Migren ve ağrısı hakkında her şey...Paylaşalım...

alkol, sigara gibi bağımlılıklarım yok ama bu meret öyle bir şey ki, herhangi bir duygunun aşırısına asla izin vermiyor. sanki "hadi biraz sinirlen de sana geleyim" der gibi bi' hali var. Dün canı sıkıcı bir şeyler oldu ve bugün yarım insan gibiyim resmen. Yürüyemiyorum, bayılacak gibi oluyorum, ellerim sanki tutmuyor, güçsüz hissediyorum kendimi. En kötüsü de midem bulanıyor ve sese karşı çok hassasım. çay kaşığının hiç bu kadar kulak tırmalayıcı olduğunu düşünmemiştim.

bu illet bende de var kendimi bildim bileli başım ağrır ilk başlarda sinüzit dendi sonra gerilim tipi baş ağrısı sonra migren. teşhis konmadan önce antidepresanlar kullandım bolca fakat beni iycene leyla etti ve bıraktım. migren teşhisi konduğunda şuan adını hatırlayamadığım mavi bir hap sonra etol şimdide apranax kullanıyorum ama bu ilaç sadece başlarken etkili oluyor. eğer ağrı hafif hafif başlamışsa ve ben apranax içmemişsem resmen ölüyorum ve direk dikloron iğnesini vurduruyorum yarım saat veya bir saatte geçiyor ağrım. bilmiyorum iğne de nekadar yararlı nekadar zararlı ama dayanamıyorum bazen masaj aleti ile başıma masaj yapıyorum bu çok çok çok zararlı bazen de tırnaklarımla masaj yapıyorum bu seferde alnımı ve saçlarımın içini resmen tırnaklarımla kanatıyorum tırnağımın izi kalıyor şuan 22 yaşındayım bu yaşta iğnesiz yapamıyorsan ilerde hamile olduğumda ne yapacam çok merak ediyorum

yıllardır 8 yıl migren hastasıyım başlangıçtan bari çektiğim acının tarifi yok zaten tanımsız ağrı deniyor ya aynen öyle artık gün aşırı acile gidip ağır ağrı kesiciler vurulunca nörolojinin ilaç tedavisine başladım sibelium ve mıgrex verdi ilk günler aşırı ağrım oldu ama şimdi iyiyim ancak nihayetinde kimyasal madde ilaç ve ben bi tarafı yaparken diğer taraflarımı da yıkacağının farkındayım kaldı ki kesin çözüm yok 6 ay dedi kullanacaksın bu ilacı ilk kutu bitmek üzere ve ben çok kararsızım 6 ay sonra kökten çözecek mi yok sorularım yanıtsız hep dr un en aksisine çattım zaten arada kaldım ne yapsam ki ilaca mı devam yoksa söğüt ağacı yaprağını sabah akşam 40 gün içersen migrenden kurtulursun diyen kayınpederımın önerisine mi uymalıyım bu hastalıkla ömür boyu yaşamak zorunda olmak istemiyorum ben ya

Beni ağrı olduğunda öldürüyor öldürüyor. ağrım olduğunda yatağa girip saatlerce durup kalktığımda tekrar ağrıdığını bilirim. Akupunktur tedavisine başlamak istiyorum da acaba migren için akupunktur yaptıranlar var mı? Varsa bir faydasını gördünüz mü lütfen bilgi verir misiniz ?

Ben de miğren hastasıyım. Son ağrımda kas gevşetici ilaçın dışında başka bir ilaç almadan atlatmaya çalıştım. Ertesi gün kendimi daha iyi hissettim. Migren ilaçları 24 saat sonra ağrıyı tekrarlattığı gibi ertesi gün de kendimi çok sersemlemiş olarak hissediyordum. Ayrıca psikoloji derneğinin çıkartmış olduğu nefes çalışmaları cd var, ondan da edinip bu eksersizleri yaparsanız çok faydasını görebilirsiniz. İnternetten psikoloji derneği diye yazdığınızda çıkıyor. Ankara merkezli bir yer. Çok geçmiş olsun.
Şükran Savuran

Çok teşekkürler bilgileriniz için de ben internetten verdiğiniz şekilde arattırdım ama bulamadım affınıza sığınıyorum acaba yanlış yere mi baktım ? Yada siz bana bir iki tane egzersizi anlatırsanız da yaparsam belki bir faydası olur.

arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun diyorum. ben kocaelide yaşıyorum. sülük ve hacamatla tanışmam benim sol kol ve göğsümde ouşan şiddetli bir ağrıyla başladı. öyleki biri yanlışlıkla dokunsa ağrıdan duramıyordum. aslında ben hayvanların hepsinden çok korkarım heleki sülük gibi elastik yapıdaki hayvanlardan ama çaresizlikten yaPTIRMAYA KARAR VERDİM. tedavi olduktan 1 hafta kadar zaman sonra ağrıdan eser kalmadı.ben bu mucizeyi gördükten sonra etrafımda hasta kim varsa uygulamaya başladım.öyleki annemde göz tansiyonu vardı. artık okadar yükselmiştiki göz pınarlarından kan gelmeye başladı. doktor 15 güne kalmaz gözün görme işlevini yitirir dedi. bende dayanamadım atladımarabaya anneme gittim ve göz tansiyonu için olan noktalara sülük uyguladım. yarım saate kalmadı annem tekrar net bir şekilde görmeye başladı.

daha sonra egzama, sedef, varis, basur, romatizma, kireçleme, guatr, tiroide bağlı şişmanlık ,sinir sıkışması, migren, sinüzit, alerji ve buna bağlı şikayetler aklınıza ne gelirse hacamat ve sülük vesilesiyle bu hastalıkları tedavi ediyorum Allah ın izniyle. artık beni sülükçü diye arıyorlar.şehir dışından bile tedavi olmaya geliyorlar. kolay değil zahmetli bir iş ama buda benim mesleğim oldu artık.

butür şikayetleri olup tedavi olmak isteyen varsa benimle bağlantıya geçebilirsiniz. unutmayınki artık dünya yavaş yavaş doğal tedavi yöntemi olan hacamat ve sülük tedavisine dönüş yapmaya başladı

Merhaba,

Ben 18 yaşından 25 yaşıma kadar çok yoğun migren atakları yaşadım. 25 yaşımda bitmesinin sebebi en son çare olarak akupunkturu denemiş olmam ve ilaçlar yerine önleyici/azaltıcı olarak kahveyi bulmuş olmam.

Akupunktura kadar obezite ve sara hastalıklarının yanında migrende de başarı göstermiş ağır ilaçlardan tutun (doktor kontrolünde 2 yıl boyunca), antidepresanlara, her gün şeker gibi kullanmaya alıştığım çeşit çeşit ağrı kesicilere kadar her türlü ilacı kullandım diyebilirim. Hiçbiri kesmiyordu. Tam tersine ilaçlara bağışıklık kazanmıştım. Bir gün okadar şiddetlendi ki , acile gitmek zorunda kaldım, hemşirenin birkaç dakikada devrileceğimi iddia ettiği seruma kattığı ağrı kesici ve diazemle gözümü bile kırpmadım saatlerce.

En son çare olarak akupunktur ile 3-4 seanstan sonra %70 azaldı ağrılarım. Daha sonra tesadüf eseri kahvenin bende ağrıyı çok iyi bir biçimde azalttığını farkettim (bazı kişilerde tetikleyebiliyor) ayrıca en büyük tetikleyicinin stres olduğunu anladım. Eğer strese girersem (lodos dışındaki en büyük tetikleyicim) arada tutabiliyor ama kahve ile dengeleyebiliyorum. Artık hayatımda ilaç ağrı kesici gibi kavramlar yok. Migren ağrısını çekmeyen anlayamaz, bu yüzden migreni olan herkese akupunkturu da herkese tavsiye ediyorum. En azından 2 seans deneyin. Zararlı çıkmazsınız.

herkese merhabalar benim migrenim her tuttuğunda acillik oluyorum..tetikleyen şeyler lodos aşırı sıcak stres.

Bendede ileri derecede migren var arkadaşlar hap map işe yaramıyor birtek serum iyi geliyor ondada benim serum fobim var serumdan sonra bir gün boyunca panik atak krizine benzer şeyler yaşıyorum. Her ikiside psikolojik olarak beni mahfediyor. Şimdilerde bu rahatsızlığı daha çok düşünür oldum. Hamileyim ve bebeğim doğduktan sonra migren krizlerim tutarsa ben ne yaparım diye kahroluyorum. O an canının derdinden hiçbirşey yapamaz düşünemez hale geliyosun çünkü. Benim migrenim en dikkat ettiğim kendimi zorlamadığım ayda bile 5-6 kez tutuyor ve ataklar iki üç gün sürüyor.Doğumdan sonra nöral terapi ve akupuntur yaptırmayı düşünüyorum ama faydası olmazsa onca para boşa gidecek. Muayene 175 seanslar 125 lira toplasan bi 1500 - 2000 lira gidecek. Kesin iyileşeceğimi yada atakların hafifleyeceğini bilsem 5000 lira bile veririm ama işte fayda görende var görmeyende. Off offfff... Faydasını görmezsem bide herife dert anlat oda var...

Annem de yıllardır migren ağrısıyla boğuşuyor heat lotion losyonuyla masaj yapmaya başladığından beri ağrılarının azaldığını söylüyor. Biz de bu ürüne inanınca satışını gerçekleştirelim dedik gerçekten tüm ağrılarda, ağran bölgeye masaj yaparak sürüldüğünde ama bol masaj yapmalısınız ağrıyı anında azaltıyor. Migren ağrısı için şakaklara sürerek masaj yapmalısınız. İlk önce tam ağrı noktasında bir yanma oluyor sonrada ağrıyı hafifletiyor ve geçiriyor ancak tabi sonsuz bir tedavi değil kızlar

Ağrılarına çare bulanlar lütfen bilgilendirsin yoksa çıldıracağımmmm

Ben ayda yaklaşık 10 kez atak geçiriyorum benim ataklarım mide bulantısı kusmayla başlıyor,serum almazsam yaklaşık 3 gün yatıyorum iş hayatını mahfedıyor,adet dönemi daha büyük felaket,Kronik migren teşhisi kondu.Dr Mustafa Ertaşa göründüm,ilaç tedavisi görüyorum ve migren botoksu yaptırdım.12 gündür bir tane bile ağrı kesici almadım,ne dediyse yapıyorum inşallah kurtulacağım.

benimde migrenim var.6 aydır rahatım.nörologa gittim.günlük ilaç içiyorum.yoksa ayda 3 atak oluyorum.serum iğne hatta bazen diazem yapıyolardı.çok kötü ve insanın hayatını çok etkileyen bir hastalık.allah kimseye düşmanıma bile bu ağrıyı yaşatmasın.beni ancak o ağrıyı çekenler anlar.

Ben de bulantı ve kusmaya dayanamayıp önden bissürü ilaç içiyorum ama nafile ne denediysem sadece hafifletti biraz sonra yine aynı şiddetle devam. Zaten o sırada etrafta dönen hiç bir olayı algılayamıyorum tamamen boş boş bakınıyorum kopuyorum resmen. Doktora da görünmedim bayadır. Aslında şu botox olayının işe yaradığını duymuştum ama cesaret edemedim. Ama sanırım ümit var gibi ha?

Ben bulantı ve ağrı sorununu ve (ağrılı yaşam tarzından sebep anksiyete bozukluğunu ) atarax ile çözüyodum uyuyuncada toparlayana kadar yatağa bagımlıyım.Doktora gidince sistemimde agrı kesıcı olmadıgı için kortızonlu bı tedavı vermedi.Oksijen tüpüyle gezenler var ,atak sirasında sara gibi kriz geçirenler var halimize şükredelim.benim sağ gözümde başlıyor felç geçirmiş gibi oluyorum.iş hayatımı özel hayatımı mahfettı,hayat boyu seçimlerimi hastalıgıma göre yapmak zorunda kaldım.Botox çok faydalı ama noroloji uzmanına yaptırırsan daha doğru olur.Denemeni tavsiye ederim.

Mutlaka kendine iyi bir ağrı uzmanı bulmalısın.Ben yıllarca doktora gittim ağrı kesiciyi verip yolladılar.Agrıya sebep olan ne varsa hayatında sırasıyla çözüm bulmalısın.Ben yeni başladım.Mesela bende çene kitlenmesi oluo imkanım oldugunda onu tedavı ettıreceğim,dolgularımı yaptıracagım,gün içinde ilaçlarımı alırken ekstra 1 bardak daha su ıcıyorum ,aç kalmamaya çalısıyorum,her gun yaptıgım tel konusmalarını kısalttım ,uykumu düzene sokmaya çalışıyorum (daha başaramadım),kararlıyım hastalıktan kurtulacagıma ınandıgım için psikolojık olarak iyi hissediyorum...

ağrı uzmanı bulmak zor olabiliyor hastanelerin anestezi ve reanimasyon polikliniklerinede gidebilirsiniz. hatta bazı hastanelerde anestezi doktorları ağrı polikliniğine yapıyor. onlarda yardımcı olabilirler.

merhaba miyusa ,

şu migren botoksunu lütfen biraz daha açıklar mısın ? nerede yaptırdın ?
şu ağrılardan çok yoruldum bende artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…