Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları MİGRENİ olan Arkadaşlar :(

Canım biliyor musun ilaç hakkında dediklerinde haklısın kesinlikle. Biryerde okumuştum ilaçlarda migreni tetikliyormuş. Heleki ağrı geldiğinde aldığın ilaç bile krizi dahada uzatıp birdahaki ağrıyı dahada kötü edebiliyormuş. Ne güzel ilaç kullanmaman çok iyi.
Ama İnan ki o an ağrı gelince hemen ilaca sarılıyor insan
ASPİRİN bunuda duymuştum. Canım ağrıdan önce mi alıyorsun aspirin? Bebe aspirini değil dimi? Diğeri?
Bende kullanayım bari ya..

Kahvede hiç sevmem ama onuda içeyim bari bundan sonra. Ben genelde siyah çay çok içiyorum ama kahve içmeye çalışayım..

Birde ben çikolata, peynir,sucuk,sosis,salatalık yemeye korkuyorum.. Anında ağrı atıyor...

Allahım cümlemize yardımcı olsun inşallah..

Arkadaşlar sizinde ayaklarınız soğuk olup, üşüme geliyor mu?? Ağrılı olduğunuz da?

Birde adet öncesi ve adet sonrası baya bildiğiniz Migren krizi geliyor bana...

11 yasimdan beri migrenim var ne denediysem gecmedi..Halam hemsire,bana Rasteli onerdi ve mucize gibi 7-8 dakikada geciyor basim,kusma filan olmuyor.Bir de Isvicre urunu tamamen dogal ve kimyasal olarak zerre icermeyen Just Relax Attivatore sari kutu kullaniyorum,cok rahatlatici bir yag sakaklara surulecek enseye de ve ilacsiz geciriyor agriyi.Soylediklerimi dikkate alin kizlar,birebir.Ozellikle adet sancisi cekenlere de Just 31 i tavsiye ederim.Turkiyemizde Just var mi bilmiyorum ama insallah vardir,bulmaya calisin,rahatlatmasa asla marka ismi vermem..Justun kozmetik urunu yok hepsi dogal.Rabbim hepimize sifa versin.

Canım Just 31 dediğin nedir acaba?
Yağ mı?

Diğer belirttiğin yağıda hemen araştırıcam inşallah bulurum.

Canım Just 31 dediğin nedir acaba?
Yağ mı?

Diğer belirttiğin yağıda hemen araştırıcam inşallah bulurum.

Evet bitkisel yag 31,bas agrisi,mide karin,ense,ne akliniza geliyosa bayagi rahat ettiriyor.Ama ozellikle migren ve bas icin relax olan iyi.Benim kv yillardir kullaniyomus megerse bunlari ben de ondan biliyorum,migrenim tutunca bi kac kere gel su relaxi surelim dedi ben eskiden de cok sey denedigim icin yok yok diyodum hep kotu kokusu varsa daha fena olmayayim diyodum,bigun carem kalmadi surduk daha da birakmiyorum hep komodinimin ustundedir yanibasimda.Yalniz hissetmeye baslayinca hemen surun,hemen etki etsin.Kokusu bile rahatlik veriyo sanki daha sise acilir acilmaz geciyo.Ki benim migrenim siddetli olur.

simdi internetten baktim turkiye baglantisi bulamadim,reklam olmasin diye hangi urunu dedigimi burdan yazmayayim ozelden link atayim

Atak geldiğinde bazen karanlık odada bir süre uyuyarak, bazen duş alarak, bazen de kahve içip çikolata yiyerek geçiriyorum {Kafeninin bende ağrı kesici etkisi oluyor}. Yaklaşık 10 yıldır migren hastasıyım. Zamanla öğreniyorsun nasıl mücadele edeceğini.

Ben ve ailemin neredeyse yarısında migren var. 20 li yaşlardan beri bu dertten muzdarip olduğumu düşünürseniz (yaklaşık 25 yıl) büyük ihtimalle en kıdemlilerinizden biriyim. Gençken daha ağır oluyor. Bunun nedenlerinden hastalığın kontrol edebileceğin durumları henüz tespit edememiş olmak.

Migrenin aynı epilepsi gibi aura dönemi vardır. Yani ağrının geleceğini hissedersin. Benim yaptığım en büyük hatalardan biri ağrının geleceğini hissettiğim anda ilaç içmememdi. Uyursam geçer, karanlıkta oturursam geçer vs. vs. Hayır geçmiyor. Ağrı geliyorum diyorsa
hemen ağrı kesici ve reçete edilen ilaçları içeceksin kaçış yok.

Migren ağrısını tetikleyen sebepler ve çözümler kişiden kişiye farklılıklar gösteriyor. Benimki sese, açlığa, hem az hem çok uyumaya veriyor. Elimden geldiğince bunlardan kaçınıyorum.

Diğer çözümlerim..

Her sabah kahvaltım "sütlü kahve" :))) Kahvesi bol.

Melisa (oğul otu) çayı..

Isırgan çayı..

Unutmadan..

Küçük bir teselli

Tamam migren kötü bir hastalık ama.

Aynı zamanda dahi hastalığı olarak biliniyor. Zekanın göstergesi kabul ediliyor : )).

sibelium,arveles,migrex içip devriliyorum sessız bı odaya kafamada battaniye yorgan ne varsa cekiyorum kulaklarımıda tıkıyorum 3 saat uyudum mu hafifliyo benım bır tuttumu 3-4 gun devam ediyo oluyorumm migdem bulansa kussam rahatlıycam belki ama aurasız mıgren benımki

7 yıldır savasıyorum bununla allah dusmanımın basına vermesın gozlerımı acamaıyorum bende nobetı geldıgınde...
2 yıl once normal yolla dogum yaptım cok sukur o gunden berı ayda 4 kez tutan migren ataklarım sımdı senede 5 ı geçmiyo.

canım hazırının nekadar faydası olur bilmiyorum ,yani öyle denemedik hiç
bizim aldığımız kök yani çubuk çubuk ,onları kaynatıyosun kök olduğu için

geçmiş olsun. bende açmıştım böyle bir konu. okursanız belki işinize yarar bir şey bulabilirsiniz.

http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/641046-gecmek-bilmeyen-bas-agrilarim.html

Esimde migren var. İnan ewlendgmzden bu yana neler neler cektk. Hap kullanmam derdi hep. Ama artk intihar ettiricek derecesne gwlmsti. Doktora gtti hap kullaniyor smdi. İnan agrilari azaldi ve agri derecrsi de. İstesn ictgi haplari yazablrm sna.

Migren atağı geldikten sonra g...e adlı ilacı alıyorum. Ama asla şıp diye kesmiyor tabi ki. En az 6-7 saat yatıp uyumam gerekiyor. Uyandığımda da sarhoş gibi oluyorum. Bütün bir gün evden çıkamıyorum yani. Nelerin sizde migreni tetiklediğini bulup onlardan kaçınmanız lazım. Bende mesela aşırı stres, yorgunluk, üzüntü ve açlığın kesin sonucu migren.

arkadaşım Allah şifa versin, bende yıllardır migren ağrısı çekiyorum, denemediğim ilaç kalmadı, ama en son zolmitriptan isimli ilaçtan çok fayda gördüm, bence doktoruna danış ve bu ilacı iste..bide dipnot olarak yazıyorum günlük hayatında bol su iç..

Çoçukluğumun gençliğimin en güzel yıllarını aldı götürdü miğren illeti kaç doktor gezdim en ufak koku stres hemen tetikliyor maf etti en güzel yıllarımı aynı senin yaşadıklarını yaşıyorum eksradan hap alamadığım için kusmakdan iğne vuruluyorum en son 7 gün baş ağrısı olurmu oldu ağlayarak gittim doktora zehirle beni öleyim dedim artık daha fazla yaşamak istemiyorum heee ondan önce miğren hapları neler kullandım en son akıllı doktorlardan biri depresyon hapı vermiş oda bütün gün sersem etti bırakdım çoluk çoçuklu anneyim sonra en son gittiğim Dr Allah razı olsun akupuntura sevk etti 6 hafta düzenli gittim haftada 3 gün çok şükür o gündür haftada 2 kez komaya giren ben 1 ay içerisine toplasan 2 defa başım ağrımıştır ondada kusmam olmadı ağrı kesici aldım geçti

Canim bunu hemen arastiricam cok sagol..
insallah iyi gelir banada..

Ahh arkadasim ahh..insan zamanla ogreniyor sahiden de..
sanada cok gecmis olsun..Kahve hic sevmiyorum ama bende icmeye calisacagim..

Canim sanada cok cokkk gecmisler olsun insallah..
Bunu bir yerde daha duymustum..Zekanin gostergesi oldugunu duymustum.. Birde Migrenli olmak iyiymis sanirim..
Yani migrenin cok olumlu yonlerini bende duymustum canim.. :2:

Bende oyle canim bende.. Gozlerimi acamiyorum inanilmaz kotu oluyorum.. Halsizlesiyorum.
canim Allah sanada sifalar versin.. cumlemize...

canım hazırının nekadar faydası olur bilmiyorum ,yani öyle denemedik hiç
bizim aldığımız kök yani çubuk çubuk ,onları kaynatıyosun kök olduğu için

ilaydacim,
canim benim cok sagol bunu hemen arastiricam burda..
ilgin ve yardimin icin cok sagol arkadasim...

Ahh arkadaslar ahh.. Rabbim hasta olan tum insanlara yardimci olsun insallahh...

Son düzenleyen: Moderatör:

Ahh ahh cok iyi tahmin edebiliyorum cektigi agriyi.. sahiden cok zor ya..
Rabbim sifa versin esine de.. canim tabiki yazabilirsin ilacin ismini..
Ozelden mesaj atarsan sevinirim, cok tsk.ederim..

Canim benim agrim geldiginde bende ilacimi aliyorum,
esim basima masaj yapiyor.. hemen gozlerime siyah bir sapka takiyorum, komple kafama yani..
Karanlik olsun diye.. Dinleniyorum hemen geciyor rahatliyorum.
Ama kalkinca sarhos gibi oluyorum senin demen gibi.. Bu sefer agri gitmis oluyor ama biraktigi yer aciyor..
Hani sanki bicagi batirirsin ya, sonra bicagi cekersin yeri agirir... Ayni onun gibi...

Senin saydiklarinda benim ataklarimin sebebi... uzuntu,yorgunluk,stres..(bazen cocuklarimin sesine bile dayanamiyorum, o sesler bile aninda kafami agritiyor) (

canim burdaki ilaclarin hepsini not ediyorum..
Doktora gittigimde hepsini gosterecegim.. Onlarda bilir mutlaka alabilirim insallah..
Kesinlikle normal hayatimda bol bol su iciyorum. su icmezsem varyaaaaaa iste ben o gun mahvoluyorum..
su icmem kesinlikle sart..

Rabbim cumlemizin yardimcisi olsun insallah....

Ayyy canim benim sikayetlerin ayni benim gibi...
ses,koku,stres,kalabalik mahvetti benide sorma sorma arkadasim.. seni cok iyi anliyorum canim benim.
ya gunluk yasantimi o kadar olumsuz etkiliyor ki..
ne kalabaliga gelebiliyorum, ne uzuntuye, ne strese, offf offff...
Esimde cok uzuluyor benim icin..
benim Migren atagim tutunca eli ayagina karisiyor..
Hemen masaj yapiyor bana, bir bakiyorum alnima yuzume islak islak yaslar geliyor..
Meger esim agliyormus bana masaj yaparken, "cok kotu oluyorsun, uzuluyorum" diyor...
o da biliyor neler cekiyorum..
ilaclar uyusturuyor, uyutuyor sersem ediyor..
E malum evde cocuklar var, ben nasil gezineyim sersem gibi..
Ama en guzeli senin dedigin sanirim, akupunktur tedavisi....
Canim akupunktur tedavisinde ne yaptilar sana??
Bana biraz yazar misin?

cok sevindim senin adina bak ne iyi olmus.. Agrilarinin sayisi, gunu azalmis..
insallah cok cok daha iyi olursun...

Rabbim sifalar versin insallah...

Ahh ahh cok iyi tahmin edebiliyorum cektigi agriyi.. sahiden cok zor ya..
Rabbim sifa versin esine de.. canim tabiki yazabilirsin ilacin ismini..
Ozelden mesaj atarsan sevinirim, cok tsk.ederim..

Msj attm cnm umarm kisa suede gcer agrin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…