• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mide bulantıları

nurayumut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2010
6
0
36
İstanbul
arkadaşlar merhaba..12 haftalık hamileyim..bebeğim olacağı için çok mutluyum ama yaklaşık 4 haftadır süren korkunç mide bulantılarım yüzünden hiçbirşeyin tadını çıkaramıyorum :( bir kaç defa kanamam oldu fakat doktorum bana net birşey söyleyemedi bu da huzursuzluğumu artırıyor..çalışan bi bayanım ve gün içerisinde sürekli bulantı yüzünden wc ye taşınmaktan çok yoruldum, bunu da doktoruma anlatıyorum ama yapacak bişey yok modunda..birde sabah kahvaltım fena değil ama diğer öğünlerim yalnızca çıbuk kraker ve tuzlu bisküvilerden oluşuyor, sağlıklı beslenemiyorum..bulantılarla başa çıkmamın bir yolu varmı? bilen varsa lütfen bana yardımcı olsun..

12 haftam bitti ama inan beninde hala çıkarıp duruyorum.doktor dramine diye bi ilaç verdi o iyi geliyo ama çokta kullanmak istemiyorum.naneli sakız çok iyi geliyo bana,hissedince atıyorum bitane azıma ama artık bitsin istiyorum.

bende artık bitmesini istiyorum..doktorumla konuştum az önce o ilacı kullanabileceğimi söledi hemen gidip aldım, inş bende de işe yarar..

Benim de ilk üç ay çok bulantım olmuştu 12.haftadan sonra azalmaya başladı acıktıkça beyaz leblebi yiyordum çok iyi geliyordu doktorum bana dramamine önerdi ama etkisini göremediğim için kullanmadım

kızlar ben ilacı günde üç defa kullanmaya başladım.. hafif hafif bulantım oluyor ama iki gündür hiç istifra etmedim..ve 1,5 ay sonra ilk defa dün akşam çorba içebildim :) beyz leblebi de yiyorum sanırım o da ii geliyor..tşk ederim önerileriniz için..

mide bulantıları , gebeliğin klasik bulguları arasındadır. genellikle 12. haftadadan itibaren azalma eğilimindedir. bu dönemde sık ve az öğünler almanızı önermekteyiz. özellikle kuru ve tuzlu gıdalar bulantıyı baskılamakta yardımcı olacaktır. zancefilli sakız ve bulantı bilekliğini de deneyebilirsiniz. aşırı kusma halinde metpamid, emedur veya dramamine tb kullanabilirsiniz. pahalı olmakla beraber zofran zydis dil üstü tb yine alabilirsiniz. yine de aşırı kusuyorsanız o zaman ara ara damar yoluyla serum tedavisi almak zorunda kalabirsiniz.

mide bulantıları , gebeliğin klasik bulguları arasındadır. genellikle 12. haftadadan itibaren azalma eğilimindedir. bu dönemde sık ve az öğünler almanızı önermekteyiz. özellikle kuru ve tuzlu gıdalar bulantıyı baskılamakta yardımcı olacaktır. zancefilli sakız ve bulantı bilekliğini de deneyebilirsiniz. aşırı kusma halinde metpamid, emedur veya dramamine tb kullanabilirsiniz. pahalı olmakla beraber zofran zydis dil üstü tb yine alabilirsiniz. yine de aşırı kusuyorsanız o zaman ara ara damar yoluyla serum tedavisi almak zorunda kalabirsiniz.

beni de zofran zydis dil üstü hapı kurtardı.diğerlerinin hiçbir faydası olmamıştı e tabi bı de 3 defa hastanede yattım.aciller hiç saymıyorum bile.yani anlayacağınız rezil bi aşerme dönemi yaşadım.16.hftaya kadar günde 15-20 kez kusuyodum.artık kan gelmeye başlamıştı.kanlı kusmalar normal geliyodu.keton tavan yapmıştı.hast.1 hafta yatıyodum<çıktıktan bi kaç gün sonra günübirlik acillerde takılan serumlar....sonra tekrar hastaneye yatış...ve kurtarıcım zofranla atlattık çok şükür...

ben 35. hafamdayım ilk üç ay inanılmaz beni hayata küstüren mide bulantılarım olmuştu hiç geçmicek bundan sonra hep öyle yaşıcam sanmıştım..hatta evimizi bile değiştirdik okadar yoğun yani.. ama 14-16 arası geçiyor şuan eser bile yok mide yanması bile yaşamadım çok şükür..sadece biraz sabır gerekiyormuş sizi çok iyi anlıyorum ama inanın geçiyor hatırlamıyosunuz bile

ben de 3 aylık hamileyim ama şuana kadar hiç mide bulantım olmadı bıraz bel ağrısı yaşadım 1 hafta kadar o da sonra gectı çok sukur güzel bı hamılelık geçırıyorum ve ben en ufak bi şey de çıkartan bı ınsandım nasıl boyle oldu anlayamadım Allah herkese nasıp etsın ben çok rahatım

gecmiş olsun.hamileliğin ilk 3 ayında bulantılar fazlalıkla oluyor.o yüzden tuzlu kraker,bisküvi ile beslenmelisiniz.

merhaba arkadaslar bende 7 haftalık hamıleyım ınanılmaz derecede bulantım oluyor kusmuyorum fakat sureklı mıdem agzıma gelıo doktor zofer 4mg dıye bı ılac verdı ama prospektusu okuyunca tereddute dusdum bu ılacı kullananlar varmı yardıma ıhtıyacım var

benim eşimin kuzeni de hamile ona da bu ilacı vermiş doktor. yalnız bu ilaçla ilgili bir yerde hamileler haftada 3ten fazla içmesin diye okudum. ama ona doktor öyle birşey dememiş.

Ben tam altı ay boyunca mide bulantısı çektim. Sürekli kusuyordum, bir şey yiyemiyordum, köpük ve safra çıkıyordu artık kusmaktan. Birkaç kere de kan kustum. Dramine kullandım ama ıı ıh, serum yiyordum her gün, bazen günde iki tane. O da iki gün idare ediyordu. Yedinci ayda azaldı neyse ki. Tavsiyem midenizi bulandıran şeyi bulmanız ve aç kalmamanız. Aç kalınca mide daha kötü oluyor, yemek pek kolay olmuyor ama mecbursunuz. Ben beşinci ayda sütün mideme iyi gelmediğini keşfettim ve içmeyi bıraktım. Onun yerine peynir, yoğurt, yumurta tükettim. Diğer aylara göre çok daha iyiydim. Hala korkudan süt içemem. Ne kadar uğraşırsanız uğraşın, bulantılar gitmiyor. Sadece hafifliyor. Dediğim gibi midenize iyi ve kötü gelen şeyleri keşfetmeye çalışın. Allah yardımcınız olsun, sağlıklı bebekleriniz olsun inşallah.

Ben de 8 haftalik hamileyim, ucuncu hamileligim. 7. haftaya dogru bulantilarim basladi, istifra yoktu ama cok kotu bulaniyordu midem bos kaldiginda, kraker vs yatistiriyordu biraz. Ama 2 gundur birden kesildi, cok panik oldum. Acaba bebegime birsey mi oldu diye icim icimi yiyor. Bunu arastirirken buldum bu siteyi. Henuz dr a hic gitmedim, vajinal ultrason istemedigim icin. Eger bu haftasonu da mide bulantim olmazsa, P.tesi gidecegim. Burada dr secmek de cok zor, kucuk bir sehir ve cok fazla iyi secenek yok.. Hayirlisi bakalim.
Mide bulantilarinizin kiymetini bilin arkadaslar, benim gibi, yolunu gozleyebilirsiniz. Dr. Kagan Kocatepe nin dedigi gibi, mide bulantilari saglikli bir gebeligin gostergesidir. Hem de hamile oldugunuzu unutmayip, hareketlerinizi ona gore ayarlamaniz gerektigini hatirlatir. Zaten kucaginiza alinca, butun bu bulantilarin, nasil bir guzellige donustugunu gorunce degdigini anlayacaksiniz.
Saglikli bir hamilelik ve kolay bir dogum diliyorum.

benımde 6. haftam. hafiften bulantılarım başladı kusmuyorum ama tiksindiğim bişey aklıma gelınce kötü oluyorum. yemek yaparkenki soğan kokusuna gelemıyorum mutfagın camı hep açık. çalışıyorum da. mutfağa giresim bile gelmiyor.

merhaba arkadaslar bende 7 haftalık hamıleyım ınanılmaz derecede bulantım oluyor kusmuyorum fakat sureklı mıdem agzıma gelıo doktor zofer 4mg dıye bı ılac verdı ama prospektusu okuyunca tereddute dusdum bu ılacı kullananlar varmı yardıma ıhtıyacım var
banada dr um zofran 4mg verdi oda zofer gibi ondansetron maddesini içeriyor. ben yaklasık 2 aydır kullanıyorum gebeliğimin 15. haftasındayım dr verdiği için açıkcası tereddütüm yok.. zaten onu almazsam ayakta bile duramıyorum mecburum yani

merhaba 18 haftalık hamileyim ve takriben 14. haftaya kadar çektim bu illeti hiçbir şey fayda etmiyor sanki o mideyi o yaşa kadar yemek yemek için kullanmamışsın berbat bişi emedur rahatlatıyordu azda olsa ben bulantıdan sabaha kadar kıvrandığımı bilirim serumlar takıldı hiçbişi yiyemiyordum ama şimdi geçti bıçak gibi kesildi hiç bitmeyecek sanmıştım,ama geçiyor rahat ol buda anneliğin bir cilvesi şimdi zaten çok küçük tadını çıkaracağın zamanlar gelecek üzülme bol bol meyve ye o rahatlatıyor ben sürekli galeta kreker ve elma yemiştim bu dönemde bebek kanından besleniyor onu besinsiz bırakıyorum diye korkma sakın hiç alakası yok rahat hamilelik ve hayırlı doğumlar dilerim :49:

arkadaşlar merhaba..12 haftalık hamileyim..bebeğim olacağı için çok mutluyum ama yaklaşık 4 haftadır süren korkunç mide bulantılarım yüzünden hiçbirşeyin tadını çıkaramıyorum :( bir kaç defa kanamam oldu fakat doktorum bana net birşey söyleyemedi bu da huzursuzluğumu artırıyor..çalışan bi bayanım ve gün içerisinde sürekli bulantı yüzünden wc ye taşınmaktan çok yoruldum, bunu da doktoruma anlatıyorum ama yapacak bişey yok modunda..birde sabah kahvaltım fena değil ama diğer öğünlerim yalnızca çıbuk kraker ve tuzlu bisküvilerden oluşuyor, sağlıklı beslenemiyorum..bulantılarla başa çıkmamın bir yolu varmı? bilen varsa lütfen bana yardımcı olsun..

Öncelikle Allah sağlıkla tamamına erdirsin.
Doktorunuz biraz haklı gibi.İlk 4 ay olan/olabilecek olan bulantılar için yapılabilecek pek bir şey yok.
Ancak doğa herşeyi öyle güzel ayarlamış ki.O ilk aylar bulantılar yüzünden besin alınamıyor.Bebek de o aylar annenin deposundan yaralanıyor.Yani sağlıklı beslenemiyorum diye üzülmeyin.
Diğer taraftan (Allah korusun) mide bulantısı yoğun olanların düşük riskinin neredeyse olmadığı söyleniyor.
Bebiş için 1 kaç hafta daha dayanın :3:

Merhaba Arkadaslar bende 8 haftalik hamileyim daha bebegim buyurken annesini bu kadar ugrastiriyor cok yaramaz olacak cok ne yemek yediriyor nede uyanik tutuyor...sabah aksam uyuyorum ac karnina arada zorla biseyler biyip yine uyuyorum :emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar::69::69:

merhaba arkadaşım doktorum banada zoferi verdi ama 3kere kullanmama rağmen hiçbir iişe yaramadı!neyapacağımı bilmiyorum aynı zamanda şişlk mide yanması cok kotuyum anlyacagınız :(

Back
X