migren atağı

dün beni arabaya yansıyan güneş ışığı çarptı. nasıl bir şey bu ben de anlamadım gitti.
migrende ışık çok rahatsiz edici bir etken zaten.
en temel ayırıcı özelliği zaten migrenin ışık ses rahatsızlığı.normal insanlardan daha fazla etkilenirsiniz ve direk tetikler.

ya benim de bir noktaya vuruyor dün solaydı mesela . tek taraftan görme yetim gitti. o ağrıyan nokta gözüme vurdu. bugün sanki başımın sol tarafına dün darbe almışım gibi sızlama var.

valla saydığınız belirtilerin birinden kaçsam diğerine yakalanırım sanırım. dün beni arabaya yansıyan güneş ışığı çarptı . böyle bir şey de olurmuş. Rabbim hepimize şifa versin inş.

ya benim de bir noktaya vuruyor dün solaydı mesela . tek taraftan görme yetim gitti. o ağrıyan nokta gözüme vurdu. bugün sanki başımın sol tarafına dün darbe almışım gibi sızlama var.
benimde direk göze vuruyor.gozlerim agrimaya başlıyor.elimle gözlerime bastiriyorum artik dayanamayinca oyle bir ağrı.
gitmediyseniz hemen nörolojiye gidin.
görme kaybı varsa aurali aurasiz diye ayrılıyor ve bir çok çeşidi var migrenin.
ihmal etmeyin mutlaka gereken tedaviye başlayın.

Haftada en az 2 atak geçiren biri olarak son 2,5 aydır kendimi gayet iyi hissediyorum.
Artık tahammülümün kalmadığı bir dönemde eşimin araştırmaları sonucu birde hacamat deneyelim dedi.
İyi ki de demiş, çok şükür 21 ;Ocakta yaptırdım, 2 ay sonra tekrar gel dedi ama henüz gidemedim.
O zamandan beri atak geçirmedim desem yeri var. Hafif geçiyor ve çoğu zaman ilaca gerek duymadan dinlenerek atlatıyorum.
Ben ki ağrıdan hüngür hüngür ağlıyordum, kafamı koltuğun arasına sıkıştırmayı deniyordum.
Babama var gücüyle sıkıştırıp rahatlamaya çalışıyordum. O; an biri gelip balyozla vursa dur demem inanın.

benim de migrenim var.
düzenli uyku cok önemli
bi ara haftada 3 defa oluyordu, bu aralar baya azaldi ayda 1 e düstü.
gecen carsamba yine atak gecirdim cumartesi günü anca gecti.
bende bikac defa acillik oldum, serumla daha iyi geciyor tabi.
4 tane hap ictim hic fayda etmedi, en etkili cözüm hissettigin an hap icmek.
dogum kontrol hapi kullaniyorsan o da yapiyor sanki, gözlemledim.
cok günes bana yaramiyor.
sigara icilen ortamlardan uzak duruyorum, aksam en gec 22:30 da yatiyorum söyle bi 1 falan olsun biraz kacirayim hemen basliyor.
yeme icmeme dikkat ediyorum, peynir, cikolata az tüketilmesi lazim.

geçmiş olsun

migrene ilişkin çok bilgim yok tedavi öneremem de

ama çevremdekiler genelde migreni tetikleyenleri belirleyip ondan uzak durmaya çalışıyorlar

bir de regl zamanı vs artıyormuş bazılarının ki

stres vs zaten beter ediyor

bence size neyin kötü geldiğini bulup onu azaltmaya çalışın

bir kısım nörolog hafif depresanlar veriyor stresi azaltıp atakları seyrekleştiriyor

arkadaşım gitmiş ve içmişti bir dönem evet migreni azaldı ama bu psikiyatrist değil ben ömür boyu depresyon ilacı mı kullanacağım deyip bırakmıştı

Çikolata, maya türevleri, maya ürünleri, karaciğer, salam, sosis, bakla, salamura
Peynir, salam, sosis, tuzlama ve lahana gibi içinde histamin bulunan yiyecekler.
Buğday.
Süt.

Benimki reglle kol kola girip geliyor genelde sağ olsun. Çözüm bulamadım.

Yaptığım tek şey soldan görme kaybım başladığı, hareler filan görerek nur inmeye başladığı an ilaç içiyorum.

Gardırobumun rafsız, sadece askılı olan kısmına girip yere oturuyorum. Kapıyı da üstüme çekiyorum. Kıvrılıp uyumaya müsait alan da var.

Dışarıda yakalanırsam işte filan çok zor oluyor. Çok çok.

Sizin durumunuz da çok hassasmış. Dilerim bir çözüm bulabilirsiniz.

Biberiye çayı ben de kullandım bir dönem, içtiğim zamanlarda hiçbir şekilde ağrı tutmuyordu beni.
Gün içinde hazır gıdalardan(raf ömrü çok uzun olanlardan bahsediyorum) uzak durmaya çalışın.koruyucu maddeler migreni tetikliyor. Havasız ortam fazla gürültü ve tabi ki stres.geçmiş olsun.

Hepinize çok geçmiş olsun kızlar.

Gluten ve şekeri hayatından çıkan herkesin hayat kalitesi mutlaka artar. Siz de 1 ay deneyin, inşallah migren ataklarınız da geçer,denemekden zarar çıkmaz, en azından görmek için.

Benim ayda 20 gün başım ağırırdı denemediğim ilaç tedavi yöntemi kalmadı en son miğren de botoks yaptırdım 1-2 ay iyi geldi ama hem pahalı hem de kısa süreliydi en son bir plastik cerrahin yaptığı miğren ameliyatı oldum 1 buçuk ay önce inanırmısınız şuan eskisi gibi miğrenim yok sadece regl döneminde hafif ağrı oluyor onuda basit bir ağrı kesici içerek kurtuluyorum çok ciddi miğren ağrısı çekenlere tavsiyemdir.

çok teşekkür ederim.
evet biberiye içtiğim dönem bendede rahatlama oldu biraz.taze demleyip sogumasini beklemeden icince lezzetli oluyor biraz:)
dediğiniz gibi en çok stres ve ses.
ses neyse de stresten tamamen uzak kalmak mümkün olmuyor neyazikki.
zaten fazla hassas ve daha fazla etkilendiğimiz için olaylardan çıkıyor genelde.
sizede çok geçmiş olsun

Malesef engellenmiyor ya bende ancak karanlık ve sessiz odada uyuyabilirsem geçiyo bazen uyaninca bile devam ettiği oluyo

1 ay boyunca taze sıkılmış havuç suyu içmek iyi geliyormuş geçen annem anlatıyordu migreni olan bı kızla konuşmuş kız anlatmış silip attı migreni benden demiş bence denemekte fayda var

migrenin atak önleyici tedavisi var hergun ılac alıosun onu denediniz mi

Arkadaşlar biberiye bende kullandım, faydasını da gördüm.
Ammavelakin daha sonradan öğrendiğim kadarı ile uzun süreli kullanımda düşüğe, erken doğuma v.s. sebep olabiliyormuş.
Bende kullandığım dönem sonrasında bir bebek kaybettim, belki onunla alakalı belki değil bilemiyorum ama tekrar kullanmayı düşünmüyorum, haliyle tavsiye de etmiyorum.

Bildiğim ve doktorların söylediği kadarıyla yok.

Ben bir hap kullanıyorum ama kendileri ağır, inek uyutan cinsten

Bir süre önceden boynum/göz üstüm ağrımaya başlıyor, o zaman anlıyorum ve ondan içiyorum, kesiyor

Siz de doktorunuza sorun bence ilaç mevzusunu

Şimdi burada cahil cüheyla komşu teyze muhabbetine ilaç adı söylemeyeyim.

Onun dışında napıyorum...

Sizin atakları tetikleyen şeye göre değişir

Stresimi kontrol altında tutmaya çalışıyorum (Yaklaşık 2 senedir falan hiç atak geçirmedim - onun öncesi çok stresli bir dönemde nerdeyse her gündü)

Güneşe çok çıkmıyorum (zaten alerjim var)

Aç ve susuz kalmamaya dikkat ediyorum

Uykumu almaya dikkat etmeye çalışıyorum (bu en zoru oluyor)

Yani bu kadar hassas bir şekilde her şeyden etkilenen ve dur bir atak geçireyim diyen bir hastalıkla baş etmek zor, her şeyden nem kapıyor

9 yaşindan beri migren hastasiyim. Cekmedigim çile kalmadi vallahi. 3 gun boyunca devam eden migren ataklari yasadim. Bir de mideme vuruyor ki sormayin gitsin. 5 dk arayla kusuyorum. Mide boşalinca bile devam ediyor kusma nobetleri. Bir kere ayda bir regl ile beraber mutlaka tutuyor ondan hic kaçışım yok. Hoopp acile gidiyorum 2 igne vurulup rahatliyorum. Onun disinda da aralarda tutuyor bazen. Henuz yeni basladiginda karanlik odada ilac alip uyursam geciyor. Ama agri ilerlemişse anca acil paklar beni.
Bazi seylere dikkat etmek gerekiyor. En azindan migrene yakalanma sıkligini azaltmak icin.
1. Kesinlikle aglamayacaksiniz.
2. Sinirlenmek ve uzulmek de mumkun oldugu kadar olmamali.
3. Migreni tetikleyen yiyeceklerden uzak duracaksiniz. Herkesde farklidiir bunlar ama sut urunleri ve baharat bircok kiside migreni tetikliyor.
4. Gurultulu ortamlardan uzak duracaksiniz.
5. Direk gunes isigina maruz kalmayacaksiniz.
6. Uyku duzenine cok dikkat edeceksiniz. Ne az ne cok. Ikisi de migren yapiyor kesinlikle. Orta karar uyku şart.
7. Duruş bozuklugu yasiyorsaniz buna dikkat edeceksiniz. Surekli başı egerek durmak, calismak migreni tetikliyor.
8. Hicbir yiyecegi fazla kacirmayacaksiniz.
9. Yakinlarinizdan kimsenin başim agriyor demesine izin vermeyeceksiniz. Benim gibi lafini duyup korkudan migreniniz tutabilir.
Botoks ve ameliyat seceneklerini de dusunun derim. Gecmis olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…