Abicim benim tatlı krizime uygun bir diyet programı hazırlatmış.Aslında diyet degil tüm kişilerin rahatlıkla uygulayacağı çok güzel uzun süreli bir proğram bende sizlerle paylaşıyorum.
Sabah : domates, salatalık, biber, maydanoz vb., 2 dilim peynir,4-5 zeytin,1 dilim tam tahıllı ekmek , 1 tatlı kaşıgı reçel ve bitki çayı ( haftanın 2 veya 3 günü yumurta var istediginiz gün alabilirsiniz haşlama veya omlet şkl. ) ben kahvaltımı saat 10.00-11.00 arası yapıyorum .
öğle saat 14.00 : meyve ( ananas , armut , hurma bu üçlü zayıflamada çok etkili onun dışında diger meyveleride tükete bilirsiniz.)
Arada bitki çayı 1 dilim bitter çikolata ile.
Saat 16.00 : kayısı , incir , badem , fındık vb.( fazla degil en fazla 10 tane kuruyemiş , 5 kayısı ve incir istege baglı olarak en fazla iki çeşit yiyilicek )
Akşam 18.30 : ben genelikle akşamları hafif olsun istedim bunun içinde tek çeşit yenilecek.
çorba ( sebze, mercimek , domates vb )
yogurtlu yulaf
salata
yeşil mercimek
tavuk , balık ( haşlama ve fının yada ızgara )
bulgur pilavı yemekler en az 20 dk ve çok çiğnenerek tüketilmesi daha sağlıklı.
NOT : bu diyette haftada 2 gün olmak koşulu ile 4 top dondurma yiyebiliriz...Buna çok sevindim çünkü ben dondurmasız yapamam ..
Akşam 20.00 ' den sonra birşey yiyilmeyecek .. ( çok acıkılırsa meyve yiyiler bilir oda yatmadan en az 2 saat önce tüketilicek )
Akşam içmek için bitki çayları yeşil çay , papatya , adaçayı , melisa çayı .....
Ben bu programa yarın başlıyorum benimle birlikte başlamak isteyenlere duyrulur.
gelin hepbirlikte yaza daha sağlıklı ve formda girelim :):)