Bende mikrodalga almak istiyordum ama internette araştırma yapınca vazgeçtim.
Evet cep telefonu kullanıyor olabiliriz ama bu günümüzde mecbur olduğumuz bir durum.Ayrıca bir zararlıyı kullanıyoruz diye tüm zararlıları kullanmamız mı gerek.
Burada mühim olan da cep telefonundaki gibi direk radyasyon değil BESLENME daha çok ^^beslenmeyle^^ alakalı mikrodalga olayı. Besinlerin hücrelerini değiştiriyor çünkü ısıtma yöntemiyle.. Ve Rusya'da yasaklanmış. Diğer fırınlarda da var mikrodalga ışınları fakat mikrodalga fırında hat safhada.
Tercih meselesi kullanılabilir; ama ben almayı asla düşünmüyorum.
Aşağıdaki yazıda belki yardımcı olabilir.Bence lutfen aşağıdaki verdiğim kaynak linkindeki web sayfasındaki bilgileride okuyun.
Mikrodalgada hazırlanmış yiyeceklerin içinde insanların ateşin keşfinden beri pişirdikleri yiyeceklerinde bulunmayan moleküller ve enerjiler bulunmaktadır. Hâlbuki güneşten ve diğer yıldızlardan gelen mikrodalga enerjinin esası DC/direkt akımdır.
Buna karşılık yapay olarak üretilen mikrodalgalar (ki buna fırınlarda üretilenlerde dâhildir) AC (değişken akımdan) meydana gelir ve dokundukları her yiyecek molekülünde saniyede bir milyarın üstünde polarite değişmelerine neden olurlar.
Böyle bir işlemde doğal olmayan moleküllerin ortaya çıkması kaçınılmazdır. Fırınlarda üretilen mikrodalgadan dolayı doğal olarak ortaya çıkan amino asitlerde bile isomerik değişiklikler (şekil değişimleri) olduğu ve toksik formlara dönüştükleri tespit edilmiştir.
Kısa bir sürede tamamlanmış bir çalışmada mikrodalgada hazırlanmış süt ve sebzeleri tüketen kişilerin kanlarında belirgin ve rahatsız edici değişimler olduğu gözlenmiştir. Bu araştırmada sekiz gönüllü değişik şekillerde pişirilmiş aynı besin türlerini tüketmişlerdir.
Mikrodalga fırınlarda işlem görmüş yiyecekler gönüllülerin kanlarında değişimler yaratmıştır. Hemoglobin seviyeleri düşmüş ve toplam beyaz hücreler ile kolesterol seviyeleri yükselmiştir. Buna karşılık lenfositler düşmüştür.
Kandaki enerji ile ilgili değişimleri tespit edebilmek için ışık yayan bakteriler kullanılmıştır. Mikrodalgada işlem görmüş yiyecek tüketiminden sonra kişilerden elde edilen kan serumuyla karşılaşan bakterilerin yaydıkları ışınlarda belirgin bir artış gözlenmiştir.
özet (
MİKRO DALGA İLE PİŞİRMENİN GİZLİ ZARARLARI)