Mide ile İlgili Rahatsızlıklarımız İçin Bitkisel Öneriler Nedir?

Askisi

Kizimiz ile cekirdek aile
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2007
1.684
4
2-3 sene evvel mideden rahatsiz oldum : 2 ay kadar her sabah affedersiniz ne yersem çikarirdim. Doktor stresten böyle oluyor demisti. Evet stresten olsa gerek çünkü bir iki ay sonrasinda imtahanlarim vardi...Bide annemin tarafindan yani 2 teyzem, annemin 2-3 teyzesi de ayni durumdan sikayet ediyorlardi yani genetik oldugunu biliyorum. Ben o zaman biraz yatistirici haplar kullandim ama anladim ki kendim bu stresi yenmem gerekiyor haplari birakip stresimi yendim. Imtihani da kazandim:hooray:. Simdi sadece zamaninda birseyler yemezsem rahatsiz oluyorum acikiyorum midem bulaniyor o zaman ; yedigimde gegiremezsem rahatsiz oluyorum gegirdikten sonra rahatim ; streslendigim zaman veya birseye üzüldügüm zamanda midem bulanir, sanki çikaracagim gibi oluyortatlicadiarzu...papatya çayinin iyi geldigini biliyorum, mide yanmasi veya bulantisi oldugunda papatya içerim rahatlatir. üzücü haber dinlememeye çalisirim, streslenmemeye...sizce baska ne yapmaliyim veya benim durumunda olanlar varmi?

aynı durum bendede var bana dr kesınlıkle ılaç kullanma dedı ve kullanmaıyorum rahatım ama benım mıdemde ılaca bağlı yara oluşmuş inşallah geçer dua edın
ama dr banada stersten dedı eğer bıseye uzulursem hemen cıkarıyorum ağır bışey yersemde bulantı ve ağrıdan öluyorum
ne yıceğimi ne yapacağımı sasırdım bakalım 2 aylık bı tedavıye başladım ınsallah ii sonuç alırım

bana doktor demisti endoskopi yapalim diye ben korkudan istemedim zaten biliyorum stresten oldugunu ondan yapmadim. sizlere de geçmis olsun kizlar çaylara devam

Selam lazgülü61. Hemşeriyiz. Ben de bu midemden bıktım. Ama ne yapayım lazım bana:)yoksa atacağım ama lazım işte.Şaka biyana ben de herşeyi yiyemiyom.mesela lahana falan dokunuyo.ne yapalım.Ve stres gerçekten etkiliyor.Rahat olmak lazım.Sevgilerle

bende malesef( sınav korkusundan ülser oldum ve çok zor olsada endoskopi çektirdim şuan sınavı kazandım ama sağlığımı kaybettim( bakalım ilaç kullanıyorum işallah geçer papatyayıda deneyeceğim a.s.

Bende ayni durumdayim ama bende bulanti cok hafif oluyo.. Yemeklerden sonra cok afedersiniz gegirme, mide agrisi bazen eksime ve yanma oluyo.. Endoskopi yapildi (cok kolay oldu hic korkmayin tamamen bayiltilarak oldu ve 1 saatte kendime geldim hic bisey hissetmedim bazi hastaneler oyle yapiyo) ve gastrit teshisi kondu. Nerdeyse hersey yasak bazen yiycek bisey bulamiyorum o dokunur bu dokunur..
Mide sikintilarimizin olmamasi icin; birincisi stressiz yasamaya calisicaz ikincisi ac kalmayip siksik yiyip mideyi bos birakmiycaz ucuncusu de mutlaka perhizimize dikkat edicez..

Evet sik sik yedigimde rahatim ama bak az kaldi ramazan geldi nasil olacak nasil oruç tutacagim???Geçen sene tutamadim vallah denedim olmadi rahatsiz oldum. Doktora gitsem acaba rahatlatici yani aciktirmayacak bir ilaç olsa ha bide ben streslendigimde de öyle oluyorum ya...e benim seneye dügünüm var ben ne yapicam o zaman...OFFFFFFFFFFFF onu düsünüyorum helede ilk gecede!!!!!!!:sm_confused:

aynı durumdayım midemde fıtık ve reflü var sinirlenince üzülünce anında kusuyorum.hortumda yuttum herşeyi yaptım.ama çok hassasım.yengeç burcuyum bu hastalığın ilacı sadece moral

e paki ramazanda ne yapiyorsunuz merak ettim cunku devamli birseyler yemek zorundayiz mi???

bir tatlı kaşığı keten tohumu bir bardak süt ile yemeklerden yarım saat sonra içilir.esen kalın

bun bu illet yüzünden oruç bile tutamıyorum senağlama
çünkü mide boş kaldıkça asit üretiyo ve iftarda ilk mideme giden şeyi çıkarıyorum sonrası malum 1-2 günüm kusmakla ve mide ağrısıyla geçiyosenağlama
bide süt benim miğdemi daha çok ağrıtıyo suyla içilse işe yararmı acabasenağlama

Evet arkadaşım bendede aynı illetten var ve süt daha kötü yapıyor yoğurdu tavsiye ederim.Ayrıca ben Ramazandan önce aktardan bir karışım aldım ve onun sayesinde oruçlarımı hiç kaçırmadım isterseniz sizde deneyin.
İçindekiler;kantaron,civanperçemi,biberiye,rezene,keten tohumu,kimyon,meyan kökü,ebegümeci,kırkkilit,altınotu,oğul otu
dilerseniz hazır ambalajında yada açıktan karıştırarak alın.çay olarak için.ben sahurda bu çayı mutlaka kullanıyorum

süt kullanamayan arkadaşlar,meyankökünü çay gibi demleyip içebilir.birde tavsiyem var,bitki çaylarında bal kullanın ve çay ılıyınca balı ilave edin.

gerçekten işe yarıyormu yaa eşim kaç gündür mide sancısı çekiyor birde sabahları çıkarıyor..onu görünce daha çok üzülüyorum...keten tohumunu deneyecegim..sevgiler

İnşallah herkeze şifa olur.kitaptan aktardığım bilgiler.sonuçta ilaçlar bitkiden yapılmıyormu?denemekte yarar olabilir.sağlıklı kalın

paşa07 ablamda bana kudret narını söylemişti
oda aktarlarda satılıyomuş gastrit için
sabah aç karnına 1 yemek kaşığı yiyip bi 10-15 yatmak gerekiyomuş
kocası kullanmış ve iyi gelmiş
ben onuda denicem kızlar sizde deneyin isterseniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…