Mikrosefali ne olur aynı durumu yaşayan varsa yardım etsin

aymemik16

Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2022
17
5
16
37
Merhaba arkadaşlar kızım 5 aylık baş çevresi 38 cm baş çevresinin düşük olduğunu geçen ay fark ettim 37,5 du geçen ay bir ayda yarim cm büyümüş nöroloğa götürdük 7. Ayda gelin uyutarak emar tomoğrafi çektireceğim dedi bir de genetik test istedi onu da daha vermedik içim içimi yiyor bir aydır ne gece ne gündüz ne Uyku ne yemek çok kötü bir haldeyim bebeğim hareketleri iyi gibi göz TEMA’sı isme dönme kendini çevirme yapıyor ama bir ayda neden bu kAdar az büyüdü başına böyle bişey gelen var mı bu ay yarım cm büyüdü diğer ay bi cm büyür mü

En düşük seviyenin bile altında çıkıyor baş çevresi 34 cm baş çevresi 3300 kg 49 cm doğdu bebeğim çok tedirginim bebeğim normal bebekler gibi olacak mı büyümedi gelişmesi baş çevresi bu kadar geri olup da hiç bir sıkıntısı olmayan oldu mu çünkü yszılNlara bakıyorum kimsenin benim kızım kadar geri değilmiş baş çevresi ölçümü

bılgıldsk 4 ayda kapandı okuduklarıma göre 6 Aydan sonra yarım cm büyürmüş şimdiden yarım cm büyüyorsa nasıl olacak rabbim ya Şafi ile şifa versin yavrularımıza

bılgıldsk 4 ayda kapandı okuduklarıma göre 6 Aydan sonra yarım cm büyürmüş şimdiden yarım cm büyüyorsa nasıl olacak rabbim ya Şafi ile şifa versin yavrularımıza
Merhaba bence bas çevresi cok kucuk degil benim oğlum 5.5 yasinda 41 cm bas çevresi önemli olan bas cevresinden ziyade gelisim basamaklaro nasil? Bingildagi kapansa bile bas çevresi büyümeye devam ediyor. Oğlumun yurumesi emeklemesi herseyi comy gec oldu ve halen konuşamıyor. Ama her çocuğun kendine özgü ilerliyor durumu. Umarım nsizinkinin sadece kafası biraz küçük olur gelisim acisindan bir sikintisi olmaz. Genetik değildi bizim mikrosefalimiz herhangi bir neden bulamadilar

Çok teşekkür ederim Cevap verdiğiniz in Benim kızım 5 ay 1 haftalık şu an gelişimi iyi gibi yerde sürünüp bir şeyleri almaya çalışıyor kendini çevirme ismine dönüp bakıyor 2 eli ile bir şeyleri tutuyor ağzına götürüyor göz Teması ve sesli gülebiliyor açaba başı büyümezse kötüye gider mi diye korkuyorum gelişimi durur mu rabbim sizin evladınıza da şifa versin bizleri evladımız ile imtihan etmesin

Merhabalar benim kizimda da mikrosefali var. Oğlunuzun motor gelisimi nasıl? Hiç fizik tedaviye ihtiyaç duydunuz mu ve ileride okul durumu için size bir şeyler söylendi mi nasıl olacağıyla ilgili? Bir de konuşma terapisti falan yonlendirdiler mi?

Oglum fizik tedavi bireysel eğitim hep aldı hala alıyor konuşamıyor ama hala motor gelişimi gec oldu

Mrthaba nasil oldu bebeginizin durumu? Insallah olumlu gelismeler yasamissinizdir. Sureci biraz anlatabilir misiniz?

Mrthaba nasil oldu bebeginizin durumu? Insallah olumlu gelismeler yasamissinizdir. Sureci biraz anlatabilir misiniz?
Slm kızım 8 aylık baş çevresi 39.2 yavaş büyüyor başı nörolojik takipte sıkıntısı yok şükür şu an ayı ile uyumlu ilerliyor mr temiz çıktı genetik test sonucunu bekliyoruz ve bizi çocuk metobolizma bölümüne yönlendirdiler bir de oraya gideceğiz

Insallah genetik testiniz de tertemiz cikar. Ayi ile uyumlu, mr temiz, bunlar hep guzel gelismelerken neden metabolizma bolumune yollama ihtiyaci duydular ki

Merhaba size özel mesaj gönderdim geldimi bilmiyorum benim çocuğumda sizin oğlunuz gibi. 43.5 cm baş çevresi. Şuan neleri yapabiliyor kelimeleri varmı baş çevresi büyümesi devam ediyormu lütfen benide aydınlatırmısınız

Kaç yaşında çocuğunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…