Miğdem'deki Yara(Ülser)

Minikgirl35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2017
502
470
103
Arkadaşlar midemde yara (ülser) var. Mikrop çıkmamıştı biopside. Ama acıyor sürekli. Şişkinlikte var. Göbek deliğimin üstünde hemen bir şişkinlik var. sanırım yemekleri hazmedemiyorum. Ne yapmam lazım. Miğdesinde ülser olup ta gecirebilen var mı?? Şu şişkinliktende kurtulmak istiyorum yüksek bel kot giyiyorum orası şişkin duruyor. Kotu geçtim eşofman bile giysem öyle. Sinirleniyorum artık. Dr'a kaç kez gittim normal normal deyip duruyorlar. 2 yıl oldu çözüm yok

Son düzenleme:
Biyopside sıkıntılı bir durum çıkmadığına göre belki de o şişkinlik kilodur.
Zayıflarsanız iner.

Doğrudur.
Doktor bir şey yok diyorsa aklıma başka ihtimal gelmedi.
Dr ülserimi kabul ediyor. Sadece biopsin temiz mikrop yok dedi. Yoksa miğdemdeki ülserin varlığına kabul yani. Üstelik kanayan bir yara. Şişkinliğin olması normal diyor. Ama ben ömür boyu bununla mı yaşıycağım. Geçirmek istiyorum

Öncelikle ülser "mide"nizde. Tutamadım kendimi kudret narının faydalı olduğunu çok duydum ama öncelikle sıkı bir diyete girmelisiniz. Nasıl bir diyet olduğuna gelince: kizartma, yağlı, baharatlı, aci, asitli, kafeinli şeyleri tuketmemelisiniz. Midenizi çok sisirmeden azar azar sık sık beslenmelisiniz. Asla uzun süre aç durmayin. Annemin de ülseri var doktor uyardı. Beslenmenize dikkat edip ilaçlarınızı düzenli kullanın. Şişkinlik icinse ufak ev egzersizleri yapın çok rahatlatıyor.

Yani çok takılmam ben öyle şeylere ne demek istediğimi anlamışsınız neticede. Sigara , alkol, çay, kahve, kola..hayatımda içmem içmedimde. Benimki tamamen üzüntüden çıkmıştı.. yani yine içmiyorum onları. Ama belki diğerlerine tam dikkat adamiyor olabilirim tabi . Annenizin geçtimi ben 2 yıldır geçiremedim.yemekleri bile ekmeksiz yerim. Haftada bir bir dilim ancak yiyorum ekmeği

Annemin ağrısı çoktu. Oruç tutunca çok azmisti hatta. Bunlara uyunca ağrısı kalmadı. Yavaş yavaş geçiyor. Dr de yaraların kapanmaya başladığını söylemiş. Sorun ekmek değil ki. Yediğiniz diğer gıdalar. Yoksa tam buğday ekmeği faydalıdır. Sindirim açısından da ekmek lazım. Meyve sebzelere de dikkat edin. Portakal mandalina domates limon falan bunlar hep asitli mideyi yakar. Yememelisiniz. Domatesi Kabuguyla yemeyin pişmiş olarak tüketin. Meyveyi az yiyin ne yazık ki çok şişkinlik yapar. Muz yiyebilirsiniz. Mideyi yormayacak hafif şeyler yiyin. Beslenmeye dikkat etmezseniz geçmez.

ülser olduğuna nasıl karar verdiniz?
göbek deliğinin üstündeki gaz.

Siskinligin sebebi ulsermi yoksa vucut sumu tutuyo acaba?su yu azmi iciyorsunuz?yada cok tuzlu bahatatlimi yiyorsunuz?karin bolgesindeki sislik genelde ya bagirsaktan kabizlik falan varsa yada vucutta odem yani su tutulmasi varsa olur.bol bol su icin.kiraz sapi kaynatip icin sislik gider sayet su tutulmasiysa

bunu şimdi okudum.
o zaman arkadaşların önerisi kudret narını deneyin. denemenizde bol şans diliyorum..

Kavanozla mı satılıyor. Toz gibi birşey değil o zaman. Eşinizin geçti mi ülseri?? Birde ondada şişkinlik yapıyor muydu canım??

.
Evet kavanozda satılıyor.Ballı ve zeytinyağlı olanı var.Esim zeytinyağlı olanı kullandı.Şişkinlik oluyordu evet.Mercankosku çayı yapıyordum şişkinliği alıyordu

Benimde vardı rahat bir 3 yıl sürdü sonra geçti kullandığım ilaçlar vardı gerçi düzenli kullanmamıştım ama

Şimdi bi akrabamda çıktı kudret narı ilaçlar bitkisel çaylar denemediği kalmadı ama geçmiyor onunki.

Üzüntüden dedin şimdi iyice korkmaya başladım benim de bu aralar midem kötü bana belirtilerini yazar mısın hangi şikayetlerle gitmiştin dr a ilk

Ekmeği ben sindiremediğim için yemiyorum. Yoksa asitli olmadığını biliyorumda. Mandalira portakal yardim evet . Dr ülserin geçtiğine nasıl karar cerdi endoskopi mi yaptı tekrardan annenizi??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…