nevreste fırına sudökmek mi :))ama hemen kurumuyor mu o şekilde de?
Pes etmemek lazım ben de denemeler yapıyorum.Fırın ve malzemeler çok etkiliyor:)Ben bir çeşit ekmek yapmayı biliyorum hani pazarda satılan yuvarlak ve büyük köy ekmekleri olıyor ya :) heh işte onlardan yapabiliyorum. Ama o çok büyük oluyor kesmesi de yemesi de herleyi zor oluyor tariflere bakacaktım iyi ki de denk gelmişim bu tarifenevreste en olmadı sizin dediğiniz gibi yapayım . Bakalım böyle güzel yapabilecek miyim çok Harika gözüküyorlar
Ben de yeni taşındım fırından çok memnun değilim tek tek pişiriyorum.Dediğiniz gibi başını bekliyorum:)Sevgiliisabel iyi dilekleriniz için çok teşekkürler cümlemizin evladını bağışlasın Rabbim. Bagetlere de diğer tariflerinize de bakayım :)) bu arada birşey anlatayım da gülelim , benim fırın hassasiyetimin nerden çıktığını da anlatmış olurum hem :) işimiz gereği bazı bilgisayar/tv parçalarını (mesela anakartları yada ekran kartlarını) fön makinasına benzer ama kesinlikle çok daha yüksek ısı üreten bir aletle ısıtıyoruz. Bu bize hem çok bacaklı entegreleri hem de mikroişlemci gibi devre elemanlarını çıkarmamızı sağlıyor .Bazen de bozuk bir anakarta mesela genel bir ısı verildiğinde anakart stabil çalışmaya başlayabiliyor. Bazen eşimle böyle deneysel şeyler de yapıyoruz ümidimizi kestiğimiz malzemelerden :) ama o fön makinasına benzer alet tahmin ettiğiniz gibi çok geniş alana aynı zamanda ısı veremiyor. Eşim de eve bir ekran kartı getirdi. Fırına koyacaktı , ondan sonra çalışacağına inancı tamdı. Ekran kartı da gayet baba birşey ; neyse ben o ara temizliğe dalmışım. Eşim de fırını 250 dereceye ayarlayıp ekran kartını da fırının alt tabakasına koymuş
Bir de baktım iğreençççç bir yanık plastik kokusu sardı etrafı . O kadar acelesi varmış ki demek plastik aksamları da çıkarmamışfırını kullanmayı çok seviyorum bana kalsa tüm yemekleri bile orda yapabilirim. Fırını da mahvetti temizlemesi de bana kaldı tabii nasıl böyle birşeyi yaptı hala aklım almıyor. Bu konu açıldığında kızarak kapatıyor konuyu bir daha fırın denemesi yapamadık o yüzden
Nevreste fırın zaten sağolsun bir garip; köşelere koyduğum şeyler kömüre dönerken ortadaki şeyler bakıyorum pembeleşmemiş bile Huyunu bildiğim için başında bekleyip çevirerek yapmaya çalışıyorum. Ama bu ekmeği deneyeceğim kesinlikleeee
Ben de yeni taşındım fırından çok memnun değilim tek tek pişiriyorum.Dediğiniz gibi başını bekliyorum:)
Ankastre canım kiracı olunca değiştiremiyoruz.Bizde servis çağırdık ancak bu kadar düzeldi.Sizinki de mi ankastre? Ben garantisi varken hala servis çağırmıştım servisin cevabı aynen şu oldu: kenarlara koymayın o zaman siz de ?? Tamam koymayayım ama ortası da zor pişiyor?
Bir de buzdolabı aldığımızdan beri karpuzu bile donduran cinsten. Derece düşürünce de içindeki yemekler dahi bozuluyor. Yani bir ayarsızlık var. Buzdolabını evlenirken almıştık yani 12 yıllık buzdolabı ama ilk zamanlardan da böyle sorunları vardı. Onun için de servis çağırdım bozdolabının orta hattında soğtucu var. Servis diyor ki abla bu hatta yakın birşey koymayacaksın. Hani 4 kapılı bir bızdulabı olsa oraya da koymayıvereyim diyeceğim ama zaten normal bir buzdolabı yani neresine koyacağım ki? O orta hatta koymasam sağda ve solda 10-15 cm’lik bir yer kalıyor sadece. İster istemez orta hatta yaklaşıyor. Diğer beyaz eşyalar bozuldu değiştirme şansım oldu buzdolabı bozulsun diye gözüne bakıyorum ama tık demiyor :))
Bu arada yeni eviniz hayırlı olsun sağlıkla oturun inşallah
Tiramisucum küçük boy borcama koyabilirsin kiremit kabin varsa o da olur. Hadi beraber deneyelim bu ekmeği. Ben de tam tahıllı un ve siyez ununu karıştırıp kullanmak istiyorum.Ben bir çeşit ekmek yapmayı biliyorum hani pazarda satılan yuvarlak ve büyük köy ekmekleri olıyor ya :) heh işte onlardan yapabiliyorum. Ama o çok büyük oluyor kesmesi de yemesi de herleyi zor oluyor tariflere bakacaktım iyi ki de denk gelmişim bu tarifenevreste en olmadı sizin dediğiniz gibi yapayım . Bakalım böyle güzel yapabilecek miyim çok Harika gözüküyorlar
Tiramisucum küçük boy borcama koyabilirsin kiremit kabin varsa o da olur. Hadi beraber deneyelim bu ekmeği. Ben de tam tahıllı un ve siyez ununu karıştırıp kullanmak istiyorum.
isabel hanım ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor ekmeklerin.
Sevgiliisabel iyi dilekleriniz için çok teşekkürler cümlemizin evladını bağışlasın Rabbim. Bagetlere de diğer tariflerinize de bakayım :)) bu arada birşey anlatayım da gülelim , benim fırın hassasiyetimin nerden çıktığını da anlatmış olurum hem :) işimiz gereği bazı bilgisayar/tv parçalarını (mesela anakartları yada ekran kartlarını) fön makinasına benzer ama kesinlikle çok daha yüksek ısı üreten bir aletle ısıtıyoruz. Bu bize hem çok bacaklı entegreleri hem de mikroişlemci gibi devre elemanlarını çıkarmamızı sağlıyor .Bazen de bozuk bir anakarta mesela genel bir ısı verildiğinde anakart stabil çalışmaya başlayabiliyor. Bazen eşimle böyle deneysel şeyler de yapıyoruz ümidimizi kestiğimiz malzemelerden :) ama o fön makinasına benzer alet tahmin ettiğiniz gibi çok geniş alana aynı zamanda ısı veremiyor. Eşim de eve bir ekran kartı getirdi. Fırına koyacaktı , ondan sonra çalışacağına inancı tamdı. Ekran kartı da gayet baba birşey ; neyse ben o ara temizliğe dalmışım. Eşim de fırını 250 dereceye ayarlayıp ekran kartını da fırının alt tabakasına koymuş
Bir de baktım iğreençççç bir yanık plastik kokusu sardı etrafı . O kadar acelesi varmış ki demek plastik aksamları da çıkarmamışfırını kullanmayı çok seviyorum bana kalsa tüm yemekleri bile orda yapabilirim. Fırını da mahvetti temizlemesi de bana kaldı tabii nasıl böyle birşeyi yaptı hala aklım almıyor. Bu konu açıldığında kızarak kapatıyor konuyu bir daha fırın denemesi yapamadık o yüzden
Nevreste fırın zaten sağolsun bir garip; köşelere koyduğum şeyler kömüre dönerken ortadaki şeyler bakıyorum pembeleşmemiş bile Huyunu bildiğim için başında bekleyip çevirerek yapmaya çalışıyorum. Ama bu ekmeği deneyeceğim kesinlikleeee
Tiramisucum küçük boy borcama koyabilirsin kiremit kabin varsa o da olur. Hadi beraber deneyelim bu ekmeği. Ben de tam tahıllı un ve siyez ununu karıştırıp kullanmak istiyorum.
isabel hanım ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor ekmeklerin.