Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları MİGRENİ olan Arkadaşlar :(

Aynen canim ya, Ac kalirsam, cok uyursam yada gec uyursam guneste kalirsam, cok yorulursam, birde karisik ev diyelim, daginiklik, asiri hareketlilik olursa da kafam hemen tutuyor.. Karanlik oda bana da iyi geliyor.. Ayni sikayetler yaa.. ayni...
Rabbim sifa versin canim.

Canim adet baslangicinda ve adet bitiminde aynen benimde agrim oluyor.. suan adetim mesela nasil agriyor kafam bir bilsen.. offf... Kokular,parfumler benide cok rahatsiz ediyor. Birde sarimsak yiyemiyorum hemen agri tutuyor..
Cok cok gecmis olsun canim sanada.

Kafama buz torbalarını koyup karanlık bir odada sırt üstü yatıyorum.
Eşim kahve getiriyor türk kahvesi onu içiyorum (oda sıcaklığındaki 1 bardak suya 2 kaşık kahve koyup yarım limon sıkıyor içine)

Canim buz torbasi iyi geliyor mu sahiden?
Genelde herkez oyle diyor da.. O kahveyi bende deniyeyim simdi.. Gecmis olsun canim

Nane yagini denemenizi tavsiye ederim.
cok hafife almistim ama agri esnasinda sakaklarima ve enseme surunce cok faydasini gordum.

allah sifa versin.

4 gundur hem hamilelik yuzunden bulanti cekiyorum hem migren. parasetomaldan baska bir ilac da kullanamiyorum.
eczaneden mentollu bi krem almistim . onu surunce gecici muddet azaltiyor.
bilgisayar telefon ekrani falan daha beter yapiyor.

evet o çıktı. migrex diye bir ilaç verdi onu ataklarında iç dedi.. bende ilaç kullanmak istemiyorum. normal ağır kesici geçirmiyor zaten

Selam kizlar

Rabbim cumlemize sifalar versin.. inanin sizi cok iyi anliyorum. Migren sahiden de mahvediyor insani..

Benim son zamanlarda cok ciddi 2 kere atagim geldi.. Birden bir agri giriyor kafama,gozume.. Gozlerimin onunde siyah siyah seyler ucusuyor anliyorum ki; basim agriyacak.. Nane yagi suruyorum sakaklarima.. (Nane yagi sahiden cok iyi geliyor yakiyor biraz ama napalim) sonrada bir halsizlik geliyor uzerime. elim ayagim kalkmiyor, agzim-dudaklarim kuruyor, bir mide bulantisi anlatamammmm... Of of.. inanilmaz oluyorum.
sanki uzerimden TIR gecmis gibi oluyorum agri gectikten sonra. Kriz gecse bile izi kaliyor vucutta.. Yorgunluk ve halsizlik hissi kaliyor. Bicagi sokmuslar icine sanki sakaklarimin.. agri aninda.

Bicaklari cekersin ya hani sakaklardan izi kaliyor hani sanki.. bu seferde oyle agri basliyor.

Rabbim sifa versin hepimize..
-Kokular
-parlak isiklar, gunes
-soguk hava-ruzgar
-yedigimiz bazi yemekler
-uyku duzensizligi
-Adet donemi
-uzuntu-stress
-cokca hareketlilik,hareketli seyler
-kalabalik ortam,daginik ev

ve daha aklima gelmeyen bir suru sey Migreni tetikliyor bende.. Eminim sizde de boyle...

Sana da canım. Yularıdaki arkadaş buz torbası demiş evet soğuk ve buz da iyi geliyor migrene.

evet o çıktı. migrex diye bir ilaç verdi onu ataklarında iç dedi.. bende ilaç kullanmak istemiyorum. normal ağır kesici geçirmiyor zaten
ben içtim ondan.
Canim bende suan adet`im.. inanilmaz bas agrisi cekiyorum olmadan once.. Hatta adet oldugum sure icinde de basagrilarim oluyor, demin ilac aldim yine.. off offf...
geçmiş olsun.

İki gündür gene başladım buna.
Hayırlısı bakalım.

Size faydası olmuş muydu?

Migrenli canlar,
Yumurtlama döneminde başınız ağrıyor mu?
Geçmesi için bir çare bilen var mı?

Merhaba, topamax hala kullanıyormusunuz? Topamax kullanırken ne gibi tetkikler yaptırıyorsunuz?bende migren hastasıyım. Tetkikkeriniz hangi sıklıkla yapılıyor? Çok teşekkür ederim

Merhaba kızlar hamilelikten önce sadece migrenim vardı şuan auralıya çevirdi benim durumumda olup normal doğum yapan var mı? Ne alaka demeyin :)
Aura kısmında ağrı kesici alıp uyursanız daha hafif geçiyor.. Benimki tamamen strese bağlı elimde olmadan stres yaptım sabah bi kalktım gözümün önünde uçuşuyolar yine anladım migren tutacak..yarım saat sonra tutuyo zaten

Bir de sigara içtiğini yazan arkadaş olmuş sigara bize kesinlikle yasak arkadaşlar doğum kontrol hapı da.. Aklınızda bulunsun migren hastalarına bu ikisi felç yapabiliyormuş doktor öyle dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…