Bebek Beslenmesi milupa ile ilgili yardım?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

caycan

İbrahim Deniz'im
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2009
933
6
96
41
Ankara
arkadaşlar benim bebeğim dün 4 aylık oldu.biz aptamil 1 kullanıyoduk ama bitmek üzere.bugün markete gittiğimde aptamil 2 üzerinde 6 aydan itibaren yazıyodu.aptamil 1 de 4 aya kadar.ee ben bu durumda hangi mamayı alacam.kafam çok karıştı yardımcı olurmusunuz? :uhm: kafamçokkarıştı

aptamil-2 4. aydan itibarendi.
kaşık mamaları yenilendi,immunofortis eklendi diyor reklamda demek biberon mamalarını da yenilemişler.

devam maması yazıyo ama 6 aydan itibaren diye kocaman yazmışlar.aptamil 1 dede 4 aya kadar diyo.ee ne olacak şimdi..

onda bir yanlışlık var ozaman aptamil 2 4. aydan itibaren hatta eşime aldırdım o almış devam sütü diye

hepsinin üzerinde aynışey yazıyodu.6.aydan itibaren diye.değişmiş olabilirmi?

canım benimde bebeğim 4 aylık bende aptamil yediriyorum doktoruma sordum aptamil 1 i yedirmeye devam et 6 aylık olana kadar şimdi 4. aydana itibarende yanında ek gıda olarak aptamilin ek gıdalarından verebilirsin dedi yeni çıktı onlar sebzeli pirinçlisi falan 4. aydan itibaren veriliyor ben şimdi ikisini birlikte vermeye başlıcam mesela günde 2 kere falan veririm ek mamadan

onda bir yanlışlık var ozaman aptamil 2 4. aydan itibaren hatta eşime aldırdım o almış devam sütü diye

canım o senin dediğin ek mama olarak geçiyor yani tek başına yeterli deyil yanında anne sütüde alması lazım

canım o senin dediğin ek mama olarak geçiyor yani tek başına yeterli deyil yanında anne sütüde alması lazım

valla okadarını bilmiyorumda canım ek besinlerle birlikte verilen devam sütü filan bişeyler yazıyordu üzerinde tam hatırlamıyorum kızım yemedi zaten bebelac yiyor bebelac 1 bebek sütü 6. aya kadar aynı mamaya devam edicez 6. aydan sonra bebelac2 devam sütüne geçiçez

ben bebelacada baktım.bebelac 2 nin üzerindede 4. aydan itibaren yazıyodu.sen neden 6. aya kadar kullanıcan canım?

Caycan, hem milupa hem de bebelac avrupa birliği standartlarına uygun olarak yenilendi. Dolayısıyla artık kutuların üzerinde devam maması yerine devam sütü yazıyor, ayrıca aylarda da değişiklik oldu. Artık yeni Aptamil 1 ve Bebelac 1 kutularının üzerinde de 4.aya kadar değil, 6.aya kadar diye yazıyor. Karışıklık eski kutularla yeni kutuların aynı anda satılmasından kaynaklanıyor. Ben milupanın sitesine üye olduğum için bana konuyla ilgili bir mail atmışlardı, ben de şimdi milupanın sitesinden aynen alıntı yapıyorum :

"Aptamil yenilenen Avrupa Birliği standartları ile eşzamanlı olarak ürünlerini yeniledi ve anne sütüne bir adım daha yaklaştı. (...) Eğer bebeğiniz 5 aylıksa ve Aptamil 2'ye başladıysanız Aptamil 2'ye devam edebilirsiniz. Bebeğiniz 8 aylıksa ve Aptamil 3'e başladıysanız yine Aptamil 3'ü kullanmaya devam edebilirsiniz. Yeni Aptamil aşamaları ve isimlerine göre ise Aptamil 1 "bebek sütü" olarak ve Aptamil 2 "devam sütü" olarak isimlendirildi. "

Şu an 4 aylığa kadar olan Aptamil 2'ler ve diğer değişen mamalar eskiden piyasaya sürülmüş olanlar canım. Marketlerin bir kısmı elindeki stokları eritmek için yenilerini raflara koymuyor, ben birkaç kez şahit oldum. Ama eskilerin de süresi dolmadığı için problem değil. Zaten sadece ambalaj değişti, içeriğinde pek bir değişiklik yok. Daha fazla bilgi için milupanın sitesine bakabilirsin. Umarım yardımcı olmuşumdur...

Son düzenleme:

sağol canım en iyisi ben eczaneye bakıp ordan alayım.bu durumda anladğım ben aptamil 1 alacağım değilmi?

sağol canım en iyisi ben eczaneye bakıp ordan alayım.bu durumda anladğım ben aptamil 1 alacağım değilmi?

Benim de anladığım kadarıyla eğer daha önce aptamil 2 vermediysen 6. aya kadar aptamil 1'e devam edeceksin. Bizim de tam 5. ayımıza denk gelmişti bu, ama ben daha önce bebelac 2 verdiğim için ona devam etmiştim. Sen yine de milupanın bir danışma hattını ara istersen...

evet değişmiş olabilir ama eltimde aptamil kullanıyordu ama kututunun üzerinde 4. aydan itibaren yazıyordu...hoş gerçi o 2 ayında bile 2. kullanıyordu..sahi arkadaşlar bi sorun olurmu?yani bebeği 2 aylıkken 2. numaralı aptamili kullanıordu sırf daha ucuz diye..ve bebeği kilo alamıyordu?onunla alakası olabilirmiki?

daha ucuz diyemi,ama olmazki adamlar boşunamı yazmış üzeine canım ya.bence sorun olur 2 aylık bebeğe 2 numara vermek.yani içindeki değerler ona göre hazırlanıyodur.eltine söyle bence canım,yazık çocuğa..

düm hem mail attım,hem tl açıp numaramı bıraktım.bekliyorum bakalım ne zaman dönecekler?

biliyorum canım söyledim kaç kere ama verdi valla çocuğa 2 numaralı mamayı..gerçi artık geçti çocuk 5 aylık oldu..ek gıdaya başlamışlar artık..geçen bize içim smart göndermişler kızıma vereyim diye..siz veriyomusunuz dedim veriyolarmış valla küçücük çocuğa...ben hayatta vermem kendim yedim hepsini :) ek gıdaya başlamadım ama başlasam bile vermem...allah akıl fikir versin insan evladını düşünür azcık...

evet mamalar değişmiş
bende geçen gün markette bi baktım yakında aptamil 3 geçeçektik biz
aptamil 3 içinde 9 aydan sonra yazıyodu
normalde 8 aydan sonra biliyodum ben
böğlelikle alacağımız kutuyla sanırım hangisini kullanacağımızCADIARZU

yazık o bebişe ya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…