Mide Fıtığı (Hiatus Herni)

honeybaby

Guru
Kayıtlı Üye
24 Mart 2008
505
4
merhaba hanımlar
2 ay önce yapılan endoskopide mide fıtığı ve ona bağlı mide kapağında gevşeme teşhisi kondu çok uzun yıllardır mide ağrısı,midede aşırı şişlik,bulantı,reflü şikayetlerim vardı kullandığım hiç bir ilaç işe yaramadı en son mecburen endoskopi oldum maalesef bunun ilacı yokmuş öyle dediler yani
aranızda mide fıtığı olan varsa nasıl tedavi oldu veya ameliyat(laparoskopi)olan varsa bana bir anlatsın lütfen istanbulda bir doktor bulmaya çalışıyorum bu ameliyatı mutlaka iyi bir doktora yaptırmamı söylediler herkes iyi yapamazmış bildiğiniz tanıdığınız isim yapmış bir doktor varmı?
hadi şekerler fikirlerinizi bekliyorum :a015:

slm canım bendede var mide fıtığı ve reflü bende ameliyat olacaktım doktor sevk etti ama şu anda gerek görmediler birçok tahlil ve testler yaptılar ilaçla tedaviye karar verdiler şuanda ilaç kullanıyorum haziranda tekrar endoskopi olacam bakalım ne diyecekler allah şifanı versin gerçekten mide rahatsızlığı zor

geçmiş olsun canım valla dediğin gibi mide rahatsızlığı çok yıpratıyor
sana ne ilaç verdiler ?ben birsürü ilaç kullandım işe yaramadı senin kullandığın ilaçlar işe yaradımı peki?şikayetlerin geçtimi?
en son gittiğim doktor fıtığın ilaçla tedavisi yok ya çekeceksin yada ameliyat olacaksın dedi en son bir film daha çekilecek ondan sonra belli olacak herşey doktor araştırıyorum şu sıralar
cevap verdiğin için teşekkür ederim a.s.

canım çok geçmiş olsun
bak sana kocamı anlatayım kaç doktora gittik kimi reflü dedi kimi mide fıtığı dedi
kimi yara var dedi
ama kimide biie yok dedi
en son gittiği doktor pisikolojik olduğurnu anlattı
kendisine bunun böyle olduğunu anladı ve ilaçları kullanmadı

bir kaç doktora daha git bitanem

geçmiş olsun balım
daha önce hiç duymadım bu hastalığı malesef Allah şifalar versin

MıDE FITIĞI NEDıR?

Mide fıtığı, göğüs ile karın boşluğunu ayıran diyafram kasında mevcut olan açıklıktan (hiatus) midenin üst kısmının, yemek borusuna doğru sarkmasına denir.

Belirtiler

Mideden yukarı,
göğüste yayılan yanma ve ekşime.
Ağız içine acı-ekşi su ya da yiyeceklerin gelmesi.
Ses kısılması. Tedavi edilemeyen boğaz enfeksiyonları
Dişlerde erozyon
Boğazda dolgunluk hissi
Sık sık boğaz temizleme ihtiyacı Ses kısılması
Ses tellerinde polip veya nodül
Müzmin öksürük Tedaviye iyi yanıt vermeyen astım
Tekrarlayan zatürre
Uykuda solunum bozukluğu

Tanı

Genelde tanı tesadüfen, başka bir nedenle tetkik yapılırken konuyor. Aslında fıtıkta şikâyete yol açan neden daha çok reflüdür. Hastada reflü belirtileri görülür.

Tedavi

Mide fıtığını tamamen geri çeviren bir ilaç yok. Orta yaşın üzerinde hiçbir belirti vermeyen tesadüfî bir fıtık bulunduğunda hastaya sadece basit tavsiyelerde bulunuyoruz. Bunlar reflüde söylediğimiz tavsiyeler. Bazı gıdalardan uzak kalmaları gerekiyor. Çikolata, tereyağı, kahve ve çok asitli yiyecekleri yasaklıyoruz. Sigara kesinlikle içmemeleri gerekiyor. Çünkü sigaranın mide boşalmasına ve asit salgısına doğrudan etkisi var. Hastalara bir başka önerimiz gece yatarken gövdelerinin üst kısmını yüksekte tutmaları. Bunu yapmak içinde ya yatağın şiltesinin ya da yatağın üst kısmının altına bir yükseltici koymaları gerekiyor. 45 derece eğimle sırtı dik tutarak yatmak tavsiye ediliyor. Gerekirse ileri tetkiklerden sonra operasyon önerilmektedir.

Öneriler

Yaşam tarzında yapılacak bir takım değişikliklerle reflü şikâyetlerini azaltmak mümkün. ışte reflüye karşı yapabilecekleriniz: Fazla kilolarınız varsa bunlardan kurtulun. Yemeklerinizi küçük ve sık öğünler halinde yemeye dikkat edin. Yiyecek ve içecekleri çok sıcak tüketmeyin. Yüksek ısı yemek borusunda hasar oluşturabilir. Yemekten sonra 2-3 saat süreyle yatmayın veya egzersiz yapmayın. Belinizi sıkacak korse ve kemerleri kullanmayın. - Dar, rahatsız kıyafetler giymeyin. Sigara ve alkol alışkanlığınız varsa bırakın.

balım bak bunları buldum senin için inşallah şifa bulursun kısa zamanda

Son düzenleyen: Moderatör:
ayyy benim canım arkadaşlarım hemende derdime ortak olmuşlar çok sağolun yaa

sağol kadisim güzel arkadaşım inşallah bende eşin gibi ameliyat gerekmeden atlatırım ama pazartesi bir film çekilecek fıtığın ne kadar büyük olduğunu görmek için o filmin sonucuna göre karar verilecek dua edin yaa ameliyat olmadan iyileşeyim duyarlılığın içinde teşekkür ederim canımcığım Şeniz

balım bak bunları buldum senin için inşallah şifa bulursun kısa zamanda[/QUOTE]

amanda benim tatlı emelim araştırmalar bile yapmış benim için allah razı olsun bitanem benim gibi şikayetleri olanlara da faydalı olacak bir yazı eklemişsin sağol
valla bu işin profu olacağım yakında ameliyat görüntülerini izleye izleye sıyırdım zaten hakkımda hayırlısı bakalım ilgin alakan için çok teşekkür ederim canım öpüyorum güzel yanaklarından Şeniz

Son düzenleyen: Moderatör:
şu internet çıktı çıkalı ben de kendime sürekli teşhisler koyar olmuştum bir dönem acaba şunu mu oldum bunu mu oldum
yok teşhisim tutmazsa bu seferde teşhisi konan hastalıklarım hakkında araştırmalar yapıp yapıp sıkıntıya sokuyordum kendimi
tiroidit için selenyum önemliymiş bunu nette okuyup doktora söyledim selenyuma baktırıyormusunuz kan testinde diye ne laka dedi tabi
ben de tabi övündüm nette gördüm diye o an yanında başka bir dr vardı gördün mü şu amerikalıların yaptığını dedi selenyum kitlerini yapıyorlar satmak için de millete çok önemli diye yayınlıyorlar tamamen para kazanmak amaçlıymış yani selenyum hikayesi
aklımı başıma aldım vazgeçtim sonunda hastalık hastalığından gidecektim nerdeyse:)

merhaba arkadaşlar
buraya sayfa açtım ama hiatal herniyi araştırırken ameliyat olmayı düşünürken birden hamile olduğumu öğrendim böylece hiatal herni de rafa kalktı
inşallah söylendiği gibi gebeliğimde sorun yaşamam herkese sağlıklı bir hayat diliyorum

Aynı dert bende de var arkadaşım ameliyat oldunuz mu acaba? hamilelik dönemi çok sıkıntılı geçti mi? Benim henüz bebeğim yok yeni evliyim.Kafam çok karışık ameliyat mı olsam bebek mi düşünsem allak bullak oldu kafam((((((((((

gebelikte sorun yaşadın mı fıtıktan dolayı ?

Bu hastalık bende de var ne yapsam olmuyor ne yesem midem yanıyor bir çok şeyi hayatımdan çıkarmama rağmen düzelmedim...ve artık hamilede kalmak istiyorum...her sabah aç karna mide koruyucu hap içiyorum bağımlı oldum 3 yıldr hergun içiyorum hamile kalınca içemeyeceğim o zaman ne yapacağımı bilmiyorum...bu nasıl bi hastalık ki bunun çaresi yok ameliyatla bile düzelmihor

Merhaba kaç sene sonra gördüm bu yorumu ama aktifseniz sureciniz nasıldı iyilestiniz mi acaba. Geçmiş olsun tekrardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…