• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

meyyit

Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2022
133
37
18
27
Merhaba. Eşim 28yaşında ve iki yıllık evliyiz. Azospermi tanısı 9 ay önce konuldu. Doktorumuz da bize tüp bebek yolunu çizdi. Genetik testimizi yaptırdık normal çıktı. Aralık ayında mikro Tese ameliyatı yapılacak.

Ameliyat sonrası ereksiyon ya da cinsel ilişkide sıkıntı yaşamamız olağan mı?
Ameliyatı olmuş olanlardan bilgi alabilirsemok sevinirim 🌼

Merhaba. Eşim 28yaşında ve iki yıllık evliyiz. Azospermi tanısı 9 ay önce konuldu. Doktorumuz da bize tüp bebek yolunu çizdi. Genetik testimizi yaptırdık normal çıktı. Aralık ayında mikro Tese ameliyatı yapılacak.

Hayır biz böyle bir problem yaşamadık. Sadece ilk aylar çok dikkat edilmesi gerek belli bir süre zaten yasak.
Tedavisiz bodoslama tese olmayınız, iyice araştırın hormon değerleriniz nasıl ?

4 sene önce oldu eşim hiç bi sorun yaşamadık ameliyattan 15 gün sonra test edildi🙈

Hayır biz böyle bir problem yaşamadık. Sadece ilk aylar çok dikkat edilmesi gerek belli bir süre zaten yasak.
Tedavisiz bodoslama tese olmayınız, iyice araştırın hormon değerleriniz nasıl ?
Estradiol (E2) (Serum/Plazma) 11.80
Prolaktin 7.46
Lüteinizan hormon (LH) 8.51
Follikül stimülan hormon (FSH) 27.00
Sensitif total testosteron
387.10
Hormon tahlilleri bu şekilde, genetik tahlil de normal 46xy

Sperm bulundu evet sonucumuz güzel oldu gebelik elde edebilmek için uğraşıyoruz☺️
Umarım sizde bu güzel haberi alırsınız🤲🏻
Benim önce eşimi ameliyat edecekler olur da sperm bulursa sonrasında ben başlayacağım Yumurta için iğnelere. Pek umudum yok açıkça Rabbim hakkımızda hayırlısını versin inşallah 🌼

Benim önce eşimi ameliyat edecekler olur da sperm bulursa sonrasında ben başlayacağım Yumurta için iğnelere. Pek umudum yok açıkça Rabbim hakkımızda hayırlısını versin inşallah 🌼
Biz de aynı şekilde tedavi olduk canım benim de umudum yoktu sadece dua et

Üç ay vitamin takviyesi almıştı. Ama bizim hormonlar genetik her şey temiz olduğu için sperm bulunma olasılığı yüksek denilmişti çünkü üç aylık bir takviye yetersiz bence
Prolaktin 7.46
387.10
Hormon tahlilleri bu şekilde, genetik tahlil de normal 46xy ama tedavi vs vermeden direk ameliyat yapılacak

Prolaktin 7.46
387.10
Hormon tahlilleri bu şekilde, genetik tahlil de normal 46xy ama tedavi vs vermeden direk ameliyat yapılacak
Hormonlardan pek anlamam üzerinden baya sene geçti doktorunuz normal diyorsa normaldir. Bizimki de hiç tedavi olunmuş sayılmaz üç ay neye etki edecek

Benim bildigim mikrotese ameliyatinda sperm bulunursa kadini hemen yumurta toplamaya aliyorlar ayni gun. Dolayisiyla sizin ameliyattan once ignelere baslamaniz gerekiyor.

Benim bildigim mikrotese ameliyatinda sperm bulunursa kadini hemen yumurta toplamaya aliyorlar ayni gun. Dolayisiyla sizin ameliyattan once ignelere baslamaniz gerekiyor.
Bizim tam tersi olacak izin sıkıntı olduğu için böyle karar verildi

Hayır öyle bir sıkıntımız olmadı bizim

ÇOK sevindim adınıza 💗 peki mikro tese öncesi tedavi vs olmuş muydunuz?
Ya bizim hormon değerlerimiz çok kötüydü eşim kemoterapi görmüştü ondan dolayı senelerce azaspermisi vardı bi ilaç kullandık ama 3 ay adını hatırlamıyorum dr da başka yapacak bişi yok diyince tedavi olarak tese olduk çok da tedavi gördük sayılmaz aslında

Back