• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elektrikli Mutfak Aletleri mikrodalga fırın

BeyazBulut

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2007
14.882
4.544
423
selam arkadaşlar
ben mikrodalga fırın hakkında bilgi istiyorum kullanışlımıdır
yoksa öylesine yer kaplayan aletlerden birimi
buz çzömede sebze çzödürülürmü taze fasulye filan gibi
fikir verirseniz sevinirim

selam arkadaşlar
ben mikrodalga fırın hakkında bilgi istiyorum kullanışlımıdır
yoksa öylesine yer kaplayan aletlerden birimi
buz çzömede sebze çzödürülürmü taze fasulye filan gibi
fikir verirseniz sevinirim

herkes için farklı mesela benim evimde boşuna yer kaplıyor. pişmanmıyım evet pişmanım keşke almasaydım. buz çözüyor çok güzel pişirmeden çözüyor . et kıyma falan konsunda da çok iyi ama zararlı sonuçta. ben zararlarını düşününce kullanmak istemiyorum. Birde yüksek bir yerde bulundurman gerekiyor. yani dolap üstü falan gibi. çünkü yaydığı dalgalar aşağıdan yukarı etki alanı yaratıyor. senin o yüzden ne kadar yukarı kyarsan o kadar az zararlı bölgeyi etki altına alıyor. tekrar seçme şansım olsa ben mikrodalga fırın almam.Hele çoccuktan sonra zararlı diye hiç kullanmıyorum.

aynen bende bi hevesle aldım metrodan kampanyalıydı,zararlarını öğrenince tırstım biraz ne bileyim elektrikli mini fırını daha çok seviyorum daha kullanışlı geliyor.
ya ben elektrikli mutfak aleti kullanma özürlümüyüm neyim anlamadım,,ekmek makinası aldım duruyor,,buharlı pişirici,fritöz,ayni şekilde bazen kendime kızıyorum, madem kullanmıyacaktın niye alıyorsun be kadın diyorum...

benim elim ayağımdır mikrodalga çeyizimin ilk parçasıydı
ben çalıştığım için buz çözmede ve yemek ısıtmada kullanıyorum
pilavı ocakta ısıtmaktan nefret ederim mesela lapa gibi olur
ayrıca patates haşlarım hiç ezilmez ve dağılmaz
patlıcan közlerim mısır patlatırım
yağsız omlet yaparım kek pişiririm tavuk pişiririm köfte pişiririm
aklıma gelmeyen daha bi çok şey var yaptığım

seneler önce eşim almak istedi,mutfağım küçük koyacak yer problem olur diye istemedim.sonra büyük mutfaklı bir eve taşındık,eşim aldı.kullanmaya başlayınca daha önce istemediğime pişman oldum:34:

teşekkürler kızlar cevaplar için bende bir yandan zararlarını düşünüyorum bir yandanda çok kullanışlı diyorlar kararsız kaldm:26:

tam da aradığım konu, açan arkadaş sağolsun.
benim yer sıkıtım yok ama mikrodalga zararlı değil mi? vestel'in 99tl'ye olanı bile var
ama zararlı diye almak istemiyorum, neredeyse yarınız memnun, yarınız değil,
kafam iyice karıştı :44:

yazalı epey olmuş, naptın tatlım? ne karar verdin? aldın mı yoksa??

henüz almadım canım ama büyük ihtimalle alıcam canım donanım haber diye bir forum sitesi var ordan yorumlara bakabilirsin
çoğu insan zararının cep teli kadar olduğunu düşünüyor
çalışırken önünde durmadığı sürece zararı olmuyormuş gıdalara zararı yokmuş
zaten ben sadece ısıtma ve buz çözme için kullanıcam

henüz almadım canım ama büyük ihtimalle alıcam canım donanım haber diye bir forum sitesi var ordan yorumlara bakabilirsin
çoğu insan zararının cep teli kadar olduğunu düşünüyor
çalışırken önünde durmadığı sürece zararı olmuyormuş gıdalara zararı yokmuş
zaten ben sadece ısıtma ve buz çözme için kullanıcam

çeyiz alıyorum canım, alacak o kadar çok şey var ki, kararsız kaldığım şeylerde iyice şüpheci oluyorum.
kenwood aklımın bi köşesinde kalsın, belki alırım :32:

fakir kullanıyorum ve elim ayağım resmen. buzluğa çok şey atarım, yemekti, etti vs. buz çözdürme en çok kullandığım özelliği. yemekleri ısıtmak için de kullanıyorum. bir çok özelliği var, balık pişiriyor, yemek pişiriyor... tek tek saymayayım. yemeği ocakta pişirmeyi tercih ettiğim için mikrodalgada pişirmiyorum. ayrıca yeni modellerde o radyasyon tehlikesi minimumda.

mikrodalga fırında önemli noktalar wat ın yüksek olması en az 20lt olması ve özelliklerinin basit seçilmesi yönünde imiş.zaten yemek yapmak için hepimizin fırını mevcut mantık ısıtmak buz çözmek.ha mikrodalga kek yapanlarda var o ayrı:)

mikrodalgalarda ısıtma - pişirme ve buz çözme özelliği ayrı ayrı mı oluyor...

mesela ben bişey pişirmeyi düşünmüyorum sadece ısıtma ve buz çözme özelliği olan ayrı mıkrodalgalar var mı.. pişirme özelliği olmayan yaniii

Ben de cok kullaniyorum. Buz cozdururum, yemek isitirim, esim yumurta pisirir, nescafemin sutunu isitirim, suyunu kaynatirim. Hem bulasik ta daha az cikiyor, hem kisa surede yiyecek hazir. Icindeki gidaya zarari yok, cunku mikrodalgalar yiyecegin icinden gecip gidiyor, yiyecegin icinde kalmasi mumkun degil. Her gun en az 5 kere kullaniyorumdur. Bize ne kadar zarari var ondan emin degilim. Kimisi cok zararli diyor, kimisi de kullandigimiz diger elektronik aletlerden fazla degil diyor. Ozellikle avrupada amerikada cok yaygin bu, yillardir kullaniliyor, onlar yasaklarlardi cok zararli olsa diye kendimi avutup kullaniyorum.

mikrodalgalarda ısıtma - pişirme ve buz çözme özelliği ayrı ayrı mı oluyor...

mesela ben bişey pişirmeyi düşünmüyorum sadece ısıtma ve buz çözme özelliği olan ayrı mıkrodalgalar var mı.. pişirme özelliği olmayan yaniii

pişirme özelliği olmayanda var evet

Ben de cok kullaniyorum. Buz cozdururum, yemek isitirim, esim yumurta pisirir, nescafemin sutunu isitirim, suyunu kaynatirim. Hem bulasik ta daha az cikiyor, hem kisa surede yiyecek hazir. Icindeki gidaya zarari yok, cunku mikrodalgalar yiyecegin icinden gecip gidiyor, yiyecegin icinde kalmasi mumkun degil. Her gun en az 5 kere kullaniyorumdur. Bize ne kadar zarari var ondan emin degilim. Kimisi cok zararli diyor, kimisi de kullandigimiz diger elektronik aletlerden fazla degil diyor. Ozellikle avrupada amerikada cok yaygin bu, yillardir kullaniliyor, onlar yasaklarlardi cok zararli olsa diye kendimi avutup kullaniyorum.

sadece buz çzödürmek için bile alabilirim çünki en ihtiyacım olan şey o
zararları konusunda herkes farklı şeyler söylüyor:44::44:

Bende mikrodalgayı sık sık kullanıyorum. Yemek pişirme amaçlı hiç kullanmadım fakat
ısıtma ve buz çözme fonksiyonlarından çok memnunum.
Çocuk maması hazırlarken, süt ısıtırken 30-40sn de herşey hazır oluyor.

Benimkisi arçelik ankastre bir ürün. Ankastre fırınımda arçelik old. için tercih etmiştim.
Çok memnunum.

Back
X