- 12 Aralık 2008
- 2.600
- 15
- 683
- Konu Sahibi meltemoncul
-
:)))tarihci war bide
:))) eklessene kuzum bu sitede yeniyim kızlar sizde ekleyebilrsnz:)ewet bu sne taşındık bomontiye bakma aslnda bnde 2005 grşliyim ama yatay geçişle geldiğim için biraz uzadınyse nyse eeee neler yapiosnz peki bakaılm:9
aaa tasindi mi bilee benim haberim yok
hangi bolumler orda peki ben bu sene sanat tarihi yuksek lisansa basliyorum
senle ayni binadamiyiz yoksaa ohaoldumsmile
bide bisey daha sorucam kayit tarihinde yine findiklidaki ana binaya gidicem ben dimi bomontiye degil? kafamçokkarıştı
Merhaba Arkadaslar,
Ben Izmir'de 3. sinif mutercim tercumanlik ogrencisiyim. Mezun olduktan sonra Mimar Sinan Universitesi 'resim' bolumune girmek istiyorum. Yetenek sinavi hakkinda neler biliyorsunuz? bana biraz anlatabilir misiniz arkadaslar? Bir de MSU konservatuarinda yas siniri var mi? Tesekkurler:)
yaş sınırı hakkında bi bilgim yok, ben mimar sinan resimden mezunum
yetenek sınavı zordur, çünkü başvuru çok ve en gözde resim sanırım hala mimar sinanınki, ben girerken öyleydi şimdi bi bilgim yok =)
ben yetenek sınavına hazırlık kursuna bile gitmeden girdim (daha önceden resim kursuna gitmiştim ama) ve birinci olarak girdim bölüme çünkü heyecanlı değildim kendimden emindim
bide 17 yaşın verdiği bi ergen şımarıklığı... ''en mükemmel benim'' havasında girdim
bize bi kelime verdiler, çizin dediler
ama bunu ''sandalye'' gibi bekleme bi nesne obje ismi olmaz (belki sınav şekli değişmiştir umarım yanlış yazmıyorumdur)
bu sırada farklı bişey yaratman lazım, çünkü bu sınav yaratıcılığı ölçmek için
mesela kelime göç olursa herkes ya kuşların göçünü çizer, yada eski insanların at üzerindeki göçü falan filan, kimse beyin göçünü düşünmez, mübadeleyi düşünmez vesaire... sen düşünürsen, fark yaratırsın
kelime ''yol''sa herkes demir yolu kara yolu vs onunla ilgili bişey çizer,mesela karıncaların tek sıra halinde yürürken takip ettikleri şey de yoldur. yengecin kumun altındaki yol açışını düşünmen lazım mesela
aklına ne gelirse çizebilirsin yani, ama herkesin aklına geleni çizersen bi farkın kalmaz diğerlerinden
çünkü sınavın bi diğer bölümünde zaten ortaya bişey koyup çizin diyolar, yetenek sınavı bu bölümdür
bi de sözlü mülakat var, kendine güvene falan bakıyo
adam sanatkar yetiştiricek çünkü, fikrini söylemeye bile çekinen insan, yeteneği olsa da çizmez istediğini, picassonun resimleri mesela, bi çok kişi tarafından anlaşılmaz ve dalga geçilir, bu ne ki yaa diye. kendine güvenmeyen ressam da benzeri bi duruma düşmemek için sanatını icra etmekten çekinir
eskiz defteri sorarlar, daha önce ne çizdin falan diye
ama götürdüğün eskiz defteri mükemmel de olsa, kendin çizdiğine inandırma şansın yok, bu yüzden bu inanılmaz önemli bişey değil
biraz uzun yazdım sanırım kusura bakma
sen şuan bi kursa gidiyo musun? veya önceden gittinmi teknik bilgi olarak falan sıkıntın var mı? yoksa sadece hobi olarak mı ilgileniyosun?
bu arada aşırı maliyetli bi bölümdür benden söylemesi
Merhaba,
Cevap için çok teşekkürler:) Gayet açıklayıcı. Sizi gerçekten tebrik ediyorum; böylesine zor bir sınavı kursa gitmeden kazanmışsınız:)Ben de hiç kursa gitmedim.Bir kere kursa gitmeye kalktım; ilk derste hocaya daha önceki çizimlerimi gösterdim, kursa ihtiyacım olmadığını, okuduğum okulu bırakıp güzel sanatlara gitmemi söyledi. Küçüklüğümden beri resim yapmayı çok severim.Resim benim için hobiden farklı bir şey. O yüzden profesyonel olarak da ilgilenmek istiyorum. Okuduğum bölümü de çok seviyorum. O yüzden okul bittikten sonra bu işe girişmeyi düşünüyorum. Tabi bunun için seneye güzel sanatlara hazırlık kursuna gitmem gerek. Dediğiniz gibi gerçekten de çok maliyetli bir bölüm. Kullanılan malzeme kaliteli olmadığı zaman eser de kalıcı olmuyor maalesef.
Benim zamanımda bize verilen tema şuydu, çimenlikli bir bahçe, bahçede bir bank, bankta oturan yaşlı bir kadın, kadının yanında oturan ve onunla roportaj yapan bir sunucu, sunucu ve kadını çeken bir kamereman arka planda taş bir bina...gerisi sana kalmış...Ben buranın darulaceze olduğunu düşündüm o hisside kağıda tamamen yansıttım, okulu birinci olarak kazanamadım ancak okul birincisi olarak bitirdim.bu arada benim bölümüm grafik tasarımdı, heykel üzerinede yüksek lisans yaptım...Okulun sınavları hala çok zor ancak eğitim kalitesi artık bizim zamanımızdaki kadar iyi değil maalesef...
Merhaba,
Cevap için çok teşekkürler:) Gayet açıklayıcı. Sizi gerçekten tebrik ediyorum; böylesine zor bir sınavı kursa gitmeden kazanmışsınız:)Ben de hiç kursa gitmedim.Bir kere kursa gitmeye kalktım; ilk derste hocaya daha önceki çizimlerimi gösterdim, kursa ihtiyacım olmadığını, okuduğum okulu bırakıp güzel sanatlara gitmemi söyledi. Küçüklüğümden beri resim yapmayı çok severim.Resim benim için hobiden farklı bir şey. O yüzden profesyonel olarak da ilgilenmek istiyorum. Okuduğum bölümü de çok seviyorum. O yüzden okul bittikten sonra bu işe girişmeyi düşünüyorum. Tabi bunun için seneye güzel sanatlara hazırlık kursuna gitmem gerek. Dediğiniz gibi gerçekten de çok maliyetli bir bölüm. Kullanılan malzeme kaliteli olmadığı zaman eser de kalıcı olmuyor maalesef.
off heykel, cok mükemmel ya!
darısı başıma inşallah
yükseklisansa nasl giriliyo ama ya hc fkrm yok bize mezuniyet sırasında bi minik toplantı yapıldı ama düşünmediğim için katılmadım tekrar üniverste snavına grmştim cnkü 2. üniverste okumak için
resim cok sevdgm bişeyde olsa iş imkanı yok bu bilinen bi gercek sonucta
bu yzden başka alana yöneldim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?