Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
merhaba arkadaşlar mide bulantısını cok guçlü yaşıyorum yemekten ve ıcmekten vazgeçtim. zofran ve zofer verdi doktor biraz iyi gıbıyım kullanan oldumu sıkıntısı varmı lütfen yardımcı olur musunuz? bilginizi benimle paylaşırmısız?
merhaba arkadaşlar mide bulantısını cok guçlü yaşıyorum yemekten ve ıcmekten vazgeçtim. zofran ve zofer verdi doktor biraz iyi gıbıyım kullanan oldumu sıkıntısı varmı lütfen yardımcı olur musunuz? bilginizi benimle paylaşırmısız?
Merhaba,
benim de bulantılarım çok fenaydı, 7. haftada başladı. hergünümü lavaboda geçiriyordum, günde 4 defaya kadar çıkarıyordum hem de ne yesem. ne su içebiliyordum ne yemek yiyebiliyordum. mide bulantısı için hap da kullandım minoset ve premesis sanırım adı, ama hiç bir yararı olmadı. bu dönem içinde kendi kendimi rahatlatmak için yaptığım şeyleri sana yazabilirim, tamamen geçirmez ama rahatlatabilir:
bol bol dinlen, iş yapmaya kalkışma bu halinde, bacaklarını yukarda tutmaya çalış.
serin ortamlarda, hatta mümkünse püfür püfür esen yerde durmaya çalış, bu çok iyi geliyor.
yaglı bişeyler tüketme, meyve yemeye çalış, ilk 3 ay bebek senden beslenmiyor, sorun etme yediklerini bu yüzden.
ben muz yemeye çalıştım, iyi geldi bana, tavsiye ederim sana da.
çok su içme bana özellikle doktroum söyledi, minik minik yudumlar halinde iç diye, direkt bulantı yapabiliyor birden içince.
doktorum çubuk kraker ye demişti bana, ama bende hiç işe yaramadı, meyveden başka duran bişey yoktu midemde.
belki küçük küçük sandviçler tüketebilirsin. ama yavaş yavaş, bırak yemek yemen 1 saat sürsün, hızlı yeme sakın.
kusuyorsan eger ardından hemen bişiler atıştır, başın döner daha kötü olabilirsin.
miden yanmaya başladıysa, ekşi elma yiyebilirsin. bir de bana bu dönem dondurma da iyi gelmişti, ama sonra o da sıkıntı yaptı.
süt içmek için zorlama kendini, yoğurdu ye ama yine dediğim gibi 1 saat sürsün yemen.
aklıma gelenler bunlar, hiç geçmeyecek gibi geliyor bu dönem. ama benim 12. haftada geçmişti.
bir de etrafında daha önce hamile olan hanımların " bende hiç böyle olmamıştı, hoplaya hoplaya geziyordum" türünden sözlerine kulak asma. sanki naz yapıyoruz :)
çubuk kraker yemeye çalış. yatarak ekmek arası zaytın peynır domates yedım. Kesınlıkle sıcak çorba yemek yeme sıcak her zaman mideni bulandırır. Dediğin bulantı hapını doktor banada verdi içmedim. Zaten 12 haftaya doğru hafifler ve geçer. Kokulardan uzak durmaya çalış.Kolanya bulundur. Ben arada zencefilde kokladım ama birkaçgün idare etti. kusmaların önüne geçemiyorsun maalesef. Günlerce kuru ekmek yediğimi bilirim. Çocuk aç kalıcak düşüncesi olmasın zaten. İlk 3 ay annenin deposunu kullanıyor. Salatalığa tuz banıp yiyebilirsin. Soğuk şeyler mide bulantını hafifletir. Dondurma soğuk su birebir. He soğuk hep soğuk :)
teşekkür ederim ilgine. ben kolonyanın yanından bıle geçemiyorum kı o benı çok kötü yapıyor .iş yerindeyim kahve kokusu çay kokusu mahvediyor.zencefilde denedim cubuk krakerde denedim. olmuyor olmuyor bu ilaçlar bıraz dındırıyor gıbı ama korkuyorumda bir düşüğüm oldu .cok stres yapıyorum o yuzden ilaçların zararı olurmu dıye kafayı yıyecem
arkadaşım bebeğin hayırlı olsun öncelikle.. ben de çok ağır mide bulantıları yaşadım 16. haftaya kadar sürmüştü. bana metpamid bulancı hapı çok iyi gelmişti.. bu hap sayesinde biçok şeyi yiyip içebildim kusmalarım da azalmıştı.. herhangi bir z:)ararı veya yan etkisi yok gönül rahatlığıyla içebilirsin demişti doktorum. sabah akşam aç karna içtim.zaten çok küçük boyutta bişey su içmeden bile yutarsın:)
onun haricinde yaptıklarım, sabahları açık limonlu çay, kaşarlı tost ve salatalık çok iyi geliyordu.. aç kaldığımda daha çok bulanıyordu bu yüzden az ama sık yiyordum. geceleri bolca meyve tüketiyordum. sulu hafif sebze yemekleri ve çorba içiyordum. sabah yataktan kalkmadan önce yatar pozisyonda çubuk kraker yiyordum kusmamı önlüyordu.. bunları deneyebilirsin... şimdiden geçmiş olsun.. bebeğini kucağına aldığında hepsini unutacaksın:)