• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mide bulandıran yeşillikler

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
kızlar selam,

Benim yeşillik ve meyve yiyince midem bulanır. Sevmiyorum, psikolojik heralde. Diyetimde de meyve de var yeşillik de. Meyve neyse de yeşillik hiç hiç yemek istemiyorum. Hem yıkaması zahmetli hem midemi kaldırıyor. Dereotu nasıl oluyorsa bayat yumurta gibi kokuyor. Bu sebepler yüzünden diyetimden soğudum resmen. Diyetisyene de bir türlü tekrar gidip soramadım. Yeşillik yerine koyabileceğim başka bir besin olabilir mi? Yoksa hiç ikamesi yok mu? Diyetisyenim mutlaka çiğ yenecek dedi. Yoksa omletin içine falan koymayı da düşündüm.

Morsever sen beni goz ardi ettin ben seni ettim. Simdi bunu neden soruyorsun. Kadin bas bas bagiriyor . Meyve de fruktoz var yemeyin diye. Iyi arastir.
İkimizde birbirimizi gözardı etsek görmezdik.Birsürü videosunu izledim ve kitaplarını edindim.Kahvaltıda yenebiliyor bir adet akşamları yemeye karşı.Araştırdım ki başladım kulaktan dolma fikirleri yaymayın iyi günler.

Meyveyi idare ediyorum ama çiğ yeşilliğe dayanamıyorum. Karatay'ı yapıp yapamayacağımı sormam lazım, emziriyorum çünkü hala.

Yesillik de sana bayiliyordu dermisim. :KK45:

Ben yesillik yemeden 11 kilo verdim. Karatayi da %75 filan uyguladim. Yesillik , salata yememe nedenim de midemi kazindirmasi.

Diyetisyen sana yesilligi antioksidan etkisi var ve vitamin iceriyor diye onermistir. Vitamini disaridan da alabilirsin ama taze sebze yemek tercih sebebidir.

Yesillik de sana bayiliyordu dermisim. :KK45:

Ben yesillik yemeden 11 kilo verdim. Karatayi da %75 filan uyguladim. Yesillik , salata yememe nedenim de midemi kazindirmasi.

Diyetisyen sana yesilligi antioksidan etkisi var ve vitamin iceriyor diye onermistir. Vitamini disaridan da alabilirsin ama taze sebze yemek tercih sebebidir.

Ay aman uzak olsun yeşillik :KK1:

Hem metabolizmayı hızlandırması için hem de süt yapımı için.

Bakın sizin de midenizi kazındırıyormuş, var bu yeşilliklerde bir uğursuzluk :KK45:

Degisik salatalar yapmayi denesen mesela .misirli,ton balikli,soslu ,soyle limonlu falan.
O sekilde de mi yiyemezsin acaba.
Cidden uzuldum senin icin..

Öyle salata bir tek akşam var, o da şöyle o şekilde salata yersem akşam yemeği yiyemiyorum.
Valla ben de çok üzülüyorum kendime, küçükken zorla falan mı yedirdiler artık.

Ay aman uzak olsun yeşillik :KK1:

Hem metabolizmayı hızlandırması için hem de süt yapımı için.

Bakın sizin de midenizi kazındırıyormuş, var bu yeşilliklerde bir uğursuzluk :KK45:

Niye eskiden yerdim bir sey yapmazdi . Yesillik gibisi var mi. :KK53:

Ugursuz demeyelim. Sevmezsin o ayri mesele. Sen en iyisi diyetisyeninle konus sana baska bir liste hazirlasin.

Ben de marul, yeşillik pek sevmem. Ama son zamanlarda iceberg alıyorum, yıkaması daha kolay ve daha taze gibi geliyor tadı. Limonlu, zeytinyağlı, nar ekşili sos yapıyorum üzerine fena olmuyor. Bir deneyin derim denemediyseniz. Farklı lezzetlere açıksanız bir çorba kaşığı yoğurda bir tatlı kaşığı mayonez, biraz da zeytinyağı, kekik, pul biber, nane, karabiber, tuz koyup iyice çırparak krema kıvamına getirip o sosla da deneyebilirsiniz.

Ben de mesela yulaf kepeği imkanı yok yiyemiyordum. Diyodumki bu insanlar nasıl bunu lapa yapıp yiyor? Çoğu kişinin yaptığından farklı bir şekilde yiyorum ve lezzetli de oluyor. Ekmek ya da pizza yapıyorum. Sen de güzelleştirerek yiyebilirsin yiyecekleri. Dereotunu ben de sevmem ama çok küçük kıyıp sarımsaklı yoğurtla karıştırarak meze yapabilirsin. Kıvırcık,marul vb. ton balığıyla karıştır ye.

alternatif biçimde tüketmeye çalışın, baktınız olmuyor lütfen zorlamayın. Çünkü sevilmeden yenen yiyeceklerin hiçbir faydası olmuyor...

Back