Milletin taşımacılığı

Bilunn

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2024
163
198
18
24
Arkadaşlar hayırlı geceler. Daha biraz önce bir konu oldu ve inanılmaz öfke doluyum. Ben özel bir kurumda öğretmenlik yapıyorum. Akşam 3 hoca şeklinde dershaneyi kapatıyoruz. Ben,etüt hocası ve nöbetçi hoca şeklinde. Babamda her gün çıkışta beni alıyor. Neyse nöbetçi hocaların hepsinin arabası var normalde etüt hocasının arabası yok o saatte otobüsle gidiyor. Neyse babamda etüt hocasını bırakayım sevaba gireyim diye bir niyete girdi bu bizim üstümüze görev gibi yapıştı bildiğiniz. Bugünde etüt hocasının evine yakın oturan bir öğrenci varmış bugün onu da bırakalım dedi etüt hocası bende tamam dedim sonra bir öğrencimle de aynı binada oturuyoruz o da var bir ögrencim de babası yok hocam bende sizle geleyim dedi. Arkada dört kişi oluyoruz sıkışacağız nöbetçi hocanın yanına gittim hocam biz çok kalabalık oluyoruz 1 tane öğrenciyi siz bırakabilir mısınız dedim. Yok yok sıkışarak gidin siz dedi. Ben neye uğradığımı şaşırdım. Hadi tamam neyse dedim yolunun istikametinde olan bir öğrenciye dedim su ögrenciyi sen bırakır mısın biz normalde bırakıyoruz ama çok sıkıstık arkada diye bu etüt hocası yine araya girdi yok yok olmaz olmaz siz sıkışarak gidin diye. O kadar sinir oldum ki anlatamam. Babama da dedim bir daha gelme ben yürüyerek eve gelirim biz bunların taşımacılığını yapmak zorunda değiliz diye. Babam hala yok iyilik yok Allah bilsin diyor. Sinir olmamak elde değil

Mecbur değil.
Siz kendiniz istiyorsunuz diye herkes isteyecek diye bir kural yok.
Adamın acelesi vardır, işi vardır, benzini
Hesaplıyordur. Bin tane olasılık var.
Siz iyilik etmek istiyorsunuz diye herkesten bu beklentiye giremezsiniz
Kendi tercihinizi insanlardan bekleyemezsiniz. Bunu siz tercih ediyorsunuz

Arkadaşlar biz zaten arkadaş sıkışıp gittik hepsini bıraktık buradaki mesele adamın bu şekildeki cümlesi ayrıca onunda evinin üstü. Etüt hocasın8n evi bizim evimizin yolunda değil bizim evimizi bir üç etüt hocasının evi bir uç dershaneyi 10.30'da kapatıyoruz bizim eve varışımız 10.50'yi buluyor ayrıca etüt hocasını bıraksın demedim yolunun üzerindeki öğrenciyi bıraksın dedim. Yok yok siz sıkışarak gidin demesi ne kadar doğru

Madem böyle söylenecektiniz hiç böyle bişeye girişme olmayacaktı hadi bi gün oldu ertesi gün babanızı ikna edebilirdiniz bu kadar da söylenmek zorunda kalmazdınız

Siz sıkışık gidin diyen hocaya neden gerekli cevabı vermediniz ona cevap vermediğiniz için sağa sola sataşmışsınız sinirden
Sataşmadım dogru bir üslupla cevap yazın lütfen. Siz sıkışarak gidin diyen insana ne denilebilir Allah aşkına

Sataşmadım dogru bir üslupla cevap yazın lütfen. Siz sıkışarak gidin diyen insana ne denilebilir Allah aşkına
Hala sataşıyorsunuz,nasıl cevap yok,burda bize var ona mı yok...Sizene bizim sıkışmamızdan,yardımcı olursunuz diye söyledim bizim sıkışarak gitmemiz sizi neden bu kadar mutlu ediyor minvalinde cevap verebilirdiniz

Madem öyle böyle söylenecektiniz hiç böyle bişeye girişme olmayacaktı hadi bi gün oldu ertesi gün babanızı ikna edebilirdiniz bu kadar da söylenmek zorunda kalmazdınız
Söylenmiyorum buradaki mesele adamın sôylediği laf farkında mısınız ? Baba ben bu saatten sonra yürüyeceğim sen gelme dedim babama yok iyilik olsun diyor bende ne iyiliği onlar neden iyilik diye düşünmüyor da siz sıkışarak gidin diyor dedim

Hala sataşıyorsunuz,nasıl cevap yok,burda bize var ona mı yok...Sizene bizim sıkışmamızdan,yardımcı olursunuz diye söyledim bizim sıkışarak gitmemiz sizi neden bu kadar mutlu ediyor minvalinde cevap verebilirdiniz
Konuma yorum yazma lütfen şu KK'da zaten normal bir konu dahi açsak senin gibiler çıkıyor ne hikmetse benim kimseye sataştığım yok koskoca hocaya senin dediğin cümleleri nasıl söyleyebilirim ayrıca da adam tutup bana sıkışarak git demiş konuyu net bir şekilde bitirmiş satasıyorsun diyen birinden bu cümlelerin cıkması da normal ama

Arkadaşlar biz zaten arkadaş sıkışıp gittik hepsini bıraktık buradaki mesele adamın bu şekildeki cümlesi ayrıca onunda evinin üstü. Etüt hocasın8n evi bizim evimizin yolunda değil bizim evimizi bir üç etüt hocasının evi bir uç dershaneyi 10.30'da kapatıyoruz bizim eve varışımız 10.50'yi buluyor ayrıca etüt hocasını bıraksın demedim yolunun üzerindeki öğrenciyi bıraksın dedim. Yok yok siz sıkışarak gidin demesi ne kadar doğru
Gayet doğru. İnsanlara emrivaki yapamazsınız ki.

Adamın söylediğinde bir yanlış görmedim ben. O götürmek istememiş. Zorunda da değil zaten. Belki eve bile gitmiyordu, başka yere gidiyordu söylemek istemedi. Belki iyilik yapmak istemediği için böyle bir cümle kurdu. Belki arabasına almak istemiyor yabancı birisini. Herkesi kendiniz gibi görmeyin. Açıkçası ben de arabama tanımadığım birini almak istemem ya da öğrencimi almak istemem. Devir çok kötü bir devir, insan çekiniyor. Çocuğun başına bir şey gelir, suçu bana atar ne bileyim. Her şey olabilir.

Siz bu insanları evlerine bırakmaktan rahatsızsanız otobüsle gidip gelebilirsiniz veya çıkışta başka bir yere gideceğim gibi bir bahane uydurabilirsiniz.

Arkadaşlar hayırlı geceler. Daha biraz önce bir konu oldu ve inanılmaz öfke doluyum. Ben özel bir kurumda öğretmenlik yapıyorum. Akşam 3 hoca şeklinde dershaneyi kapatıyoruz. Ben,etüt hocası ve nöbetçi hoca şeklinde. Babamda her gün çıkışta beni alıyor. Neyse nöbetçi hocaların hepsinin arabası var normalde etüt hocasının arabası yok o saatte otobüsle gidiyor. Neyse babamda etüt hocasını bırakayım sevaba gireyim diye bir niyete girdi bu bizim üstümüze görev gibi yapıştı bildiğiniz. Bugünde etüt hocasının evine yakın oturan bir öğrenci varmış bugün onu da bırakalım dedi etüt hocası bende tamam dedim sonra bir öğrencimle de aynı binada oturuyoruz o da var bir ögrencim de babası yok hocam bende sizle geleyim dedi. Arkada dört kişi oluyoruz sıkışacağız nöbetçi hocanın yanına gittim hocam biz çok kalabalık oluyoruz 1 tane öğrenciyi siz bırakabilir mısınız dedim. Yok yok sıkışarak gidin siz dedi. Ben neye uğradığımı şaşırdım. Hadi tamam neyse dedim yolunun istikametinde olan bir öğrenciye dedim su ögrenciyi sen bırakır mısın biz normalde bırakıyoruz ama çok sıkıstık arkada diye bu etüt hocası yine araya girdi yok yok olmaz olmaz siz sıkışarak gidin diye. O kadar sinir oldum ki anlatamam. Babama da dedim bir daha gelme ben yürüyerek eve gelirim biz bunların taşımacılığını yapmak zorunda değiliz diye. Babam hala yok iyilik yok Allah bilsin diyor. Sinir olmamak elde değil
Nedense bu iyilik işleri genelde böyle oluyor.

Diğer hocanın " sıkışın" demesi hoş olmamış ama belki bir işi vardır da öyle demiştir veya sırf gıcıklığına demiştir. Bu olayda o hocanın ne dediğinin bir önemi yok, ne derse desin.

Asıl mesele, sizin iyilik olsun diya yaptığınız şeyin bir gün başınıza bela olabileceği ihtimali.

Ufak bir trafik kazası bile olsa o etüt hocanın sadece bacağı incinse veya kafası kanasa, önemli bir yaralanma olmasa bile sorumlusu şoför olur . Ya hukuki yönden şoför yani baban kabahatli olur ya da o eťuť hocası bir yeri incindi diye babanı suçlar.

Sinir olacak bir durum yok aslında. Hep beraber gitmek için tüm insanları kabul eden siz ve babasızsınız. Kendi kararınızı sonra başkalarına devretmek istemişsiniz ama diğerleri bu fikri benimsememişler. Benimsemek zorunda da değiller zaten. Diğer insanların arabanıza binmesini istemiyorsanız o halde siz de diğerleri gibi müsait olmadığınızı söyleyin.

Back
X