- 14 Aralık 2015
- 11.972
- 28.991
İddia ediyorum, bu tarifi denedikten sonra bir daha dışardan kumpir yemek istemeyeceksiniz.
MALZEMELER
2 adet kumpir için:
-2 adet patates (kumpirlik büyük boy tercih edin.)
-2 Yemek kaşığı Rus salatası (Aşağıda yapımını ayrıca anlattım.)
-2 yemek kaşığı tane mısır
-4 tatlı kaşığı tereyağı
-3 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
Tuz
Ketçap
Mayonez
4 adet çekirdeksiz zeytin
4 adet doğranmış küçük sosis (salçalı suda haşlanacak)
(Kumpir için kendi damak zevkinize göre malzeme seçebilirsiniz. Ben bu malzemeleri kullandım.)
Mikrodalga Fırında Kumpir Tarifi'nin Yapılışı
Patatesleri yıkayıp kuruladıktan sonra her iki tarafına da 2-3 yerinden çatal batırın. (Bunu yapmazsanız patlayabilir.)
Her iki tarafını 5'er dakika 750 watt ayarda mikrodalgada pişirin.
Pişince bıçak batırın eğer ki zor giriyorsa en az 1'er dakika daha her iki tarafını pişirin.
Fırından aldıktan sonra ortadan ikiye kesin ve ızgara şeklinde çizikler açın.
Bu çiziklerin içlerine gelecek şekilde her iki yarısına da tereyağı, tuz ve birer tatlı kaşığı kadar kaşar peynirini ekleyip patatesi tekrar kapatın. Kaşarların erimesini bekleyip sonra çatal yardımıyla güzelce ezin.
Artık kumpir için diğer malzemelere sıra geldi. Bu aşama aslında sizin damak zevkinize göre değişir.☺
RUS SALATASİ İCİN MALZEMELER
-Bir bardak kadar ayıklanmış bezelye
-Bir adet havuç
-2 yemek kaşığı Pınar Labne
-2 yemek kaşığı mayonez
-3 kornişon turşu
Tuz
HAZIRLANIŞI
Havuçları küp küp doğrayın. Bezelyelerle birlikte tencereye koyun. Üstünü kaplayacak kadar kaynar su ekleyin.
Yumuşadiklarinda altını kapatıp suyunu süzün.
Soğuduktan sonra turşuları küp küp doğrayıp üzerine Labne, mayonez ve tuz ekleyip karıştırın.
Servis edene kadar buz dolabında soğumaya bırakın.
Son olarak kumpirin üzerine tüm malzemeleri sırayla koyup afiyetle yiyebilirsiniz.
MALZEMELER
2 adet kumpir için:
-2 adet patates (kumpirlik büyük boy tercih edin.)
-2 Yemek kaşığı Rus salatası (Aşağıda yapımını ayrıca anlattım.)
-2 yemek kaşığı tane mısır
-4 tatlı kaşığı tereyağı
-3 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
Tuz
Ketçap
Mayonez
4 adet çekirdeksiz zeytin
4 adet doğranmış küçük sosis (salçalı suda haşlanacak)
(Kumpir için kendi damak zevkinize göre malzeme seçebilirsiniz. Ben bu malzemeleri kullandım.)
Mikrodalga Fırında Kumpir Tarifi'nin Yapılışı
Patatesleri yıkayıp kuruladıktan sonra her iki tarafına da 2-3 yerinden çatal batırın. (Bunu yapmazsanız patlayabilir.)
Her iki tarafını 5'er dakika 750 watt ayarda mikrodalgada pişirin.
Pişince bıçak batırın eğer ki zor giriyorsa en az 1'er dakika daha her iki tarafını pişirin.
Fırından aldıktan sonra ortadan ikiye kesin ve ızgara şeklinde çizikler açın.
Bu çiziklerin içlerine gelecek şekilde her iki yarısına da tereyağı, tuz ve birer tatlı kaşığı kadar kaşar peynirini ekleyip patatesi tekrar kapatın. Kaşarların erimesini bekleyip sonra çatal yardımıyla güzelce ezin.
Artık kumpir için diğer malzemelere sıra geldi. Bu aşama aslında sizin damak zevkinize göre değişir.☺
RUS SALATASİ İCİN MALZEMELER
-Bir bardak kadar ayıklanmış bezelye
-Bir adet havuç
-2 yemek kaşığı Pınar Labne
-2 yemek kaşığı mayonez
-3 kornişon turşu
Tuz
HAZIRLANIŞI
Havuçları küp küp doğrayın. Bezelyelerle birlikte tencereye koyun. Üstünü kaplayacak kadar kaynar su ekleyin.
Yumuşadiklarinda altını kapatıp suyunu süzün.
Soğuduktan sonra turşuları küp küp doğrayıp üzerine Labne, mayonez ve tuz ekleyip karıştırın.
Servis edene kadar buz dolabında soğumaya bırakın.
Son olarak kumpirin üzerine tüm malzemeleri sırayla koyup afiyetle yiyebilirsiniz.