Mini etek giyen biri tecavüze uğruyorsa bunda kendisi haksız!

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.323
298
İstanbul
Rusya Ortodoks Kilisesi: “Fazla açık giyinen kadınlar erkekleri kışkırtıyor”

Moskovski Komsomolets gazetesinin haberine göre, Rusya Ortodoks Kilisesi sözcüsü Vsevolod Çaplin, kilisenin, kamuya açık yerlerde giyim zorunluluğu getirilmesi önerisini açıkladı.

“Mini etek giyen biri, Kafkas’ı da, Rus’u da kışkırtıyor. Bir de üstüne üstlük sarhoşsa, daha da kışkırtıcı oluyor. Bu kadın insanları kendi davet ediyor, sonra da tecavüze uğruyorsa, bunda kendisi haksız” dedi.

Din adamı, “Eğer bir kadın fahişe gibi giyinmekten hoşlanıyorsa, diğer kadınların ona bunu söyleme hakları var” diye ekledi.

Çaplin, “Kişisel görünüş hiç bir zaman yüzde 100 ‘kişisel mesele’ olmamıştır. Kadınların kamuya açık yerlerdeki, oullardaki, işyerrindeki davranışı sadece ‘özel mesele’ sayılamaz. Bu nedenle ulusal giysi normları belirlenmeli” dedi.

Kilisenin “sosyal ilişkiler bölümü başkanı” olan Çaplin, geçen sene de “Mini etek giyen bir kadının tecavüze uğraması durumunda bunu tahmin etmesi gerektiğini” söyleyerek tepki çekmişti.

ne alakası var eğer bizde böyle açık ve aleni şekilde bu söylenseydi vay halimize birçok kesim ayağa kalkardı şeriat vs istemiyoruz diye...
Henüz devlet tarafından böyle açıklamalar yapılmış olmasa da ülkede buna benzer görüşler çok yaygın.Mahkemelerde bile saçma sapan hafifletici nedenlere tecavüz geçersiz sayılıyor ya da çok hafif cezalar alıyor bu da bunun bir kanıtı.

Ben aslinda cok sasirmadim. Sonucta bunlari aciklayan da bir din adami, imamin aciklamalari ile bir papazin aciklamalarinda elbette fark olmayacaktir. Önemli olan devletlerin buna yaklasimi, halkin verdigi tepkilerdir. Evet bizde olsa kiyametler kopar, orada kiyametler kopup kopmadigina dair de somut bir delilimiz bulunmadigana göre karsilastirma yapmanin cok dogru olmadigini da idrak edebiliriz. Insanlarin özellikle karsidaki devletin politik ve sosyal yapisini bilmeden yorum yapmasi olayini ben bir türlü cözemiyorum. Her ülkenin kendi ic sorunlari ic tehditleri farklidir efendim.

Bizler bagnazlik düzeyinde insanlara empoze edilmeye calisilan din anlayisindan gecmisimizde ve günümüzde, ülkenin cesitli yerlerinde, cok cektigimiz icin ve müslüman bir ülke de oldugumuz icin, "seriata" kayma kaygisini tasiyor olmamiz cok normaldir. Ülkenin sosyolojik, psikolojik egilimleri bu acidan göz önüne alinmak zorundadir.

kızlar ben antalyada yasıyorum
eger burda yasasaydınız sizde hak verirdiniz
ruslar son derece sınırları zorluyor
mini etek dediğiniz poponun altında bitiyor
şortlardan kalcalarının alt kısmı gözüküyor
içki su gibi içiliyor
son derece dejenere hayatlar yasanıyor
yazın eşimle rusların kaldığı bir otele gitmiştik kemerde diskosuna girdik ve şok olduk
kızlar direklerde dans ediyor ya nasıl şoka girdik nasıl kaçacağımızı şaşırdık
tüm Antalya halkı rahatsız ruslardan
otelde sodalarla banyo yapanlar acık büfelerden 10kişinin yiyeceğini bir kişinin masasına götürmesi neler neler
tabiki tecavüz apayrı bir konu acıklaması yok sebebi yok olamaz da
ama burda halkın büyük bir rahatsızlığı var bu da cok büyük bir gerçek
mesela Almanlar öyle değil
cidden mükemmel insanlar

bu konu ne amaçla açıldı ???? nedir yani tartışacağımız fikir yapacağımız konu ???? tecavüzün meşrulaştırılmasımı ? ne yani kilise bunu demiş bak mı ? ? banane miletin kilisesinin saçmalığından ayrıca ,
mini etek giymek mi ??
millet kendini kuyuya atmış bizde mi atalım ???

bir bayan çıplak da gezse kimsenin tecavüz etmeye hakkı yoktur
insanlara giyinmeyi değil beyinlerini kullanmayı öğretsinler.

Tecavüz apayrı bi olay. İnsanlık dışı bi vahşet.

Fakat buna yakın bi konuda ufak bişey söylemek istiyorum.
Metrobüsleri İstanbulda yaşayan herkes bilir, binmese bile haberlerden bilir.
Bi insan metrobüse mini etekle binerse o kalabalıkta ne durumda kalacagını düşünmelidir. Çevresindekilerden kasti olarak herhangi bi taciz gerçekleşmese bile, aksi pek nadirdir.
Elbette kimse onun ne giyineceğine karar verip kısıtlayamaz fakat kendi özgürlüğü için iradesiyle kısıtlamalara gitmelidir bana göre.

yanı yazmıyım cenemı tutıyım ban yemıyım dıyorum ama olmuyo bunu savunan bsg sın ordan tecavuzun asla ama asla acıklaması olamaz aynı sekılde tacızınde dunyadakı butun kadınlar carşaflı pecelı gezselerdı gene tacız olurdu gene de tacız olurdu......

Bu din adamları da hep aynı ,hepsi yobaz!.. Erkek egemen toplumda bütün amaç erkeklerin uçkurunu kurtarmak.. tecavüze yıllardır kılıf bulurlar zaten..

Hayvana bile tecavüz ediliyor, hangi mini etekten bahsediyorsunuz?

(Konu sahibi arkadaşım, lütfen üzerinize alınmayın, sadece paylaştığınızı biliyorum. Genel söyledim sadece :) )

Hadi açık giyinen kadın hak etti. Diyelim pekiya damacanaya. Tecavüz edenin açıklaması nedir. Bu damacana ne gıymişte haketmiş tecavüzü:26:

Hadi açık giyinen kadın hak etti. Diyelim pekiya damacanaya. Tecavüz edenin açıklaması nedir. Bu damacana ne gıymişte haketmiş tecavüzü:26:

hiçbir şey giymemiş açık ve şeffaf ya ondandır adama gel sinyali vermiş demek ki vay terbiyesiz damacana

Konunun amacı paylaşım... Bilgilendirme.
Tıpkı diğer siyasi konular ve dünya gündemi gibi...

konunun amacı şu,bazı insanlarda böyle çarpık düşünceler var. sadece ülkemizde değil başka ülkelerdede böyle sapkın insanlar oluyor. bunu protesto etmek ve bir kadının giydiği şey yüzünden tecavüzü hakettiği görüşünü savunanlara ki bu kkda bile bunu diyen oldu bir zamanlar,onlara bunun yanlış olduğunu defalarca anlatabilmek. hatta gözlerrine soka soka tekrarlamak.
o kadar önemli bir konuki,bunun amacını sorup eleştirmek bir kadına hiçmi hiç yakışmıyor. çünkü biz kadınız ve bu bizim en önemli konularımızdan biri bu olmalı.en hassas noktamız. tecavüz ve kadın.

senin o bağnaz kafanı var ya.....
neyse ya.
fahişe gibi giyinmekmiş. mini etek giymek ne zamandır fahişe gibi giymek oluyor. hey yarabbim.

Bunu dile getirmek ayıp değil aksine sosyal bir sorumluluk...
Olayı kilise ile bağdaştırmamak lazım. Bu tüm kadınlarımızın sorunu.
Hem de 21. yy iken.

Bunu dile getirmek ayıp değil aksine sosyal bir sorumluluk...
Olayı kilise ile bağdaştırmamak lazım. Bu tüm kadınlarımızın sorunu.
Hem de 21. yy iken.
canım bunu kiliseden biride söylese bunu gündeme getiririm. çünkü ben kadınım. bunun dini, ırkı olmaz.
bir kadına dünyanın neresinde olursa olsun yapılan şiddet ve haksızlığa karşı yine onu savunurum.
benim dinimde değil ,onun kilisesindeki söylev, bana ne demem.
ben kadınım ,ben insanım,ben hümanistim,her nerede olursa olsun her kim demişse desin yanlışa ve haksızlığa susmam.
bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıını da asla kabul etmem. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…