• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Miğdem'deki Yara(Ülser)

Onu bilmiyorum açıkçası annemin dediği kadarını biliyorum. Tam iyileşmedi tabi ki sadece yaralar geçmeye başlamış. Aç kaldıkça nuksediyor hala. Çabuk geçmiyor meret. Annemde daha önce de çıkmıştı. Annem çok acılı baharatlı yer. Bir de çok streslidir her şeyi kafaya takar sinirlenip üzülür.

Bende öyleyim malesef canım hassasom üzülüyorum çabucak. Stresliyim.. acı sevmem ama babam yapar yameklari d çok atıyor malesef. O olmadığı zaman ben yaptığımda katmıyorum hiç

Öncelikle ülser "mide"nizde. Tutamadım kendimi:bicak: kudret narının faydalı olduğunu çok duydum ama öncelikle sıkı bir diyete girmelisiniz. Nasıl bir diyet olduğuna gelince: kizartma, yağlı, baharatlı, aci, asitli, kafeinli şeyleri tuketmemelisiniz. Midenizi çok sisirmeden azar azar sık sık beslenmelisiniz. Asla uzun süre aç durmayin. Annemin de ülseri var doktor uyardı. Beslenmenize dikkat edip ilaçlarınızı düzenli kullanın. Şişkinlik icinse ufak ev egzersizleri yapın çok rahatlatıyor.

Bende tam bunu yazacaktım. Dedikleriniz harfiyen doğru bendede yara vardı yediklerime dikkat ederek ve ilaçları düzenli kullanarak atlattım.

Bende öyleyim malesef canım hassasom üzülüyorum çabucak. Stresliyim.. acı sevmem ama babam yapar yameklari d çok atıyor malesef. O olmadığı zaman ben yaptığımda katmıyorum hiç
E öyle olmaz işte gecmez. Nane kimyon harici baharat kullanmayın. Kekik dokunur mu emin değilim. Ama biberi hiç ağzınıza surmeyin yoksa geçmez. Ülser çok tehlikeli uzun sürmesi başka hastalıklara da yol acarsa Allah korusun. Babanızla konusun katmasın. Pul biber karabiber piştikten sonra da katılabilir. Sağlığınız daha önemli.

Bende tam bunu yazacaktım. Dedikleriniz harfiyen doğru bendede yara vardı yediklerime dikkat ederek ve ilaçları düzenli kullanarak atlattım.
Öyle canım yediğimiz içtiğimiz sandığımızdan daha önemli yer taşıyor. Her türlü hastalıkta doğru beslenme şifa için önemli.

Tahin var evde kız pekmezle mi karıştırıydrdu tahin pekmez karıştırıp yesem olur mu . Tahin sade mi yedi sade yendiğini duymadımda hiç:)
sadece tahin,tahin susamdan olduğu için yara iyileştirici özelliği var sanırım.
Susam yağını yanıklara kullanırlar,iz bile kalmaz.
Sanırım bundan dolayı yarayı iyileştiriyor.
Sadece tahin olacak,gökova tahini bulabilirseniz çok lezzetli ben hep onu tüketirim,kek,kurabiye,poğaçama bile ilave ederim.
Tadı yenmeyecek gibi değil zaten,şifa niyetine artık.

E öyle olmaz işte gecmez. Nane kimyon harici baharat kullanmayın. Kekik dokunur mu emin değilim. Ama biberi hiç ağzınıza surmeyin yoksa geçmez. Ülser çok tehlikeli uzun sürmesi başka hastalıklara da yol acarsa Allah korusun. Babanızla konusun katmasın. Pul biber karabiber piştikten sonra da katılabilir. Sağlığınız daha önemli.
Şuan burada değil zaten ben başkü şahirdeyim geldiği zamanlarda öyle yapıyor. Malesef hap unutuyor bunu. En iyisi kendime ayrı yapmak sanırım. Haklısınız.

sadece tahin,tahin susamdan olduğu için yara iyileştirici özelliği var sanırım.
Susam yağını yanıklara kullanırlar,iz bile kalmaz.
Sanırım bundan dolayı yarayı iyileştiriyor.
Sadece tahin olacak,gökova tahini bulabilirseniz çok lezzetli ben hep onu tüketirim,kek,kurabiye,poğaçama bile ilave ederim.
Tadı yenmeyecek gibi değil zaten,şifa niyetine artık.
Marketten koska'nın tahinini almıştım geçen . Küçükken annem tahin hakmez yapardı. Onu hatırlayıp aldım. Şemdi iki kaşık sade yedim. Marka koska ama o da olur herhalde

Şuan burada değil zaten ben başkü şahirdeyim geldiği zamanlarda öyle yapıyor. Malesef hap unutuyor bunu. En iyisi kendime ayrı yapmak sanırım. Haklısınız.
Yemek yapmak bir el alışkanlığı insan unutabiliyor. Bir şekilde önlem almalısınız böyle olmaz mide çok hassas organ.

Marketten koska'nın tahinini almıştım geçen . Küçükken annem tahin hakmez yapardı. Onu hatırlayıp aldım. Şemdi iki kaşık sade yedim. Marka koska ama o da olur herhalde
Deneyin bir kaç gün sabah aç karnınıza bir kaşık yiyerek. Kahvaltı hazırlamadan önce atın bir kaşık ağzınıza,bir mideyi sıvasın yemekten önce.
Baktınız iki üç gün sonra iyi hissetmeye başlar,farklılık görürseniz devam edersiniz.
İyi gelmezse devam etmezsiniz.

BİM’in tahinini kullanıyorum ben iyi geliyor. Sadece sabahları değil midem biraz ağrısın hemen yerim. Bende gastrit ve erezyon vardı. Çok kötü olmuştum ülseri düşünemiyorum. Geçmiş olsun.

Çiğ beslenme yi bir araştırsanız..benim de ülser vardı çok önceden,kullandığım ilaçlarla geçti ama 15 yıl öncesiydi..5 sene kadar önce de sirkeli ballı su(ev yapımı sirkeyle) her sabah detoks yapmıştım..genel olarak birçok anlamda çok iyi gelmişti bana

Çiğ beslenme yi bir araştırsanız..benim de ülser vardı çok önceden,kullandığım ilaçlarla geçti ama 15 yıl öncesiydi..5 sene kadar önce de sirkeli ballı su(ev yapımı sirkeyle) her sabah detoks yapmıştım..genel olarak birçok anlamda çok iyi gelmişti bana
O kadar uzun yıllar mı sürüyor acaba geçmesi. Şimdi nasılsınız? Geçti mi ülseriniz??

Midende sorun varsa yüksek bel asla giymemelisin. Midene hiçbir şekilde baskı yapmamalisin. Bal yut her gün belirli bir miktar. Bal doğal mikrop öldürücüdür. Aşırı sıcak seyler yeme icme

Miğdem yanıyordu bir kez gittim 2009 da gastrit dediler. Yağlı yeme vs. Ama biraz hassasımdır ben. Birazoa ağır bazı şeyler yaşadım. Çok üzüldüğüm çok ağladığım zamanlar oldu. Yine ağladığım dvnemlerde miğdemdeki acıdan uyuyamıyordum canım artık gece nefes alırken bile acıyordu. Sonra sesim kısıldı benim bildiğin ses çıkmıyordu hastaneye gittim endoskopi yapıldı. Endoskopide çıktı. Yara varmış üstelik kanıyormuş. Biopsi yapıldı hemen. Mikrop çıkmadı. Ama ilerde çıkmıyacağı anlamına da gelmez tabi. Biopsi 2 yıl önce yapıldı
lutfen bana da yardimci olurmusunuz sesin nasil kısıldi bogazinda tahriş olmusmuydu ben gittim endoskopi yapmadi ama tahlillerimde mide enfeksiyonu var dedi 4 kutu ilac yazdi sesim kısıldı bogazimda yaniyor ilac kullandigim halde bir haftadir boyleyim midemde sislik agri yanma var tabi

Back