- 31 Aralık 2014
- 1.930
- 3.340
- 133
- Konu Sahibi Yepyenihayat
Tamamen tüketime dayalı bir millet olduk,hep söylüyorum sosyal medyaya göre yaşamaya başladık, çeyiz sayfaları olsun,pembik gelin sayfaları veya çocuğu ile ilgili sayfalar bana hep garip gelmiştir,etrafımda da böyle insanlar olduğu için adım gibi eminim maaşları asgarinin bi tık üzeridir ama bebeğine 4 bin liralık bebek arabası alır bide havasını atar Allah herkese böyle iyi kalpli kociş nasip etsin diye. Herkes istediği kadar harcar çok doğru fakat bunu insanların gözüne gözüne sokmanın manasını ben anlamıyorum,tamam ne güzel 20 çeşit pembe-mint kaşığın bardağın var ama bunu göze sokmanın nasıl bir mantığı olabilir? Bu kişilere yapılan yorumlar daha da içler acısı çoğu yorum şu şekilde;keşke benim de olsa,inşallah bana da nasip olur,benim için de dua edin şeklinde uzayıp gidiyor. Belli ki durumu yok içini çeke çeke bakıyor ancak,ozaman bakmasınlar diyeceksiniz ama inanın mümkün değil çünkü sayfayı açtığınızda çarşaf çarşaf karşınıza çıkıyorlar. Dinimizde alamayacak olanı özendirme şeklinde bir sürü belirtme var,maddiyatı geç çocuğu sayesinde sosyal medyada ünlü olan bir sürü kadın var,hamileyiz sayfaları gırla,millet göbeğini,aldığı pahalı oyuncakları beşikleri arabaları sergiliyor,benim çocuğum olmasaydı ister istemez üzülürdüm. Allah herkese gani gani versin ama cidden bu artık savurganlığı da geçti,çok görgüsüz ve tamamen tüketime dayalı hayatlar türedi,halbuki sergilediği o cicili bicili çeyizlerin arkasında kim bilir nasıl hayatlar vardır.