MİDE BALONU YAPTIRDIM!!!

bennedersemoolur

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2024
1
0
29
Merhabalar kızlar,
Ben 29 yaşındayım ve 29 yıldır tombik bi kızım. Hayatımda 1 kere ölüm diyeti ile 57 yi bir ara da kyk da acliktan süründüğüm için 59 u gördüm. Hayatımın en kilolu dönemlerini ise evlendiğimde yaşamaya başladım. Boyum 166. 66 kilo olarak evlendim, 79 kilo ile 1 sene sonra hamile kaldım, dogurduktan sonra 95 kilo idim. 85 kilo ile diyetisyenler diyet yaptım kah uydum kah uyamadım max 74 ü gördüm. Ki diyetisyene inanılmaz iyiydi ve muhtemelen onun en kötü tecrübesi benim...
Dedim "Yollarımızı ayıralım, zira ben daha fazla yapamicam".
Bundan 1 yil önce mide balonu olayini görmüstum insatgramda, sormustum ve esimdwn o parayi isteyemem diyerek bosvermistim. 8 aydir çalışıyorum ve artik diyet yapamadığımı gorunce "tamam" dedim ya "yapıcam".
1 Kasım 2024 tarihinde saat 17 küsür gibi endoskopik mide balonu yerleştirttim mideme.
Başlangıç kilom: 80.5
Gece 12 den sonra bir şey yemedim, su bile içmedim, öğleden sonra izin aldım ve küçük bir şehirde yaşadığım için şehir değiştirerek 'mide balonlu gız' oldum. İnanın susuzluk ve açlık beni bitirdi. Saat 18 küsür gibi anesteziden uyandım. Uyutuldugum için hiç bir şey hissetmedim. Yalnızca işlem sırasında alt dudagimi ya onlar ya da ben çok hirpalamisim. Uyandıktan hemen sonra köpek gibi aç olduğum için denilenlere uymayip 1 kase çorba içtim ılık ılık. Biraz su. İnanılmaz bi şişkinlik vardı midemde. Balonum 600 cc. İlaçlarımı falan aldım. Gece çok zor geçti. Ne yana yatsam olmuyor balon göğüs kafesine baskı yapıyor resmen. Obur gün sabah protein tozlu süt içtim 1 bardak yudum yudum su içtim ilaçlarımı içtim ama her şey yudum yudum.ve çok az. Normalde deli gibi su içerim ama midem o kadar kötü ki yerimden bile kalkamadım. Evde sağlık hizmet veren özel bi kliniği aradık gelip serum taktılar. Bayaa uyudum sonra. Akşam üstü biraz börek yemek istedim minicik minicik çiğneyerek. O kadar iyi geldi ki. Kustum ama olsun gözüm açıldı. Sonra eşim sütlaç yaptı ve ondan yedim 2. Gün azar azar. Çok çok daha iyiydim ve daha iyi olmak zorundaydım çünkü arş gör üm ve 3. Günümde sinavlar başlıyordu. Tüm gün sınavlara girecektim ve akşam eve gelince de bebeğime bakacaktim tek başıma o yorgunlukla çünkü eşim işi gereği başka şehirde oluyor hafta içleri. Bu yüzden 04.11.2024 ve 05.11.2024 te de kahvaltıda sütlaç yedim. Fakat bir sorun vardı. Idrar yok denecek kadar az, gaita zaten yok. Kilom 80.1... Kendi hür irademle duphalac aldim. İçtim 30 ml. Baya bekledim hatta hiç gelmeyecek sandım. Sonunda iyi geldi ve ben 77 kiloyu gördüm 05.11.2024 sabahında. Diyetisyene de yazdım "Benim böyle gerekcelerim var ve ben firinda somon, tavuk, yumuşak gıdalar ve az miktarda karbonhidrat alicam haberiniz olsun." diye. Tamam dedi. Bugün tartilamadim baskulumun pili bitti çünkü. Yarın 1 hafta oluyor ve ben içgüdüsel besleniyorum. Haftaya reformer pilatese de baslicam. Bakalım neler olacak.
Not: Benim kasılmalar 3 gün kusmalar 2 gün sıvı diyetim 2 gün sürdü. Haftalık olarak güncelleme yapmaya çalışacağım. İnşallah ise yarar...

X