mini mini bütçe m

GIDI

10000 ADIMLA KİLO ALMIYORUM(şükür)🥰(103)-25❌-4❤️
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2011
904
2.603
1-Yuvayi dişi kuş yaparmış eşime kizarak ipleri elden birakmamaliyim.
2-önce biriktirip sonra almalıyım -ihtiyaç olmayanlari
3-maasimizin % 50siyle evi idare etmeliyim. (Burası esnek bu sene okul derdimiz olmadığı icin, önemli olan uygulanabilir olması ve sartlara göre ayarlanması ,uzun ömürlü olmasi) ama en az birikim maasin1/4 u olmalı!!!
5-miktarla ,ne kadar biriktirdigimle ilgilenmiyorum.maaşın ne kadarıyla idare edebildiğim önemli olan
6-Mutfak harçlığı ayri bir yere koyucam ..kismam gerektiginde diger masraflardan kisicam ve haftalik alışveriş imi yapicam (kafa rahatligi açısından cok ise yariyor)
7-eşime verdiğim paraciklarimi altinin gramina gore hesaplayıp
Kendi birikimimi toplicam.hesap ladim yaklaşık 75 cumhuriyet
O da hatırladığım kadar
olumlu dunya ama bi gece haksiz yere eve gelmedi annesinde kaldı cocugum 3 yasinda hastaydi eğer gelmezse ben naparim diye o gece dank etti!!!!!!!!!!!!
Babam hep derdi kendi paranizi ayirin istediginiz yere harcarsiniz diye.o paralar da birikim yapayim diye hep babamin verdigi paralar
12-sadece parayı idare etmek degil önemli olan ELDE YADA EVDE OLANLARI IDARELI KULLANIP ISRAF ETMEMEK elindeki avcundakine sahip cikmak cok önemli bunu yeni farkettim bisey bozulursa cok uzuluyorum
Idarali kullanirsam baktim ki 1 hafta da biten t.yag 15 gun de yetiyor
TASARRUF İÇİN
1-mutfak alışverişime cıkmadan evde mutlqka ihtiyaç listesi hazırlayıp listeye göre alısverişimi yapicam, haftalık alışverişimi de liste +bütçeme göre yapicam .
2-formul % 50 ihtiyaçlar % 20 biriklim % 30 istekler (ö. Denizmen)
3-faturalardan para avina cikin..oda ısısını 20 derecede tutun , evde hirka giyin.(ö. Denizmen)
4-mesai parasi birikime ayırıcam
BÜTÇE HEDEFİ
15 Mart 950 lr gerçekleşen… ??????

Son düzenleme:
Katiliyorum. Calisan olsun calismayan olsun bir bayanin kocasindan gizli parasinin olmasini savunan biriyimdir. Dediginiz gibi ölümlü dünya. Ola ki (esle hicbir sikinti olmasa bile) saglik sikintilari olabiliyor en basitinden birkac gun birkac hafta hatta aylarca calisamadigimiz durumlar oluyor.

Bikac ay ev satilana kadar biraz idareli olmam gerekiyor yani bütçe hedeflerime uymak açısından
Oglumun okul masraflari baslayana kadar gelirimin % 50siyle bütçe mi olusturucam
Okul başlayınca % 50+% 10 ile
Bakalim inşallah

Babamin tavsiye lerini de unutmam gerek...öte öte gittiği yere kadar gitsin..bunun nesi var ama soruyorum gül gibi bu esyayi atip yenisini aliyorlar borca giripte derdi.bi de biraz fazla para harcadigi zaman inu dengelemek amacli "ben simdi 3 4 gün hic para harcamicam evde disari adimimi atmam "derdi gerçekten de yapardi.ay sonu parasi azalinca da bi yere kipirdamam bana ellemeyin derdi.cebimde 100 200 lira kaldi mi ben o parayi saymam yok bilirim derdi.birikim konusunda dahiydi.88 yasinda veda etti birgun bile 7 evladi dahil kimseden 5 kr.para istedgini görmedim.Ah kizim siz bilmezsiniz muhtac olmak cok zordur derdi.askerden geldiginde bi kere babasindan 2.5 lira istemiş öyle gücüme gitti öyle gücüme gitti o oldu bi daha da para istemedim derdi.

Babamin tavsiye lerini de unutmam gerek...öte öte gittiği yere kadar gitsin..bunun nesi var ama soruyorum gül gibi bu esyayi atip yenisini aliyorlar borca giripte derdi.bi de biraz fazla para harcadigi zaman inu dengelemek amacli "ben simdi 3 4 gün hic para harcamicam evde disari adimimi atmam "derdi gerçekten de yapardi.ay sonu parasi azalinca da bi yere kipirdamam bana ellemeyin derdi.cebimde 100 200 lira kaldi mi ben o parayi saymam yok bilirim derdi.birikim konusunda dahiydi.88 yasinda veda etti birgun bile 7 evladi dahil kimseden 5 kr.para istedgini görmedim.Ah kizim siz bilmezsiniz muhtac olmak cok zordur derdi.askerden geldiginde bi kere babasindan 2.5 lira istemiş öyle gücüme gitti öyle gücüme gitti o oldu bi daha da para istemedim derdi.
"Gul gibi esyayi atip yenisini aljyorlar" lafi aslinda suanki yasantimizda cogu kiside goemuyor muyuz... bende hep ayni ornegi vermis gibi olacagim ama bir arkadasim elinseki telefon sapasaglamken gitti iphone aldi... baaka bir arkadasimin elimde lg marka telefon var dokunmatik android daha alali bir yil anca oldu gitti kendine samsung c5 marka bir telefon aldi. Gencler arasinda da kulaklik ustune kulakliklar... tek kulakligim var telefon kutusu icinden cikan kulakligim.. onceki telefondan kalan kulakligim da oldugu icin telefonumun daha orjinal kulakligini kullanmadim.

Yeni butce -Maaş:1680/2=840 lira ile geçinmek bu yil ki hedefim
mesai+yeni maaş zammı =birikim
Basarabilirmiyim ki...300-400 lira ile mutfak harcamasi olması lazım
Ocagima incir agaci diken benim 95 kilo yum iki kisinin yedigini yiyorum
Az yemeğe alismam gerek
Bu ay mutfak parasini ayrı cuzdana koyucam bakalim ne kadar gidicek

Aylik olarak otobüs kartima 40 lr yuklucem bakalim ne kadar gidiyor yol parasi.oglumla ikimizin gezmeleri
Ablama yada carsiya yakinlara giderken tramvayi yada treni kullanicam PARA AVINA cikmak lazim arada 1.25 lr tramvay sonrasinda trene binersen 0 lira yani hesap kitap yapip yola çıkmam lazim babacim gibi...

Bence mini mini bütçe biraz yanllış bir tabir olmuş bu birikimi gerçekten yaptıysanız? İddialı Bütçem fln diye değiştirin :nazar:
Şimdiye kadar olanlar canim iki yillik cogu da babamin verdikleri...

1650 tl maaş ve yarısı ile mi geçiniceksiniz. Yanlış mı anladım acaba. Ayakta alkışlamalı sizi.nerede yaşıyorsunuz ist. Mu ve eviniz kira falan değil sanırım.840 tl ile geçim ne alınır nasıl yapılır anlatın lütfen

1650 tl maaş ve yarısı ile mi geçiniceksiniz. Yanlış mı anladım acaba. Ayakta alkışlamalı sizi.nerede yaşıyorsunuz ist. Mu ve eviniz kira falan değil sanırım.840 tl ile geçim ne alınır nasıl yapılır anlatın lütfen
Aslında oturtmqya calısıyorum tabi ki yetmedi bu ay
Daha once borc oduyorduk daha azıyla idare ediyordum borc bitince bu sefer cok harcamaya basladım ikisünin ortqsını bulmaya calısıyorum acıkcası. Ama birikim yapamazsam psikolojim bozuluyor .
Evim kira degil ısınma sorunumuz yok ara kat oldugu için gecen ay 80lr geldi fatura tek cocuk bes yqsında
Butceyı Evde d3ftere yazınca esim buluyo bi sekilde o yuzden buraya konu actım dalga geciyor benimle
Birikim yapmakla uzaktan yakından ilgisi yok
Benim tek derdim kimselere muhtac olmamak yoksa cok buyuk hırslarım yok...

Maasımız 1900lr. oldu (mesaileri saymıyorum)
Yeni butcem 950lr(%50maaş)
Ekstra harcamaları ay sonuna bırakıcam artık kıyafet vs. Bu ay maası alınca aldım bu ay faturaların bazısı kaldı ödemedim cepte para kalmadı
Bu ay çok dikkat edicem bakalim 950 lr. yeticek mi???

Bizim ev kredisi kişin gelen 200 250 lik doğal gaz faturası. Diğer faturalarıda eklersek zaten 1200 1300 yapıyoruz. Oturma ve ısınma sıkıntınız yokmuş çok şanslısınız

Bizim ev kredisi kişin gelen 200 250 lik doğal gaz faturası. Diğer faturalarıda eklersek zaten 1200 1300 yapıyoruz. Oturma ve ısınma sıkıntınız yokmuş çok şanslısınız
Bence ev kredisine ödenen parayı birikime yazmslısınız

Valla tebrikler. Eğer bu bütçeyle birikim yapabiliyorsanız sizi ayakta alkışlıyorum. Ve evet babanız çok Harika insanmış. Allah kimseye muhtaç etmesin. Bizim de eşimle tek duamız budur. Sürekli harcayarak ömür geçmiyormuş bunu anladım. Birikim çok önemli.

Maasımız 1900lr. oldu (mesaileri saymıyorum)
Yeni butcem 950lr(%50maaş)
Ekstra harcamaları ay sonuna bırakıcam artık kıyafet vs. Bu ay maası alınca aldım bu ay faturaların bazısı kaldı ödemedim cepte para kalmadı
Bu ay çok dikkat edicem bakalim 950 lr. yeticek mi???
Alısverişimi haftalik yapıcam insallah
ve gitmeden önce harcicam miktarı belirlicem. Aylik olarak
C.yag, un , cam. deterjanı alıcam..
Diğerlerinin fiyatlari toplu alınca cok farketmiyor .
Önce faturalar sonra alışveriş

Valla tebrikler. Eğer bu bütçeyle birikim yapabiliyorsanız sizi ayakta alkışlıyorum. Ve evet babanız çok Harika insanmış. Allah kimseye muhtaç etmesin. Bizim de eşimle tek duamız budur. Sürekli harcayarak ömür geçmiyormuş bunu anladım. Birikim çok önemli.
Cok tesekkur ederim… harcamanın sonu yok ..iki katı gelir de olsa bi şeyleri kontrol altında tutmazsanız birikimi bırakın ilave borç bile edinirsiniz

Cok tesekkur ederim… harcamanın sonu yok ..iki katı gelir de olsa bi şeyleri kontrol altında tutmazsanız birikimi bırakın ilave borç bile edinirsiniz
Kesinlikle öyle. Ben de har vurup harman savuruyordum. Biriktirmek umrumda değildi. Ne zaman ki gebe kaldım artık bir şeylerin farkına vardım. Bugün var diye yarın da olacak değil. İnsanın başına neler geliyor. O yüzden gebeliğimden beri bebeğimin geleceği için biriktiriyoruz. O sıkıntı çekmesin, evet yine kendimden isteklerimden çok ödün vermiyorum ama hiç olmazsa kısıtladım ve her şeyin farkına vardım.
Umarım güzel birikimleriniz olur. Allah bereketini katsın içine.

Benümde bir sorum olacak el borcunuz var 5bin onu tl olarak mı birlitirmeli yoksa eoru falan mı yapsam nasıl daha iyi olur bilgim yok hiç yeni artıya geçmeye başladık bu ay kartları bitiriypruz nakit alışverişi bile unutmuşum bu konuda da öneriler varsa alırım

X