• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Migren ve ağrısı hakkında her şey...Paylaşalım...

Bende şu masaj aletlerinden var bugüne kadar ne denediysem boş ama o masaj aletiyle başıma masaj yapmak, gerçekten mucize etkisi yaratıyor. Bugüne kadar en iyi sonucu onda gördüm, yani en azından rahatlamamı sağlıyor, kriz anlarında rahatlatıyor ve anca öyle uyuyabiliyorum... Yoksa herşeeeeey boş. Hiç ama hiç birşey fayda vermiyor. Doktoruma sordum, baş bölgesindeki akapuntur noktalarına etki ediyorsun. O yüzden iyi geliyor.dedi. Yani bilimsel açıklaması da var :) Bir çeşit akapuntur yapmış oluyoruz yani.... Kesinlikle tavsiye ederim....

Bende şu masaj aletlerinden var bugüne kadar ne denediysem boş ama o masaj aletiyle başıma masaj yapmak, gerçekten mucize etkisi yaratıyor. Bugüne kadar en iyi sonucu onda gördüm, yani en azından rahatlamamı sağlıyor, kriz anlarında rahatlatıyor ve anca öyle uyuyabiliyorum... Yoksa herşeeeeey boş. Hiç ama hiç birşey fayda vermiyor. Doktoruma sordum, baş bölgesindeki akapuntur noktalarına etki ediyorsun. O yüzden iyi geliyor.dedi. Yani bilimsel açıklaması da var :) Bir çeşit akapuntur yapmış oluyoruz yani.... Kesinlikle tavsiye ederim....

Bende de masaj tam tersi etki yapıyor..
Bir de migren bantları var onlarda fena değil..Bende işe yaradı yani..

Eşler,aileler,arkadaşlar anlıyor da ,diğerleri bir türlü anlamıyor bu ağrının şiddetini.Sohbet ,eğlence bekliyorlar.:3: Ne anlayışsız insanlar var.:1closedeyes:
Migrenli bir dr bulmuş eşim,ona gideceğiz.Belki daha faydalı olur,o da çekiyor bu derdi sonuçte.şutarafagitti

ben de aynı sorundan muzdaribim. yıllarca çözüm bulamamıştım.açlık etkiliyor bende .
ama ben asıl sebebimi buldum. mutluluk. 2008 de nişanlandıktan sonra herşey benim için daha güzel olmaya başladı. aşk, mutluluk benim ağrılarımı ; 2 günde bir periyodundan ayda 2-3 kereye düşürdü.
şimdi ise anlam veremediğim bir şekilde sadece adetten hemen önce ve adet döneminin ilk 2 günü ağrıyor. buna engel olamıyorum.artık ağrım başladığında "evet adet günüm geliyor" diyorum.
hele eskiden kısa aralıklarla yaşadığım bu ağrılara atak değil kriz diyordum. çığlık çığlığa ağlıyordum. kolumu hareket ettirsem başım zonklardı. yatakta parmak oynatmadan yatmam gerekirdi. sağıma ya da soluma dönmek için bin kere düşünürdüm.tek bir ilaç iyi geliyor. 20 dk da normal hayata dönüyorum. onsuz dışarı çıkamam asla. o ilaç olmadan kendimiz huzursuz hissediyorum çok.

aynısını çekiyorum doktora gittim 9 yasından beri yoğun ağrılarım vardı. her ağrı basladığında günlerce sürer kusma ve halsizlikte gösteriyordu. güneşe çıkamaz hale geldim zamanla . suan yasım 22 ve akdeniz bölgesinde yaşamaktayım. güneşin en yoğun olduğu yerde . ama ne yazıkki dısarıya cıkamıyorum. bilgisayara uzun süre bakamıyorum yada uzun süre işim yarı büro işi ve para işi olduğundan dikkatimi oraya veremiyorum. ağrılarım başlıyor. üzülürsün ağrı yapar ağlarsın ağrı yapar. gözümün önünde baloncuklar ucusuyordu . günlerce ağrıyı cekiyordum . sessiz ısıksız ve hiç bir elektronik cihazın olmadığı yerde uyumaya calısıyordum. ayrıca cok uyursanızda ağrı yapıyor. en kötü yanı sersem gibi oluyorsunuz. konusamıyorsunuz düşünemiyorsunuz aptal gibi hissediyorsunuz . beyin fonksiyonlarınız durmus gibi ve uyusma oluyor . doktora gittim bu belirtileri söyledim migren dedi. o kadar süphelenmeme rağmen acaba baska birşey mi var diye inatla migren olduğunu söyledi ve ilaç verdi. biraz tansiyon düşürür ama 6 ay kullanman gerekir demiişti . bırakırkende doktor kontrolünde bırakmamı söyledi azaltarak. aldım ilacı kullandım . inanırmısınız 6 ay boyunca o yoğun bas ağrılarım son bulmustu. suan ilacı bırakalı 4 ay filan oluyor ve hala öyle eskisi gibi yoğun bir baş ağrısı cekmiyorum. en azından mide bulantısı ve baloncuklar gözümde dönmüyor. ayrıca günlerce ağrıda yaşamıyorum. bir ağrı kesici ile yarım saatte geçiyor diyebilirim. tek sorun cok uyuduğum da baş ağrısının günlerce sürmesi . ve bazen beyinimin uyustuğunu hissetmem konusma fonksiyonlarımın bozulması. ama genel olarak daha iyiyim diyebilirim.

kızlar ben kulunç ve migrenimden antidepresanla kurtuldum ankara medicana hastanesinde tedavi görüyorum aylardır iyiyim bir nöroloğa gidiyosunuz bağımlılık yapmayan bir antidepresab ben cipralexle yılların kabusundan kurtuldum kuluncunuz varmı migrenkle beraber Allahım kimseye göstermesin sizde kurtulursunuz umarım..doktor kontrolünde antidepresanlar..diğer herşey hikaye..kulunç bölümüne de yazdım..herkese selamlar

Sevgili Arkadaslar,
Aslında sevgili hastalıkdaşlarım mı demeliydim.:) Yıllardır migren ağrısı çeken,hatta ağrısı kronikleşmiş olduğundan ağrı kesicilerin fayda etmediği,ağrıdan sürekli hastanelik olup serumlar ve iğneler yiyen biriydim.haftanın 5 günü basım ağrırdı.Korkudan ilaç almadan dısarı çıkamıyordum.Bu ağrılarım o kadar şiddetliydiki artık delirecek gibiydim.Düşünün ki neredeyse her sabah uyandığımda,basım ağrıyordu.Sonra kusma geliyordu şiddetlenince.Birçok ilaç kullandım.Ağrıdığında karabiber,pamuk kolonya,buz torbaları,nane kokuları herseyi denendim.Gecmedi.Beyim mr'ı cektirdim.Tertemiz cıktı ama ağrılarım devam ediyordu.
Bir gun seda sayanın programında İbrahim Saraçoğlunu migrenden bahsederken gördum.böyle bitkilere falanda cok inancım yoktu acıkcası.2 bitki söyledi biri biberiye,biri de aslanpençesi otu.hafif migrense biberiye,ama migren şiddetliyse ve ataklar sıksa aslanpençesi otu kullanın dedi.Denemekte fayda var dedim cunki bıkmıştım ağrılardan.
Böylece aslanpençesi kürünü uygulamaya yani aslanpençesi otu cayını içmeye başladım.başladığımda bile başım ağrıyordu düşünün.İlk hafta ağrılarım yine vardı.Sonraki hafta küre devam ettiğimde basımın bikaçgundur ağrımadığını farkettim.en guzel yanıda ağrı kesici içmemiş olmamdı.Devam eden günlerde basımın ağrısı tamamen gecti.Artık ağrımıyor,migrenden kurtuldum.ha tabiki her insan gibi ağrımıyor değil.Ama ne hastanelik oluyorum,nede cok şiddetli.Genelde adet zamanı olan biraz gergin bas ağrım oluyor ayda 1 kez falan.Aslında kürü tekrar etmem gerekiyordu.Etmediğim halde yinede cok iyiyim.baska bir bitki içiyor olmasam 2.etabınıda yapacaktım.Ama sun gercekten cok iyiyim(ama maşallah diyin lutfen olur mu:)
ağrısı olan arkadaslarım,lutfen bu kürü uygulayın.Ama hiç vazgecmeden ve aksatmadan.En fazla 3-4 hafta boyunca gunde 1 bardak içeceksiniz zaten.Tadı bile yok,su gibi bu çay.
bunyeye göre belki daha hızlı etki eder,yada kurun sonunda etki eder sanırım.Ama bu ot bir mucize.
not:Bibriyeyide denemiştim ama o hafif derecede etkili galiba.Ben aslanpençesinden fayda gördum cunki çok etkili.
Sorusu olana seve seve yardımcı olurum..

Yukarıdaki konudaki aslanpençesini nasıl kullanacağız

10 yıldır çekiyorum migren ağrısını.. nasıl illet bir hastalıktır ancak yaşayan bilir. kaç tane dr. gittim hepsi ilaç tedavisi verdi. hepsini düzenli kullandım tedavi bitip ilacı bırakınca 1-3 ay kadar rahatım sonra tekrar başlıyordu ağrılarım. bende kusma filan olmuyor sadece aşırı ağrı gözlerimin filan kaydığını hissediyorum sanki. tek tedavisi ağrı gelince ilaç alıp sessiz,karanlık bir ortamda beklemek başka hayatta geçmiyor. bir de migren hastalarının yediklerine çok dikkat etmesi gerekiyor. mayalı yiyecekler hastalığı tetikliyor. mesela ben 2-3 gün çikolata yesem 1 hafta sersem gibi dolaşıyorum. dayanılmaz acılar çekiyorum çikolata yüzünden. her defasında yemicem artık diyorum ama insan yemeden de duramıyor ki :)

Yaklaşık 7 yıl oldu. Sabahları beni uyandıran korkunç bir baş ağrısıydı.. Tomografiler,tahliller ve sonuç: Migren! İnanır mısınız, ağlıyorum ben baş ağrılarından.. Sanki evlendikten sonra iyice arttı..!
Hem benim pek öyle belli bir zamanı bile yok yani sterssiz ve çok mutlu bir günümü dahi mahvedebiliyor. Canım annem nazara geliyorsun der ama ağrılardan ne çektiğimi bir ben bir Allah bilir..

Haplar bile fayda etmyor bana! Yapmak istediğim tek şey yatmak ve uyumaya çalışmak...

aynı şeyleri bende yaşıyorum ağlıym. ve evlendikten sona başladı. ağrıdan ölüyorum

Tam da aura denen rezil şeyi yaşarken başlaığın güncellenmesi ne tesadüf !
Çocukken ağladıktan sonra başlayıp daha o yaşta ilaç kullanmayı gerektirecek bir ağrı..
Ve hala devam ediyor.Özellikle malum zamanlarda.Bir yarısı da migren için gitsin istemedim..Şu an da ne ağrıyor ne ağrımıyor.Bıktım..:41:

Son düzenleyen: Moderatör:
14 yaşından beri baş ağrısını çekiyorum arkadaşlar. Şuan 26 yaşındayım. Yıllardır gitmediğim doktor, hastane, üniversite kalmadı desem yalan olmaz. Antidepresanlar, ağrı kesiciler farklı farklı ilaçlar kullandım bana mısın demedi. psikolojik diyende oldu, epilepsi diyende. En son migren teşhisini koydular. Baş ağrısını yaşamayan bilmez, Allah kimseyede yaşatmasın. Başımı duvarlara vurucam derler ya o dereceye geliyordum artık. Baş ağrısı gözüme vuruyor ve sonrasında mide bulantısı :( ılık duş alıp karanlık ve sessiz odaya geçip uyuyabilirsem eğer uyumaya çalışıyordum ağlaya ağlaya :43: Ben göz hastanesinde çalışıyorum. Baş ağrılarım yüzünden sürekli izin almaya başlamıştım. Ağrıdan çalışamıyorum çünkü. En son müdür yardımcımızın dikkatini çekti bu durum. Ablası Amerikada yaşıyor. Bi ilaç getiricem sana dedi. . ağrıyı hisseder hissetmez 1 su bardağı ile 2 tablet alıcaksın dedi. Hafta da 4 gün başı ağrıyan ben ayda 1 kere ya ağrıyor ya ağrımıyor artık. Ağrırsa o da regl döneminde. Şuan Allah razı olsun diyorum müdür yardımcıma :) İlacı kullanmadan önce çok araştırdım. Amerikada çok yaygın olarak kullanılıyormuş. Eğer o ilacı temin edebilirseniz tavsiye ediyorum kızlar. Tabi doktorunuza mutlaka danışın. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
bu migren illeti 1-2 aydır bendede başladı .3 gün süren berbat ağrılar yüzünden hayatım kabusa dondu.bircok arkadas onerilerini yazmıs hepsini denedim.ama geçenlerde bi yazı okudum.Aslanpençesi bitkisini kaynatıp için diye.içtim etkisini gördüm üstünede 2 tane asprin aldım.ki oda tıpta kanıtlanmış birşeymiş.tavsiye ederim

migren ağrıları için botoks yaptıran arkadaşlar varmı. Bu konu hakkında bilgi rica ediyorum

Aman sakının diyorum,o tam bir yalan
eşime tanıdık bir doktor yaptı
onu yaptırdıktan sonra migren ağrıları daha şiddetli ve uzun sürmeye başladı.Ayrıca alnında şişlik kaldı
Botoks tam bir yalan
Sakın yaptırmayın,sakın

belirli birsure geçiriyor sadece

Bana dr bunu ve yanında 2 ilaç daha verdi bugün.

İlacı aldım ama yan etkilerinden dolayı kullanıp kullanmama arasında gelip gidiyorum...

Ne gibi yan etkileri oldu sizde?

Ayrıca geçirmiyorsa doktorlar neden veriyolar bu tarz ilaçları o zaman :117:

Önceliği akapunturu mu denesem acaba...

Bir de bazen başıma bıçak saplanıyormuş gibi bir ağrı giriyor buna benzer durum yaşayan var mı aranızda?

arkadaşlar uzun yıllardır ben de migren hastayım ama bende bir de gerilim tipi baş ağrısı var. o yüzden hep antidepresanlarla tedavi etmeye çalıştılar 3 kere tedavi gördüm ama 1 yıl sonunda gene başladı. sibelium kullanım kullanırken evet iyi azaltıyo ondan sonra gene başladı. en son lustral kullandım ama onda benim bir hatam oldu çünkü 4 ay sonunda ben bıraktım 6 ay kullanmam gerekiyodu ama en iyi sonucu lustraldan aldım. tekrar başlasam mı diyorum lustral kullanan var mı aranızda daha önce? benimle paylaşırsa deneyimini çok sevinirim. bir de akapunkturu denemek istiyorum. artık tedavilerden olumsuz sonuç ala ala yıldım kurtulamıycak mıyız biz :(

Back