- 30 Aralık 2016
- 2.944
- 10.149
- 128
- Konu Sahibi sonundaoldu
-
migrende ışık çok rahatsiz edici bir etken zaten.dün beni arabaya yansıyan güneş ışığı çarptı. nasıl bir şey bu ben de anlamadım gitti.
bende 6 ay ilaç tedavisi gördüm.6 ay çok rahattim.ayda bir felan tutuyordu o da çok hafif.ilaci bıraktım 6 ay sonra.
ertesi gün geri geldi üstelik tek taraflı tutan migrenim çift taraflı tutmaya başladı artik.
netten araştırdım da benim gibi vakalarda nöroterapi diye bir yöntem uygulanabiliyormus.
faydası olduğu söyleniyor.akapuntur gibi birsey mis.
suan şartların uygun degil yaptırmak icin.ilaç uyku bir şekilde idare ediyorum.
Allah şifa versin hepimize:)
Bu konuda pek yol katedememiş biri olarak atak geçirmemeye bakacaksınız.
Aç, uykusuz kalmayacak, çok gülmeyecek, hiç ağlamayacak, üşümeyecek, sinirlenmeyecek, bağırmayacaksınız, etkilediğini düşündüğünüz gıdalardan ve tuzdan uzak duracaksınız.
Bunun dışında her yöntem bir defaya mahsus işe yaradı bende.
İkinciye yaramadı ne yazık ki.
Yine de el masajını öneririm, en etkilisi buydu.
benim auralı migrenim var, epilemsimi etkiliyor. ben ilaç kullanıyorum. doktora gidin bence.
benimde direk göze vuruyor.gozlerim agrimaya başlıyor.elimle gözlerime bastiriyorum artik dayanamayinca oyle bir ağrı.ya benim de bir noktaya vuruyor dün solaydı mesela . tek taraftan görme yetim gitti. o ağrıyan nokta gözüme vurdu. bugün sanki başımın sol tarafına dün darbe almışım gibi sızlama var.
Biberiye çayı ben de kullandım bir dönem, içtiğim zamanlarda hiçbir şekilde ağrı tutmuyordu beni.geçmiş olsun..
bende de var malesef.ve benimki hafif bulantı eşlik ettiği için istifra boyutuna geçemiyorum.oyuzden tek çözümü ilaç içip karanlık odada uyumakta buluyorum
bir dönem biberiye çayı ictim.saracoglunun kurleru var netten bakarsanız.orda görürsünüz.bir kac bitki çayı var iyi gelen.
onun dışında benim tespitlerim en başta stres üzüntü ani hava değişimleri fazla bahartli yiyecekler gürültülü ortam uykusuzluk veya fazla uyku hepsi tetikliyor atagi. tekrar geçmiş olsun
çok teşekkür ederim.Biberiye çayı ben de kullandım bir dönem, içtiğim zamanlarda hiçbir şekilde ağrı tutmuyordu beni.
Gün içinde hazır gıdalardan(raf ömrü çok uzun olanlardan bahsediyorum) uzak durmaya çalışın.koruyucu maddeler migreni tetikliyor. Havasız ortam fazla gürültü ve tabi ki stres.geçmiş olsun.
migrenin atak önleyici tedavisi var hergun ılac alıosun onu denediniz mievet arkadaşlar migren atağı yaşayan ve bunu önlemek amacıyla çözüm bulan var mı??
ben hidrosefali ve migren hastasıyım. migrenim tutunca hidrosefalim atağa geçti sanıyorum. psikolojim bozuluyor. hidrosefali bilmeyenler için söyleyim, kafa içindeki suyun fazlalığı. tedavisi şant denen beyne takılan hortum. yani sıkıntılı bir süreç. her ağrıda hidrosefalim diye panik atak yaşıyorum. acile gidip serum ağrı kesici afedersiniz kusma olmadan geçmiyor illet migren.
gün içinde yapabileceğim önleyebileceğim şeyler var mıdır?? yani ada çayı iyi geliyor, tarçın iyi geliyor diyebileceğiniz bir şey var mı?? valla benim en büyük dertlerim arasında bu var. o yüzden buraya açtım konuyu. ben eşim en çok da çocuğum etkileniyor gece acillerde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?