mide bulantısını cok zor geçirenler yardımmm

arfatma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2013
139
0
46
merhaba arkadaşlar mide bulantısını cok guçlü yaşıyorum yemekten ve ıcmekten vazgeçtim. zofran ve zofer verdi doktor biraz iyi gıbıyım kullanan oldumu sıkıntısı varmı lütfen yardımcı olur musunuz? bilginizi benimle paylaşırmısız?

merhaba arkadaşlar mide bulantısını cok guçlü yaşıyorum yemekten ve ıcmekten vazgeçtim. zofran ve zofer verdi doktor biraz iyi gıbıyım kullanan oldumu sıkıntısı varmı lütfen yardımcı olur musunuz? bilginizi benimle paylaşırmısız?

Merhaba,
benim de bulantılarım çok fenaydı, 7. haftada başladı. hergünümü lavaboda geçiriyordum, günde 4 defaya kadar çıkarıyordum hem de ne yesem. ne su içebiliyordum ne yemek yiyebiliyordum. mide bulantısı için hap da kullandım minoset ve premesis sanırım adı, ama hiç bir yararı olmadı. bu dönem içinde kendi kendimi rahatlatmak için yaptığım şeyleri sana yazabilirim, tamamen geçirmez ama rahatlatabilir:

bol bol dinlen, iş yapmaya kalkışma bu halinde, bacaklarını yukarda tutmaya çalış.
serin ortamlarda, hatta mümkünse püfür püfür esen yerde durmaya çalış, bu çok iyi geliyor.
yaglı bişeyler tüketme, meyve yemeye çalış, ilk 3 ay bebek senden beslenmiyor, sorun etme yediklerini bu yüzden.
ben muz yemeye çalıştım, iyi geldi bana, tavsiye ederim sana da.
çok su içme bana özellikle doktroum söyledi, minik minik yudumlar halinde iç diye, direkt bulantı yapabiliyor birden içince.
doktorum çubuk kraker ye demişti bana, ama bende hiç işe yaramadı, meyveden başka duran bişey yoktu midemde.
belki küçük küçük sandviçler tüketebilirsin. ama yavaş yavaş, bırak yemek yemen 1 saat sürsün, hızlı yeme sakın.
kusuyorsan eger ardından hemen bişiler atıştır, başın döner daha kötü olabilirsin.
miden yanmaya başladıysa, ekşi elma yiyebilirsin. bir de bana bu dönem dondurma da iyi gelmişti, ama sonra o da sıkıntı yaptı.
süt içmek için zorlama kendini, yoğurdu ye ama yine dediğim gibi 1 saat sürsün yemen.

aklıma gelenler bunlar, hiç geçmeyecek gibi geliyor bu dönem. ama benim 12. haftada geçmişti.
bir de etrafında daha önce hamile olan hanımların " bende hiç böyle olmamıştı, hoplaya hoplaya geziyordum" türünden sözlerine kulak asma. sanki naz yapıyoruz :)

çubuk kraker yemeye çalış. yatarak ekmek arası zaytın peynır domates yedım. Kesınlıkle sıcak çorba yemek yeme sıcak her zaman mideni bulandırır. Dediğin bulantı hapını doktor banada verdi içmedim. Zaten 12 haftaya doğru hafifler ve geçer. Kokulardan uzak durmaya çalış.Kolanya bulundur. Ben arada zencefilde kokladım ama birkaçgün idare etti. kusmaların önüne geçemiyorsun maalesef. Günlerce kuru ekmek yediğimi bilirim. Çocuk aç kalıcak düşüncesi olmasın zaten. İlk 3 ay annenin deposunu kullanıyor. Salatalığa tuz banıp yiyebilirsin. Soğuk şeyler mide bulantını hafifletir. Dondurma soğuk su birebir. He soğuk hep soğuk :)

Merhaba,
benim de bulantılarım çok fenaydı, 7. haftada başladı. hergünümü lavaboda geçiriyordum, günde 4 defaya kadar çıkarıyordum hem de ne yesem. ne su içebiliyordum ne yemek yiyebiliyordum. mide bulantısı için hap da kullandım minoset ve premesis sanırım adı, ama hiç bir yararı olmadı. bu dönem içinde kendi kendimi rahatlatmak için yaptığım şeyleri sana yazabilirim, tamamen geçirmez ama rahatlatabilir:

bol bol dinlen, iş yapmaya kalkışma bu halinde, bacaklarını yukarda tutmaya çalış.
serin ortamlarda, hatta mümkünse püfür püfür esen yerde durmaya çalış, bu çok iyi geliyor.
yaglı bişeyler tüketme, meyve yemeye çalış, ilk 3 ay bebek senden beslenmiyor, sorun etme yediklerini bu yüzden.
çok su içme bana özellikle doktroum söyledi, minik minik yudumlar halinde iç diye, direkt bulantı yapabiliyor birden içince.
doktorum çubuk kraker ye demişti bana, ama bende hiç işe yaramadı, meyveden başka duran bişey yoktu midemde.
belki küçük küçük sandviçler tüketebilirsin. ama yavaş yavaş, bırak yemek yemen 1 saat sürsün, hızlı yeme sakın.
kusuyorsan eger ardından hemen bişiler atıştır, başın döner daha kötü olabilirsin.
miden yanmaya başladıysa, ekşi elma yiyebilirsin. bir de bana bu dönem dondurma da iyi gelmişti, ama sonra o da sıkıntı yaptı.
süt içmek için zorlama kendini, yoğurdu ye ama yine dediğim gibi 1 saat sürsün yemen.

aklıma gelenler bunlar, hiç geçmeyecek gibi geliyor bu dönem. ama benim 12. haftada geçmişti.
bir de etrafında daha önce hamile olan hanımların " bende hiç böyle olmamıştı, hoplaya hoplaya geziyordum" türünden sözlerine kulak asma. sanki naz yapıyoruz :)

Çok teşekkür ederim ben su içemez oldum mıdem bulanacak korkusuyla.gunumun çoğu lavoboda geçiyor.ilaçlarımıda suyla içmem gerekiyor içemiyorum folık asıtı. cubuk kraker ıyı dıyorlar ama bendede ters tepkı yapıyor olmuyor yıyemıyorum .yemek yemeye başladıgım zaman dediğiniz yapıcam azar azar yavas yavas..:D

çubuk kraker yemeye çalış. yatarak ekmek arası zaytın peynır domates yedım. Kesınlıkle sıcak çorba yemek yeme sıcak her zaman mideni bulandırır. Dediğin bulantı hapını doktor banada verdi içmedim. Zaten 12 haftaya doğru hafifler ve geçer. Kokulardan uzak durmaya çalış.Kolanya bulundur. Ben arada zencefilde kokladım ama birkaçgün idare etti. kusmaların önüne geçemiyorsun maalesef. Günlerce kuru ekmek yediğimi bilirim. Çocuk aç kalıcak düşüncesi olmasın zaten. İlk 3 ay annenin deposunu kullanıyor. Salatalığa tuz banıp yiyebilirsin. Soğuk şeyler mide bulantını hafifletir. Dondurma soğuk su birebir. He soğuk hep soğuk :)

teşekkür ederim ilgine. ben kolonyanın yanından bıle geçemiyorum kı o benı çok kötü yapıyor .iş yerindeyim kahve kokusu çay kokusu mahvediyor.zencefilde denedim cubuk krakerde denedim. olmuyor olmuyor bu ilaçlar bıraz dındırıyor gıbı ama korkuyorumda bir düşüğüm oldu .cok stres yapıyorum o yuzden ilaçların zararı olurmu dıye kafayı yıyecem

Merhaba,

teşekkür ederim ilgine. ben kolonyanın yanından bıle geçemiyorum kı o benı çok kötü yapıyor .iş yerindeyim kahve kokusu çay kokusu mahvediyor.zencefilde denedim cubuk krakerde denedim. olmuyor olmuyor bu ilaçlar bıraz dındırıyor gıbı ama korkuyorumda bir düşüğüm oldu .cok stres yapıyorum o yuzden ilaçların zararı olurmu dıye kafayı yıyecem

doktor bana zofranı verınce dedım ki bulantı hapı zeka gerilemesi yapıyormuş internetten araştırdığıma göre. Her ilacın bir yan etkisi var dedi. Oyüzden almadım. Zaten kesemiyorsun bulantıyı. Midende en azından su olsun kusarken benim kan geliyordu hep zorlandığı için 7/24 öğürerek geçirdim sonra kusmalar başladı.İşyerınde çöp kovama kadar kustum . Ama geçiyor biraz sabır ağlıyacağım geliyordu bazen. en iyi soğuk su geldi bana hala soğuk içiyorum suyu zaten. Doktorum sıcak yeme çorbayı filan kes dedı zaten. Folik asiti gece yatarken al bulantıyı kesinlikle arttırıyor. Sadece vitamin hapı kullandım o kadar. Şükür iyiyim ara ara bulantılarım olmasına rağmen. Sabret geçicek

çubuk kraker bende işe yaramadı balık kraker daha iyi gibi, ama ne yaparsan yap önüne geçemiyosun vakti gelince bitiyo..

arkadaşım bebeğin hayırlı olsun öncelikle.. ben de çok ağır mide bulantıları yaşadım 16. haftaya kadar sürmüştü. bana metpamid bulancı hapı çok iyi gelmişti.. bu hap sayesinde biçok şeyi yiyip içebildim kusmalarım da azalmıştı.. herhangi bir z:)ararı veya yan etkisi yok gönül rahatlığıyla içebilirsin demişti doktorum. sabah akşam aç karna içtim.zaten çok küçük boyutta bişey su içmeden bile yutarsın:)

onun haricinde yaptıklarım, sabahları açık limonlu çay, kaşarlı tost ve salatalık çok iyi geliyordu.. aç kaldığımda daha çok bulanıyordu bu yüzden az ama sık yiyordum. geceleri bolca meyve tüketiyordum. sulu hafif sebze yemekleri ve çorba içiyordum. sabah yataktan kalkmadan önce yatar pozisyonda çubuk kraker yiyordum kusmamı önlüyordu.. bunları deneyebilirsin... şimdiden geçmiş olsun.. bebeğini kucağına aldığında hepsini unutacaksın:)

arkadaşım bebeğin hayırlı olsun öncelikle.. ben de çok ağır mide bulantıları yaşadım 16. haftaya kadar sürmüştü. bana metpamid bulancı hapı çok iyi gelmişti.. bu hap sayesinde biçok şeyi yiyip içebildim kusmalarım da azalmıştı.. herhangi bir z:)ararı veya yan etkisi yok gönül rahatlığıyla içebilirsin demişti doktorum. sabah akşam aç karna içtim.zaten çok küçük boyutta bişey su içmeden bile yutarsın:)

onun haricinde yaptıklarım, sabahları açık limonlu çay, kaşarlı tost ve salatalık çok iyi geliyordu.. aç kaldığımda daha çok bulanıyordu bu yüzden az ama sık yiyordum. geceleri bolca meyve tüketiyordum. sulu hafif sebze yemekleri ve çorba içiyordum. sabah yataktan kalkmadan önce yatar pozisyonda çubuk kraker yiyordum kusmamı önlüyordu.. bunları deneyebilirsin... şimdiden geçmiş olsun.. bebeğini kucağına aldığında hepsini unutacaksın:)

canm benm ne kadar güzel demişssin vallahi doğru kucağıma aldığımda hepsini unutucam çok heyecanlandırdın beni:D kesşe metpamit banada iyi gelse ama malesef iyi gelmiyor. etkisi bende sıfır. sıcak cay içmen bile mucize ben sıcak adına hiçbirşey yiyemıyorum zaten.canm tekrar saol.

ben de aynı şekildeyim kusamıyorum bi de ben kussam rahatlarım belki biraz, hiçbirşey yiyemiyorum 5 kilo verdim hamileliğin başından beri,en son bi hafta önce doktor progeston ilacı verdi onu içtiğimde tavan yaptı mide bulantım,ben de iki gündür içmiyorum bugün okula gittim (öğretmenim)dışarıya çıkmak iyi geldi bana temiz havaya çıkmaya çalışın yattıkça vücut daha kötü oluyor,inşallah bugünler de geride kalacak güzel güzler bizi bekliyo:emir_bebek:

Merhaba bende 7haftalık hamileyim ve bulantı problemi yaşıyorum.ben özellikle havuç ve ekşi elmayı tavsiye ederim.çubuk karaler ve leblebi yemekten tiksindim artık.denemedim ama birde zencefilli şeker iyi geliyormuş diye duydum.

merhabalar benimde hamileliğimin ilk haftaları çok zor geçmişti.bende zofran kullandım çokta faydasını gördüm doktorlar bilmese önermez zaten doktor bana demiştiki hiç bir şey yeme istersen ama günde mutlaka 10 bardak su içmelisin 16.hftaya kadar devam etti bulantılarım işi bile bırakmak zorunda kaldım.

5.haftadan itibaren zofranın 8mg lık olanını kullanıyorum şuan 20 . haftadayım hiçbir zararını görmedim her sabah bi tane at ağzına gün boyu rahat ettirir yan etkiside yok rahatlıkla kullanabilirsin

18. Haftama gireceğim halâ midem bulanıyor.. 16. Haftaya kadar kustum. Şimdi kusmalarım azaldı sadece sabahları öğürüyorum kuru kuru okadar. Hâlâ zofran içiyorum.. İçmezsem mahfoluyorum.. Daha dün içmesem artık dedim denedim ama yediğim ilk lokmadan 5 dakika sonra fışkırarak çıkardım.. Doktorumu aradım çare yok zofrana devam dedi.. Korkma dedi.. Ahh neler çektim 3 aydır Allah biliyor.. Haftanın iki günü hastanede yattım serumlarla beslendim.. Hayatım zehir oldu.. Gebelikte bulantı ve kusma konu başlığında yorumlarıma bakabilirsin. Kabus gibiydi.. Ama geçiyor işte yavaş yavaş.. Allah yardımcın olsun canım.. Yemeğini yer yemez uzan.. Bulantıyı azaltır böylece kusmazsın.. İlaçtan da korkma.. Benim arkadaşım sezaryenden birgün öncesine kadar zofran içti ertesi sabah doğum yaptı.. Şimdi maşallah kocaman oldu kızı.. Üstelik çokta zeki.. Öyle internette her okuduğunuza inanmayın.. İşim gereği yıllardır gebelerin, çocukların içindeyim.. Bulantı ilaçlarının bebeklere zarar verdiğini görmedim.. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin cnm

benimde 8.haftada bulantı ve kusmalarım başladı,şimdi azalmış olsad devam ediyor.
şuan 14 haftamın içindeyim ve kusa kusa 4 kilo verdim: (
bebeğimin gelişimi güzel gidiyor ama ben pek iyi değilim.
herşeyden tiksiniyorum,herşey kötü kokuyor.özellikle 3.ay içinde hep böyleydim.
şimdi yeni yeni azaldı sadece sabahları boş mideye öğürüyorum.
ama iştahsızlık hala var.
bazı şeylerden hala tiksiniyorum.
bi normale dönemedim.. :50:
4 aydan sonra geçiyor diyorlar umarım geçer artık: (

merhaba canimmm sana tek bi tavsiyemm bu donemlerini ya annenlerde gecir yada kayinvalidenlerde(tabi orda rahat edebilirsen).. annen baksin azcik sanaa yaniii.. ben oyle yapmistim, insan evinde rahat edemiyor o donem... ben mutfaga giriordm midem kalkiodu, ama acliktan geberiodum annem gelip gidiodu hep yemek yapiodu veya en basidi sirtimi sivazlioduu cok iyi gelio onun sefkati.. inan bana

http://www.kadinlarkulubu.com/hamilelerden-haberler-soru-sorunlar/224633-sea-band-2.html
Ben tavsiye üzerine mide bulantısını hafiflettiğini ve internette bulunduğunu öğrenmiştim Sea Band'ın.Denemedim ama burada konuda açılmış yardımcı olur belki arkadaşlar.Allah miniklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin hepimizin.

Son düzenleme:
mrb arkadaşlar sürekli takip ediyorum ve benimde zamanında cok cektığım bı durumu görünce yazmak istedim.bulantılarım ve kusmalar.:( o kadar kötüydüki anlatamam :( ben dr. tavsıyesıyle zofran kullandım allaha şükür hiç birsey yok bebegımde.. bulantılarımıda durduran birtek o ilaç oldu.. cok zor kaldıgımda dr. danışarak serum yaptırıyordum mıde bulantımı kesici..bence zofran bu konuda cok kuvvetlı bi ilaç... hepinize allah kolaylık versın sag salım kucagınıza alın bebişinizi...

arkadaşlar allah yardımcınız olsun ama bunların hepsi geçecek, ben de midem bulanırken 1hayatım mahvoldu hiçbişeyden zevk alamıyorum, artık bu bulantı bende hiç geçmeyecek ömrümün sonuna kadar midem hep böyle bulanacak" diye ağlıyordum ama bir sabah kalktım ve midem bulanmıyodu, bi anda geçiverdi inanamadım, ve sonra çok güzel günler başladı hamileliğimin en keyifli günlerii siz de görceksiniz insan yaşadığı sıkıntıları hemen unutuveriyor:)

Back
X