mikrodalga fırında neler yapılır..

delimavi86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2012
364
16
118
Bolu
kızlar uc yıldır evlıyım ama mıkrodalga fırınımı adam gıbı kullanmıyorum..sonucta aldımve hakkını verdırmek ıstıyorum fırınıma :))..buz cozmek ve bıseyler ııstmak ıcın kullanıyorumm.sızler ne ler yapıyorsunuz..

Kek yapmak cok basit.. hazırlanısı 5 dakika pismesi 15 dakika

Malzemeler (ölcü birimi plastik bardak)
- 2 corba kasıgı sıvı yag
- 1 yumurta
- 2 bardak seker
- 1.5 bardak su
- 3 bardak un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- arzu edilen miktarda kakao

Hazırlanısı
resimdeki gibi cam kaba, 2 kasık sıvı yag, 1 yumurta ve 2 bardak seker katılarak iyice karıstırılır.. yumurta ve seker birbiriyle iyice yedirildikten sonra 1.5 bardak su dökülür ve tekrar karıstırılarak tüm seker eritilir.. sonra 3 bardak un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu dökülüp hamur yapmak üzere karıstırmaya baslanır.. hamur oluyorken kakao eklenebilir yada hamur olduktan sonra kakaoyu sonradan ekleyerek parcalı bir görüntü elde edilebilir.. mikro dalga fırın en üst gücte 15 dakikaya ayarlanır.. bitince sogumaya bırakılıp sogumaya yakın kalıptan cıkartılır.. afiyet olsun

Mikro dalga fırında palamut

Malzemeler
- 1 adet orta boy sogan
- 1 adet orta boy patates
- 1 corba kasıgı zeytin yag
- 1.5 adet palamut

Sogan ve patatesleri resimdeki gibi dograyıp yagsız bir sekilde cam kaba diziyoruz (su da koymuyoruz hic). üstüne kafi miktarda tuz atıyoruz..

Patates ve soganın üzerine palamutları kesip yerlestiriyoruz.. palamutların üzerine fırca ile zeytin yagını sürüyoruz.. ve strec film ile cam kabımızı kapatıyoruz.. (balık omuriligi patlayıp sıcramaya müsait o sebeple strec film bu sıcramaları önledigi gibi buharı icerde tuttugu icin balıgın kurumasını da önlüyor)

Mikro dalga fırını tam gücte 13 dakikaya ayarlıyoruz ve pismeye bırakıyoruz.. (baska fırınlarda süre degisebilir)
süre dolduktan sonra kabı dısarı cıkartıp strec filmi üzerinden alıyoruz ama dikkat edin strec filmi kaldırdıgımızda cıkan buhar elimizi yakabilir!!

Afiyet olsun mutlaka deneyin cok lezzetli oluyor ..

KURABİYE

Malzeme olarak:
1 su bardağı şeker, isteğe yarım bardak daha ilave edilebilir.
1 su bardağı süt
1 su bardağı yağ, ben yarı tereyağ, yarı ayçiçek yağı kullandım
1 limon kabuğu rendesi
3 yumurta (birinin sarısını üzerlerine sürmek için ayırdım)
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un

Hazırlanışı:
Klasik tariflere uygun biçimde, önce yumurta ve şekeri köpük olana dek çırptım. Yağı damlatarak, eczacılıkta emülsiyon hazırlarken, mutfakta da mayonez yaparkenki gibi, yumurtalı şeker karışımına ekledim. Daha sonra sütü ve limon kabuğu rendesini ekledim. (Tüm malzemelerin oda ısısında olması gerektiğini unutmayın) En son elenmiş dört bardak unu, karbonat ve vanilini ekledim. Karıştırıcı ile biraz karıştırıp hamurun sakinleşmesi için 5 dk. kadar bekledim. Hamurun kıvamı kek hamurundan biraz koyuca, ama kurabiye hamurundan da biraz yumuşak olmalı. Ele yapışmasını önlemek için de, eller yağlanmalı.
Yağlanmış mikrodalga fırın tepsisine, elimde minik parçalar halinde yuvarlayıp sıraladım ve üstüne yumurta sarısı sürdüm.

PALAMUT

MALZEMELER

HAZIRLANIŞI

1. Palamutları pişirmeden 15 dakika önce zeytinyağı ve kekikle marine edin.
  2. Fırın poşetinin içini unlayıp balıkları içine koyup ağzını bağlayın.
  3. Poşeti bir kaç yerinden deldikten sonra 800 watta 3 dakika pişirin.
NOTLAR

• Bütün balıkları bu şekilde pişirebilirsiniz.
  • Zeytinyağı koymak zorunda değilsiniz. Yağsız da yapabilirsiniz.
  • Balıkların gözü mikrodalga fırında infilak ediyor. O yüzden temizlerken kafalarını kopartın.

MIKRODALGA FIRINDA TEK KIŞILIK, ÇOK HIZLI HAZIRLANAN BROWNIE.

MALZEMELER

HAZIRLANIŞI

1. Bütün malzemeler mikrodalga fırına girebilen bir kap içinde bir çatal yardımıyla ya da balon karıştırıcıyla iyice çırpılır.
  2. Mikrodalga fırında 600 watta 3 dakika pişirilir.
  3. Sıcakken üzerine dondurma konularak afiyetle yenilir.
NOTLAR

• Bu tarif tamamıyle uydurmadır. Ama fotoğrafta gördüğünüz üzere denenmiştir.
  • Benim kekim çok fazla kabarmadı. Zaten kabarmasına da gerek yoktu.
  • Ben fotoğraf çekmek için kaseden çıkarttım. Çıkartmaya hiç gerek yok. Doğrudan kaseden yenilebilir.
  • Dondurmasız yiyecek olsaydım şekeri az olmuş derdim. Bir dahaki sefere biraz daha fazla koyacağım.
  • İçinde yumurta olmadığı için sadece mikrodalgada yapılmaya uygundur.

• 3 DAKIKADA HAFIF VE LEZZETLI BIR APERATIF.

MALZEMELER
    HAZIRLANIŞI

1. Mantarlar yıkanıp kökleri ayrılır.
    2. Çukur yerleri yukarıya bakacak şekilde tabağa dizilir.
    3. İçlerine birer fiske tuz ve kaşar peyniri konulur.
    4. mikrodalga fırında 600W’ta 3 dakika pişirilir.
    NOTLAR

• Ben kök kısımlarını da çukur bir kaseye koyup aynı işlemi yapıyorum. Ziyan olmamış oluyor.
    • Çok fazla su salıyorlar o yüzden biraz derin kap seçmenizde fayda var.
    • Normal fırında 30 dakika gibi bir sürede aynı sonucu elde edebilirsiniz.

• TOPLAMDA 6 DAKIKADA PIŞIP, DOLABA GIRMEYE HAZIR HALE GELEN LEZZETLI PUDING.

MALZEMELERHAZIRLANIŞI

1. Vanilya dışındaki bütün kuru malzemeler mikrodalga fırına giren bir kapta karıştırılır.
      2. Süt ilave edilip iyice çırpılır.
      3. Mikrodalganın en yüksek watt’ında 3 dakika pişirilir.
      4. Karışım bir çırpma teli ile çırpılıp 3 dakika daha pişirilmek üzere mikrodalga fırına verilir.
      5. Her dakika başında kapak açılıp şöyle bir karıştırılıp kıvam kontrol edilir. Koyulaştığında fırından çıkartılır.
      6. Vanilya ilave edilip karıştırılır.
      7. Servis kaplarına aktarılıp, ılıklaştıktan sonra buzdolabına konulur.
    • ALINTIDIR...

wallahı super olmus yaa!sen hepsını yapıyrmusun bunlarınnn...hemen deneyecegımm.. :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…