Ben de polikistik over hastasıyım. Geçmişte 90ları gördüm ama çok şükür 20 kilodan fazla verdim. (alma vermeler hariç, eski kilomla şimdiki kilom arasındaki fark böyle. Yoksa çoook alıp verdim) Artık yıllardır aynı kilolardayım. Çok şükür. İlk kilo veriş ve onu korumak tabi çok zor ama spor ve sağlam diyetlerle yapılmayacak şey değil. İyi bir irade istiyor. Ben şu an eskisi kadar iyi kilo veremiyorum, olsun ama binlerce şükür, yavaş yavaş olsun ds kesin olsun...
Endokrin doktoruna gittiniz mi bilmiyorum ama mutlaka gidin derim, insülin direnci, şeker vs. kan tahlili yaptırın. Kilo vermenizi zorlaştırır bunlar. Doktor ilaç verir belki. Bende pkostan dolayı insülin direnci var malesef...
Kendine hedefler belirle, gerçekçi hedefler. Mesela şu aya kadar (şu önemli güne kadar) şu kiloya düşeceğim vs. Sonra kalori sayımını mutlaka öğren. Kalori sayımıyla kilo verdim diyebilirim. Uygulamalar var telefonlar için, onları yükleyerek kalori takibi yapabilirsin. Günlük kalori limiti de veriyor o uygulamalar. Sporu da yanına eklediniz mi mutlaka verirsiniz.
Ayrıca çok geçmiş olsun, inşallah bir an evvel kurtulursunuz fazla kilolarınızdan sağlıkla sıhhatle.