• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mikrodalga fırın ne işe yarar???

valla ne yalan söyleyeyim bence de kimse mikrodalga fırın kullanmasın, hiçbir şeye üşenmeyin kızlar..önemli olan sağlıklı kalmak..evet çoğu bildiğimiz şeyden vazgeçemiyoruz ama önlem alabileceğimiz şeylere de önlemimizi alalım..Mikrodalgalar çok sakıncalı..madem kullanıyorsunuz sakın ısıttığınız şeyi plastik vb. kaplarda ısıtmayın, çünkü 1. derecede kanserojen olan maddeler direk o ısıttığınız yemeğe geçiyor; aynı zamanda malesef teflon tencere,tava, teflon kek kalıbı için de geçerli..mutfakta en güvenle kullanabileceğiniz malzeme borcamlar..

zaten plastik kaplarda mikrodalga da ısıltlmaz ki....

ben kullanıyorum çok da memnunum elim ayağım gibi resmen hiç ocakta yemek ısıtmıyorum...

Ben de buzlukta sakladıım malzemeleri çözdürüp yemek için kullanıyorum... Yemek ısıtıyorum, mısır patlatıyorum..
Daha ne olsun... 2 dkda ısınıyor yemekler... buzluktan sabah çıkartıp akşama kadar çözülmesi için beklettiğim etlerin üzerinde oluşan bakterilerden daha az zararlı sonuçta...

Her elektrikli elektronikli alet gibi bu da zararlı tabii ama ne zararsız i...
Sabahtan akşama kadar burnumuzun dibindeki ceptelefonları, akşamları yatana adar önünde vakit geçirdiğimiz tvler, sabahtan akşama mesaimizi harcadığımız bilgisayar eranları çok mu zararsız zannediyorsunuz....

Ev hanımları için olmsa bile çalışan bayanlar için olazsa olmazlardan biri bence....

Ben de buzlukta sakladıım malzemeleri çözdürüp yemek için kullanıyorum... Yemek ısıtıyorum, mısır patlatıyorum..
Daha ne olsun... 2 dkda ısınıyor yemekler... buzluktan sabah çıkartıp akşama kadar çözülmesi için beklettiğim etlerin üzerinde oluşan bakterilerden daha az zararlı sonuçta...

Sabahtan akşama kadar burnumuzun dibindeki ceptelefonları, akşamları yatana adar önünde vakit geçirdiğimiz tvler, sabahtan akşama mesaimizi harcadığımız bilgisayar eranları çok mu zararsız zannediyorsunuz....

Ev hanımları için olmsa bile çalışan bayanlar için olazsa olmazlardan biri bence....

ablam mısırı nasıl patlatıyosun direk koyuyomusun tabağın içinde fisfisfis

fikrine saygı duyuyorum ama benim için vazgeçilmez değil canım :)) hayatımda vazgeçebileceğim şeylerden...cep tel.inden, bilgisayardan vazgeçemem ama mikrodalgadan geçerim...çünkü diğerleri sadece benimle ilgili zararı bana dokunuyor, ama yemek olayında tüm yemeğini yiyen insanlar da etkileniyor...zaten buzluğa da dondurup bişey atmam o da sağlıksız diye, herşeyi aldığım gün pişirir tüketirim..tüm meyve ve sebzeleri de öyle herşeyi mevsiminde yerim..şefaf poşetlerde yiyecekleri dondurmak da aynı derecede kanserojen...insanın içine sinmesiyle alakalı, senin içine siniyorsa sağlıksız olduğunu bildiğin halde sorun yok o zaman kendi tercihin sonuçta saygı duyarım..

Mikrodalga özellikle çalışan kadınların işini kolaylaştırdığı için tercih ediliyor.Biyolog olarak tavsiyem mikrodalga fırınları kullanmamanız yönünde.Özellikle bebek sütlerinin ve mamalarının mikrodalgada ısıtılmaması gerekiyor.Bebeklerimizin sağlığını düşündüğümüz gibi kendi sağlığımızıda düşünmeliyiz.Bütün elektronik aletler radyosyan yayar,normal ev telefonları bile radyasyon yayıyor.Bunların hepsinin yaydığı radyasyon şiddeti farklıdır.Ev telefonlarının yaydığı radyosyan az olduğundan pek önemsenmez mikrodalga ise moleküllerin bağ yapılarını bozduğundan daha tehlikelidir.Bunları düşünerek elektronik aletleri kullanmak gerekir.Bunlar benim nacizane görüşüm.Sonuçta kişiler kendi kararlarını vermekte özgürdür..

Bende mikrodalga almadım, yanlış hatırlamıyorsam iki sene önce evimizdeki fırını değiştirirken ankastre ürün olarak üçlü setlerden almıştık o zaman annemle satıcı arasında bu muhabbet geçmişti, tabi bizimkide sadece bu işlere yarıyorsa ben ne yapacağım, ısıtıveririm ocakta demişti :))

Ama çalışan bayanlara gerek sanırım yaa inşallah almadığım için pişmanlık yaşamam

fikrine saygı duyuyorum ama benim için vazgeçilmez değil canım :)) hayatımda vazgeçebileceğim şeylerden...cep tel.inden, bilgisayardan vazgeçemem ama mikrodalgadan geçerim...çünkü diğerleri sadece benimle ilgili zararı bana dokunuyor, ama yemek olayında tüm yemeğini yiyen insanlar da etkileniyor...zaten buzluğa da dondurup bişey atmam o da sağlıksız diye, herşeyi aldığım gün pişirir tüketirim..tüm meyve ve sebzeleri de öyle herşeyi mevsiminde yerim..şefaf poşetlerde yiyecekleri dondurmak da aynı derecede kanserojen...insanın içine sinmesiyle alakalı, senin içine siniyorsa sağlıksız olduğunu bildiğin halde sorun yok o zaman kendi tercihin sonuçta saygı duyarım..

Biz şuan evde 2 kişiyiz bir de karnımdaki...
Her akşam iş çıkışı kasaptan 200 gr et kıyma almak mümkün görünmüyor bana...
Siz mesela bugün kıymalı patates oturtma yapacaksınız, ne yapıyorsunuz iş çıkışı eve gelmeden önce kasaba uğrayıp 50gr. kıyma mı alıyorsunuz...

Maalesef benim öyle bir şansım yok.. işten eve servisle geliyorum... Ve evim de market kasap manav türü yerlere yakın değil.. Alışverişimi aylık yada haftalık yapmak durumundayım.... Zaten apartmanımın alt katı kasap bile olsa her akşam 50-100 gr kıyma almam...
Ben buzlukta ürün saklamanın hiç de sağlısız olduğunu üşünmüyorum.. Sizin böyle düşünmenizi sağlayan somut bir bilgi varsa lütfen paylaşın...

Bu arada telefon sadece size zararı olan birşey değil, telefonun bulunduğu yerin 5-10 mtre yakınına kadar bulunan herkes etkileniyor. Yani telefonun içinde bulunduğu evde bulunan herkes etkileniyor cep telefonunun yaydığı radyasyondan....
Her akşam izlediğimiz televizyon da aynı şekilde odada bulnan herkesi etkiliyor....
Sağlıksız olduğunu bildiğim halde içime sinmiyor.. Çok çok sağlıksız olduğunu düşünmüyorum.. Evet sağlıksız ama en az hepimizin evinde bulunan TV bilgisayar 2şer 3er cep telefonu hatta ütü hatta elektrikli süpürge hatta buzdolabı kadar sağlıksız...

Biz şuan evde 2 kişiyiz bir de karnımdaki...
Her akşam iş çıkışı kasaptan 200 gr et kıyma almak mümkün görünmüyor bana...
Siz mesela bugün kıymalı patates oturtma yapacaksınız, ne yapıyorsunuz iş çıkışı eve gelmeden önce kasaba uğrayıp 50gr. kıyma mı alıyorsunuz...

Maalesef benim öyle bir şansım yok.. işten eve servisle geliyorum... Ve evim de market kasap manav türü yerlere yakın değil.. Alışverişimi aylık yada haftalık yapmak durumundayım.... Zaten apartmanımın alt katı kasap bile olsa her akşam 50-100 gr kıyma almam...
Ben buzlukta ürün saklamanın hiç de sağlısız olduğunu üşünmüyorum.. Sizin böyle düşünmenizi sağlayan somut bir bilgi varsa lütfen paylaşın...

Bu arada telefon sadece size zararı olan birşey değil, telefonun bulunduğu yerin 5-10 mtre yakınına kadar bulunan herkes etkileniyor. Yani telefonun içinde bulunduğu evde bulunan herkes etkileniyor cep telefonunun yaydığı radyasyondan....
Her akşam izlediğimiz televizyon da aynı şekilde odada bulnan herkesi etkiliyor....
Sağlıksız olduğunu bildiğim halde içime sinmiyor.. Çok çok sağlıksız olduğunu düşünmüyorum.. Evet sağlıksız ama en az hepimizin evinde bulunan TV bilgisayar 2şer 3er cep telefonu hatta ütü hatta elektrikli süpürge hatta buzdolabı kadar sağlıksız...
basit bir uyarıyı hatta da herkesin bildiği birşeyi tartışmaya çevirmişsin illa ki seninle aynı fikir de mi olmam gerekiyor , düşüncene saygı duyduğumu ama sağlıksız olduğunu söyledim, mesleğime dikkat edersen bu konularda bilgi sahibi olduğumu zaten anlarsın daha fazla sana cevap yazmama gerek yok..bizim söylemek istediğimiz anafikir belli..diğer telefon vs.. şeylerle karşılaştırma yapmana da gerek yok derece derece her şeyin etki derecesi farklı, mikrodalganınki diğerlerine nazaran çok yüksek..biz bildiklerimizden sakınalım da bilmediğimiz daha nice şeylere maruz kalıyoruz benim felsefem bu , seninki de senin mantığına göre..

Canım ben tartışmaya falan çevirmedim...
Sadece kendi fikrimi yazıyorum....
Profilinden b konuda bilgi sahibi olabileceğini bilmiyorum. Mühendis yazıyor, ne mühendisi olduğunu bilmiyorum...
Benimkinde de pazarlama uzmanı yazıyor ama mikrodalganın bilimsel olarak kanıtlanmış bir zararı görülmediğini biliyorum....
Size sadece zararlı olduğuna dair somut bir bilgi varsa paylaşın dedim.. Ama benim okuduğum makalelerde birçok zarar sayılmakla beraber fakat bunların hiçbiri bilimsel olarak kanıtlanmış değildir diyor... Aynı şekilde cepteleonları için de tıpkı mikrodalgalar gibi yazılmış birçok makale okudum, keza tüm elektrikli eşyalar için.... Hepsi olumsuz bişeyler yazıyor.. Ama sonra bilimsel olarak kanıtlanmamış diyorlar....
Ben de diyorum ki hepsi zararlı biri birinden daha fazla değil... Neden sadece ikrodalgalar gübah keçisi yapılıyor...
Yoksa seninle yada bir başkasıyla tartışmaya girme gibi bir derdim yok.. Ben sadece kendi fikirlerimi savunuyorum...
Herkesin kendi tercihi, siz hergüntaze yemek yapabilecek malzemeyi hergün taze taze alıp tüketebiliyorsanız ne mutlu size, ama bu imkanı ve şansı olmayan birçok kişi var... Ve bu kişileriçin de miktodalga büyük rahatlık...

arkadaslar bilgilerime ve ögrendıklerıme göre mikrodalga gıdanın en içten hücresine direkt cok yüksek radyasyonla nüfuz ediyor ve cok kısa surede ısıyı yayıyor bizde o gıdayı ana hücresindeki radyasyonla yemiş oluyor ve herhangi bir sekilde ışının kendi hücrelerimize gecmiş olmasına engel olamıyoruz

bilgilerinize.. mümkün oldugunca günlük yemekler pişirmeye calışın:1hug:

ben bildiklerimi ve neler yapılır onu sıralayayım

*ekmek sanki fırından çıkmış gibi kuru ekmekleri koyun süper oluyor

*pilavı sanki yeni yapılmış gibi sıcacık ısıtyor yapıştırmıyor tavada ısıtınca yapışıyor

*makarnayı güzel ısıtıyor

* birde güzel omlet oluyor

genel olaral ısıtma işleminde kullanılıyor yemek yapılmaz cokacimcoook

kızlar mikrodalgayı yemek ısıtmak için bende kullanıyorum ama eti buzluktan çıkarıp hiç eritmedim etin veya tavuğun tadında bi değişiklik oluyor mu?

bende ek bısey dıyeyım ayıklanmıs fındıgın uzerındekı ince kahverengı kabugun temızlenmesınde çok guzel kullanılıyo

Bende mikrodalga almak istiyordum ama internette araştırma yapınca vazgeçtim.

Evet cep telefonu kullanıyor olabiliriz ama bu günümüzde mecbur olduğumuz bir durum.Ayrıca bir zararlıyı kullanıyoruz diye tüm zararlıları kullanmamız mı gerek.

Burada mühim olan da cep telefonundaki gibi direk radyasyon değil BESLENME daha çok ^^beslenmeyle^^ alakalı mikrodalga olayı. Besinlerin hücrelerini değiştiriyor çünkü ısıtma yöntemiyle.. Ve Rusya'da yasaklanmış. Diğer fırınlarda da var mikrodalga ışınları fakat mikrodalga fırında hat safhada.

Tercih meselesi kullanılabilir; ama ben almayı asla düşünmüyorum.

Aşağıdaki yazıda belki yardımcı olabilir.Bence lutfen aşağıdaki verdiğim kaynak linkindeki web sayfasındaki bilgileride okuyun.

Mikrodalgada hazırlanmış yiyeceklerin içinde insanların ateşin keşfinden beri pişirdikleri yiyeceklerinde bulunmayan moleküller ve enerjiler bulunmaktadır. Hâlbuki güneşten ve diğer yıldızlardan gelen mikrodalga enerjinin esası DC/direkt akımdır.

Buna karşılık yapay olarak üretilen mikrodalgalar (ki buna fırınlarda üretilenlerde dâhildir) AC (değişken akımdan) meydana gelir ve dokundukları her yiyecek molekülünde saniyede bir milyarın üstünde polarite değişmelerine neden olurlar.

Böyle bir işlemde doğal olmayan moleküllerin ortaya çıkması kaçınılmazdır. Fırınlarda üretilen mikrodalgadan dolayı doğal olarak ortaya çıkan amino asitlerde bile isomerik değişiklikler (şekil değişimleri) olduğu ve toksik formlara dönüştükleri tespit edilmiştir.

Kısa bir sürede tamamlanmış bir çalışmada mikrodalgada hazırlanmış süt ve sebzeleri tüketen kişilerin kanlarında belirgin ve rahatsız edici değişimler olduğu gözlenmiştir. Bu araştırmada sekiz gönüllü değişik şekillerde pişirilmiş aynı besin türlerini tüketmişlerdir.

Mikrodalga fırınlarda işlem görmüş yiyecekler gönüllülerin kanlarında değişimler yaratmıştır. Hemoglobin seviyeleri düşmüş ve toplam beyaz hücreler ile kolesterol seviyeleri yükselmiştir. Buna karşılık lenfositler düşmüştür.

Kandaki enerji ile ilgili değişimleri tespit edebilmek için ışık yayan bakteriler kullanılmıştır. Mikrodalgada işlem görmüş yiyecek tüketiminden sonra kişilerden elde edilen kan serumuyla karşılaşan bakterilerin yaydıkları ışınlarda belirgin bir artış gözlenmiştir.

özet (http://sufizmveinsan.com/arastirma/microdalga.html)

Son düzenleyen: Moderatör:
arçelik aldım benim için çok iyi oluyor yemek ısıtmada kullanıyorum ben ve çalışan biri için çok ama çok önemli bişey tüm gün çalışırsanız ne demek istediğimi anlıcaksınız..

kızlar benim bi sorun var ben buzluktan çıkarıdığım eti vs hiç çözdürmedim nasıl ve kaç derecede çözüyorsunuz? ette renk eğişikliği kokusunda bozukluk oluyormu onu da kullansam süper olacak :}

yıllardır kullanıyor annem bende evlenirken mutlaka alınacakların başındaydı çok işime yarıyor buzluktan cıkarıp çözmede bazen pişirme içinde kullanıyorum haşlamak istediğin şeyler içinde ideal çok hızlı
tavsiye ederim
ama oğluma ait hiçbir gıda için kullanmam

canım ne alakası var radyasyon yıgeceklere gecmıyokı cevreye yayılıyor oyle mıkrop gıbı bıseymı sankı rahatlıkla kullanabılırsın sadece mıkro calısırken yakınında tutma oglunu

Bende mikrodalga almak istiyordum ama internette araştırma yapınca vazgeçtim.

Evet cep telefonu kullanıyor olabiliriz ama bu günümüzde mecbur olduğumuz bir durum.Ayrıca bir zararlıyı kullanıyoruz diye tüm zararlıları kullanmamız mı gerek.

Burada mühim olan da cep telefonundaki gibi direk radyasyon değil BESLENME daha çok ^^beslenmeyle^^ alakalı mikrodalga olayı. Besinlerin hücrelerini değiştiriyor çünkü ısıtma yöntemiyle.. Ve Rusya'da yasaklanmış. Diğer fırınlarda da var mikrodalga ışınları fakat mikrodalga fırında hat safhada.

Tercih meselesi kullanılabilir; ama ben almayı asla düşünmüyorum.

Aşağıdaki yazıda belki yardımcı olabilir.Bence lutfen aşağıdaki verdiğim kaynak linkindeki web sayfasındaki bilgileride okuyun.

Mikrodalgada hazırlanmış yiyeceklerin içinde insanların ateşin keşfinden beri pişirdikleri yiyeceklerinde bulunmayan moleküller ve enerjiler bulunmaktadır. Hâlbuki güneşten ve diğer yıldızlardan gelen mikrodalga enerjinin esası DC/direkt akımdır.

Buna karşılık yapay olarak üretilen mikrodalgalar (ki buna fırınlarda üretilenlerde dâhildir) AC (değişken akımdan) meydana gelir ve dokundukları her yiyecek molekülünde saniyede bir milyarın üstünde polarite değişmelerine neden olurlar.

Böyle bir işlemde doğal olmayan moleküllerin ortaya çıkması kaçınılmazdır. Fırınlarda üretilen mikrodalgadan dolayı doğal olarak ortaya çıkan amino asitlerde bile isomerik değişiklikler (şekil değişimleri) olduğu ve toksik formlara dönüştükleri tespit edilmiştir.

Kısa bir sürede tamamlanmış bir çalışmada mikrodalgada hazırlanmış süt ve sebzeleri tüketen kişilerin kanlarında belirgin ve rahatsız edici değişimler olduğu gözlenmiştir. Bu araştırmada sekiz gönüllü değişik şekillerde pişirilmiş aynı besin türlerini tüketmişlerdir.

Mikrodalga fırınlarda işlem görmüş yiyecekler gönüllülerin kanlarında değişimler yaratmıştır. Hemoglobin seviyeleri düşmüş ve toplam beyaz hücreler ile kolesterol seviyeleri yükselmiştir. Buna karşılık lenfositler düşmüştür.

Kandaki enerji ile ilgili değişimleri tespit edebilmek için ışık yayan bakteriler kullanılmıştır. Mikrodalgada işlem görmüş yiyecek tüketiminden sonra kişilerden elde edilen kan serumuyla karşılaşan bakterilerin yaydıkları ışınlarda belirgin bir artış gözlenmiştir.

özet (MİKRO DALGA İLE PİŞİRMENİN GİZLİ ZARARLARI)

tam tersı acıklamalarda var ama ben mıkrodalga konusunda uzman azından pekte olmusuz bısey duymuyorum kanserın bu kadar konusuldugu donemde uzmanlar hep kanstrojenlerden bahsettıler ama mıkro konusunda bır sey duymadım olsa Erkan topuz kesın sayardı lıstesınde-tatlicadiarzu-

biz mutfak alirken icinde beyaz esyalarla beraber mikro dalgada vardi ayda yilda bir kullaniyorum cok acil olursa buzluktan cikarttigim yiyecekleri eritiyorum ama cok nadir en fazla yaptigimiz misir cok güzel oluyor baskada hic kullanmiyorum

Back